Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

apple   американска култура   андрю уейкфийлд   българи   доний донев   женитба с невярващ   иван зарев   молба   приемственост   хирургическа операция  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Харизматична некрофилия - коментари
Започване на нова тема
    

31.03.11 21:08 Цитирай
изказвания: 4591
(коментари към: Дневници / Christian / Харизматична некрофилия)

Засега не съм сигурен дали преживяното от Ангелика е Божие дело или заблуда. Искам да видя и видео записа. Между другото, от публикациите из мрежата забелязах, че това е станало преди доста време.
Въпреки някои смущаващи неща, които забелязах, има и такива, които като че ли подкрепят позицията, че това е от Бога.

Мисля, че "некрофилия" твръде силно казано, въпреки, че като заглавие, условно, може би успешно предава накратко идеята на коментара. Струва ми се, че свидетелстваното от Ангелика по-скоро напомня на болезнено подробно фокусиране върху това, което самият господар Исус е свидетелствал за подземното място, където хората са на мъки в пламъци - понеже Той говори за това и предупреждава живите за това, което ги грози ако не се помирят с Бога и умрат в греховете си.Специално ще обърна внимание на следното:


Анжелика говори пред публика: Господ ми каза: „Дъще, в онези дни Святият Дух няма да е на земята повече. В онези дни Той няма да е на земята повече.” (2 Солунци 2:7).


В контекста на разказа на Ангелика, става дума за деня, когато Божият син ще се върне да вземе своите си в небесата при Него (т.е. в Божия град). (Според нея тогава настъпва времето на голямата скръб, но според написаното в новия завет първо ще свърши голямата скръб и чак тогава Божият син ще се яви да вземе своите си при себе си в небесата.)

Според казаното от нея, когато Божият син си вземе своите си от земята, тогава Божият Дух щял да си замине от Земята. Като доказателство за това, тя посочва 2 п-мо до сол., 2:7, където всъщност пише:

А относно идването на нашия господар Йесус помазаника и нашето събиране при него, молим ви, братя, да не се поклащате лесно от здравия разум, нито да се смущавате от дух или от говорене, или от писмо, уж от нас изпратено, като че ли е дошъл денят на помазаника. 

Никой да не ви мами по никакъв начин! Защото [този ден няма да дойде] ако първо не дойде отдръпването* и [като резултат от това] не се разкрие човекът на греха, синът на гибелта, който се противи и се превъзнася над всичко, наричано Бог или обект на благоговеене, така че той като Бог да седне/заживее в Божия дом, показвайки** относно себе си, че е Бог.
Не помните ли, че ви казах това още когато бях с вас?

И сега знаете това, което [го] задържа, за да се разкрие той [чак] на своето си време. (2:7) Защото тайната на беззаконието вече действа***[И това ще продължи така] само докато онзи, който сега [го] задържа не се отдръпне отсред [пътя му].
И тогава ще се разкрие беззаконият, когото господарят ще погуби с Духа от устата  си и ще го премахне при явяването на идването си. 

Чието идване (т.е. на беззаконника) е според действието на сатаната с всяка сила и знамения, и лъжливи чудеса, и с всяка измама на неправедността сред загиващите. Защото те не приеха да обичат истината за да се спасят, и поради това Бог им праща действие на измамата, за да повярват на лъжата, за да бъдат осъдени всички, които не вярват истината, а са благоволили в неправедността.* т.е. докато не се отдръпне Онзи, който сега пречи на "човека на греха" да се изяви и да извърши измамите и злодеянията си

**  т.е. самият факт, че той ще седне/заживее в Божия дом, ще показва неговите зли и заблудителни претенции, че уж бил Бог.
Т.е. ако той не седеше/живееше в Божия дом, той не би бил в положението да показва, че претендира, че е Бог. Вероятно този човек ще постави в Божия дом свой престол и ще седи там, претендирайки, че е Бог.


*** т.е.: и би се изявила ако можеше...


Т.е., за разлика от Ангелика, текстът на документите на Новото Божие завещание ("завет") казва, че:
 
 - първо
ще се разкрие човекът на греха със своите беззакония и сатанински измами и лъжечудеса,
 
 - и чак след това
Божият син ще събере своите си от земята.Което ясно показва (а и в Мт.24 също), че по времето на голямата скръб Божиите хора ще са все още на земята,
и всъщност чак след края на голямата скърб (Мт.24:31) Божият син ще се яви да си ги събере от земята и да ги вземе при себе  в небесата за да бъдат и те там, където е и той и да гледат славата му (Йн).

Но ако по времето на голямата скръб Божиите хора ще са все още на земята, тогава е пределно ясно, че Божият Дух също ще е на земята по времето на голямата скръб, понеже Божият Дух никога няма да изостави Божиите хора.

Всъщност след края на голямата скръб, и след вземането на Божиите хора от земята, ще настъпи времето на Божия гняв. Но дори и за времето на Божия гняв няма написано, че Божият Дух тогава ще се оттегли от Земята.


Вж. и тематика Краят на епохатаадм.бел.
разкл. в: Грабването на Църквата - Трите гледни точки (позиции) за грабването ![ Редактирано 27.05.11 16:07 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
23 часа мъртва,   angelica zambrano,   edinni.com:дневници,   edinni.com:коментари,   ад,   ангелика самбрано,   анхелика самбрано,   божият град,   голямата скръб,   грабване,   градината,   демони,   подземното място
автор
    
01.04.11 18:45 Цитирай
Гост
Гледах видеото и слушах в оригинал, после пак, после пак. Освен идеята за грабването преди Г.Скръб, не виждам нищо. което не е в съгласие с писанията на Бога. Библията също свидетелства за възкресения на мъртви, за посещения на небето и разговори в ада. Демоните още не са на мъки.

А думата некрофилиа би обидила Анхелика, която многократно свидетелства че не е искала дори да вижда ада.

Според мене тя обаче се подлъга и сега пасторите я използват, за да си пълнят черквите.

Най-отгоре

    
04.04.11 00:21 Цитирай
изказвания: 4591
Гледах ориг. запис на свидетелството и разни други видеота. Впечатлението ми е, че Ангелика действително е видяла това, което разказва. T.е. за мен лично въпросът е дали източникът, който е дал това видение на Ангелика, е Бог или всъщност е някой друг. Засега не мога да заема позиция.

Christian
, според теб, ако това видение премерно не е от Бога, кои са заблудите или, по-общо, отрицателните неща, които биха засегнали хората, които биха го приели?

Също, какво мислиш относно това, че в продължение на 23 часа тя е била мъртва?


Относно това, че времето на описаното в новия завет грабване на съживените от мъртвите в нетление праведни, заедно с променените в нетление останали живи,
май че, не съвпада с това, което Ангелика казва, че й и е казано от Бога,

то - ако това действително е така, а не става дума примерно за недоразумение чрез изказа - смятам, че е доста сериозен проблем,
тъй като е пределно ясно, че Бог не би казал нищо, което противоречи на това, което е казал в Писанието - особено за пророчества с глобално и съдбоносно значение, като събитието на съживяването от мъртвите на праведните и грабването им в Божиите небеса.

Като гледам другите видеота, където тя говори на местата, където са я поканили, ми прави впечатление, че там тя се държи някак си различно в сравнение с първото й видео със свидетелството й. Т.е. там тя е някак си е доста "настъпателна", а на моменти - бих казал, дори агресивна в някакъв смисъл.

Независимо от произхода на видението, дано всичко това не се окаже препънка за нея и не я тласне в пагубна посока.

Понеже ако Бог се е наложило да позволи на пратеник на сатаната (т.е. демон) да отиде и бъде трън в плътта на Павел и да го мъчи, за да бъде Павел предпазен от възгордяване заради виденията и разкриванията, които Бог му е дал - и това е не кой да е, а Павел, утвръденият във вярата в Божия син, стълб във вярата, пратеник на помазания цар Исус,

то не зная какво да мисля за едно младо (и изглежда - неутвръдено) момиче, което според собствените му думи, след като преди време се е обърнало към Бога, скоро след това е оставило Бога и е започнало да води изявено греховен живот, и така няколко години,
и изведнъж след връщането й при Бога и молитва за промяна, й бива дадено доста мащабно видение (евентуално - от Бога).
Но все пак Бог най-добре познава всеки и знае "кой - колко" и как да опази всеки, ако и самият човек иска, разбира се.


Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF