Още по темата
Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

апостолски център живот в слава   блажени гонените за правдата   ездра   жена   новият завет   отделяне за бога   религиозни диктатори   светица   сергей тороп   учениците-собственост на бог  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Настояване за вършене на Божията воля с предупреждения за дисциплина и прилагане на такава
Започване на нова тема
    

29.03.14 21:47 Цитирай
изказвания: 4555
разкл. от коментарите към Бог не налага волята си

Ferko:

...ние можем и трябва да настояваме в тялото Христово Божията воля да се върши без да се подаваме на манипулацията на тези които ни казват "Ама вие ми налагате вашата воля, оставете ме сам да се оправям с Господа" Ако ние настояваме да се върши Божията воля ни не настояваме да се върши нашата. Ние сме инструмент решил да бъде покорен на Този, който е решил да го използва за да бъде Неговата воля изпълнена там където Той трябва да е царя-в църквата. Така, че с написаното исках да кажа, че настояването на Божиите хора за вършене на Божията воля с предупреждения за дисциплина както и с прилагането на такава не е погрешно нещо. Да, това се прави защото Бог иска неговата воля да бъде извършена.


Мисля, че ако се посочат хубави примери от засвидетелстваното в Н.З относно неща в тази насока (напр. кой, в какъв контекст, спрямо кого, с одобрението на Бога е правил това и това, ...), ще бъде от полза за всички, понеже приемам, че всички Божии хора приемат това, което казва Божият син или неговите пратеници спрямо/относно новозаветни Божии хора. По този начин ще се изяви истината по този въпрос, което ще помогне да се противодейства на съответни евентуални заблуди или манипулации.

[ Редактирано 30.03.14 12:07 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
божията воля,   предупреждение за дисциплина,   прилагане на дисциплина
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF