Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

асен райков   големият червен змей   джудит бътлър   новорождение   памперс   пастири   религиозни феодали   рицари на малта   суб-ординационизъм   съвършенството на исус  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Молби и ходатайство пред Бога << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Осъден на смърт Божий човек от Иран
Започване на нова тема
    

09.05.12 13:08 Цитирай
изказвания: 4367

Попаднах на историята на един Божий човек от Иран, който може да бъде екзекутиран от мохамеданските власти, заради вярата си в Исус от Назарет - помазаният цар над небето и земята, Божият син.
Не съм сигурен какво е станало междувременно - надявам се все още да е жив.

http://www.persecution.org/advocacy/immediate-action/

Публикувам превод на част от текста там:
-------------------------------------------------------------"...

Молете се и действайте сега в полза на един ирански пастор осъден на смърт
Пастор Йоцеф Надаркани може да бъде екзекутиран всеки ден


Молим ви за спешната ви молитва и действия за Йоцеф Надаркани, ирански пастор, който може да бъде екзекутиран всеки ден, ако продължи да отказва да се отрече от вярата си пред съда.

Йоцеф е пастор на домашна църква в Рашат, Иран, и е бил арестуван през окт. 2009 за това, че се е възпротивил на образователната практика не-мюсюлмани да бъдат насилвани да четат корана в училищата. Йоцеф е настоявал, че иранската конституция позволява децата да бъдат отгледани във вярата на родителите им. Но тъй като се е възпротивил на иранските власти, е бил осъден за "отстъпление" [от мохамеданската вяра, м.б.].

По време на престоя на Йоцеф в затвора, Иранските служители са използвали тактики за оказване на натиск върху него, като опит да го насилят да се отрече от Християнската си вяра, вкл. като са арестували жена му и са заплашили да хванат и децата му. Все пак, Йоцеф е останал твърд във вярата си, отказвайки да се отрече от името на неговия Спасител  Исус Христос.

На 22 септември 2010 Йоцеф е получил смъртна присъда затова, че се е обърнал към Християнството и за това че е насърчавал обръщаните и на други мюсюлмани. Йоцеф е обжалвал решението на върховния съд на Иран, твърдейки че никога не е бил мюсюлманин и затова не може да бъде обвиняван в "отстъпление". Все пак писмено съдебно решение, потвърждаващо смъртното наказание и нареждащо разследване, е предадено на 12 юни.
Три дневно преразглеждане на случая, с цел да определи дали Надаркани е бил мюсюлманин преди обръщането си към Християнството е показало, че Йоцеф никога не е практикувал ислям, но съдът е определил че той все пак е виновен за "отстъпление", понеже родителите му са били мюсюлмани. Йоцеф смело е отказал четирикратно изискване той да се отрече от вярата си в Христос и да се "върне" към исляма, като по този начин той вече подлежи на екзекуция по всяко време според шариатския закон.

По време на престоя му в затвора, Йоцеф се е уповавал на Господаря и е бил смел свидетел за изкупителното дело на Христос в своя живот. Йоцеф се е научил да радва в трудностите и преследванията заради Христос (2 Кор 12:10).

"Мнозина опитват да избягат от техните духовни изпитания... [но] никой няма да е победител като ги избегне, но с търпение и скромност ще може да превъзмогне всички изпитания и да постигне победа" - пише той от затвора Лакан, през юни - "Въпреки, че небето и земята ще повехнат, Неговото слово ще остане".

..."
[ Редактирано 09.05.12 13:30 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
изпитания,   иран,   ислям,   йоцеф надаркани,   мохамедани,   мохамеданство,   мъченици,   мюсюлмани,   надаркани,   преследвания,   страдания,   шариа
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF