Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

wisdom round table   византия   иван зарев   ислямизация   климатични промени   лоно   луна   мк. 9:43   пасторски   учени  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Божията общност << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Взаимоотношения и уредба на Божията общност, определена и засвидетелствана от Бога в НЗ
Започване на нова тема
    

08.10.11 13:43 Цитирай
изказвания: 4611

(разкл. от: [анкета] Има ли алтернатива?)

Според засвидетелстваното от Бога в НЗ и другите Писания,

Има ли такава?

Какви са различните й "части"?

...
[ Редактирано 30.12.12 19:44 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
божията общност,   божията общност,   епископ,   епископи,   модел на божията общност,   надзорник,   надзорници,   папа,   пастир,   пастири,   пастор,   пастори,   патриарх,   презвитери,   старейшини,   старейшиниа,   структура на божията общност,   църква
    
08.11.11 13:04 Цитирай
изказвания: 4611

Симон, един от пратениците на Божия помазаник, пише следното в писмото си:

Увещавам старейшините, които са сред вас - аз, който също съм старейшина и свидетел на страданията на помазаника, и също участник в славата, която ще бъде разкрита: Започнете да "пасете" "стадото" на Бога, което е сред вас, наглеждайки го не от принуда, а с желание, нито заради срамна печалба, а с готовност, и не като че се разпореждате с [ваше] наследство, а като сте пример на "стадото". И когато се появи главният "овчар", ще получите нетленната корона на славата.

По същия начин, по-младите: Подчинете се на старейшините, а всички като се подчинявате един на друг, облечете се в скромно мислене, защото Бог се противопоставя на надменните, а към скромните проявява благосклонност. Затова снижете се под силната ръка на Бога, за да ви издигне той на надлежното време.
/из 1во п-мо на Симон/


От тук се вижда, че сред Божията общност Бог е определил да има
  1. такива, които са старейшини (наричани в други писма също и: надзорници, "наглеждачи").
  2. Симон говори също и за такива, които са по-млади.


Много важно е да се отбележи, че от горното се вижда, че и самите пратеници на помазаника, са също старейшини, а не са някаква отделна група.


Също пасажът не казва, че всички стари във вярата са старейшини.
Т.е. може да има и такива които са телесно стари и дори стари и във вярата, но това съвсем не означава, че те (автоматично) са старейшини поради това.


Т.е. на практика сред Божията общност има Божии хора, :
  1. които са старейшини(наричани също и: надзорници)
  2. и такива, които не са старейшини/надзорници (т.е. това са младите във вярата и такива, които са стари във вярата, но все пак не са старейшини)Самата тема за старейшините (наречени на други места също и: надзорници) е голяма и би трябвало да се разгледа отделно. Но тук могат да се кажат накратко някои неща:

От горния пасаж някой би могъл да остане с погрешното впечатление, че надзорниците/старейшините стават автоматично надзорници/старейшини просто като станат стари във вярата.

Но всъщност на други места пише,
  1. че пратениците на помазаника (очевидно, първите старейшини сред общността на Божия помазаник, обучени от самия Него) изрично избират от сред вярващите в съответния град (а не фирма/организация/църква/"служение"/и т.н.) , кои точно хора да са надзорници/старейшини сред общността в града (а не във фирма/организация/църква/"служение"/и т.н.).

  2. Също, пише, че е добро нещо, някой да желае да е надзорник - т.е. колкото повече повярвали желаят да станат надзорници/старейшини сред общността в града, толкова по-добре.
    Но все пак съответният мъж трябва да отговаря на декларираните Божии условия. И съответно са документирани какви точно са Божиите условия за надзорници/старейшини, по които пратениците на помазаника са избирали кои (желаещи) да са надзорници/старейшини сред общността в града.

    Който желае да стане надзорник/старейшина сред Божията общност в съответния град, той задължително трябва да отоворя на тези Божии условия, иначе не може да бъде надзорник/старейшина сред общността на помазаника в съответния град/село (не: организация/църква/секта/фирма, ).

вж. и тематика Старейшини
Изрично трябва да се отбележи, че рецидивът/лъжеучението "пастор", който е сравнително ново лъжеучение разпр. сред т.нар. "протестанти" и "евангелисти", няма нищо общо със определените от Бога надзорници/стрейшини сред Божията общност в града (които надзорници/старейшини най-малкото не са глави на групи от хора).
Подобни неща могат да се кажат и за съответните лъжеучения/рецидиви "папа", "поп", "кардинал", "митрополит", и т.н. човешки измислици и заповеди на западно-римските имперски т.нар. "католици" или източно-римски/византийски имперски т.нар."православни" институции/организации/секти и под-секти:

вж  лъжеучението Пастор,

Говедари и добитък,

Църковническо-български речник


Това е съвсем накратко, което Бог е засвидетелствал в документите на новото Божие завещание относно модела на своята общност (поне на частта, която е на земята)

[ Редактирано 30.12.12 19:38 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
божията общност,   епископ,   епископи,   надзорник,   надзорници,   папа,   пастори,   патриарх,   презвитери,   старейшини,   старейшиниа,   църква
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF