Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ponzi   божие политическо царство на земята   иконобъхтия   князът на тир   мариам от назарет   многообразието на божията благосклонност   нови учения   превод на седемдесетте   пръски думи   цар борис  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
ЕВАНГЕЛСКИ Г***З - Новата мода в евангелските среди !
Започване на нова тема
    
17.08.10 15:38 Цитирай
изказвания: 118
/
адм. бел.

Изказването е цензурирано на няколко места поради нецензурен език и обида или унижение спрямо хора във властта и други хора.

maxim, можеш да подражаваш на Божия син и не неговите слуги дадени за пример в Н.З., и дори, когато изказваш изобличения равни или, примерно, по-големи от техните, все пак да не безобразничиш с езика си и също, да не обиждаш хора във властта, както и не във властта.

Също напомням, че тематиката на сайта е основно относно вярата в Божия син и относно Неговото царство, а не например относно Българското царство или република.

eureth
/
По време на комунизма на мода в евангелските църкви беше доносничеството.
Много от евангелските пастори – ветерани  редовно  пишеха доноси за вярващите, на които „служеха”  и това им помагаше да се наложат и задържат с години на амвона и в управлението на големите църкви и деноминации.

В момента на мода в евангелските среди е Г***Т !
 

Най-често г***т  се практикува спрямо:
1.) Силните на деня –Управляващите от водещата политическа партия.
2.) „Велики” Американски Служители (с много пари и връзки), целящи да разширят своето глобално влияние.
3.) Български управници (с агентурно минало и партийна принадлежност).
4.) „Християнски” бизнесмени (с утвърден и успешен бизнес). 

Един класически пример за евангелски г
***з срещаме в блога на  п-р Людмил Ятански –
http://yatanski.blogspot.com/2008/03/blog-post_24.html 

Ето го и г***а (в случай, че п-р Людмил Ятански реши да го изтрие от блога си )!

ПРИ ПРЕЗИДЕНТА

24 март 2008, понеделник


Интересно, един приятел ми разказа, че е бил на среща при президента на република България. Това си заслужава вниманието. Причината за интереса не е тази, че някой е бил на прием при президента на една бивша социалистическа република, а че християнин с протестантска, евангелска ориентация е поканен и приет от президент със социалистически убеждения. Не крия, че този наш президент печели моите симпатии. Тук мога да бъда сериозно атакуван от приятели и неприятели. Та нали аз съм вярващ християнин, а президента е социалистически атеист, представител на партията, която е гонила години наред християните. Освен това той е и агент Гоце.

Как мога да симпатизирам на такъв човек?
 

(следва снимка на Иван и Габи Хазърбасанови с президента и президентшата  на прием в президентството)
  
 
Ами този мъж очевидно следва своите убеждения доста принципно, дори те да се различават от моите.За мое голямо съжаление мнозина убедени християни сменят своите принципи по няколко пъти на ден в зависимост от посоката на вятъра в република България.
Та какво от това, че е различен от мен, но въпреки всичко държи на своите убеждения и принципно ги защитава. Та това е една от причините за зараждащата се симпатия.Другата и основна причина е тази, че е поканил пастир представляващ евангелско протестантското крило на християнството на прием. Освен това е показал добро и отворено отношение.
Е, след малкото и скромни размишления /за някой или някои може да са нескромни/ ето и един линк към репортажа на този поканен брат и мой приятел - http://sofiacenter.com/show.php?id=61 

Коментарът ми беше изтрит от п-р Ятански
, защото не бил християнски (по неговите думи):
 Вчера изтрих коментар на "християнин", който използва такива думи за да охарактеризира написаното от мен, както и поведението на Президента на България, че дори невярващите биха се изчервили от неудобство при прочитането им. 

Тъй като не се срамувам от думите си и не смятам, че г
***т на п-р Людмил Ятански  е свят  и християнски, публикувам отново своя коментар и оставям на читателите да преценят кое е свято и кое не е. 


Браво п-р Ятански,


Направо съм впечатлен от г
***а, който съвсем открито демонстрирате спрямо една червена **********, която е винаги готова да лобира за партийните, турските и руските интереси в България, но не и за интересите на България и българския народ.


До този момент не съм попадал на принципен агент и доносник, по простата причина, че това са хора, които обслужват чужди интереси  и изпълняват заповедите на своите господари.


Не вярвам, че сте толкова сляп и глупав, за да не можете да разпознаете на кого служи въпросната личност, на която открито симпатизирате. Но вероятно и вас ви блазни поканата за участие в подобен прием.


Продължавайте в същия дух и един ден, след продължително и постоянно  г
***е, може и вие да получите покана за подобен прием в Президентството (като Иван Хазърбасанов-Ш********о) и тогава мечтата ви ще се сбъдне.


Не съм сигурен, обаче дали един ден, когато застанете пред Господ Исус Христос няма да чуете думите:
„Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.” (Матей 7:23)


Вероятно сте забравили думите на Господ Исус от Матей 10:24-28
 
Ученикът не е по-горен от учителя си, нито слугата е по-горен от господаря си. Доста е на ученика да бъде като учителя си, и слугата като господаря си. Ако стопанинът на дома нарекоха Веелзевул, то колко повече домашните му!
И тъй, не бойте се от тях; защото няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае. Това, което ви говоря в тъмно, кажете го на видело; и което чуете на ухо, прогласете го от покрива.
Не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова, който може и душа и тяло да погуби в пъкъла. 

Припомнете си ги и решете твърдо на кого ще служите, за да не ви се смеят и да не изгубите това, което сте изработили.
(2 Йоаново 1:8)

 

[ Редактирано 07.03.16 13:33 ]Води ме в истината Си и учи ме; Защото Ти си Бог на Спасението ми; Тебе чакам цял ден.
Псалми 25:5
Най-отгоре
власти,   духовенство,   евангелски,   иван хазърбасанов,   изобличения,   клир,   людмил ятански,   пастори
    
17.08.10 23:06 Цитирай
изказвания: 4869


Аз лично не можах да разбера кои и какви точно са убежденията, които пасторът Людмил Ятански смята, че президентът Георги Първанов следвал и то - принципно.


По принцип там се споменава, че Първанов е атеист, поддръжник на левите политически схващания и (евентуално)бивш агент (Гоце) на ДС.
И съпътстващите всичко това убеждения, които ми хрумват, по никакъв начин не мога да ги вкарам в какавато и да е рамка, която да одобря.


Просто не разбирам какви са (явно известните му) принципи на Г.Първанов, които Ятански конкретно одобрява??


[ Редактирано 18.08.10 18:24 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
18.08.10 15:01 Цитирай
изказвания: 118
eureth,

Приемам отправените забележки във връзка с използвания език, а също така и цензурирането, което си направил.
Въпросите, които поставям за дискусия са следните:

1.) Нормално ли е евангелски пастор като п-р Людмил Ятански да пише неща за Президента на България, които нямат нищо общо с ИСТИНАТА ?

2.) Как да наречем (определим) едно такова поведение на евангелски пастор?

3.) П-р Людмил Ятански е член на Управителния съвет на ОЕЦ (Обединени  Евангелски Църкви) в България - 
http://eabulgaria.org/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=1

Това са хората, които представят евангелската общност в България.
Аз лично не бих желал подобни хора да представят евангелската общност в България, а вие ?


Води ме в истината Си и учи ме; Защото Ти си Бог на Спасението ми; Тебе чакам цял ден.
Псалми 25:5
Най-отгоре

    
18.08.10 18:24 Цитирай
изказвания: 4869


за 1.)

Кои неща имаш всъщност предвид?

за 2.)

На мен лично ми е трудно да разбера
какви са точно и конкретно тези - явно добри - убеждения, които Първанов принципно следвал, и който факт (т.е. неизменното им следване) на Л.Ятански толкова му харесва и одобрява.
От изброените там неща за Първанов, от неговите убеждения може само да ми се изправи косата, образно казано.

В случая трябва да се спомене, че (поне според мен) Бог е на крайно различна позиция от Л.Ятански.

Бог (за разлика от Л.Ятански) не одобрява, нито уважава това, някой безбожник (ала лат.: "а-теист") да си следва безбожническите, антихристки и ДС-агентски убеждения, и още по-малко пък - да ги следва принципно.

Бог всъщност одобрява някой безбожник да престане да следва безбожническите си убеждения и да се откаже от тях, и от досегашното си мислене, и да започне да следва Божия син, и да вярва неговите думи, за да му бъдат простени греховете и да получи от Бога спасение и живот, за да не се погуби в греховете си.


В този смисъл за мен лично е абсолютно неприемлива и компрометираща похвалата на, предполагаемо, Божия човек Л.Ятански спрямо Г.Първанов - че последният си следва неизменно/принципно очевидно (от изброените в статията неща) безбожническите си убеждения.Нямам представа поради какъв мотив Ятански е похвалил Първанов, че си следва своите си убеждения незименно. Допускам, че дори може да цели спасението му, някак си по свой си (за мен лично) геховен начин, но това ми се струва напълно противоречащо на това, което Бог прави.

Например когато царският пратеник Павел се е конфронтирал с онзи цар,
окованият Павел изобщо не е похвалил царя, че следва антихристките си убеждения

(пише, че който отрича бащата и сина такъв е враг на Божия помазаник-цар/гр. "antichristos"/ (т.е. на Исус от Назарет) - а онзи цар определено не е приел истината, че Исус от Назарет е помазаният цар над Божия народ, Божият син),

а напротив, Павел му е казал, че би се радвал царят всъщност да спре да следва сегашните си убеждения и да се откаже от досегашното си мислене, и да повярва, че Исус от Назарет е помазаният цар, Божият син, и да започне да следва неговите думи и заповеди.
А дали един т.нар. "евангелски пастор" би трябвало да постъпва така (както Л. Ятански), не мога да кажа,
понеже Бог никъде не е говорил за нещо наречено "пастор", било то "евангелски пастор" или "не-евангелски пастор", или пък някакъв "друг вид пастор".

Напротив Бог чрез Духа си учил и правил неща, които са коренно различни и в много отношения дори противоречат на това, което т.нар. "пастори" учат и правят,

както също и подобните им т.нар. "папи", "вселенски патриарси", "кардинали", "национални патриарси", "миторполитоси", "примати", "секундати" и прочее "войнство" човешки учения/предания.


Така че, тъй като Бог не е регламентирал какво трябва или не трябва да прави някой, наречен "(евангелски) пастор",
то лично аз не бих очаквал нищо определено от
"(евангелски) пастор" - било то безбожно или следващо Божия син.

Да, вярно е, че т.нар измислени "пастори" си приписват разни неща, свързани с вярата и служенето на Бога, но това са само техни измислени човешки учения, които нямат нищо общо с казаното от Бога в Св. Писания. Така че каквото и да правят, мен не ме учудва кой знае колко. Дано все пак да правят добро, де, но като гледам... но все пак те си знаят най-добре и Бог е онзи, който ще им държи сметка (което, разбира се, не противоречи истината относно тези неща да се знае и заявява).за 3.)

Тъй като Бог не е учил някой да прави Ц, ЕЦ, ОЕЦ, БПЦ, ... , , и прочее човешки измислици, още по-малко пък "управителни съвети" към горните човешко-измислени феномени,
много често конкуриращи се за "територия" и средства вътре в градовете, а и глобално, и воюващи един срещу друг,
и появили се след като царските пратеници са си заминали от тоя свят,

то на мен лично ми е напълно безразлично кой и как представял някакви такива неща пред когото и да е.


Иначе чисто по отношение на вярата, аз лично не мога да се асоциирам с човек (в случая, Л.Ятански), който (за разлика от Бога) одобрява това, че даден безбожник и (евентуално) бивш агент на ДС си следвал (очевидно безбожническите и ДС-агентски) убеждения.

И в този смисъл не мога да одобря Л.Ятански да представя които и да било вярващи в Божия син пред когото и да било.

А също, не съм чел Бог да е давал на някого власт да представя група Божии хора пред някого.[ Редактирано 18.08.10 20:57 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF