Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

harold camping   апокалипсис   златното теле   освещаване   поведение   повторна женитба   почитане на образи   протоколи на юдейските мъдреци   разгласяване на радостната вест   следене  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Новото небе и новата земя
Започване на нова тема
    

09.08.14 23:44 Цитирай
изказвания: 605
Въпроси за размисъл:
Какво е новото небе и новата земя?
Кои ще бъдат в новото небе и новата земя? /родени от Бога, неродени../
Ще има ли възможност за появата в новото небе и новата земя на греха?
-----------------
 
интересно ми е какво мислят тук пишещите, за да сравня с моите лични убеждения, понеже наскоро в един интерент християнски форум обсъждахме това и не само не достигнахме до единомислие, но дори и до сериозен разнобой във вижданията. Нещо което не ме учудва с оглед на днешните измами..

адм.бел.
разкл. в: Бен

Най-отгоре

    
10.08.14 22:52 Цитирай
изказвания: 4604
Сещам се за тези места от Писанията по-долу. Не виждам кой знае какви възможности за еквилибристики, ако се вземе предвид цялостното говорене там:Понеже, ето, нови небеса създавамъ, и нова земя; И предишните няма да се поменатъ, Нито ще дойдатъ на умъ.
/Ис. 65.17/


Кои са тези „предишните“? От тях добиваме представа и за новите.
Защото както новите небеса И новата земя които азъ ще направя Ще пребъдатъ предъ мене, говори Господъ, Така ще пребъде семето ви и името ви.
/Ис. 66.22/

Щом има „нови“, то кои са „старите“/„предишните“?

Предполагам, че е важно да се подчертае, че Бог изрично посочва, че споменатите хора („семе“, т.е. потомство в случая) са обекти, които са различни от новите небеса и земя. Т.е. новите небеса и земя в никакъв случай не са (примерно) Божии хора, а са отделни и различни обекти.
А денътъ Господенъ ще дойде като крадецъ ноще, въ който небесата ще прейдатъ съ бучение, а стихиите разгорявани ще се стопятъ, земята и делата по нея ще изгорятъ. И тъй, понеже всичко това ще се стопи, какви требва да сте вие въ света обхода и въ благочестие, като чакате и бързате за идването на Божия денъ, въ който небесата възпламенявани ще се развалятъ, и стихиите разгорявани ще се стопятъ!

А споредъ обещанието му очакваме нови небеса и нова земя въ които живее правда.

/2 п-мо Симон, 3.10/

Контекстът доста ясно дава представа за тези „нови небеса и нова земя, в които цари праведност“, говорейки за сегашните (старите) небеса и земя, които – както добре знаем и сме изпитали на собствен гръб – са пълни с грях и тъмнина. И ако разбираме кои са сегашните (старите) небеса и земя, пълни с грях, то добиваме представа и за новите.
И видехъ ново небе и нова земя; защото прьвото небе и прьвата земя преидохѫ: и море немаше вече. /Разкр. 21:1../

Кои са небето и земята, които ще преминат? Както и Господарят казва „Небето и земята ще преминат, но моите думи няма да преминат“. Сегашните небеса и земя - тези, които виждаме и на която (земя) живеем.

И небето се оттегли като книга която се свива, и всека планина и островъ повдигнахѫ се отъ местото си. /Разкр. 6.14/
Тук се вижда фрагмент от унищожаването на сегашните (старите, предишните) небеса. Описаното по-горе ще се случи след края на голямата скръб, точно преди началото на Божия гняв.
Както и по-горе споменах, не виждам големи възможности за еквилибристики, ако се вземе предвид цялостното говорене в местата, където са говори за тези неща. 

Бог ще унищожи сегашните (старите) небеса, които виждаме над нас и земята, на която живеем - пълна с грях и тъмнина, и безсмислие -  и ще предостави (само) на своя народ съответни нови небеса и земя, където ще има праведност и няма да има грях
(теоретично може и да може там да възникнe грях, но това, което реално ще се случи е, че там няма да има грях, съответно - и смърт, болести, проклятия, ...)
в които само Божият народ ще живее, заедно с Бога и Агнето, а който не е от Божия народ няма да бъде допуснат от Бога там:

И видехъ ново небе и нова земя; защото прьвото небе и прьвата земя преидохѫ: и море немаше вече.
И азъ Иоаннъ видехъ светия градъ, Ерусалимъ новий, че слезваше отъ Бога изъ небето приготвенъ както невеста украсена за мъжа си.
И чухъ гласъ големъ отъ небето който казваше: Ето скинията Божия съ человеците, и ще се засели съ тѣхъ; и те ще бъдатъ люде негови, и самъ Богъ ще бъде съ тѣхъ, техенъ Богъ.
И ще обърше Богъ всека сълза отъ очите имъ, и смъртта не ще я има вече, нито жалеяне нито писъкъ ни болестъ ще има вече, защото прьвото се мина.
...
А страхливите и неверните (или: невярващите [в Божия син]) и мръсните и убийците и блудните (развратните) и чародейците (магьосници и деривати /екстрасенси, врачки, гледачки, баячи, .../ ) и идолопоклонниците (служители на изображения, статуи) и всичкитѣ лъжци ще иматъ своята частъ въ езерото което гори съ огънъ и жупель (сяра): това е втората смъртъ.
...
И храмъ не видехъ въ него; защото храмъ неговъ е Господъ Богъ Вседържитель и Агнето.
/Разкр. 21.1-8,22/

А вънъ сѫ псетата, и чародейците (магьосници и деривати /екстрасенси, врачки, гледачки, баячи, .../ ), и блудниците (развратниците), и убийците, и идолопоклонниците (служители на изображения, статуи), и всеки който обича и прави лъжа. /Разкр 22.15/---
Следното може да представлява интерес за някои: 1000 години царуване[ Редактирано 15.08.14 15:05 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
11.08.14 14:15 Цитирай
изказвания: 4604

small axe:

Здрасти, радвам се че писа така бързо.
Ами нашият разнобой по същество е следният с въпросните братя:
Те смятат, че в Божието царство могат да влязат неродени от Бога хора.  И когато им посочих думите на Господа казани директно в евангелие от Йоан- "Ако не се роди някой отново, не може да види Божието царство / Като визирах освет станът на светиите в Милениума , така и новото небе и земя след второто възкресение, те не се съгласиха и според тях не съм бил наясно какво означава терминът Божието царство.
 
Сетне второто нещо по което не можахме да се разберем е че аз твърдя, според казаното от апостол Йоан в първото му послание глава 5,
че - " Всеки който вярва, че Исус е месията е роден от Бога" , а те твърдят, че не бил всеки.. Като посочват мъгьосникът симон, който бил повярвал но не бил роден.
На това отговорих, че Симон си пише че е вързан в неправда, а никой вързан в неправда човек не е родено от Бога. Също така посланието на апостол Йоан до тази пета глава ясно посочва КАКВИ са родените от Бога, какво ги характеризира и чак тогава заключава в пета глава с думите, че ВСЕКИ който вярва/ истински/ че Исус е месият е роден от Бога.
 
Те не се съгласиха и казват, че щяло да има някакви повярвали, простени чрез кръвта на Месията, вярващи в Христос, но НЕРОДЕНИ хора, които щяли да бъдат в царството Божие, като се позовават на текста че щяло да има хора на които работата да изгори, но те да се спасяли като през огън. И те били именно тези за които те говорят и били неродени и нямало да участват в първото възкресение / където според тях мнозина вярващи нямало да участват, но само някакви най най добри, а другите неродените, според тях вярващи , щяли да оживеят при второто възкресение и понеже имената им щяли да са записани в книгата на живота, щяли да влязат в царството....
 
Това не го приех и според мен тия дето работата им ще изгори, но ще се спасят, пак са родени, но трудът им е бил , както пише с нетрайни материяли и те изгарят и не издържат изпитанието, тоест животът им не е бил подчинен на Божиите цели по Божия начин, и за това не издържа проверката, това може да са обикновени вярващи, може и да са разни ръководители на общности, които следват човешки учения и доктрини и трудът им изгаря , но те ако са Христови ще се спасят. За мен и тези са родени и ще участват в Първото възкресение и според мен тези братя разделят тялото Христово по начин неприемлив и не описан в писанията..
 
Не се съгласиха на думите ми и решиха че съм заблуден от незнам какви учение и тн. квалификации и не се разбрахме.. За мен са искрени хора , но смятам учението им за заблуда и затова го споделям тук, за дискусия, а и за да се чете от други хора, които могат да попаднат на това виждане..
 
ето цялата тема във този форум, заглавието не е по обсъжданата тема, понеже прерастна в офтопик накрая / написах им че ще я пусна на друго място, така че ене зад гърба на никой/
http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=775.msg109061;topicseen#msg109061

[ Редактирано 05.02.15 06:47 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
14.08.14 14:12 Цитирай
изказвания: 4604
Анонимен:

МОРЕТО Е СИМВОЛ НА БОЖИЯ ГНЯВ


Преди време тук пишеше един "lllus / Людмил", който се опита да прокара разни заблуди - вкл. и относно водата, морето и прочее -  чрез неговите несъстоятелни алегорични и образни схемни, чиято несъстоятелност беше изявена и изобличена:

вж. 
Водата ,

Морето предаде мъртвите, които бяха в него - Разкр. 20:13 ,

Бог е праведен съдия (показва до какви хулещи Бога лъже-учения водят несъстоятелните символни модели и бъртвежи на lllus/Людмил) ,

Притчи ,

Разбиране на Написаното - Illus и неговите символни модели


Същият съвсем не можа да покаже от писанията, че морето уж било универсален символ на Божия гняв, използван от Бога в Писанията.

Ако случайно ти си същият онзи "lllus" и смяташ да развиваш тук същата дейност, както преди, по-добре потърси друго място.
------------
small axe:

Горното изказване на Еурет е във връзка с изтритите коментари на Илус, та вероятно и то ще бъде или изтрито, или преместено..

Да, ОК, ще го преместя в Без тема, само да мине малко време, докато новата "офанзива" на lllus се поуталожи.


[ Редактирано 17.08.14 02:12 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
lllus,   trias,   людмил
    
15.08.14 13:33 Цитирай
изказвания: 605

адм.бел.:


Премахнах коментарите на Illus, поради липсата им на връзка с темата. Темата е за новото небе и земя и нека се пише по нея. Горното изказване на Еурет е във връзка с изтритите коментари на Илус, та вероятно и то ще бъде или изтрито, или преместено..

[ Редактирано 15.08.14 15:45 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF