Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

1000-годишно царуване   bara   божие снаряжение   глупак   господарска гощавка   добро и зло   карл маркс   мирослава димитрова   молба към бога   църковни ритуали  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Дали пророчествата за възстановяването на Израел се изпълняват днес?
Започване на нова тема
    

04.01.15 16:43 Цитирай
изказвания: 181
Интересна гледна точка:

http://rado76.wordpress.com/2008/05/12/israel_restoration

[ Редактирано 07.01.15 01:52 ]

Най-отгоре
възстановяване на израел,   израел,   пророчества
    
04.01.15 18:19 Цитирай
изказвания: 606
Днес се наблюдава, поради учението на диспенсационализма,едно деление между Израел и Църквата. Има някаква странна делба на вярващи езичници и вярващи евреи. Само дето в писанието, ако някой е в Христа е ново създание. Няма евреин, грък, роб или свободен. Тоест вярващите в Христос са едно тяло, с един корен. Като езичниците са присадени на този корен, на тази маслина, която за известно време беше в неверие, но сетне ще се присади отново. Тоест тия от евреите, които приемат Месията Исус и повярват в него. Тогава тялото ще е напълно едно цяло. Това ще стане в последните дни, когато тия от евреите , които са предузнати от Бога, ще бъдат подбудени към ревност, поради християните, и гледайки техните страдания за Месията ,ще проумеят че именно исус е истинският месия, а антихриста е измамник. С оглед на тия ПРЕДСТОЯЩИ събития, визждам че учението и делението на израел от църквата, сякаш в Божия план са два отделни народа и две отделни тела, е неправилно учение. поне това досега разбирам. Тялото е едно, не две. Тялото на месията.
Явно някой има интерес да има такива делби, вероятно така по лесно ще се прокара измамата с идещият антихрист, който ще приемат като месия..

Най-отгоре

    
04.01.15 20:52 Цитирай
изказвания: 181
Small axe,

Вероятно това е начина по който тълкуват писанията. Ционизма има своя доктрина. Влиянието на диспенсационализма също е голямо...

Най-отгоре

    
06.01.15 22:29 Цитирай
изказвания: 4916
Според мен е добре да се посочат конкретните пророчества.

Когато за първи път чух как имало пророчества, говорещи за връщането на евреите по земите, от които Бог ги е прогонил, и как създаването на новата държава Израел уж било изпълнение на тези пророчества, бях впечатлен. След това, когато попаднах на някои пророчества, видях, че пророкуваното там нямаше нищо общо с това, което се случва днес и от доста години в Близкия изток.

Като изключа сатаната, не мога да зная кой точно човек или група хора е в дъното на тази заблуда или, възможно,  дори умишлена пропаганда - но е жалко, когато хора от Божия народ и́ пригласят наивно или биват подведени по подобни басни.

Но така или иначе остава казаното: "Небето и земята ще преминат, но моите думи няма да преминат",

по-конкретно: "Защото казвамъ ви: Нема да ме видите отъ нине до когато речете: Благословенъ който иде въ име Господне.".

А както пише, Бог си е оставил остатък от всички останали тамошни, който остатък ще се наслади на добрите страни на тези пророчества.---
ПП
Това също може да е интересно за някои: Спешно да се молим Израел да нанесе решителен военен удар срещу Сирия?


[ Редактирано 06.01.15 22:56 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
07.01.15 12:38 Цитирай
изказвания: 606
Писанията ни казват да търсим мир с всички, доколкото е възможно това. Не виждам призив към християните да се молят за унищожението на някоя държава, па била тя Сирия, или някоя друга.
Иначе в старият завет виждам молитвата на Давид, когато се молеше да се осуетят плановете на безбожните и да се съкрушат злите. За такива неща можем, според мен да се молим. Например ако Хамас иска да унищожи разни мирни хора, то Годпод да направи така, че техните замисли да не успеят. Мисля че можем да се молим именно Господ Бог да защити и той да направи така че правдата да царува. Това е негова работа, не наша. Иначе имат право да се защитят евреите, ако околните народи ги притесняват, а кой крив, кой прав, не е напълно ясно. Ясно е поне това, че тези които навремето в стари времена, не бяха премахнати, според заръката към израел и днес притесняват евреите и са трън в плътта им. Но така или иначе, една смислена молитва в тази връзка би била- Бог да направи така, че замислите на злите да се осуетят и праведните да не страдат. А кои са злите и кои праведните в този конфликт е друга тема.

Най-отгоре

    
07.01.15 13:49 Цитирай
изказвания: 4916
И аз бих се молил Бог да защити мирни хора от мохамеданските военни и камикадзета, и подобни, особено - Божиите хора,

вкл. Бог да предотврати и еврейските военни да не убиват или осакатяват хора от Божия народ от избраните сред палестинците, сирийците, ливанците и др. Преди време гледах няколко видеота как евреите преследват свои сънародници, които са повярвали в помазаника и са станали част от Божия народ – ако към своя плът постъпват така, какво остава към други – вж и това: Изгарят новия завет в Израел – явно официалната израелска/еврейска власт е открито антихристка (враг на Божия помазаник и син, съответно - и на баща му).

Тясно по темата, предлагам тук да посочваме пророчества, които имат пряка връзка с това, как Бог в милостта си обещава да върне в Йерусалим и околните земи еврейския народ, който е прогонил от там през 1-ви век, след като са убили сина му, когото Бог е направил господар и помазаник-цар над всички и всичко.
Ако разглеждането на дадено пророчество се окаже дълго, може да разклоняваме самото разглеждане в отделна тема, за да може да се проследят всички свързани с това пророчества, без човек да се изгуби в изказванията по различните пророчества.


[ Редактирано 07.01.15 17:40 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
07.01.15 22:34 Цитирай
изказвания: 181
1. Самото връщане дори и сега е частична реалност. То ще завърши в не много далечно бъдеще. Доказателство: „И вие ще Ме намерите, казва Господ; ще ви върна от плен и ще ви събера от всички народи и от всички места, където ви бях изгонил, казва Господ; и ще ви върна на мястото, откъдето ви направих да бъдете закарани пленници.“ (Ер. 29:14).

Отговоор на 1: Контекста на Ер. 29:14 говори конкретно за връщане „след 70 г.“ (Еремия 29:10). Текста е правилно изтълкуван от Данаил (в Дан. 9:2) като отнасящ се до времето, в което той живее. Следователно, не може да бъде доказано, че този пасаж има нещо общо с скорошна или дори бъдеща миграция. Същото се отнася, разбира се, и за подобни пасажи за възстановяване като Втор. 30:1-10; 3 Царе 8:46-52; Езек. 36:17-19, 26-28; Осия 11:10-11.


Това ли имаш в предвид?

Най-отгоре

    
09.01.15 05:59 Цитирай
изказвания: 4916
Да, нещо такова, за да има конкретни цитати на пророчества и съответни твърдения, над които да се разсъждава.

Напр.:

Пророчество:
"Цитат цитат цитат...     "

Обяснение в полза на сегашно (1945-2015) изпълнение:
Предлагано обяснение защитаващо идеята, че основаването на държавата Израел след 2-та Световна война и последвалите събия са изпълнението на съответното пророчество...

/разкл. в: http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?15567.post /


[ Редактирано 10.01.15 19:45 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF