Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

венцислав тоневски   енергоспестяващи крушки   исус христос   книгата смело сърце   късният дъжд   плътски оръжия   регистрация   седми вселенски събор   триединство   юда  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.
 
eureth   06.10.19 10:54
относно "Богове сте вие" също стана дума тук, надолу в изказването:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?1662.post


RSS Емисии
rss1.0
Започване на нова тема
    
13.04.13 23:27 Цитирай
bratoliubie
изказвания: 127
Искам да споделя с тези от вас, които вярват в Името на Божия Син Исус Христос, няколко избрани стихове от първото послание на апостол Йоан.

"По това познаваме любовта, че Той отдаде живота Си за нас. Така и ние сме длъжни да отдадем живота си за братята.
Но ако някой има благата на този свят и види, че брата му е в нужда, а заключи сърцето си за него, как обитава в него Божията любов?
Дечица, да не любим с думи, нито с език, а с дело и истина.
И това е Неговата заповед: Да вярваме в Името на Неговия Син Исус Христос и да се любим един друг, както ни е заповядал.
Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
Който не люби, не познава Бога, защото Бог е любов.
Възлюбени, понеже Бог така ни възлюби, то и ние сме длъжни да любим един другиго.
Никой никога не е видял Бога, но ако любим един другиго, Бог обитава в нас и Неговата любов е съвършена в нас.
И ние сме познали и сме повярвали любовта, която Бог има към нас. Бог е любов, и който стои в любовта, стои в Бога, и Бог - в него.
Ние любим, защото първо Той възлюби нас.
Ако каже някой - "Любя Бога", а мрази брата си, той е лъжец, защото който не люби брата си, когото е видял, не може да люби Бога, Когото не е видял.
И тази заповед имаме от Него: Който люби Бога, да люби и брата си!"

В насоката на, тези стихове искам да попитам, имали из между тези от вас, които вярват в Името на Божия Син Исус Христос, такива, които са в нужда?
Под "нужда" разбира се в смисъла, който е изразен в 1Йоана 3:17 (втория цитиран по-горе стих).
Питам защото, ако един друг не си помагаме, за какво е всичкото говорене?Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

Анонимен
    
23.04.13 17:52 Цитирай
Гост
няма такова братолюбие може би от 20 години насам ,има само празни приказки и показност колко много сме духовни
адм.бел.
разкл. в: Молба за помощ


Най-отгоре

братолюбие
    
03.05.13 00:08 Цитирай
Гост
Благодат и Мир на всички, които обичат Господ Исус Христос.
Отворих тази тема, защото считам, че главната причина за духовното изкривяване и пропадане на мнозинството хора от така наречените "църкви" в нашата, а и в много други страни, е неизпълнението на едничката заповед на нашия Господ - "Това е Моята заповед, да се любите един друг, както Аз ви възлюбих"/Йоан 15:12/. Защото всички заповеди се събират в тази и който я изпълнява - изпълнява закона. Време е всички ние днес, да се научим да обичаме, така както изисква Бог от нас. И като се научим на слово, да го приложим на дело! Защото без дела, думите остават празни. Не говоря просто за това да показваме милост към сиромасите в света, а за грижа в самото Тяло, на частите - една към друга! За ранната църква, четем, че са имали обща каса и че от нея са се хранели сирачетата, вдовиците и сиромасите. В Деяния четем, че пари са се поставяли пред нозете на апостолите в Ерусалим, но не те са боравили с тях, а избрани за това и доказани във вярата братя наречени дякони, които са носили тази грижа - да преглеждат вдовиците, сирачетата и сиромасите измежду тях. Четем също, как църквите в Македония, макар и търпящи голямо утеснение, са умолявали Павел да приеме дара им, за нуждаещите се техни братя при които той е отивал. Тези хора наистина са полагали живота си за братята. И понеже вярвам, че днес е времето в което се сбъдват пророческите думи от Притчи 147 - "Господ гради Ерусалим", както и "Изцелява съкрушените в сърце и превързва скърбите им", зная, че тези стихове се сбъдват там, където гражданите на този Ерусалим са се научили да изпълняват тази едничка заповед на нашия Господ. Тоест са се научили да се любят един друг, както Христос възлюби нас!
В тази връзка искам да помоля всеки, да бъде много внимателен, когато стане дума за "даване и вземане", както се изразява Павел във Филипяни 4:15, защото често в тези случаи, това което ще направим за нашия брат, го правим за Христос. Защото ако видим, че нашия брат е искрен и че това за което иска наистина е нужда, а не нещо излишно, нямаме основание да не му помогнем, ако ръцете ни имат сила да го сторят!
Преди години, когато още посещавах местна евангелска църква, имаше случай в които сиромах човек, искаше с право, пари от пастира, като управител на църквата. И тогава си спомням в едно от събранията, неговия отговор по този въпрос, а той беше, че църквата не е благотворителна организация!? Ето тук си пролича, голямата заблуда и духовна слепота, на този църковен водач, завършил теология в Германия, но не осъзнал смисъла на Христовото Евангелие. Затова събранията им са празни, защото хората не са прости! Те идват, гледат, четат, сравняват и си отиват, защото осъзнават голямото разминаване от библейската Истина. Идват защото чуват за Божията любов, но си отиват, защото в последствие не я виждат!
Хората трябва да видят Евангелието, като писмо написано на сърцата ни, узнавано и прочитано от тях, според както е записал Павел в 3гл. на 2ро Коринтяни:
"Вие сте нашето писмо, написано в сърцата ни, узнавано и прочитано от всичките човеци; и явявате се, че сте Христово писмо, произлязло чрез нашето служение, написано, не с мастило, но с Духа на живия Бог, не на плочи от камък, но на плочи от плът - на сърцето."

братолюбие

Най-отгоре

    
03.05.13 03:16 Цитирай
изказвания: 4481
братолюбие:

В Деяния четем, че пари са се поставяли пред нозете на апостолите в Ерусалим, но не те са боравили с тях, а избрани за това и доказани във вярата братя наречени дякони, които са носили тази грижа - да преглеждат вдовиците, сирачетата и сиромасите измежду тях.
(подч. мое)

Искам тук накратко да уточня нещо, което може би не е пряко свързано с темата, но все пак смятам, че е важно да се знае, и което, ако се разглежда в повече подробности, трябва да продължи в отделна тема, без да пречи на тази - евентуално във вече отворената, към която оставям връзка:В Де.6 гл всъщност никой не е наричан "дякон" и там не става дума за дякони.
Допълнително, Бог на практика никъде не е говорил за хора наречени „дякони“.
Вж: СлугиСъщо, съвсем не пише, че: 

не те (пратениците, м.б.) са боравили с тях (с дареното сребро/средства, м.б.),
а избрани за това и доказани във вярата братя наречени дякони


А всъщност пише:
Защото, които притежаваха земи или къщи, продаваха ги и донасяха стойността на продаденото и слагаха пред краката на пратениците. И се раздаваше на всекиго според нуждата

Т.е. тук няма никакви т.нар. „дякони“.
Нито пише дали някой и кой точно е помагал при раздаването на даренията.
Тъй като средствата са поверявани не на някой друг, а именно на пратениците на Божия син, то излиза, че те са управлявали тези поверени им средства – т.е. те са решавали  какво да се купи и на кого да се даде.

По принцип пратениците са били надзорници/старейшини и когато са напускали съответния град, там са оставали онези надзорници, които те са били избрали преди това да бъдат именно надзорници сред общността в този град (а не надзорници на дадена организация/фирма/църква) и съответно тези избрани надзорници са били водачите на Божията общност в съответния град (не организация/фирма/църква) и явно са управлявали подобни дарения.
Уточнявам това, понеже добронамереността и ревността за Божието сами по себе си не са гарант за благоуспяване на Божието дело. Трябва също да се знае добре и истината.

Например хората от Божията общност в даден град не бива да издържат вдовици, които са под определената от Бога възраст или не отговарят на дадените от Бога условия, които Павел, царският пратеник, е описал подробно. (Не говоря за отделни несистематични помощи от отделни доброволци.)

Но в днешно време е почти безсмислено да обсъждаме точно тези подробности, тъй като  установените от Божия Дух през първи век взаимоотношения между Божиите хора и начин на съвместно живеене, и осъзнаване като Божия общност,  постепенно са били отхвърлени
и в резултат на това много неща, казани от Бога чрез Новия завет, вече са станали несъвместими с модерните „постижения“ на религио-тъмнината.

Напр. Павел е повикал от еди кой си град надзорниците на Божията общност, която е в град Ефес - и те са дошли.
Ако той би повикал някъде надзорниците на Божията общност, която е в град София, кой точно би трябвало да дойде?...  Какви надзорници? Каква софийска Божия общност? (Както казват: „К’ви пет лева?“...)

Т.е. станало е почти безсмислено да се обсъжда, кои вдовици от Божията общност в гр. София трябва да бъдат на издръжка на Божията общност, която е в град София, и кои - не. Понеже коя точно е тази „Божия общност“, която е в гр. София?...


Както и да е, хубавото е, че  отделните Божии хора все пак могат поединично да помагат в отделни случаи, въпреки цялата тази разруха. С което се връщам към темата.адм.бел.
разкл. в: Слуги


[ Редактирано 03.05.13 10:48 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
29.07.13 20:00 Цитирай
изказвания: 127
bratoliubie
1 Йоаново 3:16
"От това познаваме любовта, че Той даде живота Си за нас. Така и ние сме длъжни да дадем живота си за братята"
Започнах тази тема с този стих, който е основополагащ при съграждането на всички повярвали в Храм за обитаване на Живия Бог, както е и записано в 1 Петрово 2:5 - "И вие като живи камъни се съграждате в духовен дом"!
Считам, че няма как, този духовен дом да бъде съграден, ако не вникнем дълбоко и не осъзнаем какво значи това да си длъжен да дадеш живота си за братята. Това веднага ме подсеща за друг стих в Коринтяни, който казва - "Никой да не търси своята си полза, но всеки ползата на другиго".
Мисля си, че тези стихове могат да бъдат изпълнявани, само от наистина израстнали във вярата Християни, които не просто са разбрали, че е по блажено да се дава от колкото да се приема, но това да е станало техен сърдечен копнеж! Защото, за какво инак живеем?
Благодаря на Бог, обаче, за едни прекрасни стихове, защото знаейки, че небето и земята ще преминат, а Словото Му няма да премине, чета това: "Господ гради Ерусалим, събира Израилевите заточеници"
И сега зная, че каквото и да става Словото Му ще се изпълни и рано или късно ще има Град блестящ, като Слънцето, и Бог ще изтрие всяка сълза от очите на децата Му и скръб не ще има вече!

Всички искаме да има силна и здрава Църква, т.е. силно и здраво тяло Христово!
Нека всички тогава участваме, всеки според силите си, било с молитва или по друг начин, всеки според дара, който е приел от Бог!
За това и аз отново ще призова, ако има братя или сестри в нужда, като тук не става дума само за финансова, нека да споделят нуждата си тук. Зная, че повечето такива, рядко имат или изобщо нямат достъп до интернет, но вярвам Бог ще промисли.
Също считам за много нужно и изключително важно, братята възможно най често да общуват и да се събират заедно, като хвалят Бог и се молят, защото това е Божията воля, а не да стоим разделени всеки по домовете си! Добре, напуснали сме фалшивите църкви, защото ревнуваме за правдата и истаната Божия и не можем да търпим лъжите и заблудите на които станахме свидетели, но да стоим ли сами, без да се събираме и без да се обичаме, като си помагаме един на друг? Не, защото днес Словото казва - "Господ гради Ерусалим" и ние трябва да сме част от този строеж, като живи камъни в Божия Дом!

адм.бел.
разкл. в: Молитвена помощ
Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

Анонимен
    
27.08.13 13:59 Цитирай
Гост
дали когато някой е в нужда е уместно да му се проповядва?

Най-отгоре

Анонимен
    
28.08.13 06:28 Цитирай
Гост
Анонимен:

дали когато някой е в нужда е уместно да му се проповядва?


Да, ако е с дела.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF