Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

божии служители   бялата раса   коледари   лъжехристите и исус   майк бикъл   мъртви   око за око   пламен петров   свидетели на йехова   централни банки  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Израел << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Евреите и Божият народ, Израел
Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
28.02.18 20:45 Цитирай
изказвания: 604

" Аз съм, например, африканец от Нигерия, но съм повярвал в Исус като син Божи, и така съм станал част от неговия народ, неговата невяста заедно с Авраам, Исаак и Яков. Обаче по плът съм бил с "черна" кожа и специфичните африкански черти на лицето. Така ще бъда и през вечността според мене и ще е ясно, че съм нигериец по плът и ученик на Исус по дух с което се и спасявам."

 

във вечността, ти ще имаш НОВО тяло, нетленно. То няма да се различава от тялото нетленно на юдеин когато е бил на земята, или на европеец. Иначе разбирам идеята ти, не виждам, в нея нещо опасно. Щом искаш мисли че във вечността, ще се знае, че в тялото си си бил африканец, няма значение това.

Иначе в Невястата ще си от Божият Народ.

 

Лично аз не виждам как когато си от Божият народ, да има смисъл и да си смяташ че си от някакъв друг народ.

 

Но определено във вечността, тези които са от Невястата Божият народ, ще са различни от тези над които ще са царско свещенство, тоест хора от народите които не са станали участници в 1то възкресение, но са станали участници във второто според Откровение 20 глава и са получили право поради вярата си, в милениума да влязат в Божието царство във вечността.

 

Това е което казвам, има две възкресения и те делят невястата от народите извън невястата. И разбира се от тия от народите които няма да влязат в Божието царство и ще останат вън.

 

Така че има 3 вида хора. Невястата, повярвалите по време на милениума, и неповярвалите никога грешници. Дано накрая сме се разбрали, кой какво точно визира !

 

а Арт кац, определено по този въпрос конкретно сериозно греши в тези изводи за някакво върховенство на юдеи по плът в Месията над неюдеи по плът в Месията. Тотално извън писанията е неговото становище, пак казвам, по този въпрос.. Аз лично вярвам в Духовен Израил Божи= На Невястата= на Новият Йерусалим, който е съставен от всички повярвали някога в Месията и спасени чрез вяра ПРЕДИ 1 то възкресение.

Поздрави!

 


[ Редактирано 28.02.18 20:52 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
02.03.18 14:59 Цитирай
Гост
Това, което засега мисля по въпросите за Милениума вероятно е малко по-различно от твоето. Не мисля, че може да има хора, които да се спасят по какъвто и да е начин, освен чрез вяра в Исус и неговото благовестие. Това включва хората от милениума, каквото и да означава това. Но не мисля, че между спасени хора ще има каквато и да е разлика! Всички сме едно и един народ, съставен от спасени от различните народи по земята. За мене няма някаква отделна невяста и някакви други спасени. Всички се спасяваме по един и същи начин, поради делото на Исус, и поради това получаваме абсолютно равни права за всичко, и едно и също наследство. Когато се казва, че ще царуваме, това не означава над някой! Сега и в този свят се царува над някой! Исус не е цар, който иска хората да му прислужват докато яде! Той е цар, който дава живота си зас нас! Така и който се удостои да царува с него, всъщност няма да царува над някого в този човешки смисъл, а ще царува в новия живот, каквото и да означава това. Тоест никой няма да ти носи кафето в леглото в милениума. По-скоро ти ще носиш на някого кафето, ако искаш да царуваш.

Най-отгоре

    
02.03.18 20:09 Цитирай
изказвания: 604

Нормално е хората да се различават в някои свои виждания да.
Относно царуването, не смятам, че някой ще царува над други в земния смисъл който днес виждаме. Но определено в Царството Божие няма равенство. Има определена йерархия но праведна. Царете служат на останалите, но имат и власт , но в правдата. В Писанието е споменато за едни които ще упрявляват 1 град, други 5, други 10. Това е на база техните награди. Как ще управляват е отделен въпрос. Но Определено участвалите в 1то възкресение е казано за тях поне на две места, че са Царско свещенство. А всяко свещенство , свещенства над някой който не е такова.

Спасението е винаги чрез вяра в Месията, но не всички са еднакви. Делят ги именно двете възкресения. Кой в кое е участвал. Така виждам нещата. Дори днес в небесата има йерархия. Има ангели, серафими и херувими, а Бог е над всички тях, и те са различни по ранг (не в земен смисъл). Така ще е според мен и във вечността. В милениума се вижда, че ще има народи и стан на светиите. Това са две отделни неща и няма как те да са еднакви и с еднаква служба, отговорности и позиция. Но няма да има нищо общо с земното неправедно управление днес, което е плътско, а не духовно.


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF