Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

възстановяване от болест дадено от бога   де ниро   димитър манев   женитба за не-божий човек   калерги   отворено писмо   свободен дори и в смъртта си   структура на божията общност   таня от пазарджик   яхова  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...
 
bratoliubie   18.03.20 14:36
Да, благодаря, не бях видял.
 
eureth   18.03.20 14:32
здр. bratoliubie, тъкмо ти писах там:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?18009.post
 
bratoliubie   17.03.20 20:35
Погрешка там отворих две теми с едно и също заглавие, би ли ги обединил в една тема и да ми отговориш на въпроса? Благодаря.
 
bratoliubie   17.03.20 20:33
Еурет във темата - "Предложения за подобрения и промени в системата", зададох въпрос, но нещо не излиза тази тема в колонката за последни публикации!

Започване на нова тема
    
06.03.13 13:59 Цитирай
изказвания: 2090
Днес попаднах на това поредно лъжепророческо и пълно със заблудителни лозунги, послание от един от най-известните лъжливи учители в България, ромът Иво Койчев. Тук може да се прочете цялото му "пророчество", върху което ще се спра по-подробно отпосле  http://www.ivokoychev.org/?p=153 .
 
  Същият Иво Койчев беше предизвикан за публичен дебат относно своите бръщолевения за апостолската власт, мандат и нужното покорство пред/ под тях, но не само не пожела, а и блокира предизвикалият го брат.

[ Редактирано 06.03.13 14:01 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
06.03.13 17:48 Цитирай
изказвания: 4518
Не ми изглежда Иво Койчев да твърди, че това е пророчество. По-скоро изглежда, че това е неговата "вяра" относно следващите 7 години, по всяка вероятност подхранвана от съвпадението, че  2013(сега) + 7(специално число) = 2020(кръгла годишнина)...
Иначе, както пише, Божиите пророчества идват само по Божия воля, чрез Божия Дух, и ми е малко странно говоренето относно какво (не) правел "истинския пророчески дух".

Не познавам Иво, но, без значение дали човекът е циганин, французин или българин, както разбирам от говоренето му, по една или друга причина е повярвал в учението на реконструкционистите и смята да "трансформира цели общества", вероятно също вярвайки и учейки, че от първи век насам всичко в света е станало и става все по-по-най-"християнско", особено пък от основаването на имперската институционална религия през 3-4 век, въплътена в светската система "църква".

Също, впечатлен съм от израза "морален интегритет".А какви точно претенции за т.нар. "апостолска власт" над някого е имал? И някъде написал ли ги е?
[ Редактирано 07.03.13 15:03 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
08.03.13 05:04 Цитирай
изказвания: 2090
еурет ...А какви точно претенции за т.нар. "апостолска власт" над някого е имал? И някъде написал ли ги е?

Е, нали знаеш ... Божии генерали, апостолско покривало, делегирана власт от Христос, генералско-военна мисия от Бога. Такива неща. Той дълбоко смята, че е упълномощен, овластен и изпратен от Бога. И всеки, който не му се покорява разбира същността на неговият характер - един необрязан и плътски, горделив човек с арогантност. Тези му претенции са записани в поученията му насам - натам, напр. във фейсбуук профила му, мога да се поровя и да дам линк. 
А за "синергизма" с Бога в посланието и за "хармонията" чете ли?  

Пък и, отделно от това за пророчески неща, с които е пълна статията кой може да говори, ако не пророк ("Другото нещо което ще видим...", "Бог ми даде да разбера...")? И да, Иво Койчев смята че е и апостол и пророк - апостол с "пророчески дух", с "пророческо помазание". Да изговаря съдби и те да се случват АКО вярващите се покорят. 32.gif Забележи въведението, с което предварително се застрахова. Това въведение е от "апостолско-пророческото му помазание", или "апостолската власт и пророческото измерение". 
Термините, които използва ("вярвам, че ще видим", "ключовите неща", "да функционират в призива си...", " Църквата да се издигне на друго ниво в Духа...", "духовна динамика" и други под-и) са присъщи за организацията на друг лъжеучител - Г.Бакалов, към която организация е църквата на Иво Койчев.

[ Редактирано 08.03.13 05:18 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
08.03.13 06:06 Цитирай
изказвания: 2090

[ Редактирано 09.03.13 09:14 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF