Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

аднрю сторм   бтв   ваксинации   димитър попмаринов   живот блаженство и гонение   иконобъхтия   красимир янакиев маринов   лъжеводачи   фармасони   църквиянски жаргон  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Ubuntu Линукс ни шпионира и печели пари
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

09.12.12 01:35 Цитирай
изказвания: 4778

Р. Столман - основателят на фондация Free Software - е нарекъл Ubuntu Линукс "spyware", т.е. шпиониращ софтуер, информирайки, че в Ubuntu Линукс дистрибуцията (продукт на фирмата Canonical) е инжектиран шпионски код.
Столман препоръчва всички потребители на Ubuntu да преминат на други Линукс дистрибуции.


 1. Всеки път, когато се използва търсачката на стандартния file manager, Unity Dash, за да се търсят файлове и папки в собствения Ви компютър (напр. именовани снимки на децата Ви, където те са с шапки през зимата), думите за търсене тайно се изпращат  до сървърите на Canonical, основният разработчик на Ubuntu, съобщава фондация Free Software (FSF).

 2. След това Canonical изпраща думите Ви до електронния магазин-гигант, Amazon. (Амазон също  е сериозно критикуван от Столман, не без основание: http://stallman.org/amazon.html)

 3. Amazon анализира думите Ви за търсене и Ви изпраща обратно реклами свързани с тях - напр. последна мода зимни шапки или пък нещо свързано с имената на децата Ви.

 4. При евентуална покупка в резултат на шпионирането и рекламата, Canonical получава пари от Amazon.


Очаква се и разни правителствени служби да проявят интерес и Canonical да  бъде притисната да им предава какво хората търсят из компютрите си - разбира се, единствено от грижа за нашата сигурност...

При инсталация на Ubuntu Линукс шпионирането е включено по подразбиране, но, под натиска на потребителите, от Canonical са добавили възможност то да бъде изключено от потребителя.

Все пак е ясно, че повечето потребители изобщо няма да знаят за шпионирането и няма да го изключат,
като така хем не Canonical, а те ще са си "виновни", че Canonical, Amazon, и на когото Canonical още (про)даде данните им, ги шпионират и анализират какво търсят в собствените си компютри,
хем Canonical и Amazon ще печелят пари, а и евентуални трети страни е възможно да се докопат до личните данни на наивните потребители на Ubuntu и дериватите му (като напр. Mint Линукс, освен ако Mint изрично не изключи шпионирането по подразбиране).Имайки предвид чувствителността на обществото ползващо свободен софтуер към подобни злоупотреби с лични данни, този "грях" на Canonical може да доведе до оттегляне на потребителите от Ubuntu, която в момента е една от водещите Линукс дистрибуции, заедно с Mint (която всъщност е Ubuntu с някои готово инсталирани драйвери и други неща - и съответно също може да бъде засегната).

Засега ръководството на Canonical не смята да премахва шпионирането и изглежда вярва, че популярността на Ubuntu  e твърде голяма, и потребителите ще "преглътнат" да бъдат следени от Canonical, Amazon и кой знае кой още, какво търсят из собствените си компютри.

Жалко, че една доста приемлива алтернатива на М$ Windows, в лицето на Ubuntu Linux, "предава" потребителите си и е на път да се самоунищожи и да загуби много повече отколкото би спечелила с шпионската си търговийка с Amazon и кой знае кой още.


Повече информация тук (англ.):
http://www.fsf.org/blogs/rms/ubuntu-spyware-what-to-do


[ Редактирано 09.12.12 15:59 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
amazon,   canonical,   linux,   spyware,   ubuntu,   зловреден софтуер,   каноникъл,   линукс,   убунту,   шпиониращ софтуер
Анонимен
    
09.12.12 07:53 Цитирай
Гост

Най-отгоре

    
10.12.12 23:45 Цитирай
изказвания: 4778


Тя работата още повече замириса с това Ubuntu...

Тук попаднах на следната страница в Интернет (англ.): https://1.hidemyass.com/ip-9/encoded/Oi8venNtaXRoLmNvL1VidW50dS5odG1s&f=norefer
Вж. по-долу превод на част от статията.

Във връзка с горната страница, въпреки, че Столман посочва основно стандартния им file manager, Unity Dash, като (единствен) инструмент за шпионирането, всъщност няма никаква гаранция, че много други от изпълнимите файлове на цялата дстрибуция не са също пълни с шпионски софтуер.

Между другото Ubuntu включва
а) стандартно "Desktop" изадание,
б) сървър-издание,
в) медия ("TV")-издание, което се очаква да бъде инсталирано и на хиляди или милиони телевизори
г) мобилно издание (за телефони, таблети, ..) -

очевидно богати източници на всякакъв вид информация за изглежда шпионските цели на Canonical и кой знае кой още.

Лично за мен, от тук нататък Ubuntu е напълно зачеркната. 

Кой знае и другите Линукс-и колко са читави...  Може би Slakware става, понеже дава възможност автоматизирано да се компилира първичния (отворен за проверка) код на отделните програми. 
А с Windows как стоят нещата направо не ми се мисли...Публикувам бърз превод на няколо абзаца от горната страница (подч. мое):
-----------

През 2009 Джейн Зилбър става главен изпълнителен директор (ГИД) на Canonical. […]

Предишната работа на  Джейн Зилбър е била в онзи известен доставчик за военните, именно  „Подразделение C4“ на фирмата General Dynamics.  Оказва се, че подразделение C4 Systems се занимава изцяло с използване на компютрите за шпиониране.

[…]

И така, защо точно нея? Когато са търсили ГИД, Canonical със сигурност са имали много кандидати, от които да изберат. Какъв професионален опит е натрупала Джейн Зилбър, който да накара Canonical да я счете за най-добрия кандидат?  Логично е да предположим, че опитът й в създаване на шпионски софтуер е бил главната й търговска реклама и причината, поради която са я наели.

[...]

Ако Canonical са искали да наемат Линукс-човек, който го е грижа за свободата, те не биха наели някой, чийто фокус е
 Нарушаване на личната неприкосновеност и
 Набавяне на информация за правителствените агенции и съюзнически сили на ОАД („САЩ“).

Ако пък, от друга страна, Canonical са искали на първо място да се погрижат за това, в една популярна Линукс дистрибуция да има шпионски софтуер и той да е неоткриваем, кого биха наели за да са сигурни, че това ще стане? Експерт по шпионски софтуер.

[...]


[ Редактирано 02.02.13 13:43 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
15.12.12 18:45 Цитирай
Гост
Еми то какво да си инсталира човек?

Най-отгоре

    
15.12.12 22:11 Цитирай
изказвания: 4778

Ха, де...

Най-безопасно би било да се компилира отворения първичен код, понеже теоретично той би могло да се провери за шпионски интерполации. Теоретично.  (Има разни Линукс-дистрибуции, които предлагат лесно автоматизирано компилиране на избраните пакети. И съответно преди компилацията може да се инспектира кода.)

Но на практика никой няма възможност за подобна проверка на тонове и тонове код.


Възможно е целият този сериозен проблем с Убунту (който ни кара да се замислим и за другите дистрибуции също...), да породи инициатива за масирана разпределена (distributed) проверка за наличие на шпионски код в ядрото и различните пакети, където много хора проверяват (вкл. и с помощта на съотв. програми) организирано различните пакети и ги сертифицарат, и ги публикуват с шифрован "отпечатък" за проверка, каквато е практиката. Един вид "сигурна" дистрибуция с първичен код, която да може да се използва от различните дистрибуции.

Но, това също няма да е лесно, а и не е някаква твърда гаранция, че пак няма да се промъкне някой шпионски троянски кон. Но все пак би бил някакъв по-добър вариант.[ Редактирано 15.12.12 22:56 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
16.12.12 08:50 Цитирай
изказвания: 277

Една от най-консервативните дистрибуциие е Debian. До колкото знам там правят сериозна проверка на кода, преди да го публикуват като стабилна версия. Иначе в повечето дистрибуции си имат огледало с основните, пакети за дистрибуцията, които са официалните и се считат за проверени. До колко това е така е отделен въпрос. Риска идва най-вече от разни новости и модификации, които не са се утвърдили с годините.
Все пак повечето сървъри в света работят на Linux, което значи, че системата е наистина сигурна и надеждна. Отделно повечето дистрибуции публикуват директно бинарния пакет и неговия код в огледалата. Ако примерно някой има съмнение винаги може да прегледа до клкото има време и възможност изходния код и да го компилира.
Това разбира се не е задача за всеки.
Както писах по-горе риска е най-вече при инсталиране на новости, модификации или несвободни пакетили или пакети от трети страни.
Една прекрасна дистрибуция с автоматизирано компилиране на кода и прекрасна подръжка е http://www.calculate-linux.org/
В една Linux дистрибуция може много лесно да се проследи примерно трафика за едно денонощие на една машина, да се види какви програми са били пускани и какъв трафик са правили, към какви ип адреси и т.нт.
За всеки програмист е голяма съблазан да постави нещо в кода си облужващо определени негови интереси, особенно ако проекта е голям и разработката му е коствала години от живота а на всичкото отгоре за него не е получил примерно почти нищо. Отделно на това, ако кода се разработва съвместно от голямо общество разработчици, е много по-трудно някой на своя глава да вкара нещо допълнително в кода.

Аз лично съм установил, че специално операционните системи със затворен код и в частност Windows, много повече шпионират потребителите от това, което е описано за Ubuntu.
Само в първите 10-15 минути на една чиста инсталация на Windows се изпращат една купчина отчети без знанието на потребителя а всяка системна програма на Windows свързваща се с техните сървъри без знанието на потребителя е потенциален шпионин. Да не говорим, че от Microsoft винаги си оставят умишлено незапушени дупки в сигурността.

Иначе запритеснавяли сме се за Фейсбук и Гугъл хората се шпионират мнооого мнооого отдавна...


Най-отгоре

    
18.12.12 10:58 Цитирай
изказвания: 4778

И аз очаквам ситуацията с Microsoft Windows (и притежаваните от тях Skype, Hotmail, ...)  да е още по-лоша.

фейсбук и гугъл/youtube/(Аndroid OS вероятно също), както разбирам, са вече част от пейзажа при шпионирането на крайните потребители,

но това с убунту е доста грубичко също, като се има предвид подлостта да се използва популярна система с "отворен" код, която да праща на биг брадър-ите какво търсиш из собствния си компютър (а не просто в дадена интернет търсачка).
И като се има предвид каква шефка са си наели (специалист по шпионски софтуер към военните...), най-вероятно не само Unity Dash, а и много други програми в убунту са бъкани с шпиониращ код.

Е, хубавото е, че на всичко това му се вижда края...

[ Редактирано 26.12.12 18:03 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
04.01.13 04:36 Цитирай
изказвания: 4778


Ubuntu (мобилно издание) плъзва и по телефоните...

http://technews.bg/article-28671.htmlКраят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
04.01.13 12:08 Цитирай
Гост
Не зная дали шпионира Убунту, но версиите му 10-04 или 10-10 или 11-04 са операционни системи доста по добри от ХР на уиндоус.

Най-отгоре

    
04.01.13 13:36 Цитирай
изказвания: 4778

Допускам, че това е част от "безплатната" примамка...

Според мен, едно от нещата, което кара хората да използват Windows е сравнителната простота на използване, както може би също и осигурената съвместимост (понеже огромното мнозинство ползват Windows).

А както се вижда, Ubuntu определено набляга на простотата на използване, и резултатът е налице - много, много потребители, а също и OEM фирмите експериментират и го слагат на някои модели преносими компютри.
Отделно от това, доста от предлаганата функционалност вече се консумира през Интернет и много неща се стандартизират, което прави Ubuntu доста приемлива "безплатна" алтернатива на скъпия Windows.


И според мен всичко това много добре се съгласува с шпионските набези на Ubuntu, за които алармира фондацията на Столман, а и с допълнителните подробности около предпочитанията на инвеститорите/собствениците на Ubuntu за ръководство, което има явен опит в компютърното шпиониране за военните.

Както се вижда, в Ubuntu усилено работят да наложат Ubuntu и в мобилните устройства, а дори и в появяващите се  "умни" телевизори, имащи вградени функции за навигация в Интернет, ползване на Skype (която пък е една от мрежите на Microsoft, предоставяща огромни възможности в същата шпионирща посока, и ползваща шифрован затворен протокол, ключа на който Microsoft Skype предлага на правителствените служби, за да могат да дишат във врата на всеки Skype потребител...). Това ще разпростре пипалата на Ubuntu до още повече потребители, т.е. до още потенциални неволни източници на информация за целите на Ubuntu и на който всъщност го контролира.


[ Редактирано 04.01.13 23:18 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF