Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

kolpos   smith wigglesworth   бесове   ваксинация   вечен съд   никеа   петър велев   религиозни феодали   рема и логос   хвалебствени песни  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Започване на нова тема
Темата е затворена
    
08.06.11 18:16
изказвания: 124
Адам е създаден от пръст. -  Всички знаем,че хим.елементи в тялото и в пръста са едни и същи.

В Битие 1 ,Бог постави светилата на небето,да показват времето,годините,дните.-Знаем,че едно завъртане на земята около оста си е денонощие,около слънцето  е година.

В Исая е казана-кръга на земята. - Знаем че е сфера.

Ентропия е мярка за хаос в една система.
Всяка  термодинамична система увеличава ентропията си,ако няма външна намеса.
Вселената би трябвало да се стреми към хаос,което противоречи на терията за еволюция.

За Бог 1000 г. са като един ден.........-Знаем,че времето и пространството са атрибути на материята.Където няма материя няма време и пространство.А Бог е Дух.

Като се благослови водата,кристалите й са красиви,като се говорят цинизми кристалите й са грозни.-Човешкото тяло е от около 70 процента вода.Благославяйте.........

Теорията за относителност.Ако карам кола съм в покой спрямо колата,но се движа спрямо дърветата отвън.-Изглежда,че слънцето се върти около земята,защото сме на земята.

Видимото стана от невидимо........-електрона и ядрото са невидими дори с микроскоп,не се знае електрона дали е частица или вълна.

Най-отгоре
дарвинизъм,   еволюционизъм,   наука,   светска вяра. светски вери,   светска религия,   суеверия,   учени
    
08.06.11 20:28
изказвания: 4555

Не виждам проблем в това да се изследва Божието творение (в рамките на праведността, без вършене на грях) - даже е много хубаво понеже разкрива още повече Божията слава,

но пък изследователите да се наричат "учени" ми е  доста пресилено. Понеже колко повече се изследва Божито творение, толкова повече изследователите разбират колко малко знаят за него, а и много често им се налага да сменят вярата си относно едно или друго явление от света

(понеже техният т.нар. "научен модел" няма как да изключи вярата от способите си, нито пък може да даде някаква гаранция, че чрез него може да се достигне до каквато и да е истина - поради това и т.нар. "наука" изобщо не е еквивалент на "истина", т.е. ако нещо е "научно", това изобщо не означава, че то е истинно или истина - въпреки, че на т.нар. "учени" им се иска да е така, понеже много често са врагове на помазания Божий цар (гр. antichristoi) Исус и отхвърлят Бога и търсят начин рационално да го игнорират и да го отхвърлят от ума си, за това и Бог ги е отхвърлил и ги е предал на големи грехове, според желанията им, за да бъдат осъдени на Божия съд),

който свят Бог е създал и който отначало е бил съвършен, но сега поради греха и Божиите наказания нещата не са никак добре, а по времето на Божия гняв ще стане още по-зле....
За Бог 1000 г. са като един ден.........-Знаем,че времето и пространството са атрибути на материята.Където няма материя няма време и пространство.А Бог е Дух.

Не мисля, че изследователите знаят какво е т.нар. "материя". 
Не мисля и че някой човек знае каква е същността на един дух - било то Божия Дух или създаден от Бога дух.
Така, че не ми изглежда сигурна логическата връзка ,  че понеже Бог е дух, то затова 1000 години за него (могат да) са като един ден.
То и  аз съм (създаден от Бога) дух (ако и да имам плътско тяло), но за мен 1000 години не са като един ден...  Съмнявам се че и онези, които са умрели и са останали без тяло възприемат 1000 години като един ден и един ден като 1000 години - Бог знае...

Най-малко Бог никъде не е декларирал в Писанията, че понеже той е дух, то затова 1000 години за него са като един ден и един ден е като 1000 години.
Като се благослови водата,кристалите й са красиви,като се говорят цинизми кристалите й са грозни.-Човешкото тяло е от около 70 процента вода.Благославяйте.........

Това Бог ли го казва някъде - за водата и някакви нейни кристали? Понеже не се сещам да съм го срещал някъде из Писанията.
Допълнително, според теб смисълът на благославянето излиза да е: да стават красиви някакви кристали, които били на водата.
Това също не съм чел Бог да го казва в Писанията.
Видимото стана от невидимо........-електрона и ядрото са невидими дори с микроскоп,не се знае електрона дали е частица или вълна.

В п-мото до евр. пише, че Бог е създал творението си чрез Словото си, което е невидимо, и по този начин видимите неща са станали чрез невидимо нещо, т.е. чрез Божието Слово.

Но Бог и Словото му са отделни от Творението му.

А електроните, ядрата и по-малките знайни и незнайни частици са част от Божието творение, а не са Богът.

Т.е. независимо дали електроните, ядрата и по-малките знайни и незнайни(за хората) частици са вълни или не-вълни, то Божието творение от което и те са част, не е създадено  от/чрез тях по смисъла на п-мото до евр, а е създадено чрез Божието Слово,

което се е въплътило (за разлика от тях...) и е станало човекът Исус от Назарет, който е помазаният цар, Божият син, и чрез вярата в когото и признаването му пред Бога и хората, човек може да приеме даром от Бога вечен живот, опрощение на греховете си и много други безценни Божии милости.[ Редактирано 08.06.11 20:41 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
08.06.11 22:16
изказвания: 124
Учени ,изследователи,както и да ги наречем,занимаващи се с изследване......
Идеята е че тия изследователи стигат до истините от библията,ако са на прав път.
И опровергават Дарвин,което е добре,защото ни караха да учим за еволюцията през социализма.

Бог е Дух и понеже е извън материята,за Него време,което ние отмерваме,чрез въртенето на земята/24 часа са едно завъртане/,не съществува.Бог е независим от време и пространство.

За водата има снимки на структурата й.Когато се говори положително,структурата е красива а при лоши думи е грозна.
Което е показателно,че дори и изследователите стигат до заръчаното от Исус.За това и те препоръчват,да се говори позитивно.

За електроните,там си прав,че и те са Божие дело,но го споменах,щото са невидими,но подредени в молекули и вещество стават видими.Не бих си и помислил,че не са Божие творение.

Сега,идеята ми е че до някой истини от словото,и тези изследователи стигат.А много от известните са повярвали,изследвайки дадена област.

Има физични закони,които действат,Бог ги е създал,а хората стигат до тях.Тъй,че славата е за Исус !


Най-отгоре

    
09.06.11 00:42
изказвания: 4555

За съжаление Дарвиновите суеверия (а то и преди Дарвин е имало подобни схващания) биват натрапвани на децата и след социализма/комунизма и така децата биват подведени да повярват в светската религия "Еволюция"(само-Развитие), понеже хората са едни и същи и няма значение каква политическа система ще си/им измислят - примерно и "демокрация"/ "демократизъм"/"...зъм", понеже грехът е един и същ – грях, независимо от политическа система, територия, език, култура и прочее.

Тук има интересен филм: Разкриване на тайната на животаКакто ти писах, тъй като ние не знаем каква е същността на Божия Дух, нито пък на духовете, които Бог е сътворил, то няма как да знаем дали понеже Бог е дух то за това за него 1000 години са като един ден и един ден е като 1000 години.
Та не съм чел Бог да е казал, че понеже той е дух, за това за него 1000 години са като един ден и обратно. Това го казваш само ти.

Не мисля, че и времето разбираме, та да знаем точно как е всичко. Представи си, че времето е някак си част от Божието битие и Бог ни е направил да живеем в този битиен контекст. Не твърдя това, а просто представям дадена теоретична възможност.
Какви снимки на вода имаш предвид и къде може да се разгледа изследователския материал за такъв експеримент?

Но дори и да има такъв експеримент и повторяеми резултати, все пак това е твърде произволна връзка, с която да доказваш едва ли не, че Бог е „прав”, когато заповядва Божиите хора да благославят хората, а не да ги проклинат.

Не съм чел Божият син да е заръчал неговите да "говорят позитивно". Бих казал, че по-скоро днешните светски шамани учат за „позитивно говорене”. Бог е казал да говоим истината.
А отделно от това е заповядал да благославяме хората, а не да ги проклинаме. Но благославянето съвсем не е ”позитивно говорене”, нито пък проклинането е „негативно говорене”.

Не можеш да докажеш Бога. Бог се открива на хората, а не хората откриват Бога.

Да, разбирам относноза електорните,

но ти на практика си цитрал място, където Бог ни открива, че чрез своето Слово (невидимо, естествено)  Той е създал видимите неща

и когато във връзка с този пасаж посочваш „невиидими” електрони и ядра (между другото те са видими със съответните уреди) за „доказателство”, че този пасаж е истинен (а то изобщо не доказва подобно нещо) ,

то ти изопачаваш Писанието, заблуждаваш изследователите (ако изобщо биха ти повярвали), което после би се обърнало против вярата в Божия син, и дори приравняваш Божието творение с Бога, твореца – което са сериозни заблуди и грехове, особено последното.

Определено е хубаво, когато някой човек стигне до истина, която Бог вече така или иначе е казал, особено ако това го доведе до отказване от греха и вяра в Божия син Исус, и съответно вечен живот и опрощаване на греховете,

Но имай предвид, че когато представяш дадено невярно твърдение уж като Божия декларация от Писанията, то това винаги води след себе си сериозни проблеми, които след това сатаната може да използва срещу вярата в Божия син.

И това съвсем не носи слава за Исус от Назарет
, който е помазаникът, Божият син,
а носи Божий гняв на главата на онзи, който го прави.


Затова, по-добре като нещо Бог не го е декларирал да не се твърди.

Бог няма нужда от защитници и ще "отвори очите" на всички, на които ще отвори, за да повярват в сина му,

както също и ще посрами на своето си време всички онези т.нар. учени, врачки, баячки и прочее, които са вярвали и приказвали неща, с които се се противели на Божия син, според желанията на плътта си, които са грях, и не са се отказали от греховете си.

За радост има и такива изследователи на Божието творение, на които  Бог се е открил и те не се заблуждават по суеверията на другите.

Но все пак с човешки методи не може да се открие или докаже Бога, а сам Бог се открива на всеки човек според както е определил.

Бог е показал как той е определил да се свидетелства за него - когото Бог е пратил, той говори Божията вест, а Бог свидетелства с чудеса и знамения

и който повярва Божията вест - че Исус от Назарет е помазаникът, Божият син (и че се е предал да бъде убит, за да понесе греха на света чрез телесната си смърт, и след това е бил съживен от мървите от Бога) и повярвалият бъде потопен/омит във вода за опрощаване на греховете в името на помазаника и чрез вярата в помазаника - той ще бъде спасен, според милостта и обещанието на Бога, който е верен.[ Редактирано 09.06.11 01:05 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
09.06.11 03:19
изказвания: 124
За електроните,си прав не съм уточнил,че и те са създадени от Бог,съжелявам и се покайвам  в името на Исус,Бог да ми прости.
За времето,че е свързано с материята,и е атрибут на материята,го учим по физика, а ти не признаваш това.Където няма материя,няма и време,защото времето го измерваме ,като една на  обиколка на земята около слънцето е една година ,и т.н до денонощието/1 обиколка  около оста/.
И виж :

Битие 1 -от 14 до 18 стих.

Ти всичко подлагаш на съмнение.
Аз съм тръгнал да пиша за аналогии,метафори и сръвнения...........
Нормално е да ги отечеш,при тази нагласа..........

За структурата на водата има много материали,филми.Четох и гледах снимки в медицинско списание/жена ми е лекар/,но в гугъл предполагам има информация.

Писах,да покажа,че постепенно истините от словото се потвърждават и от "учените",а ти пак ме изкара,че лъжа?

[ Редактирано 09.06.11 03:23 ]

Най-отгоре

    
10.06.11 15:55
изказвания: 4555
Прочети внимателно какво съм написал. Не ти говоря за време, материя и т.н., които и днешните изледователи си нямат голяма предства какво са.

За пореден път ти пиша - Бог не е декларирал, че причината,
поради която за него един ден е като 1000 години и 1000 г. - като един ден,
е това, че Бог е дух.
Ти, а не Бог, твърдиш, че това била причината.

И съответно, ако това не е вярно - а то е много вероятно да не е вярно - това би било поредната заблуда, която сатана след това може да използва против вярата в Божия син.И тъй като ти не си гаранция за истина (само Бог е), те призовавм да спреш - поне тук - да натрапваш твоите си лични учения и схващания, които Бог не е декларирал - осбено след като стане ясно, че нямаш подкрепа от казаното от Бога относно дадено твое твърдение.Иначе епистемологичният напън, наречен "научен метод"/"наука" не може да гарантира, че вярата в дадени неща, произлизаща от неговите експериментални резултати е истина, а и самата практика доказва това, понеже самите т.нар. "учени" често си сменят вярата относно това или онова явление, което са изследвали, и те нямат гаранции от "научния метод" (или от дядо Торбалан), че последната им вяра е по-правилна от предишната, която са изоставили.

Съответно т.нар. "физика", която препоръчваш, няма никакво значение какво вярва и учи, понеже тя не е гаранция за истина, а е само опит за намиране на такава чрез ограничен и ненадежден земен метод.
Сега, аз лично не виждам нищо лошо тв това да се изледва Божието творение, дори и чрез т.нар. "научен метод", но резултатите и вярата от подобни изследвания да се приравняват с "истина" е неоснователно, меко казано. Разбира се всеки си е свободен да си вярва, в каквото смята за добре. Но и Бог е свободен да съди.

Относно "подлагаш на съмнение", писано е: "Всичко изпитвайте. Дръжте доброто." Зная, че (очевидно) не ти харесва, но това е доброто, дошло като слово от Божия Дух чрез пратеника. Вместо да му се противиш, и да искаш хората да вярват на практика в теб, по-добре се възползвай от Божията светлина, която Бог е дал чрез Писанията, докато има възможност.
Ще потърся и аз да намеря нещо за такъв експеримент с водата. Но независимо от експеримента, все пак благославянето не е просто "положително говорене", нито пък проклинането - "отрицателно говорене". Т.е. дори и при подобен експеримент да се наблюдава каквото твърдиш, то е твърде амбициозно (и, бих казал, произволно) да слагаш знак на равенство между двете.

Някои неща от няма и къде, някои от т.нар. "учени" ги признават - напр. резултатите от глобалното наводнение (потоп), но не всеки от тях- сред тях си има течения, мнения. И това признаване естествено е за радост и за тяхна полза,

но когато се представят като Божии истини/декларации неща, които Бог не е казал (например, че понеже Бог е дух, то затова за Бога 1000г = - 1 ден и 1 ден = 1000г), тогава има сериозен проблем, който води след себе си и други проблеми.


Не виждам да съм писал точно, че лъжеш. Но според мен някои от нещата, които препоръчваш определено съдържат явни заблуди и аз съм посочил ясно - защо. Ако ти се чувстваш като лъжец, то аз не съм виновен за това.Нека се посочват експериментални открития, които действително са съгласни с Писанието,
но не е добре да се представят неща уж от Божиите Писания/думи, когато там ги няма.адм.бел.
разкл. в: Без тема...
Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF