Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

афтършок   куо вадис   лийдъри   небесен купол   непокорните по времето на ное   регистрация   семити   терор над семейството   хомо еректус   христо куличев  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Свещенослужение в Божия храм през Милениума?
Започване на нова тема
    
16.09.10 16:20 Цитирай
изказвания: 28
Ще има ли левитско служение в Божия храм през Милениума, ще има ли жертвоприношения с животни и кръв, или Божия храм ще бъде само място за поклонение с Дух и Истина, молитвено място ???

Ръкотворен ли е Божия храм?Къде е той през Милениума и кои са свещеници там и какви ще са жертвоприношенията?

Йоан 4:21 Казва - Исус: Жено, вярвай Ми, че иде час, когато нито само в тоя хълм, нито в Ерусалим ще се покланяте на Отца.
 1Пeт. 2:5 и вие, като живи камъни се съграждате в духовен дом, за да станете свето свещенство, да принасяте духовни жертви, благоприятни на Бога чрез Исуса Христа
2 Коринтяни 6:16
....Защото ние сме храм на живия Бог, както рече Бог: "Ще се заселя между тях и между тях ще ходя; и ще им бъда Бог, и те ще Ми бъдат люде".

Ефесяни 2 глава
20 ... като е краеъгълен камък сам Христос Исус,
21 върху когото всяко здание, стройно сглобено, расте за храм свет на Господа; 22 в който и вие се вграждате заедно в Духа за Божие обиталище.
Деяния 17:24
Бог, Който е направил света и всичко що е в него, като е Господар на небето и на земята, не обитава в ръкотворени храмове,


Значи, не става дума за храм изграден от човеците –„ръкотворен”, а става дума за ДУХОВЕН ХРАМ. Всички вярващи поотделно и заедно съединени в Неговия Дух, макар и на различни места по света ще съставляват БОЖИЯ ХРАМ.

След идването на Исус, КОЙТО е първосвещеник до века, става смяна на свещеничеството от Аарон и се заменя с това на Мелхиседек.
В Милениума този Божий храм(ръкотворна сграда)ще бъде място - събирателно за молитва на всички... Или някъде е записано, че ще бъде място за кръвни жертви???
 
Видно от Йоан 4:23 Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. –
ще се покланят на Бога с Дух и Истина.
 
И всички, участващи в първото възкресение ще са свещеници на Бога.

Откровение 20:6
Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години


Разбирам, че няма защо да се върне левитското свещеничество през Милениума и да се започнат пак жертви, кръв, приноси и прочие. Но Христос ще е Първосвещеника, кои ще са свещениците, колко групи хора ще има през това царуване ; какъв ще е състава на народите, които ще идват всяка година да се покланят на Господа?


Най-отгоре
амилениализъм,   божието царство,   диспенсационализъм,   есхатология,   жертви,   жертвоприношения,   краят на епохата,   мелхиседек,   милениум,   постмилениализъм,   премилениализъм,   принасяне на жертви,   хилядагодишно царуване
    
16.09.10 17:54 Цитирай
изказвания: 4562

Ами щом бихме се питали относно неща свързани с „милениум”, нека да прочетем какво Бог казва за този т.нар. „милениум”...Относно цитираните места:

Йоан 4:21 – там съвсем не пише, че Божият син е говорил за „милениум” (, говорейки относно поклонението към баща му „в/с дух и истина”).

1 от Сим 2:5 – също...

П-мото до ефесяните 2 – също...

Де 17:24 – също... Специално за това място допълнително бих казал, че Исус от Назарет - помазаният от Бога цар, Божият син - е оставил Божия образ и идва на земята най-вече в ролята на човек. Дори и след съживяването си от мъртвите той продължава да има плът и кости, яде и пие.

(
Предполагам, че ще е добре да се уточни, че на много места бълг. преводи по традиция не превеждат адекватно и вярно съотв. две различни думи, предавани (и двете) като една и съща дума - „храм”, а всъщност означаващи съотв.:

1. „дом/къща”

2. „светилище”, ”свещено място/дом”

Като на конкретни места под „дом” се има предвид и се подразбира „дом, в който живее самият Бог”. Например Бог е пожелал да живее в палатка/шатра, а по-късно  е пожелал (или приел) да живее в каменен дом в Йерусалим, който дом по-късно (нач. на 1 век) Той е напуснал.
Какво Бог ще пожелае за в бъдеще си знае той...

Т.е. в оригинала на Н.З. не се говори за нещо, наречено „храм”.
)

Ако гр. Йерусалим, (който господарят – забранявайки хората да се заклеват в каквото и да е -  е дал за пример), действително е „градът на великия цар”, както Божият син учи че е,
то аз лично предполагам, че господарят може би ще си изгради свой дом/дворец там – възможно е дори без помощта на човешка ръка, кой знае... 

Но, така или иначе, поне каквото разбирам от текста, Бащата на Божия син все още ще е в небесата в неръкотворния си дом (където е и днес), когато се изпълни словото на господаря Исус относно това, че гр. Йеруслим е „градът на великия цар” (т.е. гр. Йерусалим в Близкия Изток, в който старовременните евреи са се заклевали/т, но Божият син вече е забранил на хората от Божия народ (било то евреи или неевреи) да се заклеват, било то - в гр. Йерусалим, било - в златото на Божия дом в гр. Йерусалим, било в каквото и да е нещо друго).Т.е.всички тези пасажи изглежда нямат много общо с темата.
И съответно те изобщо не доказват, че по времето на т.нар. „милениум” Бог примерно нямало да има дом, било то създаден от хора или не от хора; нито пък - дали Бог (ще по-)иска да му се принасят и в бъдеще някакви животински жертви, както е поискал в Мойсеевия закон от Синайското завещание/завет с потомците на Авраам.
Не съм чел Бог да е направил своя народ (в контекста на новия си завет/завещание) да са свещеници (т.е. посветени жертвоприносители) по чина на цар Мелхиседек.

Да, Бог е направил своя син да е свещеник по чина на старовременния  цар и свещеник Мелхиседек.
Но не пише Бог да е направил Божиите хора да са свещеници според чина на свещеника Мелхиседек. Дори бих казал, от описанието в писмото до евреите, по-скоро се разбира, че само Божият син е направен да е свещеник по чина на царя и свещеника Мелхиседек.

Но въпреки това, пише, че още сега, а не след съживяаването от мъртвите (както ти казваш) , Божиите хора са вече свещеници на Бога (независимо, че не пише да са свещеници по чина на Мелхиседек).


Също, не виждам някъде да пише, че старовременният цар на Салем/Салим и свещеник, Мелхиседек, е принасял не животни в жертва на Бога, а нещо друго.
Смисълът на това Божият син да е главен посветен жертвоприносител (свещеник) по чина на старовременния посветен жертвоприносител (свещеник) Мелхиседек  е описан в писмото до евреите
и там съвсем не пише, че  този смисъл се изразява в това, какъв вид жертви да бъдат принасяни на Бога, а се обяснява нещо съвсем друго.

Преди време бях писал за Мелхиседек .Относно какво точно (в най-различни аспекти) става по времето на т.нар. „милениум”, можем да разберем тоша ако Бог е разкрил подробности конкретно за т.нар. „милениум”.

Къде Бог говори за това?
Божият помазаник вече е главен свещеник (посветен жертвоприносител), принасяйки себе си в жертва на своя баща, за да понесе нашите грехове, а и не само нашите, но и греховете на целия свят.

А дали Бог би пожелал за в бъдеще някой по някакъв повод да му принася в жертва животни, зависи само от Бога.
Ако той би пожелал това... животните, а и цялото творение, са Божия собственост и той прави с тях каквото сметне за добре и каквото избере.
Мисля, че е добре първо да се покаже ясно и недвусмислено къде в Писанията Бог говори за т.нар. „милениум”.
И след това да се види какво точно и конкретно Бог е разркил за това.
ПС
По приницип в Писанията не се употребява думата „милениум”  и мисля, че ще е по-добре да се използва текста както си е написан (с изкл. на неправилно преведените думи/изрази), за да има по-голяма възможност да се говори на „един и същ език”.


[ Редактирано 18.09.10 17:07 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF