Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

google   блажени гонените за правдата   васил еленков   жените   идоложертвено   педофилия   плътта на христос   пришествие   сунай маджуров   хилиазъм  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Пророчества и лъжепророчества, и сънища :: Лъжепророчества << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Видение за църквата Христова от Борислав Новаков (01.02.2011 г.)
Започване на нова тема
    
12.02.11 21:15 Цитирай
изказвания: 118

Видение за Христовата Църква
от
п-р Борислав Новаков (01/02/2011 г.)


С моето семейство, започваме всяка нова година с 40 дневен пост и молитва.Това видение ми бе открито по време на този пост. Във видение се озовах на една свята планина. Тя беше пълна с Божието присъствие. Присъствие, в което се чувстваш едновременно нахранен, както и напоен. Божествен мир има дори и във въздуха.


Самото Божие присъствие задоволява нуждите ти. На това място за първи път в живота си усещам, че просто нямам нужда от нищо, понеже Неговото присъствие ми дава всичко. Той е въздухът, Той е изцелението ми, Той е освобождението ми, Той е дрехата, която съм облякал , Той е покривалото от слава върху мен и никое зло не може да ме доближи.


Изведнъж Бог отвори очите ми да видя нещата около мен. Не беше лесно, защото усещането и гледката бяха толкова славни, че не исках да гледам нищо друго.Имаше хора, които също седяха на върха на тази планина. Върху тях имаше голяма слава, като облак, който стоеше върху тях. Това беше елитната Божия войска. Докато седяха на това свято място, те получаваха видение и ясно водителство.

До всеки един от тях имаше ангел, който им даваше откровение (разяснение) върху Божието слово и през  това време истинска небесна мъдрост слизаше върху тях. Те получаваха мъдрост как да постъпват в критични ситуации, как да решават житейски съдби, как да се опазят от злото и да живеят в святост. Разпознаваха чрез тази мъдрост кои са примките на лукавия и как да ги избягват. Не ги интересуваше от коя деноминация са хората около тях. За тези хора единственото важно нещо беше да  стоят потопени в Божията слава и да попиват от словото, което получаваха.

След това видях, че много от тези хора бяха слепи и не виждаха ангела до себе си. Тогава дойде един човек. Той имаше наистина великолепни дрехи. Сякаш в тези дрехи беше втъкана слава. Този човек започна да раздава порции с „храна”. Тези, които виждаха получиха толкова, колкото и тези, които не виждаха. Тогава човекът с изящните дрехи дойде при мен и ми каза: "Никой не си тръгва от тук с празни ръце. Не можеш да излезеш от Божието присъствие, без да си получил нещо."
Този човек беше облечен с Божия авторитет. Такова страхопочитание внушаваше, че изобщо не можех да отворя устата си да говоря с него, такъв страх ме изпълни. Той дойде при мен и ме заведе на края на планината (края на върха). Когато погледнах надолу, беше пълно с тълпи от хора.


Тези хора бяха християни от толкова много деноминации, повечето от които изобщо не бях чувал. Имаше хора от всеки език и цвят на кожата.Този многоброен народ се беше разделил на групи и беше осеял цялото пространство под върха- милиони хора. Всяка група имаше пред себе си табелка с името на деноминацията си на езика, който говореше. Имаше табелки на всякакви езици. За разлика от хората на върха, за тези хора деноминацията беше много важна и много от тях нямаха нуждата от единство. Те се чувстваха добре там и дори се плашеха от другите групи. Много от групите бяха изпълнени с духовна гордост  - мислеха, че са по-духовни от другите и от това се бяха  изпълнили с презрение. Бяха се изградили като собствени царства и се съсредоточаваха само върху себе си и върху това как да събират по-големи дарения.


Хората под върха ходеха редовно на цярква, но при тях имаше много голям проблем. Много от тях бяха идолопоклонници и заблудени.
Те вярваха в Бога, но както им беше описан от проповедници, от телевизионни предавания, от книги на известни християнски автори, от родители, от приятели, но не бяха преживели реална среща с Бога. Тези хора осъждаха служения, които бяха по-различни от техните представи за служение. Не приемаха проповедници изпратени от Бога, защото не отговаряха на „стила” им. Те си бяха изградили модели в мислите си за това как трябва да изглежда един проповедник, как трябва да се държи, колко време трябва да проповядва, как трябва да изглежда църковната сграда. Имаха си модели за всичко, но не ознаваха реално Бога.

Тогава ангелът ми показа една преграда между тях и върха, на който беше Божията слава. На тази преграда пишеше „пост”. Проблемът на тези хора беше „ленивостта”. Повечето знаеха, че проблемът им е в това, че ги мързи да постят и да се молят, но така и не правеха крачки към промяната. След това ангелът ме заведе при един от тях. Млад служител, обиколен отвсякъде от стени. Той искаше да дойде пробив в служението му, във финансите и в брака му. Този млад човек каза: ”Ако променя интонацията на гласа си, хората ще започнат да харесват повече проповедите ми. Особено, ако започна да ги насърчавам повече”.  Той започна да бута едната стена с ръце. След това започна да бута и другите, но те не се помръдваха и той се обезсърчи. Тогава ангелът ми каза: „Този човек има истинското оръжие, но просто не го използва.” Тогава водях до него Божието слово, остро като двуостър меч. Библията му просто си седеше на масата му, а той се чудеше как да събори стените. Ангелът ми каза: „Ако този човек застане в пост и молитва, ако започне да вярва на Божието слово и да го изповядва, аз ше дойда и ще съборя стените.”

След този случай ангелът ме заведе в подножието на планината. Това място беше покрито с голям мрак. Гледката беше потресаваща. Беше пълно с християни, но и с демони. Тези хора живееха живот пълен с грехове (плътски). Те също посещаваха църквите си. Много от тях дори участваха в служения. Големият проблем беше, че живееха в грях и дори не правеха опити да се променят. Дотолкова бяха претръпнали, че вече дори смятаха греха за нещо нормално, не го считаха за мерзост. Тогава ангелът ми показа, че ръцете на тези хора са оковани в метални вериги, а на веригите пишеше „грях”. Тези хора бяха буквално роби и до всеки от тях имаше демон, който го водеше и подтикваше да се извращава все повече. Много голямо впечатление ми направи, че много от тези хора изобщо не осъзнаваха състоянието, в което се намират. Те дори се чувстваха щастливи. Харесваше им този начин на живот.
 

Ангелът ме заведе до единия окован. На неговата окова пишеше „порнография”. Тогава демонът, който го държеше, каза на друг демон: ”Този ми е любимият християнин. Така здраво съм го вързал, че не може да живее без порнографията. И още по-хубавото е, че живее под проклятие, защото всяка неделя проповядва за святост и сам си навлича осъждение. Дано само не започне да се моли и да търси Бога.” След този разговор усетих много голяма милост. Буквално Бог беше отворил обятията Си за тези хора. На това място се водеше голяма битка. Ангели се бореха, проповедници се бореха за тези хора и постоянно се извеждаха (биваха освобождавани) души от това място. За съжаление и  много слизаха в робство там доброволно. Видях и проповедници, които не бяха облечени с помазанието и силата на Духа да се борят на това място. Те бяха наранени, а някои дори осакатени.


Най-долу беше пълно със „смърт”. Там бяха тези, които не познаваха Божието слово. Тогава ангелът ми показа колко много църкви са се затворили в себе си и се съсредоточават само в това как да направят богослуженията си „по-привлекателни”, само и само да задържат хората в църквите си. Но тези църкви се свиха и намаляха. Тогава ангелът ми показа и други църкви, които бяха активни да служат за достигането на недостигнатите. Много от тези църкви бяха отхвърляни, хулени, гонени, но бяха в голяма светлина и Бог беше сред тях. Много от тези църкви нямаха красиви сгради, нито бяха добре финансово осигурени, но стояха в Неговата воля. Тогава ангелът ми каза: „Вземи това послание и го занеси до хората ми. А аз ще освободя мнозина и твърде много ще дойдат пред нозете ми”. 


Води ме в истината Си и учи ме; Защото Ти си Бог на Спасението ми; Тебе чакам цял ден.
Псалми 25:5
Най-отгоре
борислав новаков,   пророчества
    
13.02.11 13:06 Цитирай
изказвания: 2090
Здравей, Максим. Ти защо си публикувал това видение ? Смяташ ли го за истинно? Виждам го, че е в секцията "пророчества", но в интерес на истината, доста неща ме смущават. Ти какво мислиш, междувпрочем?" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
13.02.11 15:48 Цитирай
изказвания: 118
Владо,
Отговарям на въпросите ти.biglaugh.png

1. Смяташ ли го за истинно?

Отговор: Ако трябва да бъда честен ще споделя, че съм резервиран по отношение на това видение. Причините за това са повече от една. Една от тях е, че
ангелът от видението никъде не споменава за този, на когото служи и не отдава славата на Бога.
Ангелите, които са изпратени от Бога никога не привличат вниманието към себе си!!!
Никъде в това видение не е споменато името на Господ Исус Христос и не Му е отдадена славата!!!
Апостол Павел ясно и категорично писа на църквата в Колос (Колосяни 2:18,19) да държат главата - Господ Исус Христос!
В Евреи 12:2,3 се насочва нашето внимание отново към Господ Исус Христос!
Св.Дух също свидетелства за Господ Исус Христос и прославя Него! (Йоан 15:26; 16:14)

Другото смущаващо нещо е получаването на откровенията от Божието слово чрез ангели.
"До всеки един от тях имаше ангел, който им даваше откровение (разяснение) върху Божието слово и през  това време истинска небесна мъдрост слизаше върху тях."

Господ Исус Христос ясно и категорично определи ролята на Св.Дух - Йоан 16:12,13!
Св.Дух ще ни упътва на ВСЯКА ИСТИНА!!!
Молитвата на  Апостол Павел в Ефесяни 1:17 е за "дух на мъдрост и на откровение"!
Към всяка една от седемте църкви в Азия беше казано:"Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите".

Никъде не е записано в Новия Завет, че ангели ще ни упътват и ръководят!!!

Има и други смущаващи неща.

2. Ти защо си публикувал това видение ?

Отговор: Попаднах на това видение в bibliata.tv и реших да го публикувам тук, за да чуя мнението на други братя и сестри относно това видение. Аз лично нямам информация за п-р Борислав Новаков и неговото служение, но бих се радвал, ако някой запознат сподели своите впечатления от този човек и служението му.

Води ме в истината Си и учи ме; Защото Ти си Бог на Спасението ми; Тебе чакам цял ден.
Псалми 25:5
Най-отгоре

    
22.02.11 18:02 Цитирай
изказвания: 2090
  Здравей, максим.

  Много добре си съпоставил претенцията за пророческо слово със самото слово на Бога. Изводите и мнението ти е право и издържано напълно. Това не е слово от Бога, а е плод на душата на човека, или е смесено със дадено нещо от зъл дух." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
01.03.11 21:28 Цитирай
изказвания: 118

Наскоро в един друг християнски форум беше публикувано за обсъждане същото видение и мнозина от участниците се изказаха в подкрепа на твърдението, че това видение е от Бога.

Имаше участници, които застанаха зад тезата, че "ангелът" от видението е Господ Исус Христос, а други, че това е Св.Дух.

След като публикувах своя отговор и оспорих с аргументи  от Писанията твърдението, че това видение е от Бога, един от участниците написа следното:

"Мисля че не трябва да се хващаме за думата , защото има места в словото където Бог се явява чрез ангел. Дали е видение, съновидение, откровение не зная, но всичко е истина. Не е ли така както е описано ?".
Същият участник цитира в своя подкрепа Деяния 7:35-38 и Изход 3:2.


Отговорих на този участник и всички останали по този начин: 

"Доказателствата, които привеждаш в подкрепа на видението (Изход 3:2; Деяния 7:35-38) са свързани с така наречената „теофания” или явяването на Господ Исус Христос като Ангелът Господен в Стария Завет.
В Новия Завет Господ Исус Христос никъде не се явява по този начин нито на апостолите, нито на църквата!!!

Видението, което коментираме е насочено към църквата и не можем да твърдим въз основа на Божието Слово, че "ангелът" е Господ Исус Христос, нито пък Святият Дух.

Не отричам, че това видение съдържа определена доза истина, но дали видението е в съгласие с Божието Слово? Дали го потвърждава?

Ако едно видение (опитност) променя или отхвърля неща от Божието Слово, то би следвало да бъде отхвърлено. Св.Дух е авторът на Божието Слово и никога не би оспорил написаното!!!


Особено смущаващо е това, че „ангелът” от видението насочва вниманието към себе си, а не към Господ Исус Христос.

"Тогава ангелът ми каза: „Вземи това послание и го занеси до хората ми. А аз ще освободя мнозина и твърде много ще дойдат пред нозете ми”.”

Прочети как постъпват истинските Божии ангели и сам прецени на кого служи този "ангел"?!!!

Откровение 19:10
Тогава аз паднах пред нозете му да му се поклоня; но той ми рече: Недей; аз съм съслужител на тебе и на братята ти, които държат свидетелството за Исуса; поклони се Богу; защото духът на пророчеството е да свидетелствуваме за Исуса.

Откровение 22:9
Но той ми рече: Недей! Аз съм служител на тебе и на братята ти пророците и на тия, които пазят думите на тая книга. Поклони се Богу. "


 
Надявам се този отговор да послужи и на други мои искрени братя и сестри в Господ Исус Христос, които търсят истината!


адм.бел.
разкл. в: Как ни е наредил Бог да изпитваме пророчествата?
Води ме в истината Си и учи ме; Защото Ти си Бог на Спасението ми; Тебе чакам цял ден.
Псалми 25:5
Най-отгоре

    
12.05.11 19:38 Цитирай
изказвания: 118
Кой е Борислав Новаков?

Смятам, че когато се публикува пророчество (видение, откровение) е необходимо (с цел изпитване) да се даде информация за този, който е получил това пророчество (видение, откровение).

Потърсих и успях да открия Борислав Новаков.
http://www.facebook.com/people/Borislav-Novakov/100000134087366 

Ето и неговите отговори на въпросите ми:

1. Какво е служението Ви?

Отговор: Аз съм презвитер. Основното ми служение е евангелизационно. 
  

2. В коя църква служите в момента?

Отговор: Никога не съм променял църквата си.
Израстнал съм като християнин и служа в църквата на Павел Игнатов.
 

  
 
Води ме в истината Си и учи ме; Защото Ти си Бог на Спасението ми; Тебе чакам цял ден.
Псалми 25:5
Най-отгоре

    
27.05.11 16:22 Цитирай
изказвания: 4555


Поради доводите изложени по-горе премествам публикувания текст във форум Лъжепророчества.

Ако някой смята, че това не е правилно, винаги може да се включи в дискусията...


Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF