Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ikea   robert simmon   арарат   бакалов   буквален превод   до римл.   звярът   мариам от магдала   онаниране   централна банка  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.
 
eureth   06.10.19 10:54
относно "Богове сте вие" също стана дума тук, надолу в изказването:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?1662.post

 
Владо   06.10.19 10:38
Интересни разкрития / изследвания спрямо числовата стойност на думите в самото начало на кн. Битие : https://youtu.be/vyvqqkGP_kg

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Смисълът и ползата от знаенето и разбирането на събитията в края на епохата
Започване на нова тема
    

23.02.15 07:48 Цитирай
изказвания: 4465
Както е известно, няма почти никакво съгласие между различните страни в споровете около събитията в края на епохата (вкл. и това, че някои казват, че Божият син вече може и да се е върнал с дадената му царска си власт...),

относно които бъдещи (и свързани с тях) събития Бог е изговорил много, много неща и е благовоил да ни ги даде в писмен вид.

Но независимо какво точно Бог е заявил с всички тези пророчества и по всички свързани с това теми,
той ни е дал всички тези свои слова относно тези неща с някаква цел, дал ги е да са от определена полза за нас, както и пише:
 "Така говори Господъ Изкупителятъ ти, Светий Израилевъ: Азъ съмъ Господъ Богъ твой Който те уча за ползата  Който те водя въ пътя въ който трябва да ходишъ." /Ис.48/Каква е тази полза?Повдигам този "тривиален" въпрос, защото ни най-малко не вярвам, че целта относно всички тези Божии слова и пророчества е Божиите хора да спорят "до посиняване", а вярвам, че Бог ни ги е дал за наша голяма полза.
Поради това, назависимо от непримиримите спорове, които са от много години и дори векове, ми се иска да се говори и за това, какво Бог е казал относно ползата ни от цялото това, разкриващо бъдещето, безценно слово, което ни е дал.Ето една полза:
Щастливец е онзи, който чете и онези, които слушат думите на това пророчество, и пазят нещата написани в него, защото моментът е близо. 
/Разкр. 1:3/Ето друга:
И ми каза: Не запечатвай думите на пророчеството в този свитък, понеже времето е близо. Неправедният нека върши още неправедност; нечистият нека се скверни още, праведният нека върши още праведност, и светият нека още се освещава. 
Ето, идвам скоро, и отплатата ми е с мен, за да отплатя на всеки според делата му. Аз съм А и Я, началото и краят, първият и последният.

Щастливци са онези, които изпълняват заповедите му, за да имат право да ядат от дървото на живота и да влязат в града през портите. А отвън са кучетата, магьосниците, развратниците, убийците, служителите на изображения и всеки, който обича и върши лъжа.
Aз, Йесус, изпратих своя вестоносец да ви засвидетелства това в общностите. Аз съм коренът и родът Давидов, утринната и светла звезда. 
/Разкр. 22:10/


И друга:
Защото през онези дни ще има такова страдание каквото не е имало от началото на създанието, което създаде Бог до сега, нито ще има. И ако Бог не би съкратил онези дни, не би се избавила ни една плътъ; но заради избраните, които избра съкратил е дните.
И тогава ако ви каже някой: "Ето тук е помазаникът", или "там", не вярвайте. Защото ще се издигнат лъже-помазаници и лъжепророци и ще покажат знамения и чудеса, за да измамят, ако е възможно, и избраните.
А вие внимавайте. Ето предсказах ви всичко. 
/Мк.13:19/
От това аз разбирам, че, давайки ни да знаем и разбираме тези бъдещи неща,
Бог ни помага
да стоим в истината на вярата в Божия син и в праведността, която ни е подарил,

което има пряка връзка с това, дали Бог ще ни приеме при Него и ще живеем вечно с Него в щастие, радост и праведност,
или ще ни отхвърли и погуби поради това, че не приемаме на истината, която Той е засвидетелствал, и поради греховете ни -

"защото моментът е близо" и след този момент вече няма да имаме възможност да избираме
дали да поемем по пътя, който води в живота
или по път, който води към вечна гибел (т.е. Втората смърт - вечни мъчения в езеро с огън и сяра, където мъчените не изгарят и не изчезват в "небитието", "огънят им не угасва и червеят им не умира".).


Понеже ако не знаехме бъдещето много по-лесно сатаната би ни подмамил към гибелни заблуди и грехове.
Но сега, когато Бог ни предупреждава какво предстои да стане, той ни подготвя и помага да стоим в истината и праведността му, за да имаме вечен живот с Него и да не се погубим.

[ Редактирано 24.02.15 08:54 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
апокалипсис,   божият гняв,   божият съд,   голямата скръб,   грабването,   звярът,   идването на исус,   краят на епохата,   краят на света,   откровение,   полза,   последни времена,   пришествие,   свършек,   съживяването на праведните
    
08.03.15 21:03 Цитирай
изказвания: 4465
Ако смятате, че Бог наистина е целил гореспоменатите евентуални ползи за нас с всички тези пророчества за края,
тогава виждате ли съвместимост на тази ползи с всички известни ви виждания за разбирането на тези пророчества за края, вкл т.нар. "претеризъм"?
В този смисъл, мислите ли, че наличието (или съотв. не-наличието) на такива ползи в дадено разбиране за пророчествата за края може да помогне в определянето дали съответното разбиране е истинно или заблуда?


Ако пък мислите, че няма полза, тогава защо Бог ни е открил бъдещето?


Ако пък смятате, че всичко описано в Писанията вече е станало, и Бог не ни е открил бъдещето, и ние не знаем бъдещето чрез тези пророчества за края, тогава каква е житейската ви "философия" по отношение на бъдещето и какво бихте предположили, че ще се случи в бъдещето и има ли това някакво значение изобщо?

[ Редактирано 08.03.15 21:07 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
08.03.15 22:56 Цитирай
изказвания: 181
Хареса ми един цитат от книга по въпроса:

Прочитайки Откровението, ние трябва да си зададем въпроса, “сега какво?”. Книгата Откровение не бе дадена на Църквата като умствено упражнение или просто като поучителна ранна християнска версия на Междузвездни войни. То бе дадено да ни благослови (сравнете предложеното благословението от 1:3). С други думи, то бе дадено да ни промени. Как ние приемаме това благословение, така че ние да имаме власт да ядеме от “Дървото на живота” (22:14)? 
Има само един път в християнската вяра да получим благословенията на Бога. И това е да бъдем святи, да живеем като истински ученици на Исус Христос.    Това е описано по много различни начини. Самият Господар го описва като да бъдем в света, но “не от света” (Йоан 17:16). Свети Павел го описва като “не се съобразявайте с този век”, но бъдете “преобразени от обновяването на вашия ум” (Римляни 12:2). Свети Яков го описва като оказване да бъдем “приятел на света” и така “врагове на Бога” (Яков 4:4). Свети Петър ни увещава “като пришълци и странници, да се въздържате от плътски страсти … пазейки нашето поведение отлично между езичниците” (1 Петр 2:11-12). В неговото кратко послание казва “пазете себе си в любовта на Бога, чакайки нетърпеливо милостите на Господаря Исус Христос за вечен живот (Юда ст.21). И самият Свети Йоан в едно от своите послания ни казва “не обичайте светa, нито нещата на светa” (1Йоан 2:15).   Всички писатели в Новия завет всъщност ни казват едно и също нещо и описват същото отношение, което трябва да бъде наше, ако желаем да получим божието благословение. Това отношение и призив за ученичество звучи също в Откровението. В отговор на практичния въпрос “сега какво?” се казват три неща: 
1/ То казва да бъдем пророчески критични към света. Светът с всичките си ценности, радости, мъки и трудности има коварен и смъртоносен начин да плени сърцата и да ни направи да вярваме, че ако целият свят мисли нещо, то трябва да е така. Какъв е големият проблем с изгарянето на малко благоухание пред образа на твоят император и просто да кажеш “Цезар е Господар”? Всеки го прави! Не е голяма работа. Всеки казва че e правилно: кой си ти да кажеш на целия свят, че греши?Срещу такова убеждение Откровението разкрива, че целия свят може да бъде в грешка. Беше погрешно, когато той разпъна Господаря на славата. Грешно е сега, когато той казва и държи крайните си ценности. Ако бихме желали да бъдем верни и благословени, ние трябва да се научим да разпознаваме и да не приемаме това, което света ни предлага. Някои неща, от това, което предлага са добри. Някои от тях са смъртоносни и ако се приемат, ще ни доведат да бъдем мъчени с огън и сяра от векове до векове (14:1—11).     
2/ Откровението казва, че трябва да бъдем готови да умрем за нашия Господар. Тук ние трябва да бъдем много внимателни и прецизни. На нас не ни е казвано да бъдем или да се усещаме смели. (За щастие, тъй като чувстватa са почти невъзможни да се симулират или да се произвеждат сами по себе си). Ние не трябва да уповаем на  себе си, и да мислим, че ако света ни заплашва да ни убие за нашата вяра, ние ще устоим. Онова, което се изисква, не е психологическо състояние, а решение. Господарят ще ни даде нужната смелост, когато ние се нуждаеме от нея. (и може би не преди това). Ние трябва да решим предварително в сегашната тишина и мир преди полицията или армиите на антихриста да дойдат и почукат на вратите ни, че ние никога няма да се отречем от Господаря. Ние ще умрем за Него, ако трябва. Ние предлагаме това решение на него и като действие на жертвоготовност. От него е да ни даде сила да издържим в подходящото време.    
3/. Трето и последно книгата Откровение казва: ние трябва винаги да гледаме напред към Второто идване. Ето защо е поставено на видно място в началото на книгата 1:7 (“Ето Той идва с облаците”) и на края в 22:12 (“Ето, аз идвам скоро”). Това е на което ни фокусира Откровението – радостта от “благословената надежда и откриване на славата на нашия велик Бог и Спасител Исус Христос” (Тит 2:13). Ние трябва да имаме викът на Maranatha винаги в нашите сърца. Това е, което ни спасява от това, да бъдем хладки и незаинтересовани.  Амин. Ела, Господи Исусе.  

Най-отгоре

odolam
    
09.03.15 19:34 Цитирай
Гост
Юли, всички тези неща можем да ги извлечем и от други текстове. Не обезателно от Откровение. Иначе по темата - "За ползата от есхатологията" на odolam.eu

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF