Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

апокри   димитър митев   до римл. 8:23   евангелие от юда   костадин томов   негативна изповед   свобода   трети световен съвет   финансово робство   хула против светия дух  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Светите текстове :: Лука << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Лк 17:31-37 - Единият ще бъде взет, другият ще бъде оставен
Започване на нова тема
    

08.02.07 03:22 Цитирай
изказвания: 4768

Помнете жената на Лот...
Тук се казва, че в оня ден двама ще бъдат в едно легло и единият ще бъде взет, а другият ще бъде оставен.
Къде ще бъде взет първият, и какво ще се случи с другия?


В едно от писмата се казва: "ще бъдем грабнати [...] в облаците да посрещнем Господа във въздуха",
за което някои казват, че тези хора само ще посрещнат Исус във въздуха и веднага, заедно с него, ще слязат на земята и никъде другаде няма да ходят - т.е. че това е само едно посрещане, а не вземане горе, в Божия град, за по-дълго време.


Ако това писмо описва същия момент, за който Исус говори в Лк 17 тогава какъв точно е смисълът някои да бъдат оставени? Какво толкова страшно ще им се случи ако бъдат оставени?
Това, че няма да отидат до облаците да посрещнат идващия Божий помазаник и веднага отново да слязат на земята с него?

Някак си това не се вмества в контекста на сериозното предупреждение на Божия син, припомнянйки ни смъртта на жената на Лот, която когато бягали от града се обърнала да види отново покварения и греховен град и умряла на място, превърната в стълб от сол.

Ако в онзи случай Бог първо извежда своите си от Содом и Гомор и след това излива гнева си върху тези градове, защо Божият син ни припомня точно този случай говорейки за тези неща?

В онзи ден който се намери на покрива, и съдовете му в къщи, да не слезе да ги вземе; и който е на нива, такожде да се не връща назад.
Помнете Лотовата жена.
Който поиска да си уварди живота ще го изгуби; и който го изгуби, ще го уварди.
Казвам ви: В оная нощ ще бъдат двама на едно легло: единият ще се вземе, а другият ще се остави.
Две жени ще наедно да мелят: едната ще бъде взета, а другата ще се остави.
Двама ще бъдат на нива: единият ще се вземе, а другият ще се остави.
Отговарят и казват му: Къде, Господи? А той им рече: Дето е трупът, там ще и орлите да се съберат.Какво ще се случи с оставените, и какво с взетите, след това вземане на едни и оставяне на други?


[ Редактирано 08.02.07 19:07 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
взети,   есхатология,   краят на епохата,   оставени
Анонимен
    
09.02.07 10:07 Цитирай
Гост
Това място ми е трудно да го разбера. Взимам може ли да е? : да бъде взет за да бъде убит във връзка с завършека с труповете и на друго място се казва "Който поиска да си уварди живота ще го изгуби; и който го изгуби, ще го уварди."
И тук да се говри за небивалата скръб. За смърт и избавление от нея. Аз се обърквам. Може да е и обратното да се вземат за спасение от тази скръб. Трябва да се изтълкува не изхождайки от този стих но от ясните места какъв контекст определят и тогава този стих ще има само едно еднозначно значение. Аз на този етап не съм се задълбавал толкова.

Най-отгоре

    
21.03.09 20:23 Цитирай
изказвания: 606
Еурет , ти какво мислиш по този въпрос?Също нека съпоставим с тези стихове и стиховете в Матей 24.Ако някой друг иска нека пише , за какво става дума в тези стихове Лука 17 :31-37 и В Матей 24 глава съответните.

Най-отгоре

    
21.03.09 20:44 Цитирай
изказвания: 4768
Уф, това беше отдавна... и в момента дори не се сещам по какъв повод я пуснах темата. Ако се сетя нещо важно ще драсна някой ред.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
21.03.09 22:06 Цитирай
изказвания: 441
Щом ще посрещат Господа във въздуха,ясно е,че Той трябва да слезе там,за където се е запътил,а и посрещачите Му,заедно с Него.И тогава Месията и тези с Него би трябвало да отидат на хълма Сион и после да почне хилядолетното царство.Слизането на небесният Ерусалим би следвало да стане след 1000 год. управление на Царя и неговите светии тук,на земята.А те ще управляват над  народите,които ще бъдат пощадени,сигурно във връзка с отношението,което са имали към божия народ,т.е.дали са показали милост във време на гонение или нещо такова.За нас е най-добре да се намерим сред светиите,а не сред пощадените народи.

Така че, една част от оставащите народи,и то сигурно по-голямата,ще бъде изтребена при Неговото пришествие.

Най-отгоре

    
22.03.09 01:55 Цитирай
изказвания: 88
Ако ще посрещат вярващите Бога, а в това вярвам и аз, и се връщат заедно с Него в края на скръбта/ макар че тази скръб като време, би могло да се приема и символично/, то оставените са враговете на Бога, с които Той воюва и побеждава. Оставените /или тези които не Го посрещат, защото не вярват в завръщането му/, се съюзават срещу него. Това е самоубииствен опит, обречен на провал. Армагедон, е събитие следващо веднага след скръбта, и започва с идването на Исус.Това което на пръв поглед обезмисля, посрещането и бързото последващо слизане с Господа, всъщност е много важно. Нещо съществено се случва с църквата - промяна на статуквото и съвършена зрялост постигната, както от делото на Духа до тогава, така и от въпросната среща с Царя. Незнаем какво ще сме, когато Го видим, сега сме Негови деца.......

[ Редактирано 22.03.09 02:04 ]

Най-отгоре

    
30.03.09 15:20 Цитирай
изказвания: 4768
small axe:

Еурет , ти какво мислиш по този въпрос?Също нека съпоставим с тези стихове и стиховете в Матей 24.Ако някой друг иска нека пише , за какво става дума в тези стихове Лука 17 :31-37 и В Матей 24 глава съответните.


Според мен, това ще се случи веднага след края на голямата скръб, преди да започне Божият гняв.

Това ще стане при съживяването на умрелите праведни в нетление и промяната на живите праведни в нетление, и грабването им пред Божия престол в Божиите небеса.


След края на голямата скръб учениците на Божия син Исус ще бъдат взети от земята и ще отидат там, където е и Той, за да гледат славата му.

А хората отхвърлящи Божия син ще останат на земята и тогава ще настъпи времето на Божия гняв, през което те ще бъдат наказани от Бога и от ужас ще пожелаят смъртта, но тя ще побегне от тях.


Божият син обещава да вземе своите си от земята и да ги заведе там, където е и Той, за да гледат славата му /Йн./.

И също, предупреждава своите си да стоят твърдо във вярата в него през времето на голямата скръб,
за да избегнат всички неща, които имa да стават след края на голямата скърб (т.е. по времето на Божия гняв) и да застанат пред сина на човека, вторият Адам, Исус от Назарет, помазаният цар, Божият син /Лк.21/.[ Редактирано 30.03.09 15:54 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
30.03.09 17:00 Цитирай
изказвания: 4768

Относно гр. "срещам" употребено в 1 п-мо до сол. /4:17/, думата съвсем не ознава (задължително) "посрещам (напр. някого на входната врата на дома "за добре дошъл" или някого на гарата "за добре дошъл", за да го придружа до дома ми)",

а по-скоро изобразяа как двама души (или предмети) се оказват на едно и също място, обикновено идващи един срещу друг.

Напр. господарят Исус срещнал жените, които от гроба му отивали  да кажат на учениците му, че той е отново жив /Мат.28:9/.

Така, че казаното в п-мото до солунците съвсем не внушава, че след като Божиите хора срещнат Божия син Исус от Назарет при небесните облаци, след това задължително ще се върнат обратно до земята, съпровождайки го (като посрещане на гост у дома "за добре дошъл"),

а просто уточнява, че Божиите хора, взети от небесните вестители на помазаника Исус, ще се окажат на същото място, където ще бъде Божият син, когато се яви в облаците със слава и народите по цялата земя го видят и заплачат. Т.е. Божиите вестители ще вземат Божиите хора от земята и ще ги занесат горе в облаците при явилия се Божий син, и те вече ще бъдат винаги с Божия син, ккато там пише.

И след това идва времето на Божия гняв върху земята, но Божиите хора не са определени на гняв, нито пък Божият син ще бъде на земята по времето на Божия гняв, гневът на Агнето.
Тогава, след края на голямата скърб, антихристите ще започнат да викат на планините "Паднете върху нас, защото дойде денят на Божия гняв и кой може да устои..."[ Редактирано 01.04.09 12:16 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
01.04.09 12:46 Цитирай
изказвания: 4768
А ти, Смол акс, какво мислиш за Лк.17?Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
01.04.09 22:25 Цитирай
изказвания: 606
ами , мисля същото като теб.

Срещал съм различни възгледи относно това кой за какво е взет и оставен.И относно  израза -"където е трупът , там ще се съберат и орлите".Та затова зададох този въпрос.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF