Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

анти-еврейство   бизнес   второто идване на господаря   георги бакалов   деца   пълно понасяне на греховете   разкриване от исус помазаника   федерален запас   хен   християнин  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
т.н. нов световен ред (НСР)
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

25.08.11 13:34 Цитирай
изказвания: 606
На какъв етап според вас е тн.нов ред? Темата е интерсна и полезна не само за нас а и за четящите, и ако има някой нещо да сподели и някакво разбиране на ситуацията , нека сподели, има много за казване според мен.
Има и множество спекулации по темата, от разни съзнателни и несъзнателни привърженици на New Age  теченията, които спекулации са един вид дезинформация, съзнателно пускана в медиите за заблуда. Тук, обаче можем да игнорираме тези спекулации, ако даде Господ и в светлината на Писанията да видим нещат реално.

[ Редактирано 16.05.16 16:55 ]

Най-отгоре
държавна тирания,   краят на епохата,   нов световен ред,   нср
    
25.08.11 22:41 Цитирай
изказвания: 4869
Ами то има ли декларирано ясно крайно състояние на т.нар. "нов световен ред", та да може да се прецени докъде са стигали? Т.е. кои са те и къде точно искат да стигнат?

Според мен е опасно да се приравнява разкритото от Бога за края на епохата с т.нар. "нов св. ред.", понеже напълно е възможно спряганият днес "НСР" да не е онова, което ще се случи в края на епохата.Според мен, поне е сигурно, че

1. сатаната винаги гледа да манипулира своите роби, светските хора, така че те да продължат да вършат грехове и да не се обърнат от греховете си и да повярват в добрата вест на Божия син - понеже ако повярват в Него, Той ще ги спаси, ще им прости греховете и ще им даде вечен живот, а сатаната не иска това, понеже ги мрази и иска тяхното осъждане на Божия съд (което осъждане без Божия син е неминуемо, понеже без спасението, подарявано от Божия син, всички сме безнадеждно греховни и нищо добро не би ни очаквало на Божия съд)

2. сатаната би искал да погуби ако е възмоно и Божиите хора, така че той винаги гледа да ги атакува със заблуди, със страдания (ако Бог допусне) подтикващи ги да обвинят Бога и да отпаднат от вярата за да се погубят отново в греха и смърттаТ.е. според мен е опасно т.нар. "НСР" (или пък друга светска/сатанинска мерзост) да се слага за ориентир на каквото и да е, понеже не може тъмнината да е ориентир, понеже това й е противоестествено.

Та, чудя се каква би била придобивката да се знае, докъде е стигнал т.нар. НСР...

Но, така или иначе, за да се знае докъде са, би трябало да се знае кои са и къде точно са се запътили.

(Между другото, преди време бях писал малко за НСР в дневника: Новият стар световен ред)


[ Редактирано 25.08.11 23:03 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
26.08.11 12:25 Цитирай
Гост
По принцип съм съгласен с теб относно това, че не бива тн.нов ред да е ориентир относно последните времена. В най-добрият случай би могъл да бъде някакъв маркер.

Работата е там, че обединението на нациите, глобализацията, всички тези призиви за глобално правителство, икономика и прочие, което влиза в идеите на последните управници на Сащ и Европа, тези неща са факти видни от техни речи, та всичко това е до голяма степен в синхрон с описани събития в книгата "Откровение" - Събирането на определени царства, предаващи власта си на един, това си един вид конспирация / въпреки че тая дума вече се използва под път и над път /.
 А дали този процес който сега тече е това което ще бъде в края, или не, все още е отделен и неясен въпрос. Истината е че е най- малкото етап.

 Така че абсолютно точно е това което казваш , че не бива да заключаваме кардинално от тези неща, понеже може и да стане другояче, но да наблюдаваме събитията и да сме нащрек е нужно също така.

Придобивката да се знае докъде е стигнал тн. Нов ред не е същата като да се знаят тези поне две сигурни неща които си посочил! Напълно съм съгласен.
Движението на този нов ред, обаче, не бива и да се изпуска, понеже от камарата глупотии и спекулации има и неща които не могат да се отрекът  и са доста показателни. 
Сега ще погледна това което си писал по преди относно темата .

Най-отгоре

    
26.08.11 12:36 Цитирай
изказвания: 606
Забравих да се логна в горния пост. Прочетох какво си писал по темата в дневника си и съм съгласен, новият ред от гледна точка на същността на този ред не е нов , а е съвсем старият, на порока и греха. Новото би било глобализирането и централизирането на тази порочна система със зли антихристиянски цели.

Какво ще стане и кой ще победи/ Месията и всички с Него/ това е ясно и твърдо, това за което аз повдигнах тази нова стара тема е , ако някой има желание да видим, ако сме в този край на епохата , който е предхождащ пришествието на Господа / а може и да не сме/, да видим някой от белезите описани в Писанията , например Матей 24 глава, дали в днешната ситуация са на път, или пък се случват.

Например:
Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;
 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.
 И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът.
 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.
 Но всичко това ще бъде само начало на страдания,
 Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име.
 И тогава мнозина ще се съблазнят, и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят.
 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.
 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.
 Но който устои до край, той ще бъде спасен.
 тук в Матей 24 глава , става ясно, че има определени неща които ще станат преди  2то пришествие на Христа.
Мнозина днес разделят това пришествие от момента на събирането на вярващите с Господа, но писанието никъде не разделя тези събития,  напротив събира ги в едно славно събитие.

Та , днес наблююдаваме, също слухове за войни, народ против народ се е повдигал многократно досега, имало и глад, никога обаче /това си е моя спекулация/ трусовете не са били толкова чести и повсеместни. Това може и да се дължи и на лесния и бърз достъп до информация, който имаме, но може и наистина трусовете да са тези за които говори Господ Исус.

интересен е 14 стих, който е след думите на Господа, че който устои докрай ще бъде спасен:
"И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът."
Мнозина смятат / според мен погрешно/ това за описание на евангелизирането на света от мисионерите, нещо което е факт последните столетия.

Някои казват / У.Макдоналд повлиян от Джон Дарби/, че това благовестие на царството е благовестие различно от благовестието на Божията благодат, и всъщност ще се благовестява милениалното царство на Месията. Това обаче е проблем, понеже така излиза , че има две благовестия, нещо което не се вижда в Писанията.

Изобщо обърквацията от теории и доктрини днес е доволно голяма, но Писанието стои като непоклатима котва и трябва да се интересуваме какво казва то а не непременно какво казва някаква доктрина.

Та това което ясно се вижда е, че след повдигането на народите един срещу друг, след глада и земетресенията ще последва повсеместно преследване на вярващите в Исус, нещо което е ставало многократно преди, но явно не още в смисълът за който говори Господ в матей24 глава. Става ясно също че мнозината които ще се съблазнят и предадат вярващите, са от средите на християните, или от семейните им кръгове.

Появата на лъжепророци заблуждаващи мнозина е показателно и за днешното време, вероятно тези лъжепророци ще прокламират нещо което ще накара мнозина от средите на християните да приемат мироглед противопоставящ ги на Исус от Писанията, тоест да приемат един друг месия. Така омразата им към доскорошните им "братя " би била обоснована в умовете им и дори биха ги счели за врагове на истината. 
Подобни крайни събития все още не са факт, макар в историята да е имало мнозина които са воювали против своите по вяра, като са ги обвинявали в какво ли не. Всичко това предстои.

Това преследване е във връзка с описаното от пророк Даниил относно мерзостта на запустението, което е всъщност появяването на антихриста в плът и претенциите му за бог, сядайки в божия храм/вероятно наново построен/ в Йерусалим.

А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.
31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.
32 А научете притчата от смоковницата: Когато клоните й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото.
33 Също така и вие, когато видите всичко това, да знаете, че Той е близо при вратата.
34 Истина ви казвам: Това поколение няма да премине, докле не се сбъдне всичко това.
35 Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.

От горното става ясно какво ще стане след това "възцаряване " на антихриста , описано като мерзостта на запустинието стояща там дето не бива. Пришествието на Господа ще е мощно и видимо за всички събитие, при което събитие ще бъдат събрани Божиите избрани от цялата земя. Това е тн.грабване. Спекулациите на мнозина, че това не било грабването , но събиране на отцелелите евреи и занасянето им в земята на палестина е безпочвено и изисквано от доктрината. Тоест не може да бъде обосновано с Писанията, но е нужно да се добавят редица необосновани продположения, за да се натамани това становище.

Господ казва ясно да гледаме и когато видим всичко това да става, описаното в началото на главата и надолу, да знаем , че Той е близа при вратата. Става ясно, че относно оня ден и час никой не знае конкретно, но само Отец / разбира се и Исус знае, но след като се възнесе при Отца завинаги/. Денят и часът са неизвестни, но не казано дали годината е неизвестна.

Така или иначе, Господ ще дойде като крадец, надолу е описано и сравнено всичко в последното време с Ноевите дни. Там отонво се вижда и вземането на едни и оставянето на други. Вземането е събирането на вярващите / в контекста на цялата глава/, оставянето е на тези които ще понесат Божия гняв. Където е мършата там ще се съберат и орлите. Някой вярващи твърдят обратното относно взетите и оставените, но това отново е поради нуждата да се натамани доктрината / по мое мнение, естествено/

Та интересно е да наблюдавме случващото се днес и да мислим доколко са омекнали листата на смокинята и колко е близо лятото, понеже това е нашето насърчение, пришествието на Господа!
Ще са ми интересни мненията и на вас, относно посочените текстове, както и относно думите в 34 стих- " Истина ви казвам, това поколение няма да премине, докато не се сбъдне всичко"
 това."
Засега моето виждане е , че под това поколение се има предвид поколението което види и наблюдава всички тези описани неща.

поздрави!

[ Редактирано 26.08.11 13:33 ]

Най-отгоре

    
27.08.11 11:12 Цитирай
изказвания: 4869


Да, някои неща доста съвпадат.
И аз съм си мислил това за войните – че е имало много войни и че е трудно човек да разпознае точно онези, в края, които Той е имал предвид.
Относно земетресенията пък, могат да станат и по-чести.
Може би трябва да всички тези неща да станат, някак си, по-заедно, а не само отделни от тях (напр война, да кажем 2-та св. война изглежда, че не е част от тези войни, за които Той говори)...


Относно „Който устои до край” – според мен там Той говори за голямата скръб, т.е. че който от вярващите в Него устои до край във вярата и праведността по времето на голямата скръб (очевидно, дори и да бъде убит заради вярата си...), то той ще бъде спасен.
А след това – т.е. след края на голямата скърб – ще дойде време, когато Божията спасителна вест ще се прогласи до края на земята (доколкото разбирам -  дори чрез небесни Божии вестители, викащи от нтебесата /Разкр 14.6/)
и чак тогава ще дойде края на сегашната епоха, когато помазаният Цар, Исус, ще слезе видимо от небесата, на тази земя и ще съди живите и ще зацарува видимо на тази земя, от Йерусалим, „който е градът на великия цар”.


Относно това Божият син отново да е тук, на тази земя,
Тъй като събитията в края са от огромно значение, според мен Бог понякога говори за множество събития, които ще станат не в един ден (а напр за няколко години), като един ден.
Напр когато Бог казва „денят на господаря”, според мен той няма предвид 12-24 часа,
а период, който се характеризира с изключителни събития, свързани с прекратяването на днешния световен греховен ред и установяването на Божия ред на тази земя.
Така, че не виждам никакъв проблем в този период (от около най-много 3+1/2 години) да се съдържа:
- и вземанено на Божиите хора от земята  веднага след края на голмата скърб
- и, след това, Божият гняв
- и, след това, слизането на Божия син - от небесата, на тази земя - да съди живите и да царува видимо 1000 год на тази земя от Йерусалим.

А днешния световен ред  ще си остане такъв и до края – греховен и безнадежден, и пълен със заблуда и смърт,
ако и – както казваш – все пак да стане с централно световно управление, каквото не е било никога и както май им се е искало на онези, по времето на стария Вавилон.
Между другото предполагам, че затова Бог нарича кодово и образно онзи земен град (представен във видението чрез жена развратница), който тепърва ще царува (или дори вече тайно царува) над земните царе: „Тайна, велик Вавилон”,
който град Той ще унищожи в края на гнева си, преди помазаникът да съди живите тук на тази земя и да зацарува видимо 1000 години тук, на тази земя, от Йерусалим.


Но все пак аз лично не разбирам разпределението на светските сили във връзка с това, че се казва, че
за унищожаването на онзи земен град „Тайна. Вавилон” , Бог ще направи така, че
онези споменати 10 царе ще предадат властта си на „Хищното животно”
и той ще използва тяхната власт и войски за да унищожи в края на Божия гняв този земен град (според Божието желание наложено от Бога)
Това унищожаване ще се случи малко преди началото на 1000 год видимо царуване на помазания цар Исус на тази земя от Йерусалим.

Което показва, че „Хищното животно” няма да има власт над този град (който царува над земните царе) преди описаното унищожение на този град.
Онези 10 царе също няма да имат власт над онзи град (който царува над земните царе)
Но все пак пише, че „Хищното животно” ще е централната фигура на земна човешка власт по онова време.
Т.е. хем Хищника царува над цялата земяа за 42 месеца,
Хем, някак си отделно, онзи град ще царува над земните царе и Хищника ще използва властта на 10 царе за да унищожи онзи град.

В случая трябва изрично да се отбележи, че пише, че Бог изрично ще наложи волята си в сърцата на онези 10 царе да предадат властта си в ръцете на Хищника, за да бъде унищожен чрез тях онзи град, който (ще) царува над здемните царе и когото и Хищника явно ще мрази.

Всичко това за мен е малко противоречиво и неразбираемо...

Тук бях пуснал тема за това: Разпределение на силите в края на епохата

Пълен абсурд е „добрата вест за царството” да е различна вест от Божията добра вест за спасението. Смятам, че господарят употребява двете понятия като синоними.
Понеже за да е добра/радостна  вест, тя трябва да съдържа спасение,
а ако само бъде установетно на земята Божието царство без някой да е спасен, то той ще бъде погубен заради греховете си и в това няма нищо радостно.

A Бог казва „добра/радостна вест на царството”,
което би трябвало да означава нещо като:
„радостната спасителна Божия вест, която съобщава вкл. и това, че скоро идва Божипет царство и спасените от греховете си и смъртта ще заживеят за вечността във видимото Божие присъствие, започвайки от 1000 год царство на тази земя с Помазаника и продължавайки на новата земя след съда на мъртвите”Да, това преследване на вярващите – след войните, глада, епидемиите, .. (нар „начало на страдания”) – е това, което Божият син нарича „голямото страдание” (изв. като „голямата скръб”).
Доколото разбирам от там, по това време вярващите в Божия син може би ще е добре да прекратят всякакви връзки с невярващите си роднини (вкл. бащи, майки, братя, сестри), ако не искат да бъдат предадени от роднините си, на жандармерията/полицията на Хищника, за да бъдат убити или отведени в плен в някой концлагер, както по времето на Хитлер, но, очевидно, още по-зверско време.
Да, там пише, че веднага след края на голямата скръб Божият син ще събере, чрез небесните си вестители, всички свои от цялата земя
(тези очевидно не са само евреи по плът – понеже Божии не са задължитно евреите, а Божии са онези, които вярват в Исус от Назарет, който е помазаникът, Божият син – било евреи, било корейци - а другите не са Божии, а са примерно сатанинска синагога, независимо дали са евреи или корейци)

И пише, Божиите хора да погледнат тогава (веднага след края на голямата скърб) към небето, понеже изкупването (на телата) им наближава (т.е. от нетлението), когато те ще станат и телесно Божии синове и дъщери, а не само в духа си.

И, пише, след това – т.е. след края на голямата скърб и събирането на всички Божии хора от земяата - ще настъпи времето на Божия гняв.

А в края на Божия гняв, Божият син ще слезе на тази земя триумфално от небесата с небесните си войски за да съди живите и да зацарува видимо на тази земя 1000 години. Не че сега той не е цар над всичко и не царува, де...

Както разбирам всичко това
  • (голямата скърб - /по скоро не влиза в този "ден"/)
  • след това, съживяването на Божиите в нетление + грабването на всички Божии в небесата, за да бъдат и те там, където е Божият син и да гледат славата му
  • след това, настъпването на Божия гняв
  • след това, триуфалното слизане на Божия син на тази земя да съди живите и да зацараува видимо за 1000 години
е Денят на господаря (остар. „Господният ден”).  И той не е букв. ден/денонощие от 24 часа, а е няколко години.Никой – освен Бог, бащата на господаря Исус - не знае деня и часа, когато голямата скърб ще свърши и Божият син, чрез силен звук на тръба ще заповяда на небесните си вестители да съберт всички Божии хора от земята и всички умрели Божии хора ще бъдат съживени от  мъртвите и всички заедно ще бъдат взети, за да бъдат там, където е Божият син (т.е. в Божия град в Божиите небеса) и да гледат славата му, както пише.

След като бъдат взети, ще започен Божият гняв – те затова са взети, понеже Бог не е определил своите си за гняв, а за спасение. Но все пак Божиите хора ще бъдат на тази земяа по вренмето на голямата скърб – понеже тя е скърб за Божиите хора, а след това Божият гняв ще бъде скърб за онези, които не признават Исус от Назарет, който е помазаникът, Божият син, поставен от Бога, своя баща, за цар над небесата и земята.

Пише, че когато в края на Божия гняв, помазаникът, Божият син, с небесните си войски ще слезе триумфално на тази земя да царува,

земните войски (вероятно под ООН), оглавявани от Хищника (т.е. врага на помазания цар, гр. antichristos),  човека на греха,
ще решат да воюват против пристигащния помазан цар, Божият син
(вероятно обявявайки го за извънземен нешественик или подобни глупости – вж: Торук Макто - ще обедини ли армиите срещу злите небесни нашественици ).

И тогава Царят ще ги избие и ще прати орлите да довършат труповете им. Мисля, че затова той казва „Където е мършата там ще се съберат и орлите”.


Същите тези войски преди това ще са воювали против Йерусалим, ще са го превзели и плячкосали – времето, когато остатъка от евреите ще се обърне към Божия син и ще станат част от Божия народ, от когото иначе не са част, а са част от света.
И поради това, като наказание за тези войски, Бог е определил месата им да бъдат погълнати както си стоят на краката си /вж Зах 14/.

Това определно ще бъде кошмарно преживяване, но Бог не е за подигравка.

Както разбирам това наказание ще се случи именно, когато Божият син слиза от небесата на тази земя и земните войски предвоиждани от Хищното животно („човекът на греха” / врагът на помазаника(гр. Antichristos)) го нападнат в греховността си , злината си и безумието си. И орлите ще довършат труповете им.

Поради това бих посъветвал всеки Божии човек да стои далеч от замесването си в греховете на враговете на Божия помазаник, Исус от Назарет.

И каза им съпоставка: Погледнете смокинята и всичките дървета. Когато вече покарат, вие, като видите това, сами знаете, че лятото е вече близо. Също така и вие, когато видите, че става това, да знаете, че е близо Божието царство.

Относно смокинята, белезите, които Божият син е посочил все още не са станали
най-малко голямата скърб все още не е настъпила,
нито свършила
и слънцето не е потъмняло,
нито пък луната.

Така че все още  НЕе близо Божието царство...”.Относно "това/онова поколение" и аз смятам, че става дума, че описаните събития няма да продължат много дълго
и ще са по-кратки от годините, за което едно поколение преминава, конкретно - онова поколение, което ще бъде свидетел на описаните от господаря събития.

[ Редактирано 17.04.17 23:45 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
27.08.11 11:15 Цитирай
изказвания: 4869
Действително, нещата които се чуват тук и там за т.нар. Нов световен ред напомнят на това, което Бог е казал, че ще стане и Божиите хора е добре да знаят добре това, което Бог е казал за тези времена, за да устоят във вярата и да имат вечен живот с Бога сега и новата земя.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
27.09.11 00:43 Цитирай
изказвания: 4869

В темата "За златото и хартийките..." пуснах връзка към едно старо интервю с Аарън Русо, на което наскоро попаднах, чиято дваност май не е изтекла...
И понеже има досто общо с тази тема, оставих по-горе връзка към темата.

[ Редактирано 27.09.11 01:15 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
16.10.11 21:32 Цитирай
изказвания: 4869


Small axe,
вж. тук, по-долу в ляво, (според написаното там) откъс от едно писмо
до Карл Маркс (роден: Моисей Мардохей Леви / Мозес Мордекай Леви ), в което се съдържа доста конкретно описание за това, кое точно ще му е новото на описания там "нов световен ред", според самите онези, които го плануват: http://iamthewitness.com/. Това е първото ясно определение на т.нар. "Нов световен ред", което срещам:"The Jewish people as a whole will become its own Messiah. It will attain world dominion by the dissolution of other races, by the abolition of frontiers, the annihilation of monarchy and by the establishment of a world republic in which the Jews will everywhere exercise the privilege of citizenship.

In this New World Order the children of Israel will furnish all the leaders without encountering opposition. The Governments of the different peoples forming the world republic will fall without difficulty into the hands of the Jews. It will then be possible for the Jewish rulers to abolish private property and everywhere to make use of the resources of the state. Thus will the promise of the Talmud be fulfilled, in which is said that when the Messianic time is come, the Jews will have all the property of the whole world in their hands."

— Baruch Levy, Letter to Karl Marx, 'La Revue de Paris', p.574, June 1, 1928превод:

"Иудейският народ като цяло ще стане свой собствен Месия ([mashiah], евр.:"(Божий) помазаник(-цар)"). Той ще постигне световно господство чрез разтурването на другите раси, чрез разрушаването на границите, унищожаването на монархията и чрез установяването на световна република, в която иудеите ще упражняват навсякъде привилегировано гражданство.

В този Нов Световен Ред децата на Израел ще определят всички водачи без да срещат съпротива. Правителствата на различните народи, оформящи световната република ще попаднат в ръцете на иудеите. Тогава ще стана възможно за иудейските водачи да разрушат частната собственост и да използват навсякъде (природните) ресурси на държавата. Така обещанието на Талмуда ще се изпълни, (т.е. обещанието,) в което е казано, че когато Месианското време дойде, иудеите ще държат в ръцете си цялата собственост на целия свят.
"

— Барух Леви, писмо до Карл Маркс, 'La Revue de Paris', с.574, 1 юни, 1928
Хубавото е, че въпреки всичките тези планове, Бог е определил след задаващата се
 
Нова Световна Тирания

нещо, което никой няма да може да отнеме от Божиите синове и дъщери, от Божия народ, т.е. хората родени от Бога чрез вярата в Исус от Назарет, който е помазаният цар, Божият син.


[ Редактирано 23.04.19 16:46 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
барух леви,   евреи,   израел,   карл маркс,   мозес мордекай леви,   моисей мардохей леви,   нов световен ред,   нср,   юдеи,   юдейски нов световен ред
    
06.12.11 19:36 Цитирай
изказвания: 4869
eureth:

вж. тук, по-долу в ляво, (според написаното там) откъс от едно писмо до Карл Маркс, в което се съдържа доста конкретно описание за това, кое точно ще му е новото на описания там "нов световен ред", според самите онези, които го плануват: http://iamthewitness.com/. Това е първото ясно определение на т.нар. "Нов световен ред", което срещам:
[...]
превод:
"Юдейският народ като цяло ще стане свой собствен Месия. Той ще постигне световно господство чрез разтурването на другите раси, чрез разрушаването на границите, унищожаването на монархията и чрез установяването на световна република, в която юдеите ще упражняват навсякъде привилегировано гражданство.

В този Нов Световен Ред децата на Израел ще определят всички водачи без да срещат съпротива. Правителствата на различните народи, оформящи свтовната република ще попаднат в ръцете на юдеите. Тогава ще стана възможно за юдейските водачи да разрушат частната собственост и да използват навсякъде (природните) ресурси на държавата. Така обещанието на Талмуда ще се изпълни, (т.е. обещанието,) в което е казано, че когато Месианското време дойде, юдеите ще държат в ръцете си цялата собственост на целия свят.
"

— Барух Леви, писмо до Карл Маркс, 'La Revue de Paris', с.574, 1 юни, 1928Ако действително е планирано такова нещо (а случващите се събития в историята по-скоро потвърждават гореизложените планове -  но все пак Бог знае най-добре), то мисля, че нещо трябва да се уточни:Да, възможно е горният план да бъде доведен до крайната си цел, или поне почти до крайната си цел,
както си е описано в това писмо - нов световен ред, в който юдеите (предполагам, по-точно, елитът на т.нар. "ционисти" сред юдеите) ще успеят да поробят и плячкосат целия свят, примерно използвайки поробени правителства и военни сили на могъщи държави.

По принцип и сатаната и разни хора - било то юдеи или не юдеи - могат да си имат най-различни планове за разни "нови световни редове" и терори, и робовладелства,
но какво става и ще стане в действителност, предизвиква или допуска всъщност Бог, според  волята си, а не хората.В тази връзка, както знаем, когато настъпи времето на голямата скръб, всъщност Бог ще допусне един световен цар враг на Божия помазаник ("antichristos" - гр. "противник на Божия помазаник") да придобие, чрез заблуждаващи сатанински чудеса, власт над целия свят за 3 и 1/2 години (42 месеца)
(т.е. властта му ще трае както през голямата скърб, така и след края на голямата скърб, т.е. и по времето Божия гняв, който е след края на голямата скръб).

Този враг на истинския Божий помазаник Исус от Назарет ще започне първо да преследва и избива не кого да е, а именно юдеите (специфично плътския Израел, не задължително Божия народ/онези, които са родени от Бога чрез вярата си в Божия помазаник),

а след това ще започне да преследва и Божия народ - т.е. родените от Бога, чрез вярата в Божия син, било евреи, било не-евреи.

Този враг на помазаника ще има и съработник-лъжепророк, който, по Божие допускане, ще даде дух на направено изображение/статуя на врага на помазаника,
така че тази статуя да прогорвори и да направи така, че да бъдат хората принуждавани да се покланят на изображението на Божия враг и да им се сложи белега на Божия враг на челото или на ръката, със заплаха от смърт при отказ, както и никой да не може да купува или продава ако няма белега на този враг на Божия помазаник.Но ако (според цитата по-горе) юдеите/ционистите, които планират Нов световен ред, в който да робовладелстват над цялото човечество, станат главен обект всъщност на преследване и избиване от страна идващия Божий враг, а не станат робовладелци на света както планират,

то очевидно, че техният описан по-горе Нов световен ред няма да проработи,
а всъщност ще се установи такъв нов световен ред, в който те са преследвани и избивани.
Във връзка с това и с Божието отмъщение спрямо плътския Израел, Божият син казва в кн. на Лука следното:

А когато видите Ерусалим, че е заобиколен от войски, това да знаете, че е наближило запустяването му.  Тогава ония, които са в Юдея, нека бягат в планините, и които са всред града нека да излязат вън, а които са в околностите да не влизат в него.
Защото това са дни на въздаяние, за да се изпълни всичко което е писано.
Горко на бременните и на кърмачките през ония дни! Защото ще има голямо бедствие в страната и гняв върху тия люде. Те ще паднат под острието на ножа, и ще бъдат откарани в плен по всичките народи и Ерусалим ще бъде тъпкан от народите
*, докато се изпълнят времената [дадени] на народите* [да тъпчат Йерусалим].

* "народиТЕ". вж Зех 14 гл - Бог ще доведе всички народи да превземат Йерусалим. Описаното в горния откъс от кн. на Лк.21гл, все още не се е случило.
Всъщност аз лично допускам, че не само една групировка си планира неин "Нов световен ред",

но това, което Бог е определил или допуснал да стане, ще бъде не изпълнение не някакви човешки планове (напр по-горе цитираното писмо), а ще бъде онова, което Бог е декларирал в документите на Новото Божие завещание. Както винаги, така и сега, Бог е в пълен контрол над творението си, независими какви планове някои хора мож да си правят, и той ще допусне да се случи само онова, което е благоволил да допусне или предизвика по една или друга причина.


Принципно няма лошо човек да научи, че еди кои си планирали да поробят цялата земя,
но Божиите хора трябва да са наясно, че ще стане не това, което разни хора си планират (да кажем, Нов светевен робовладелски ред на юдеите-ционисти),

а ще стане онова, което Бог е декларирал, че е предизвикал или допуснал да стане, според каквото е благоволил:

т.е. временна световна власт на един сатанински безбожник, преправящ се на Божия помазаник, действащ заедно с един лъже-пророк, всичко за 42 месеца, т.е. 3 и 1/2 години (през голямата скърб и, след нея, през Божия гняв),
предизвикващ голяма скръб първо за плътския Израел, вкл. и юдеите-ционисти,
а след това - и за Божия народ (т.е. за родените от Бога чрез вярата в Божия помазаник/цар Исус от Назарет)

след което време (т.е. в края на Божия гняв) Божият син, при триумфалното си слизане на тази земя, тези двамата ще ги измете от земята на живите директно в огненото езеро,
където след 1000 години ще бъде хвърлен и самия сатана/клевентик(гр. "diabolos"), за вечни мъчения заедно с онези двамата и други, които Бог осъди на съда си, след 1000 годишното царуване на Божия помазаник на тази земя

(през които 1000 години сатаната ще бъде окован и хвърлен в затвор, в подземната бездна, и няма да може да мами народите да нападат Божиите хора, както е в момента,
понеже днес сатаната е свободен и обикалаля като ревящ лъв, търсещ кого да погълне и родените от Бога хора претърпяват малки или големи страдания от светските хора, т.е. от онези които (все още) са в царството на сатаната и са роби на сатаната и на греха).[ Редактирано 14.12.11 01:49 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
12.01.12 20:45 Цитирай
изказвания: 4869

Ето още един "Нов световен ред" и едва ли е единственият...

 http://news.ibox.bg/news/id_487803642

Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF