Още по темата
Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

herb hatfield   анти-хамитизъм   богове   владееща църква   лидери   линдзи уилямс   насилие заради вярата   седемдесет седмици   смъртно наказание   суб-ординационизъм  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
    
07.10.11 13:01 Цитирай
изказвания: 6
Здравейте! От известно време (2-3 години) ми прави впечатление, че в християнската общност навлиза един... хммм.. и аз не знам как точно да го нарека... може би бизнес или идея за допълнителни доходи. Става дума за така наречения МЛМ бизнес (МЛМ- мулти-левъл маркетинг, в интернет можете да намерите допълнително информация, какво точно представлява това). Тази идея се рекламира по евангелски църкви от самите пастори. Идеята в общи линии е, че се образува една потребителска общност, която ползва отстъпки при пазаруване в различни магазини или при използване на различни услуги. Фирмата, която предлага такъв МЛМ бизнес (например фирмата Лайонес) се ангажира да договори процент отстъпка с различни фирми, но с обещанието, че ще насочи своите потребители към тази фирма и те ще увеличат оборота й. Така тази общност от потребители, потребява стоки и услуги в обръча от фирми, които са в партньорство с Лайонес (или друга МЛМ фирма) и използва определени отстъпки и намаления. По принцип на момента при използването на стоките и услугите, потребителите заплащат цялата цена без отстъпки, но на края на месеца на тяхната карта, която им се дава от Лайонес, се прибавя като сума отстъпката от потреблението, което са навъртяли за месеца. Освен това, може да зарибявате нови потребители и да ги регистрирате към МЛМ фирмата, към която и самите вие сте членове и получавате бонус-процент за всеки лев, който те са изхарчили. Тези проценти, разбира се са малки, от порядъка на 1%, но ако имате много потребители към вас (например ако сте пастор на що-годе голяма църква и регистрирате половината си църква под вашето име, то ще получавате по 1% от потреблението на половината си църква или да речем на около 50-100 човека). Освен това получавате и по 0.5% от потреблението на всеки новорегистриран от някой от хората, които вие сте регистрирали. Така например получавате по 1% от потреблението от тези, които директно вие сте регистрирали и по 0.5% от всеки регистриран от вашите хора. Така се получава една пирамида, при която освен, че вие лично ползвате намаления за себе си при пазаруване, можете да получавате и бонус от потреблението на хора, които са под вашата регистрация.
Всичко това се презентира от пастори по църквите и се търси изграждане на църковно-финансова пирамида като познайте кой стои на върха й... естествено духовният и финансовият баща на църквата, сиреч пастора.
Какво мислите за всичко това? Считате ли го за добра идея, която да служи за благословение на Божия народ?
Послепис:Между другото многокоментираният във форума апостол Георги Бакалов се изказва против този вид бизнес.

[ Редактирано 07.10.11 13:05 ]

Най-отгоре
mlm,   multi-level marketing,   млм
    
07.10.11 16:29 Цитирай
изказвания: 4768
Здравей Ездра! (от бързане съм изпуснал важни неща, като поздрав напр. )

Чисто в пазаран аспект (без да включвам светската система "църква"), според мен този маркетингов модел, MLM, не представлява грях пред Бога сам по себе си.

Между другото Андрю споменава за MLM в онова си открито писмо до рожбите на Питър Вагнер.

Мисля, че е важно също да се спомене, че има разлика между този модел и финансовите пирамиди,
където съществуването на пирамидата (и съответно печалбите) зависят от това дали се включват нови и нови членове на все по-ниските нива (а не от производство и продажби, както e донякъде при MLM),
при което, когато дойде (а то винаги идва, понякога - много скоро) времето да се се изчерпи текущият потенциал на субекти и интерес,
пирамидата рухва, като единствено “фараонът” и няколко нива най-отгоре са се обогатили и не „изгарят” финансово.
Както и това, че някои финансови прамиди опитват да излъжат жертвите си, че уж са MLM, за да ги ограбят накрая, когато пирамидата неизбежно рухне.Разбира се, както и традиционните модели, така и MLM може (напр. с малките буквички под линия в договора) да се "модифицира", така че идеята за „взаимна изгода”, която лъха от него, да се превърне всъщност в „изгода на най-горното ниво” (напр. като се приложи контрол на цените надолу по веригата).
Тъй като такова, вече неизгодно, предложение и съгласието с него само по себе си също не представлява грях (както не е и грях ако предлагам за продан 1кг круши  за 1 000 000 лв, без да насилвам някого да ги купува),
тук идва особеният момент на невинаги лесната преценка дали някой да подпише договор и да се „набута” в подобна схема. Просто човек трябва да прецени дали конкретните условия са изгодни за него.

Също, както при всички добри (или поне не-греховни)  неща и покрай MLM може да възникнат грехове – лъжи, омраза, зависти и прочее, но това не означава, че сам по себе си този модел представлява грях пред Бога.
Сега, ако горният модел се приложи и сред участници в светската система „църква”, по-конкретно евангелистки тип, и даден т.нар. „пастор” е регистирирал като под-ниво т.нар. „миряни”, на които той (уж) бил глава(в църковнически смисъл),
също не виждам сама по себе си подобна пазарна конфигурация да е грях.


Грях би било ако например този т.нар „пастор” използва нелегитимната си пред Бога власт
(понеже в Божието царство Божият син не е създавал служба „пастор” и това е една светска, нелегитимна пред Бога, измислица от недалечното минало)
и насилва, манипулира и прочее... онези, които са били подведени да го признават за „глава”, да станат негово MLM-под-ниво, за да печели той повече банкови харийтки (пари).

Но ако такъв човек не злоупотребява с нелегитимната си власт,
а просто е проявил пазарна инициатива и се е включил към дадена MLM структура, и след това е поканил (не: насилил, изманипулирал, и прочее) т.нар. си „миряни” ако им харесва да се включат и те към MLM под него,
и те по свое решение решат да го направят и го направят,
то аз лично не виждам в този конкретен случай да има някакъв грях, свързан с MLM.

(Както няма и грях пред Бога дадена фирма с идеална цел (напр. "Прелом", "Слово на живот" и прочее) да се регистрира към съответния задължителен фирмен регистър, определен от властта.)Все пак не мога да не предположа, че поради нелегитимната си власт („пастор”) и съответните нелегитимни привилегии, които тя предоставя над т.нар „миряни/редови християни/(и прочее обиди...)”,
изкушението за финансова печалба за такива хора (т.нар. „пастори”) е голямо
и най-вероятно разни такива субекти са злоупотребявали с тази си нелегитимна власт.
Разбира се това е само предположение, а какво точно е ставало в подобни ситуации или става ще каже само Бог, съдията на всички.адм.бел.
разкл. в: SCI Saveway пирамидата


[ Редактирано 07.10.11 17:40 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF