Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:упътване   intel   американски   апостасия   бесове   зах. 14   увреждане на черния дроб   фенол   царски кръг   църковни ритуали  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Новото небе и новата земя
Започване на нова тема
    

09.08.14 23:44 Цитирай
изказвания: 606
Въпроси за размисъл:
Какво е новото небе и новата земя?
Кои ще бъдат в новото небе и новата земя? /родени от Бога, неродени../
Ще има ли възможност за появата в новото небе и новата земя на греха?
-----------------
 
интересно ми е какво мислят тук пишещите, за да сравня с моите лични убеждения, понеже наскоро в един интерент християнски форум обсъждахме това и не само не достигнахме до единомислие, но дори и до сериозен разнобой във вижданията. Нещо което не ме учудва с оглед на днешните измами..

адм.бел.
разкл. в: Бен

Най-отгоре

    
10.08.14 22:52 Цитирай
изказвания: 4776
Сещам се за тези места от Писанията по-долу. Не виждам кой знае какви възможности за еквилибристики, ако се вземе предвид цялостното говорене там:Понеже, ето, нови небеса създавамъ, и нова земя; И предишните няма да се поменатъ, Нито ще дойдатъ на умъ.
/Ис. 65.17/


Кои са тези „предишните“? От тях добиваме представа и за новите.
Защото както новите небеса И новата земя които азъ ще направя Ще пребъдатъ предъ мене, говори Господъ, Така ще пребъде семето ви и името ви.
/Ис. 66.22/

Щом има „нови“, то кои са „старите“/„предишните“?

Предполагам, че е важно да се подчертае, че Бог изрично посочва, че споменатите хора („семе“, т.е. потомство в случая) са обекти, които са различни от новите небеса и земя. Т.е. новите небеса и земя в никакъв случай не са (примерно) Божии хора, а са отделни и различни обекти.
А денътъ Господенъ ще дойде като крадецъ ноще, въ който небесата ще прейдатъ съ бучение, а стихиите разгорявани ще се стопятъ, земята и делата по нея ще изгорятъ. И тъй, понеже всичко това ще се стопи, какви требва да сте вие въ света обхода и въ благочестие, като чакате и бързате за идването на Божия денъ, въ който небесата възпламенявани ще се развалятъ, и стихиите разгорявани ще се стопятъ!

А споредъ обещанието му очакваме нови небеса и нова земя въ които живее правда.

/2 п-мо Симон, 3.10/

Контекстът доста ясно дава представа за тези „нови небеса и нова земя, в които цари праведност“, говорейки за сегашните (старите) небеса и земя, които – както добре знаем и сме изпитали на собствен гръб – са пълни с грях и тъмнина. И ако разбираме кои са сегашните (старите) небеса и земя, пълни с грях, то добиваме представа и за новите.
И видехъ ново небе и нова земя; защото прьвото небе и прьвата земя преидохѫ: и море немаше вече. /Разкр. 21:1../

Кои са небето и земята, които ще преминат? Както и Господарят казва „Небето и земята ще преминат, но моите думи няма да преминат“. Сегашните небеса и земя - тези, които виждаме и на която (земя) живеем.

И небето се оттегли като книга която се свива, и всека планина и островъ повдигнахѫ се отъ местото си. /Разкр. 6.14/
Тук се вижда фрагмент от унищожаването на сегашните (старите, предишните) небеса. Описаното по-горе ще се случи след края на голямата скръб, точно преди началото на Божия гняв.
Както и по-горе споменах, не виждам големи възможности за еквилибристики, ако се вземе предвид цялостното говорене в местата, където са говори за тези неща. 

Бог ще унищожи сегашните (старите) небеса, които виждаме над нас и земята, на която живеем - пълна с грях и тъмнина, и безсмислие -  и ще предостави (само) на своя народ съответни нови небеса и земя, където ще има праведност и няма да има грях
(теоретично може и да може там да възникнe грях, но това, което реално ще се случи е, че там няма да има грях, съответно - и смърт, болести, проклятия, ...)
в които само Божият народ ще живее, заедно с Бога и Агнето, а който не е от Божия народ няма да бъде допуснат от Бога там:

И видехъ ново небе и нова земя; защото прьвото небе и прьвата земя преидохѫ: и море немаше вече.
И азъ Иоаннъ видехъ светия градъ, Ерусалимъ новий, че слезваше отъ Бога изъ небето приготвенъ както невеста украсена за мъжа си.
И чухъ гласъ големъ отъ небето който казваше: Ето скинията Божия съ человеците, и ще се засели съ тѣхъ; и те ще бъдатъ люде негови, и самъ Богъ ще бъде съ тѣхъ, техенъ Богъ.
И ще обърше Богъ всека сълза отъ очите имъ, и смъртта не ще я има вече, нито жалеяне нито писъкъ ни болестъ ще има вече, защото прьвото се мина.
...
А страхливите и неверните (или: невярващите [в Божия син]) и мръсните и убийците и блудните (развратните) и чародейците (магьосници и деривати /екстрасенси, врачки, гледачки, баячи, .../ ) и идолопоклонниците (служители на изображения, статуи) и всичкитѣ лъжци ще иматъ своята частъ въ езерото което гори съ огънъ и жупель (сяра): това е втората смъртъ.
...
И храмъ не видехъ въ него; защото храмъ неговъ е Господъ Богъ Вседържитель и Агнето.
/Разкр. 21.1-8,22/

А вънъ сѫ псетата, и чародейците (магьосници и деривати /екстрасенси, врачки, гледачки, баячи, .../ ), и блудниците (развратниците), и убийците, и идолопоклонниците (служители на изображения, статуи), и всеки който обича и прави лъжа. /Разкр 22.15/---
Следното може да представлява интерес за някои: 1000 години царуване[ Редактирано 15.08.14 15:05 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
11.08.14 14:15 Цитирай
изказвания: 4776

small axe:

Здрасти, радвам се че писа така бързо.
Ами нашият разнобой по същество е следният с въпросните братя:
Те смятат, че в Божието царство могат да влязат неродени от Бога хора.  И когато им посочих думите на Господа казани директно в евангелие от Йоан- "Ако не се роди някой отново, не може да види Божието царство / Като визирах освет станът на светиите в Милениума , така и новото небе и земя след второто възкресение, те не се съгласиха и според тях не съм бил наясно какво означава терминът Божието царство.
 
Сетне второто нещо по което не можахме да се разберем е че аз твърдя, според казаното от апостол Йоан в първото му послание глава 5,
че - " Всеки който вярва, че Исус е месията е роден от Бога" , а те твърдят, че не бил всеки.. Като посочват мъгьосникът симон, който бил повярвал но не бил роден.
На това отговорих, че Симон си пише че е вързан в неправда, а никой вързан в неправда човек не е родено от Бога. Също така посланието на апостол Йоан до тази пета глава ясно посочва КАКВИ са родените от Бога, какво ги характеризира и чак тогава заключава в пета глава с думите, че ВСЕКИ който вярва/ истински/ че Исус е месият е роден от Бога.
 
Те не се съгласиха и казват, че щяло да има някакви повярвали, простени чрез кръвта на Месията, вярващи в Христос, но НЕРОДЕНИ хора, които щяли да бъдат в царството Божие, като се позовават на текста че щяло да има хора на които работата да изгори, но те да се спасяли като през огън. И те били именно тези за които те говорят и били неродени и нямало да участват в първото възкресение / където според тях мнозина вярващи нямало да участват, но само някакви най най добри, а другите неродените, според тях вярващи , щяли да оживеят при второто възкресение и понеже имената им щяли да са записани в книгата на живота, щяли да влязат в царството....
 
Това не го приех и според мен тия дето работата им ще изгори, но ще се спасят, пак са родени, но трудът им е бил , както пише с нетрайни материяли и те изгарят и не издържат изпитанието, тоест животът им не е бил подчинен на Божиите цели по Божия начин, и за това не издържа проверката, това може да са обикновени вярващи, може и да са разни ръководители на общности, които следват човешки учения и доктрини и трудът им изгаря , но те ако са Христови ще се спасят. За мен и тези са родени и ще участват в Първото възкресение и според мен тези братя разделят тялото Христово по начин неприемлив и не описан в писанията..
 
Не се съгласиха на думите ми и решиха че съм заблуден от незнам какви учение и тн. квалификации и не се разбрахме.. За мен са искрени хора , но смятам учението им за заблуда и затова го споделям тук, за дискусия, а и за да се чете от други хора, които могат да попаднат на това виждане..
 
ето цялата тема във този форум, заглавието не е по обсъжданата тема, понеже прерастна в офтопик накрая / написах им че ще я пусна на друго място, така че ене зад гърба на никой/
http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=775.msg109061;topicseen#msg109061

[ Редактирано 05.02.15 06:47 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
14.08.14 14:12 Цитирай
изказвания: 4776
Анонимен:

МОРЕТО Е СИМВОЛ НА БОЖИЯ ГНЯВ


Преди време тук пишеше един "lllus / Людмил", който се опита да прокара разни заблуди - вкл. и относно водата, морето и прочее -  чрез неговите несъстоятелни алегорични и образни схемни, чиято несъстоятелност беше изявена и изобличена:

вж. 
Водата ,

Морето предаде мъртвите, които бяха в него - Разкр. 20:13 ,

Бог е праведен съдия (показва до какви хулещи Бога лъже-учения водят несъстоятелните символни модели и бъртвежи на lllus/Людмил) ,

Притчи ,

Разбиране на Написаното - Illus и неговите символни модели


Същият съвсем не можа да покаже от писанията, че морето уж било универсален символ на Божия гняв, използван от Бога в Писанията.

Ако случайно ти си същият онзи "lllus" и смяташ да развиваш тук същата дейност, както преди, по-добре потърси друго място.
------------
small axe:

Горното изказване на Еурет е във връзка с изтритите коментари на Илус, та вероятно и то ще бъде или изтрито, или преместено..

Да, ОК, ще го преместя в Без тема, само да мине малко време, докато новата "офанзива" на lllus се поуталожи.


[ Редактирано 17.08.14 02:12 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
lllus,   trias,   людмил
    
15.08.14 13:33 Цитирай
изказвания: 606

адм.бел.:


Премахнах коментарите на Illus, поради липсата им на връзка с темата. Темата е за новото небе и земя и нека се пише по нея. Горното изказване на Еурет е във връзка с изтритите коментари на Илус, та вероятно и то ще бъде или изтрито, или преместено..

[ Редактирано 15.08.14 15:45 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF