Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

marko joensuu   quo vadis   κολπος   апостасия   газови камери   ганзер   грабване преди голямата скръб   извращаване на благовестието   н.с.р.   токсични вещества  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   06.09.19 17:27
Интересно : https://youtu.be/VGIP2xjnq0U
 
Владо   03.09.19 18:33
Поздрави на Божиите хора : https://youtu.be/GwlMG1y2i2o
 
Владо   27.07.19 18:19
Уличен дебат на Хънтингтънбийч, Калифорния, с млад мъж, твърдящ, че е отдал себе си на дьвола : https://youtu.be/JHgoDeAio0o
 
Владо   27.07.19 18:06
Наскоро “новооткрих” Ray Comfort и служението Living Waters- който разбира английски може да освежи душата си с думите и служението на брата : https://youtu.be/tT93-BA0474
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Бог - кой е той? :: Помазаникът-цар Исус << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Относно помазаника-цар Исус и Бога, неговия баща
Към страница   <<      
Започване на нова тема
Анонимен
    
29.01.13 13:24 Цитирай
Гост
Еурет, пусни гугъл сърч "арианство" и ще си намериш отговорите. Сега, аз не мога да кажа до каква степен си заразен с тая заблуда, но от самия факт, че на ясния въпрос "Бог ли е Исус" ти не даде ясен и категоричен отговор, а се постара да ме удавиш в безкрайните си словоизлияния, става ясно, че ти имаш проблем да признаеш Исус за равен на Отец и с една същност с Него. Освен богословските ти проблеми, явно имаш и проблеми с общуването, защото не говориш директно, ясно и точно. Не е нормално да давиш хората в многословие, това го правят комунистите - говорят много, без да казват нищо съществено. В крайна сметка, твоя воля, бъди какъвто искаш да бъдеш. Поне признаваш откровено, че не си християнин. Може би си на път да създадеш цяла нова религия - то така се почва - с отричане на всичко и всички, подменяне на отдавна приета терминология като "християнство" и др.под. и се стига до цялостна подмяна на смисъла на вярата. Аз повече нямам намерение да се занимавам с тебе и твоя сайт, желая ти всичко хубаво, Бог с тебе и дано се свестиш!

Най-отгоре

Анонимен
    
29.01.13 13:28 Цитирай
Гост
Ако не вярваш, че си на път към създаване на нова религия, ще ти дам пример от историята - Мохамед така е почнал. Отрекъл всички и всичко преди него и "бог" му помогнал със съответния лъжлив дух.
Със здраве.

Най-отгоре

братолюбие
    
29.01.13 19:07 Цитирай
Гост
Всъщност Еурет отговори много ясно, защото цитатите, които той цитира от Словото, това и говорят, че Исус Христос е Бог. Ти обаче не си дошъл тук да питаш това, но с високомерен и горделив тон търсиш да си начешеш сърбежа за заяждане, както и древните фарисеи, които Христос също не удостои с директен отговор на въпроса дали Той е Месия, понеже също като теб не го заслужаваха!
Колкото до блатото на православието в което седиш, дано да видиш навреме религиозно-окултния дух с когото е напоено и всичкото идолопоклонство извършващо се там, та да излезеш и спасиш живота си, преди да проехтят на небето думите от Откровение 18:8, от които земните религии няма да избягат.

Най-отгоре

    
30.01.13 16:23 Цитирай
изказвания: 4431
Анонимен:

Еурет, пусни гугъл сърч "арианство" и ще си намериш отговорите.


Аз отговорите ги имам, но не си личи ти да ги имаш. След като така авторитетно ме окачестви многократно пред хората и Бога като „арианин“, е добре и четящите да прочетат лъжеучението на Арий, и да сравнят с това, което аз съм казал,
и също да преценят дали аз вярвам това, което Бог казва, или ти ме клеветиш, че не вярвам това, което Бог казва.

Ако пък става дума, че  аз не приемам не казаното от Бога, а, примерно, някакво човешко учение, тогава мен лично (както и Бог, който ясно е заявил как се отнася към човешките учения и онези, които ги държат и препоръчват) това не ме интересува кой знае колко, и твоите квалификации са всъщност биене на вятъра и празни приказки.

Сега, аз не мога да кажа до каква степен си заразен с тая заблуда, но от самия факт, че на ясния въпрос "Бог ли е Исус" ти не даде ясен и категоричен отговор, а се постара да ме удавиш в безкрайните си словоизлияния, става ясно, че ти имаш проблем да признаеш Исус за равен на Отец и с една същност с Него.
Освен богословските ти проблеми, явно имаш и проблеми с общуването, защото не говориш директно, ясно и точно. Не е нормално да давиш хората в многословие, това го правят комунистите - говорят много, без да казват нищо съществено.

В крайна сметка, твоя воля, бъди какъвто искаш да бъдеш. Поне признаваш откровено, че не си християнин. Може би си на път да създадеш цяла нова религия - то така се почва - с отричане на всичко и всички, подменяне на отдавна приета терминология като "християнство" и др.под. и се стига до цялостна подмяна на смисъла на вярата. Аз повече нямам намерение да се занимавам с тебе и твоя сайт, желая ти всичко хубаво, Бог с тебе и дано се свестиш!Сам признаваш, че всъщност не знаеш дали съм „арианин“, но в същото време многократно и „авторитетно“ ме наричаш „арианин“.
Предполагам знаеш как Бог окачествява поведение, като твоето и какви последствия е определил. Знаеш ли какво означава „диаболос“ на гръцки – предполагам, че знаеш.  Ти си знаеш какво правиш.

Между другото, имай предвид също, че ако някой не вярва в лъжеучението на Арий, отхвърлящо казаното от Бога,
но пък вярва и препоръчва други лъжеучения, отхвърлящи казаното от Бога,
то това съвсем не означава, че Бог ще го допусне в царството си, понеже примерно не е арианин.
Понеже не не-арианството препоръчва пред Бога, а вярата и признаването на казаното от Бога, Божиите думи.
Относно въпроса ти относно Исус, цитирах няколко примерни места, където Бог ясно, конкретно и в прав текст, говори за това,
и аз декларирах ясно, че вярвам и признавам това, което Бог е казал както там, така и всичко останало, което Бог казва. Понеже вярвам, че Бог най-добре знае кой е той и словото му, и духът му, и Бог най-правилно, и истинно говори относно себе си, словото си (което е станало плът - човекът Исус от Назарет, който е единственият Божий син, както пише) и духа си.

Допълнително, ако и ненужно,  изрично разгънах част от тази ми декларация (тук) в още по-конкретни изрични декларации за всяко пореднo изявление, което Бог е направил да се запише и да се вярва, както там, така и на всякъде в Божиите Писания,
вкл и декларацията:

Аз вярвам и признавам, че: В началото Словото съществуваше.
Аз вярвам и признавам също, че: И Словото беше при Бога.
Аз вярвам и признавам също, че: И Словото бе Бог.
...
Аз вярвам и признавам също, че: ..помазаникът ...  е над-всички Бог благословен за [вечните] векове“

Така че всъщност аз директно и ясно, и съвсем съществено съм заявил, че вярвам в казаното от Бога както относно Исус, така и всичко останало.


Иначе, тъй като Бог не е говорил за „богословие“, нито е регламентирал такова понятие както и някакви изисквания или каквото и да е относно него, то и аз не се занимавам с „богословие“, и нямам „богословски проблеми“.Ако ти имаш предвид още някое конкретно място от Писанията относно Исус от Назарет, помазаникът, Божият син, цитирай го, за да потвърдя изрично, че вярвам и признавам и него, въпреки, че така или иначе вече съм потвърдил това многократно.

Ако пък всъщност искаш от мен да вярвам и признавам някакви човешки учения, които Бог не е говорил,
то не само си на път, ами направо си с двата крака в някаква „нова религия“, независимо дали ти си си я измислил или други хора, в които ти си повяравл.
Относно „давиш хората в многословие”, „комунисти“ и т.н.,
Поради някои погрешни схващания у много хора
– като напр. заблудителното свързване на наредбата на Божия син неговите ученици да не се заклеват с никаква клетва (а „да-то ви де „да“ и не-то ви да е „не“, а каквото е повече е от злия/сатаната“) с уж задължение за „отговаряне на въпроси само с да или не“ –
понякога е необходимо да се уточни истината.
Но причината за това е в самите онези, които препоръчват заблудителни поверия, а не в онзи, който посочва истината.
А и самият Божий помазаник-цар, понякога е уточнявал различни неща, свързани с разни такива заблуди и в това, разбира се, няма нищо лошо или „комунистическо“.
Относно „християнин“,
Тъй като Бог не е наричал учениците на сина си „християни“, то и аз съответно не се наричам така.
Иначе, според засвидетелстваното чрез Божия дух, учениците на помазаника-цар в Антиохия са се нарекли (или други са ги нарекли): „сподвижници/последователи на помазаника“/букв.“помазяни“,
и съответно аз, според Божието свидетелство чрез документите на новото Божие завещание, се наричам като тях.

В крайна сметка, твоя воля – щом така искаш, ти се наричай не като тях, а според „ТВОЕТО мнение“.


Поне признаваш откровено, че не си такъв каквито се наричат учениците на помазаника, и за теб не е важно какво е засвидетелствано от Бога чрез Писанията.


Имай предвид и това, че Бог не ти е дал обещание, че ако се наричаш с разни ала-гръцки думички, на които, между другото, повсеместно се приписват произволни значения, то той би те допуснал до царството си поради това.

Ако ти наричаш казаното от Бога и вярата в него, и признаването му: „нова религия“,
то, както вече споменах, ти вече си с двата крака в някаква „нова религия“, независимо дали си я измислил ти или други хора, в които ти вярваш.


И ако аз вярвам и признавам „старите“ Божии думи, отричайки разни нови човешки учения,  то мен ли обвиняваш в „създаване на нова религия“?

Няма нищо лошо да се отричат разни нови заблуди и нови безполезни човешки учения (нови по отношение на „старите“ Божии думи, независимо дали са от 3, 4 или 15 век след помазаника), неосноваващи се на казаното от Бога, водещи дори до цялостна подмяна на смисъл на вярата в помазаника, Божият син, каквото и прави новата имперска официална религия.


И да, Бог не е приемал нито регламентирал, било отдавна, било сега, нови термини като „християнство“ , „църква“, „Богородица“, „евхаристия”, „пастор“, ДесятъкЪТ (уж за вярващи в Божия син), „право-мненийни“(ορθόδοξοι), „протестанти“, и прочее и прочее, които водят до цялостна подмяна на смисъла на вярата, която отдавна преди това (т.е. преди 3, 4 или 15 век) вече е била предадена на Божиите свети хора.


И аз не мисля, че да се занимаваш със сайтове ще има някаква полза, но да се занимаеш с Божиите думи с Божията благосклонност, вярвам, че има.

Ако не вярваш, че си на път към създаване на нова религия, ще ти дам пример от историята - Мохамед така е почнал. Отрекъл всички и всичко преди него и "бог" му помогнал със съответния лъжлив дух.


Относно това, че изглежда ти си в някаква „нова религия“ и, очаквано, не ти се нравят старите „сектански“, „еретични“, „ариански“ и т.н. Божии думи, записани в светите Божии текстове/писания,
аз бих ти дал друг пример от историята – новата имперска религия е почнала така.
Заменила е Божиите думи със свои учения и практики,
и „бог“ й помогнал да си състави хиляда нови верую-та, правила, правилца, закони, були, анатеми, ритуали, манастири(често педерастски бардаци, както се свидетелства), камабанарии-галерии с изображения за поклонение, претендиращи заблудително, че били Божии каменни домове(“храмове“), и прочее, и прочее.


[ Редактирано 30.12.13 16:31 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
31.01.13 00:48 Цитирай
изказвания: 4431

 

Анонимен, според каквото пишеш, разбирам, че вярваш и признаваш декларациите на вярата, които са съставили и написали участниците в известните световни конференции, вкл. и първата конференция в Никея, 325г, която се занимава и с лъжеучението на Арий.
Следващите конференции не отменят новоизкованите верски декларации, закони, „анатеми“, и т.н. от предишните конференции, поне не и тези от Никея, 325.В декларацията на вярата от никейската конференция, освен всичко друго, на практика се казва, 

че всеки, който твърди, че Божият син има различен [от Бога]
ὑπόστασις
("лице"??)*1 или οὐσία("същност"??),
такъв бива „анатемосан“ от всеобщата пратеническа [Божия] общност.

(Тук го има ориг. текст, където за информация и справки бях започнал превод от ориг. текстове на документите от тази и другите конференции: Световен съвет 1, Никея, 325г. СП)

*1 вж υποστασις, хупостасис, ипостасЗа мен тази декларация не е от определящо значение, понеже е човешко творение (особено прави впечатление, че са пропуснали да декларират изрично смъртта на Божия син),

но тъй като ти, както разбирам, я признаваш и вярваш, за мен би било интересно по очевидни причини, разбирането ти относно това и кой от двата варианта вярваш.
 
 

Т.е.

1. помазаникът Исус от Назарет различен ὑπόστασις и οὐσία ли има от Бога, неговия баща,

2. или не?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[ Редактирано 09.06.19 20:47 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF