Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

roundup   врачки   исус от назарет   наследници на пратениците   неземни езици   полигамия   притежания   саду сундар синг   филип петков   харисма  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
01.08.08 23:07 Цитирай
изказвания: 2053
Благодаря на всички. Удоволствие е да се общува с вас ! Наистина, интернета в тези лимити е живо благословение !
А според мен дискутираните въпроси касаят естеството на войната, в която сме въвлечени и в която воюваме, имайки впредвид ефесяни 6: 10- 18 - само да отметна. Така и да кажа, че заякването в Господа и в силата на Неговото могъщество, ап.Павел го свързва с духовно въоръжаване и противипоставяне.
Друг основен постулат е вечното противопоставяне плът- дух по Гал.5:17 ( " ... понеже те се потивопоставят едно на друго, за да не можете ДА ПРАВИТЕ ТОВА, КОЕТО ИСКАТЕ!" ). Имайки го впредвид, както и подробното разяснение на Павел към римляните, аз заключавам, че във всеки един от нас освен Христовият Дух живее и една леко богопротивна личност- плътският, душевният човек, който също може да скалъпва доктрини и да цитира библейски стихове... и да желае разни неща- кофти, нали ?! Тогава ?!
Когато бяхме роби на греха ние бяхме в тъмнина. Когато Бог ни извади и осия в сърцата ни, на нас ни трябваше маалко време да започнем губенето на естествеността и непринудеността в любовта и вярата си към Него, не е за пренебрегване и факта,че в средите ни или липсват, или трудно се намират (аз лично не познавам нито един ) духовни бащи... " Затова вече не си роб, но си СИН..." - Гал.4:7- толкова е важно при прехода да имаш до себе си нормален духовен родител...еееехх...
хххххххххххххххх
Но на темата- при една и съща ситуация в нас напират две желания- душевното и духовното.
ххххххххххххххххх
И все пак, колкото и да напиша, аз съм разколебан относно КОНКРЕТНАТА СИТУАЦИЯ, описана в писмото на Г. Бакалов (който според мен много неетично се опитва да трупа дивиденти отстрани, но ако свистят куршуми покрай неговите уши ще напише съвсем друго писмо ), тъй като е избегнато наистина клане на християни (което избягване не беше осъществено в случаят с нашата съседка). Рик Джойнър, когото много уважавам, също има проповеди, в които разглежда проблематиката християните и войните в този свят.
ххххххххххххххххх
Исус в Марк, говорейки за идващите войни (според мен), постави вярващите на отделна платформа : " Защото народ ще е надигне против народ и царство против царство..... - А вие внимавайте на себе си ; ..." 13:8,9 - според мен в този пасаж Исус разглежда последователите си КАТО НЕУЧАСТВАЩИ ВЪВ ПРЕДСТОЯЩИТЕ ВОЕННИТЕ КОНФЛИКТИ?...
ххххххххххххххххх
Бъдете изобилно благословени! Господа да Е с вас!" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
03.08.08 11:51 Цитирай
изказвания: 372
за мене единствените спортове които не трябва един Христянин да упражнява са изтичните кудето има медитация.професионалните боксьори които са вярващи като спечелят мача имат право на 4 минутно интервю в което си споделят вярата в Бог а тези спортисти ги гледат изчислено е по около 800000000 до 1000000000 човека и слушат свидетелство за Исус дори някои като излизат на ринга си пеят "свят е Господ Бог " и други песни,нали трябва да се стигне до неспасените Бог каза как ще са повярват ако не чуят как ще чуят ако не отиде някои да им проповядва тези хора нали проповядват и много ги слушат никога не се знае кое семе ще даде плод нали ? още повече има много свидетелства от хора които Бог гие докоснал и са се спасили от такива спортисти.
аз играя всяка неделя мач за удоволствие с дуги вярващи и се забавляме много добре смееме се докато играеме просто ние хубаво,но има понякога много рядко но все пак се получават контузии не че контузеният се сърди но се случва всеки знае че нее нарочно но един брат си счупи ръката много лошо и тои не се разсърди на никого за 14 години един път стана но стана,които играе грубо го отстраняваме независимо дали се сърди  лично аз съм изгонил двама защото играеха грубо.дори и в тениса има много контузии Владо това значили че един христянин не може  дае тенесист ?????Най-отгоре

    
03.08.08 22:32 Цитирай
изказвания: 2053
Аз мисля коментара на "Белият брат" за много плътски. Ами добре- тогава какво- да се върна на ринга и да счупя някоя и друга глава, пъъък после- о, халлелуя- моето време за проповядване пред ЕКРАНА/ КАМЕРАТА?!!!! Това са абсолютни глупости!
хххххххххххххххххххххххххххх
С най- голямо уважение искам да обърна внимание, че стандартът на Христос не е да направиш самият грях, но неговото зареждане в сърцата ни. Също така, смятам, че Господ Исус НИКОГА НЕ БИ СЛОЖИЛ ПРОТЕКТОРИ, РЪКАВИЦИ И ДА СЧУПИ НЯКОЯ ЧЕЛЮСТ, ЗА ДА МОЖЕ СЛЕД ТОВА ДА "СВИДЕТЕЛСТВА " - ВЪПРОСЪТ Е ПРИНЦИПЕН И МНОГО ОСНОВЕН!!! БОГ Е СВЯТ!!!! НЕКА МУ БЪДЕМ СВЯТ НАРОД!!!
хххххххххххххххххххххххххххх
Господа ВИНАГИ Е против насилието и винаги Е с кротките, на които ще даде земята.
На тези, които биха казали : " А къдееее в Словото...", бих желал да отговоря, че ап. Павел, който беше обучаван в римската военна школа определено знаеше как да удря в плътта, но избра да изгуби всичко, за да придобие душата си и душите на мнозина- представете си само какво свидетелство можеше да даде от естествената си позиция!!! Но той избра по- добрият дял- да воюва в духа, да стане роб на Христос, да бъде притежание на Господа - дух, душа и тяло.
Така. Ако това е валидно и за нас бих попитал :
" Добре, да вземем ли частите на Христа и да ги направим части на боксьор? Нима Христос, Който можеше да бъде най- великият боксер, Би излязъл на ринга, за да може да Го чуят повече хора?!". Нека бъдем трезви- Господ Е Свят.
" Защото какво би дал човек в замяна на душата си ?!!" - чрез моето "велико свидетелство", което ще е просто едно глупаво, плътско, наскърбяващо Бога шоу, могат да се спасят мнозина, но ДА ИЗГУБЯ СВОЯТА ДУША- МАЛКО ЛИ ПРИМЕРИ със служители имаме ?!!!

Колкото да това дали един християнин може, или не може да е тенисист, ап. Павел би казал : " Виж, брат, ако твоята игра спъва брат ти- ами недей да я играеш до века !!!" (ъъъ, нали знаеш къде се намира оригинала ?! ) . Размишлявай в-у думите ми и отговори.
Ваш в Христос: Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
04.08.08 14:13 Цитирай
изказвания: 2053
eureth:


За Канадска борба не виждам проблем. Там няма наранявания.
 Не, не е така - има множество случаи с не просто леки трамви, но.... вадене на стави, чупене, късане на на мускули, множество чести разтежения, други. Съжалявам за натурализма.
хххххххххххххххххххххххх
  Ваш в Христос : Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
04.08.08 16:52 Цитирай
изказвания: 4366
Е добре, не знаех. Аз съм виждал само как се напъват по масите, но чак такива неща... Щом е така, тогава ясно. Няма как Бог да се радва ако двама негови синове се осакатяват взаимно, а и да се невярващи пак не се радва.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
04.08.08 17:02 Цитирай
изказвания: 4366

професионалните боксьори които са вярващи като спечелят мача имат право на 4 минутно интервю в което си споделят вярата в Бог а тези спортисти ги гледат изчислено е по около 800000000 до 1000000000 човека и слушат свидетелство за Исус дори някои като излизат на ринга си пеят "свят е Господ Бог " и други песни,нали трябва да се стигне до неспасените


Аха, и понеже в римската империя са обичали да гледат гладиатори, то може би Бог е пратил Йоан, Матей, Симон и другите си пратеници да станат гладиатори, за да могат 4 минути да говорят на сеирджиите колко много Бог им помагал да "светят маслото" на другия гладиатор, и да изпеят и някоя песен за "Свят е Бог"...

Човек да плаче ли или да се ядосва като те слуша... Още малко и Бог имал нужда от подобно унижение и безсмислие. Да не бъде!


Има една поговорка "Делата ти говорят много повече от думите ти".

Така и ударите на боксьорите по лицето на противника им, говорят много пвоече от 4 минути "след-нокаутно благовестие" и напяване "Свят е Господ Бог" с кръв по носа...

Жалко...
Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
04.08.08 19:24 Цитирай
изказвания: 372
Владо нее халелуя а е алелуя защото халелуя произлиза от корена на арабската думахалал което го използват за проклинане.
Еурет аз лично не виждам нищо лошо в професионалния спорт дори и по зрелищните не всички ги одобрявам например ufc бих ги забранил защото там можеш да убиеш суперника си на спокоиствие и няма да те съдят. но за бокса не съм съгласен с тебе там има много по малко тарвми отколкото в канадската борба пък и апостол Павел каза " за всички станах всико само за да придобия неколкцина"Най-отгоре

    
04.08.08 20:15 Цитирай
изказвания: 2053
Ами оттавна не съм ви благославял : http://www.youtube.com/watch?v=s6zdihmwy1M . А колкото за моето халелуя- айде няма да го коментирам, че е смешно.
ххххххххххххх

Поздрави в Господ Исус : Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
04.08.08 20:24 Цитирай
изказвания: 372
хората цял филм са направили зада обяснят думата Владо
понякога и напръв поглед малки неща не са за подценяване защото не сили чул малките камъни обръщат колата.
 и бакалов започна от малки изцепки пък виждаш сам  докъде стигна и какво правят навират си носа навсякъде където могат да извлечат малко дивиденти и полза да не мислиш че иначе му пука дали ще има воиници в ирак и афганистан или е много загрижен за вярващите там ???????????? тои за вярващите в прелом не му пука па камо ли за другаде или мислиш че някога ще отиде да проповядва в ирак или афганистан ????? там никога няма да го прати неговия "бог" защото там е опасно и нямат кинти хоратаНай-отгоре

    
04.08.08 20:35 Цитирай
изказвания: 2053
Аз казах : без Бакалов, без вадене на кирливи ризи, без излишни нападки!
Хау, братле !
хххххххххххххххх
Твой : Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF