Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

william thompson   германия   говедари и учители   дядо мраз   звярът   злоупотреба   история   константинопол 553г. сп   моногенес   тъмнина  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Табло << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Правила за публикуване
Започване на нова тема
    

18.01.08 12:10 Цитирай
изказвания: 4773

Отделните секции, където всеки може да публикува авторски и лични материали, имат различни цели и за да не се получи хаос, и да не се препълни базата от данни, трябва да се вземат предвид тези цели и да се спазват няколко прости правила за публикуване.


Общи правила

Тематиката във всички публикации задължително трябва да е съобразена с общата насока на портала - най-общо казано това е вярата в Исус от Назарет, помазаникът, Божият син.

Изключение прави специално създаденият форум "Други теми", чиято цел е обсъждане на всякакви други теми, които представляват интерес, но не са в противоречие на Божията воля относно общуването между Божиите хора. Например Божият народ има заповед от Бога: "...А блуд и всекаква нечистота или лихоимство, да им се не чуе нито името между вас, както подобава на светии...", из п-мото до ефесяните, 5гл. Разбира се, това не означава, че не може да се изобличи разврата, както например многократно е правено в документите на новия Божий завет.

Във всяка съответна тема трябва да се пише основно по темата. Малки отклонения са допустими, но без да развалят темата.Езикът за комуникация е българският. Моля ползвайте Кирилица, тъй като поради постоянния поток от СПАМ, филтърът е настроен така, че да блокира посетителя, ако поне част от изказването не е на Кирилица.


Заглавията на темите се пишат с малки букви, с изкл. на първата буква или на лични имена.

Изказванията се пишат с малки букви, с изкл. на първите букви на лични имена и подобни, с нормалния по подразбиране шрифт (или чрез копирана на текст от Notepad или друг текстов редкатор без оформление. MS Word не е подходящ),  като са допустими уголемявания на шрифта, оцветяване, подчертавен и прочее методи на оформление на отделни думи, за подчертаване на смисъла.
В отделни случи изрично могат да бъдат допускани от админстрацията изключения на това правило , но по принцип то важи през останалото време.
Забранява се повторното публикуване на вече публикувани материали, особено на дълги статии, книги и подобни. Причината за това е, че базата от данни, която е ограничено пространство, се пълни безцелно. Ако се налага да се посочи/цитира такъв вече публикуван материал в друга секция, може да се постави Интернет връзка към вече публикувания материал. Поместване на кратки цитати от вече публикувани материали не противоречи на горното.
Повторно публикувани материали ще бъдат изтривани.

Забранява се изнасяне на лична информация на пишещите, с изключение на случаи, когато е със съгласието на съответния човек, за когото се отнася, както и когато вече е широко известна информация, или е информация, засягаща много Божии хора (напр. членове на дадена организация) .

Забранява се вулгарна или арогантна реч, както и обиди, злословене, унижаване, клеветене, заяждане и подобни неща, които Бог мрази. Това в никакъв случай не противоречи на това напълно свободно да се пишат истини или позиции/мнения, които е възможно да противоречат на разбиранията на останалите. Специално относно истините като пример се има предвид основно поведението и говоренето на Божия син, господаря Исус, както и на неговите одобрени от Бога служители, дадени за пример в книгите на новия Божий завет.


Тъй като за всеки Божий човек е важно съвестта му да е чиста пред Бога, то в определени случаи, когато администраторите според съвестта си преценят, че според тях дадена дейност на edinni.com не е в полза на Божията общност, а е във вреда и така не служи на Божия син Исус, то администраторите могат да вземат съответни мерки, целящи ползата на Божиите хора.

Някои от мерките могат да бъдат, изтриване на (части от, или цели) теми, преместване на дадени теми във вътрешен форум, видим само за администраторите и за когото администраторите преценят, че няма да е от вреда, предупреждения, блокиране, и т.н. всякакви други мерки, според преценката на администраторите.
Секция (меню) Лични Дневници

В Лични Дневници всеки регистрирал се потребител може да си води личен дневник със записки, които той/тя желае да споделя с всички. В дневниците се публикуват основно лични мисли, бележки, впечатления, позиции и подобни.

В Лични Дневници е забранено да се публикуват авторски книги, статии и подобни, особено дълги авторски материали от какъвто и да е тип. Това не противоречи на това, да се публикуват по-дълги лични позиции/изследвания по даден въпрос или спрямо даден материал, статия или книга.
Секция Форуми

Целта на секция Форуми е да се обсъждат най различни теми, в зависимост от тематиката на съответния форум и отворена тема.

Във Форумите е забранено да се публикуват статии, книги и подобни дълги материали. Това не противоречи на това в дадена дискусия да се получат дълги разяснителни мнения, адекватни на тематиката.
При нарушаване на посочените по-горе правила, администраторите могат да предприемат съответни мерки за осигуряване на нормалното функциониране на портала и ползотворното участие на всички. Това може да включва изтриване на теми, мнения, публикации, блокиране на потребители, и т.н.
ВАЖНО:
Ако някои от вече публикуваните материали са в противоречие с горните правила (напр. книги или статии, публикувани в Лични Дневници, вместо в Уикитека) то потребителят, който е публикувал съответните материали има възможност да ги премести в съответната подходяща секция до 8:00 ч. на 20.01.2008.

След тази дата, ако тези материали не бъдат преместени на правилното им място и публикувани според правилата за публикуване, то съответните материали подлежат на изтриване, ако не се вземе друго решение.Настоящите правила е възможно да бъдат променяни при необходимост, като за евентуални необходими промени от страна на всички публикуващи ще бъде оставено достатъчно време.


Администраторите

[ Редактирано 26.12.17 08:33 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
edinni.com:правила,   edinni.com:упътване
    
04.06.11 17:59 Цитирай
изказвания: 4773

(разкл. от: Без тема...)

maxim:

По всичко личи, че Боян (циганче, възпитаник на пансионите и ТВУ-то) има в пъти повече акъл от теб, което пък означава, че ти нямаш абсолютно нищо в главата си. biglaugh.png
подч.мое.


maxim, (без връзка с вашия спор) не е приемливо тук да унижаваш някого - "циганче".


Особено на етническа или социална основа.

Ако и това го разбираш като "удари от приятел", внимавай да не изтрепеш "приятелите" си с "приятелските" си удари.

Пред Бога няма никакво значение дали някой е циган(че) , българ(че) или пък афганистан(че).
А и кой знае защо Бог е допуснал примерно българите да бъдат 500г.  под труско-ислямско робство - ако например това е някакво евентуално Божие наказание и на всичко отгоре нищо кой знае какво не се е променило като цяло у мнозинството от хората като отношение спрямо казаното от Божия син, то съвсем няма основание някой от там да се надува над някой който не е от тях.


А в социално отношение  - "пансионите...", Божият син не е правил и не прави разлика между хора от пансиони или не от пансиони, сираци и не-сираци.
Или дори бивши ТВУ-възпитаници и не-ТВУ. 

Онзи престъпник (май дори беше убиец), който се е обърнал от греховете си и е повярвал в Исус малко преди да умре, прикован на онова дърво, е бил приет от Бога и Бог не му е казвал, че е от ТВУ, пансиони или каквото там друго.


И ако Бог го приема след като е повярвал в Божия син, ти осъзнаваш ли какво правиш, говорейки приказки като горните ти?... Божият син и пратениците му не правят това, което ти правиш.[ Редактирано 13.02.18 20:29 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
04.06.11 18:43 Цитирай
изказвания: 118
eureth:

maxim:

циганче, възпитаник на пансионите и ТВУ-тоmaxim, (без връзка с вашия спор) не е приемливо тук да унижаваш някого - "циганче".


Особено на расова или социална основа.

И ако Бог го приема след като е повярвал в Божия син, ти осъзнаваш ли какво правиш, говорейки приказки като горните ти?... Божият син и пратениците му не правят това, което ти правиш.
сгреших, eureth,

Трябваше да напиша вместо "циганче", "пълноправен член на Република България и ЕС, от ромски произход, бивш възпитаник на пансионите и ТВУ и пълноправен член на Божието царство", ама много дълго ми се видя. biglaugh.png

Ще го имам предвид, ако ми се наложи да го използвам отново в този форум. biglaugh.png
Води ме в истината Си и учи ме; Защото Ти си Бог на Спасението ми; Тебе чакам цял ден.
Псалми 25:5
Най-отгоре

    
04.06.11 19:47 Цитирай
изказвания: 4773
maxim:


сгреших, eureth,

Трябваше да напиша вместо "циганче", "пълноправен член на Република България и ЕС, от ромски произход, бивш възпитаник на пансионите и ТВУ и пълноправен член на Божието царство", ама много дълго ми се видя. biglaugh.png

Ще го имам предвид, ако ми се наложи да го използвам отново в този форум. biglaugh.pngmaxim, както и сам много добре знаеш, в случая съвсем не става дума за република България,
а за това, което Бог одобрява, за това, което е в Божието царство.

И Бог не одобрява хората да се унижават, чрез (умалителни, като) "циган-че", "българ-че" и прочее,  и в контекста на Божието царство да се прави разлика между тях на основа на плътска националност.


Камо ли пък да се изтъква това, че са сираци или пък изоставени в дом...


А и дори да са били в ТВУ не е ли още по-славно, че Бог ги е довел при себе си и ги е променил, за да ги приеме в царството си... (То пък сякаш ако някой не е бил в ТВУ е бил големият праведник преди Бог да го повика и очисти от греховете му...)


Разбира се, твоя си работа, но те моля да не го правиш тук.

Както също и да не обиждаш хората:

("...което пък означава, че ти нямаш абсолютно нищо в главата си...")

Пише, че който каже на брат си, че е празна работа (арам. "raka"), такъв е подсъдим за огненото езеро.[ Редактирано 06.06.11 15:08 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF