Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

bara   астма   езици   женитба   исус и дървото на живота   неженени   огненото езеро   прелом   свършек   учениците-собственост на бог  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Коментари към публикации << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Секси християнски през лятото! - коментари
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
21.05.11 14:24 Цитирай
изказвания: 14
(коментари към: Дневници / Владо / Внимание! Секси християнски през лятото!)

Да има жени или някои сестри които се обличат по начин по който съблазняват братята също и във фейсбук се снимат предизвикателно и става въпрос за вярващи жени не за светски,но Господ да ни пази от съблазни а и тези жени трябва да се предупредят,ако са нови във вярата с по кротък дух но ако се правят на разсеяни трябва строго да се отнасяме.
Има отвсякъде съблазни не само от разголени жени но и сребролюбие скъпи коли и джи ес еми с цел братята да си намерят по лесно съпруга а и това безпаричие се опитва да удря и сестрите които дори и да се обличат нормално пак могат да се съблазнят от брата който е по заможен без да се допитат до Бога,
ще цитирам ап.Павел 2 Коринт11:29
Кой изнемощява, без да изнемощявам и аз? Кой се съблазнява без да се разпалям аз?
но който иска да следва Бог нека прочете цялата 11гл. на 2 Коринтяни и да следва Бога защото не си заслужава човек да отиде в ада заради греха
Най-отгоре
edinni.com:дневници,   edinni.com:коментари
    
22.05.11 09:24 Цитирай
изказвания: 277
Владо, прав си за това, което пишеш ама проблема не е само в християнките. Има доста жени, които не са християнки и нямат никаква притеснения относно това как ще се облекат.
Един мъж християнин лятото трябва да полага сериозни усилия да въздържа ума си от съблазън.

Най-отгоре

    
22.05.11 10:34 Цитирай
изказвания: 2090
  Вижте, братя, в това е проблема. Една от стратегиите на сатана е да успява чрез съблазън - той се възползва от това, което Бог е дал на някои жени (и мъже) и ги подтиква, лъжейки ги в ума им с определени неща, та развратът, похотта и перверзията да се разпространяват и усилват. Разпалвайки страстите, грехът "зачва" и ражда смърт при вярващите.

яков 1

  12. Блажен онзи човек, който издържа изпитня; защото, като бъде одобрен (ако не падне в нея - добавеното мое), (тогава) ще приеме за венец живота, който Господ е обещал на ония, които Го любят.
  13. Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава.
  14. А който се изкушава, се завлича и подлъгва от собствената си страст;
  15. и тогава страстта зачева и ражда грях, а грехът, като се развие напълно ражда смърт.
  16. Не се заблуждавайте, любезни мои братя;
  17. Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е отгоре, и слиза от Отца на светлините, у Когото няма изменение, или сянка от промяна.
  18. От собствената Си воля ни е родил чрез словото на истината, за да бъдем един вид пръв плод на Неговите създания.

  Имиджите на този свят, в по - голямата си част, са греховни и Божиите хора (ако са такива) трябва да странят от тях, но да имат да имидж, образ, обазец, Самият Божий Син. Но какво става? От амоните вместо учението на Исус, се преподава някакво подобие, в което много грехове намират "ниша" и "покритие" и място за съществуване. Няма ясно проповядване за святост и сила в Бога чрез праведен живот. Няма проповядване за чистота, целомъдрие, смирение. Резултатът е че църквите се пълнят с "покаяли" се блудници (мъже и жени), които не могат да се справят със старите си привички и не могат да живеят новият живот, даден на тези, които любят Господаря. Живее се един живот "на ръба", че и оттам него - хора, изповядали Исус падат непрекъснато в грехове, други даже и живеят в тях, потъпкали съвестта си и Самият Божи Син вътре в себе си. Какво по - огнено негодувание ги чака в денят! Какво по - голямо наказание Бог им е отредил от това, което споходи тези, които съгрешахава спрямо договорът на Синай!
 яков 1
  2. Считайте го за голяма радост, братя мои, когато падате в разни изпитни,
  3. като знаете, че изпитанието на вашата вяра произвежда твърдост.
  4. А твърдостта нека извърши делото си съвършено, за да бъдете съвършени и цели, без никакъв недостатък.
  Яков насърчава в този пасаж хората, които минават през различни изпитания. Времето на лятото е такова. Леки облекла, разголени части от тела, парфюми, които омайват - мъжете на Бога трябва да знаят как да стоят в праведност и сила. "Съвършенството" и "цялостта" на края на пасажа говорят за по - пълното изобразяване на Исус в нас. Той е целта на нашата вяра. Той да живее в нас. И ако имаме такъв стремеж, то Той ще ни покаже как и ще ни помогне. Искам да го напиша в прав текст :
вярвам че написаното от Йоан е вярно :

 1 йоан 3

  1. Вижте каква любов е дал нам Отец, да се наречем Божии чада; а такива и сме. Затова светът не познава нас, защото Него не позна.
  2. Възлюбени, сега сме Божии чада, и още не е станало явно какво ще бъдем; но знаем, че когато стане явно, ще бъдем подобни Нему, защото ще Го видим както е.
  3. И всеки, който има тая надежда на Него, очиства себе си, както е Той чист.
  4. Всеки, който върши грях, върши и беззаконие, защото грехът е беззаконие;
  5. и знаете, че Той се яви да носи греховете. В Него няма грях.
  6. Никой, който пребъдва в Него, не съгрешава; никой, който съгрешава, не Го е видял, нито Го е познал.
  7. Дечица, никой да не ви заблуждава: който върши правда, праведен е, както и Христос е праведен.
  8. Който върши грях, от дявола е; защото дяволът отначало съгрешава. Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола.
  9. Никой, който е роден от Бога, не върши грях, защото Неговият зародиш пребъдва в него; и не може да съгрешава, защото е роден от Бога.
  10. По това се разпознават Божиите чада и дяволските чада; никой, който не върши правда, не е от Бога, нито оня, който не люби брата си.

  Написаното от Йоан е ясно, директно, точно. Добре, ще попита някой - тогава как да живея свободен от греха? Ето - силата му (на греха) ме разкъса, разпалва, аз не мога да видя никак си свобода от този огън, от тази страст... Има избавление! Днес никой не проповядва за съпротива до кръв в борбата с греха. Защото и самите проповедници са "оттам" на самото послание, не са преминали в славната свобода, която Бог дарява на тези, които Го възлюбят докрай. Има свобода от греховните страсти, които бушуват в човешките тела. Има свобода и победа над страстта на секса, порнографията. Има победа и тази победа е спечелила вярата на тези, които наистина са се обърнали от този свят и течението му и са възлюбили докрай Назарянина. И тук е конфликтната точка.

  "Този Исус", който се представя от повечето проповедници е един "шоумен", един "готин тип", или пък е един "летаргичен", "скучен", "слаб" като монах и почти толкоз силен. Или пък, според образа на някои други, Той Е арогантен, груб, раздразнителен, като и толерира тези, които вършат такива неща. Безумие!!!

  Но това не е Господарят на славата! Това не е реалният образ на Този, Който Беше потопен от Йоан в река Йордан и глас се чу от небесата : - Този е Моят възлюбен Син, в Него е Моето благоволение! За да бъде одобрен от Бога Исус Е Бил това : СВЯТ, НЕПОРОЧЕН, ПРЕЧИСТ, ПОКОРЕН ВЪВ ВСИЧКО НА СВОЯТ БАЩА. Другото е лъжа и измама. И за тази лъжа и измама тези проповедници ще бъдат съдени тежко и страшно в деня на гнева на Агнето, защото са дали "друг исус" и "друго благовестие" на вярващите, лишили са ги от АВТЕНТИЧНИЯТ СВЯТИЙ ДУХ, ДАДЕН НА СВЕТИИТЕ ДА ЖИВЕЯТ ЖИВОТ, СВОБОДЕН ОТ ГРЕХА.

 
И така - как да живеем, братя, свято - било това лято, било завинаги? Ето, това е въпросът, на който искам да отговоря. Нека се облечем с образа на Истият (черковносл., озн. "Истинският") Исус :

римляни 13


  9. Понеже заповедите: "Не прелюбодействувай"; "Не убивай"; "Не кради"; "Не пожелавай"; и коя да било друга заповед се заключават в тия думи: "Да обичаш ближния си както себе си".
  10. Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона.

-
малка отметка - помислете дали с вашето поведение докарвате зло на ближният си - дори и в контекста на "отивам на Църква". Съблазнявате ли, сестри, с вашите голи рамене? Как смятате? Като облечете някои дрехи, които да "загатнат", "леко покрият", или дори "подчертаят" някои ваши телесни части дали вършите добро на братята? А вие, братя, като си навлечете впити тениски, като се "изкъпете" със силен парфюм, а най - вече - като не се държите със сестрите си като със сестри, а вкарвате флирт и съблазън - на Бога ли служите в тези случаи, или на изкусителя? Нека не се лъжем сами - себе си! Нека паднат обичайните "покривания" на тези теми! Братя, дръжте се свято и безукорно със сестрите си и не давайте място на дявола! Уважение, почит, - те са на Бога притежание, а не са някакви "опитни зайчета" - да си доказвате на тях мъжкарството и прелъстителността! Срам!
11. И това вършете като знаете времето, че часът е вече настанал да се събудите от сън; защото спасението е по-близо до нас сега, отколкото, когато изпърво повярвахме.

-
Братя, истина ли е това за нас, за вас? Дали сега спасението е по - близо до нас, до вас, отколкото от времето на вашето повярване? Моля, задайте си тези въпроси, за да отговорите не на мен, а не съвестта си и на Него - Който идва. 
 
  12. Нощта премина, а денят наближи; и тъй нека отхвърлим делата на тъмнината, и да се облечем в оръжието на светлината.
  13. Както в бял ден нека ходим благопристойно, не по пирования и пиянства, не по блудство и страстолюбие, не по крамоли и зависти.
  14. Но облечете се с Господа Исуса Христа, и не промишлявайте за страстите на плътта.

  Как да се "облечем" с Този Исус? Моля, пригответе се. Освещавайте се. Отделете се от имиджите на този свят, братя и сестри! Неправедните няма да наследят Божието царство! В царството няма да влезе никаква съблазън, нито пък някой, който е вършил съблазън, или върши съблазън. В царството няма да влезнат блудници, лъжци, крадци, нищо грешно, зло, което подвежда към - и върши - грях. Имайте страх от Бога, вярващи! Исус иска да бъдем по Негов образ и подобие - четете новозаветните писания и бъдете ДОСТОЙНИ ЗА ЗВАНИЕТО, КЪМ КОЕТО СТЕ ПРИЗОВАНИ!

 Амен." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре
имиджите на света,   не изкушавай сестрите!,   образите на вавилон,   образът на исус - образ на вярващи,   светските имиджи,   свято поведение,   святостта като дреха
    
23.05.11 11:23 Цитирай
изказвания: 277
Владо, много правилно си описал нещата. Надявам се повече хора да прочетат тази тема и да се замислят сериозно.

Най-отгоре

FF
    
10.06.11 20:49 Цитирай
Гост
Леле какви праведници имало тука!

Най-отгоре

FF
    
10.06.11 20:54 Цитирай
Гост
Да добавя, че вярването, че Бог ще прати в геената някой затова, че тръгнал по шорти е признак на идолопоклонство и непознаване на Бога.

Най-отгоре

Анонимен
    
11.06.11 18:02 Цитирай
Гост
Светостта преди всичко е неосъждане на ближния и любов към него. Като ви чета излиянията, мили хора, виждам, че повечето от вас имат сериозни проблеми с пожеланието. Господ Иисус обаче казва, че ако окото ти те съблазнява трябва да го извадиш (твоето око, а не това на ближния). Дано сега не вземете да си вадите очите, тъй като сме призвани да се справяме със страстите в себе си, а не с греховете на ближните си.
Вие видимо не разграничавате заложеното от Бога естествено желание у мъжете и жените да се търсят и харесват един друг, от откровения /***********/ (с извинение, че засягам нежните ви души). Естественото желание у всеки мъж и жена е да открие своя другар в живота, като за целта много ясно, че ще се старае да изглежда добре, а не зле. Християнската Църква благославя съюза между мъжа и жената, а не го отрича. Отрича се грехът, а грехът не е човешката сексуалност (който мисли така, хули Божието творение, а който хули Божието творение е идолопоклонник и богохулник). Грехът е ясно изявен в Писанията, за да няма недоразумения: извънбрачните сексуални връзки, както и противоестествените такива. Но никъде Писанията не осъждат добрия външен вид, дори човешката физическа красота е прославяна наред с нравствената (Давид, Самсон, Сара, Ревека и т.н.).
От друга страна имате право да се възмущавате, ако някоя християнка се облича като пайнерка. Това обаче няма да бъде излекувано с осъждане от ваша страна, тъй като проблемът е по-дълбок - възпитание и среда. Тези момичета, възпитани от Планета ТВ, имат нужда от молитва, подкрепа и друг пример, а не от ригористично осъждане. Замислете се над това.

[ Редактирано 27.06.11 17:36 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
11.06.11 18:40 Цитирай
Гост
Леко оффтопик: "а който хули Божието творение е идолопоклонник" - Защо, според теб, да е така? Не че одобрявам да се хули Божието творение.

Най-отгоре

Анонимен
    
12.06.11 12:17 Цитирай
Гост
Защото всяко Божие творение е добро. Бог не е създал злото, злото е извращение на доброто. Бог ни е създал свободни и ако грешим, това не е защото Бог ни е създал с някакви дефекти, а поради нашата свободна воля да изберем злото. Това са основни верски истини. Ако не ги разбирате, едва ли точно аз ще ви помогна.

Най-отгоре

Анонимен
    
12.06.11 12:23 Цитирай
Гост
Да продължа: изобличаването на греха не е хула срещу творението, което само по себе си е добро. Но горните постове не изобличават греха, тъй като авторите им видимо не различават кое е грях и кое - не. Кое е грях го пише ясно в Писанията. Никъде в Писанията не виждам да пише, че парфюмирането например, е грях, дори обратното - Сам Христос прие да бъде облян със скъпо благоухание. Но един от авторите видимо има проблем с пожеланието. Да не беше така - парфюмите на чуждите жени не биха го дразнели. Ако авторът има своя жена, той е длъжен да я обича и да гледа само нея, а не да се занимава с разглеждане на профили на други жени из интернет. И после да прикрива прелюбодеянието на очите си с "пророчески" излияния, "осъждайки" "греха".
Ако пък авторът не е женен, нека си търси жена, лошо няма, но да се ориентира към една, а не да гледа наляво-надясно и пак да изпада в греха да вади сламката от чуждото око, оставайки сляп за гредата в своето.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF