Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

взаимоотношения   жертвоприношения   медии   н.с.р.   организации   семе на жената   увреждане на централната нервна система   финансово робство   харисма   църковни празници  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Бог - кой е той? :: Помазаникът-цар Исус << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Божествеността на Исус от Назарет, помазаникът, Божият син
Към страница   <<      
Започване на нова тема
Анонимен
    
05.01.13 19:30 Цитирай
Гост
Даваш цитати, ок. Кажи ти как разбираш тези цитати. Бог ли е Исус, не е ли?

Най-отгоре

Анонимен
    
05.01.13 19:31 Цитирай
Гост

Защото, Еурет, Божи помазаник не е равнозначно на Бог. Давид също беше Божи помазаник...адм.бел.
разкл. в: Мариам от Назарет


[ Редактирано 05.01.13 20:43 ]

Най-отгоре

    
05.01.13 22:43 Цитирай
изказвания: 4562

Анонимен:

Еурет, толкова ли е сложно за теб да отговориш с простите думи, за които помолих?! "Да, Исус е Бог" или "Не, не е Бог". Явно въпросът "Бог ли е Исус?" за теб е с повишена трудност.

Даваш цитати, ок. Кажи ти как разбираш тези цитати. Бог ли е Исус, не е ли?

Защото, Еурет, Божи помазаник не е равнозначно на Бог. Давид също беше Божи помазаник...


Анонимен/-на,

Вече ти казах, но явно не ми вярваш. Цитирах ти по-горе няколко конкретни места (не че само тaм пише относно тези неща), които говорят за това, които, естествено, вярвам, както вече ти казах, но ти като ли не чуваш. Защо искаш отново да ти пиша за това? Да не би и ти да искаш да повярваш това, което цитирам?


Така е, „Божий помазаник“ само по себе си не е равнозначно на „Бог“ задължително (и никой не твърди подобно нещо), но, както ти писах, нещата, които Бог е свидетелствал относно този си помазаник в Закона и пророците, го правят всъщност съвсем не „един от многото“, както ме клеветиш.

Давид, когото споменаваш, казва: „„Господарят, каза на моя господар, седи от дясно ми, докато...“. И ако Давид го нарича „господар“, тогава как така е негов син...“ - както обяснява Божият помазаник, синът на Давид, не „един от многото“.

Вж и кн. на пророка Миха, 5гл ... а и куп още места.
Между другото, позовавайки се на своята си твоя "евангелска почтеност" (евентуално вкл. такива изисквания), ще кажеш ли нещо относно въпросите, които написах по-горе, относно това, дали вярваш каквото Бог казва?

Или си дошъл/-ла просто да извършиш един вид следствени (inquisitus) процедури върху Еурет и "само ти задаваш тук въпросите"?

Вече се чудя, да не би да ми имаш зъб за нещо - ?

[ Редактирано 05.01.13 22:52 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
05.01.13 23:02 Цитирай
Гост
Бягаш от конкретен отговор, Еурет, и използваш тактики да разхвърляш въпросите ми из форума. Това не е почтено, но понеже явно думата "почтеност" не се споменава в Библията, то и ти не се чувстваш длъжен да постъпваш така. Зададох ти един напълно елементарен въпрос - според тебе Исус Бог ли е или не е. Въпросът е толкова елементарен, че всеки християнин би отговорил веднага с простичкото "Да". А ти изписа цели фермани и разпръсна на всичкото отгоре въпросите ми в няколко теми, за да се объркват хората допълнително.
И пак не стана ясно какво е ТВОЕТО мнение. Даваш цитати, но сам се криеш зад тях и не изказваш лично мнение. Или в Библията няма термина "лично мнение" и ти нямаш такова?

В Библията знам какво пише, няма нужда да ми цитираш. Важно е ти дали вярваш, че Исус - роденият от Мериам е Бог. Защото май това ти е препъни камъка, а Еурет?

Що се отнася до мен, вярвам и изповядвам, че Исус е Бог.

Четох началото на темата, където беше объркал и други участници, които далеч не са глупави хора иначе да се объркват лесно.

Еурет, ти трудности в общуването ли имаш по принцип и не можеш да изразяваш ясно мислите си или имаш скрити цели - например, отричайки почти всичко в християнството досега, да се самопровъзгласиш за единствения верен тълкувател на Писанията?

Най-отгоре

    
06.01.13 02:07 Цитирай
изказвания: 4562

Бих казал по-скоро, че  конкретният ми отговор не ти харесва. Но както споменах, това не е от съдбоносно значение и се надявам да не е проблем и за теб.


Не мисля, че относно истината за Бога някой е добре да има „лукса“ да има „СВОЕ мнение“. Ние не можем да избираме каква да е истината относно Бога (а и всяка друга истина) – там нямаме абсолютно никакъв избор (в смисъл, че при отхвърлянето на Божиите думи относно Него, ни грози каквото Бог е определил да ни грози...),
а Бог ни е дал за момента само да можем да избираме дали да приемем или отхвърлим истината, Божиите думи, думите на помазаника, Божият син, който е Истината („Който ме отхвърля и не приема думите ми, ... “).

Бог е дал ясно да се разбере, че е важно хората от първи век насам да вярват това, което Божият помазаник е говорил и свидетелствал на света, а не е важно да вярват каквото те самите (или други хора) си решат, че е важно. И аз лично предпочитам да се придържам стриктно към това, което Бог говори за себе си и да нямам свое мнение относно подобни неща, а да вярвам това, което самият Бог казва, че е важно да вярвам.

(А то е и невъзможно човек сам по себе си да има правилно свое мнение за неща, които са твърде високи  за него –  Бог е необясним за човека... поне аз не мога да си го „обясня“; и затова човек е добре да се придържа към казаното и обясненото от Бога за самия Него, а като дойде времето „ще го видим, както е“ (Амен), както пише...)

Ако пък ти така желаеш, очевидно можеш да си имаш СВОЕ мнение относно тези неща. Всеки си знае.


Изказванията  във форумите са разпределени в отделни форуми и теми, според тематиката им. Когато дадена тема се отклони в друга тематика (напр. „Мариам от Назарет“), се създава нова тема или отклонението се прехвърля във вече съществуваща, която е на съответната тематика, като се оставят съответните връзки в двете теми, така че всеки, който желае да може да продължи в която тема иска.
Няма нищо „тактическо“ или непочтено в това, а целта е във всяка тема да се говори основно по съответната тематика и да не става объркване на тематиките.


Очевидно откъсите които цитирах определено и черно на бяло включват истината относно това, дали Исус, който е роден от Мариам - помазаникът, Божият син - е Бог. За мен няма никакъв препъни камък в тях и аз ги вярвам, както също и всички други откъси от Писанията, които говорят за тези неща. Възможно е за теб да има някакъв препъни камък в това, което съм цитирал.
 


Моите въпроси/откъси към теб по-горе, както се вижда ясно от текста, съвсем не са относно това, дали ти вярваш и изповядваш, че Исус е Бог - ако декларацията ти относно Исус е свързана с  тях.
Защо не искаш да отговориш дали признаваш конкретните цитарани Божии думи там?

 

Не съм сигурен за какво точно объркване говориш, което било в началото на темата.
 


Относно „християнство“ - аз не съм чел Бог да говори някъде за „християнство“ и за мен това е напълно нерегламентирано пред/от Бога понятие, и аз нямам нито скрити, нито открити  цели относно него. Ако ти имаш някаква изградена представи за нещо наречено „християнство“, и например казаното от Бога им противоречи, то аз не съм „виновен“ за това.
Относно разбиранията ми на Писанията - срещал съм сходни с моите разбирания и дори по необходимост няма как да се самопровъзглася за еди-какво-си... А и допълнително бих казал, че считам, че Бог най-добре обяснява написаното под негово вдъхновение, понеже Бог най-добре знае какво точно е имал предвид. Както и пише, че Бог е отворил умовете на царските пратеници да разбират (старите) Писания (и те убедително демонстрират това в документите на Н.З. чрез дадената им мъдрост и разбране от Бога) - това не може да го направи никой човек или семинария, или нещо такова.
Според мен стереотипът основан на определени презумпции (може би погрешни...), който прилагаш в случая, е просто непригоден.


[ Редактирано 11.06.19 10:32 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
06.01.13 18:13 Цитирай
Гост
"В човешкото Си тяло" не е богословски точен израз. Точно е: В човешката Си природа

Най-отгоре

братолюбие
    
07.01.13 19:28 Цитирай
Гост

Изразът - "в човешката си природа" е дори по странен от "в човешкото си тяло"!

Най библейски (а не богословски) точно е да се каже - "В човешка плът, той беше покорен на Отца", защото Бог се яви в плът (1Тимотей 3:16).

А когато някой се изрази по подобен начин, че нещо не било "богословски точно", става ясно, че си имаме работа с човек стъпил в блатото на религията, където притокът на жива вода отдавна е пресекнал! Така че Анонимен, ако в теб няма извор на вода, която да извира за живот вечен, дори и да си богослов и да знаеш на изуст цялото Слово от Битие до Откровение, нищо не те ползва!

 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: Относно помазаника-цар Исус и Бога, неговия баща

 

 

 

 

 


[ Редактирано 10.06.19 20:38 ]

Най-отгоре

Eli
    
10.06.19 19:29 Цитирай
Гост
Знаем също, че Божият Син дойде и ни даде светлина и разум, да познаем истинния/истинския Бог; и ние пребъдваме в истинския Бог, в неговия Син Исус Помазания. Той е истински Бог и живот вечен.
1 Йоан 5:20

Ние пребъдваме в Бога, пребъдвайки в Исус, който е истински Бог.

Най-отгоре

    
10.06.19 22:12 Цитирай
изказвания: 2090

Анонимен, защо притискаш човека? Вероятно или не иска директно да отговори, поради страх от Бога, или самият не е сигурен. В писанията има доволно аргументи както за едното, така и за другото и един ден ще видим правдата, но до тогава е по-добре да проповядваме само това, в което сме убедени от Святия Дух. А то не е  малко! 

Поздрави


[ Редактирано 10.06.19 22:15 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF