Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

биене на деца   еволюционизъм   обожествяване на писанията   покорен без оглед на чувствата   политика   последователи на помазаника   служене на изображения   стефан георгиев гайдарски   три лица   увещания  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

26.11.07 17:40 Цитирай
изказвания: 4367
Тия дни прочетох следните документи и ми е интересно какво мислят другите относно това - по-конкретно как подобна позиция се вписва в подобаващата позиция на новозаветните вярващи, правилна ли е изложената позиция, и ако не, каква би трябвало да бъде тя според Божията воля за вярващите Божия син:




Писмо-отговор от Министерски съвет
По повод апела на АРЦ за продължаване участието на България в мироопазващата мисия в Ирак
Днес в централния офис на Апостолска реформирана църква (АРЦ) се получи официално писмо от администрацията на Министерски съвет. То е в отговор на изпратено от апостол Георги Бакалов писмо от името на Апостолска реформирана църква. В него той изразява подкрепата си по повод активното участие на България в мироопазващата мисия на НАТО в Ирак, като отправя апел за продължаване на тази подкрепа и участие, в лицето на българските военнослужещи.

В отговор Министерски съвет благодари на апостол Георги Бакалов за оценката на приноса на българската армия и нейните военнослужещи за укрепването на мира и стабилността в този регион. По-нататък в писмото Министерски съвет ни уверява, че Република България участва във военни мисии в името на опазване на световния мир, на общочовешките морални и материални ценности, в името на сигурността и живота на населението в Ирак.

Повод за писмото до Министерски съвет бе новината, че по-ранното изтегляне на мироопазващите войски от Ирак ще доведе до смъртта на близо 2000 християни и ще застраши живота на християнската общност, която наброява приблизително 500 000 човека.

Тези данни бяха оповестени от "Християнска коалиция за защита" и "Националния свещенослужителски съвет," иракска християнска организация обединяваща лидерите на църкви от католическото, православното и протестантското традиционно вероизповедание, въз основа на направени проучвания сред местното население.


За контакт:
...





АРЦ получи отговор и от Народното събрание
По повод отправения апел за продължаване участието на България в мироопазващата мисия в Ирак

София, 23 ноевмри

Вчера, 22 ноември, в централния офис на Апостолска реформирана църква (АРЦ) се получи официално писмо от г-н Мирон Гаврилов, началник на кабинета на председателя на Народното събрание. В писмото от Народното събрание се казва, че становището на АРЦ "е предоставено на вниманието на народните представители от Комисията по външна политика, Комисията по отбраната и Комисията по правата на човека и вероизповеданията в 40-то Народно събрание." Миналата седмица в офиса на АРЦ първи пристигна отговорът на Министерски съвет.

Писмата на Министерски съвет и Народното събрание са в отговор на изпратено от апостол Георги Бакалов писмо от името на Апостолска реформирана църква. В него той изразява подкрепата си по повод активното участие на България в мироопазващата мисия на НАТО в Ирак, като отправя апел за продължаване на тази подкрепа и участие, в лицето на българските военнослужещи.

Повод за писмата бе новината, че по-ранното изтегляне на мироопазващите войски от Ирак ще доведе до смъртта на близо 2000 християни и ще застраши живота на християнската общност, която наброява приблизително 500 000 човека. Тези данни бяха оповестени септември месец от "Християнска коалиция за защита" и "Националния свещенослужителски съвет," въз основа на направени проучвания сред местното население.

За контакт:
...

[ Редактирано 26.11.07 18:18 ]



Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
26.11.07 19:35 Цитирай
изказвания: 277
А ако стане война трябва ли християните да ходят да се бият ако го изисква държавата?
Ако едно селце, в което живеят християни бъде нападнато от някого какво трябва да направят християните?
Да се защитят и да се бият с нападателите или да се примирят с нападението и само да се молят за враговете си и в следствие на това да бъдат избити.
Ако някой нападне нашето семейство, какво бихме предприели ние, като мъже?
Когато си отговорим на тези въпроси ще ни е много по-лесно да преценим дали е постъпила правилно реформираната църква.

Най-отгоре

    
26.11.07 20:45 Цитирай
изказвания: 4367
Трудни въпроси...

Моето впечатление от новия завет е, че правилният отговор е някъде в това да се направи опит да се избяга от враговете - Божият син Исус е правил така, учениците му също. Но да убиваш враговете си (не, че който иска да те ограби и убие не заслужава смърт пред Бога) не знам как да го съвместя с новия завет и с това, което е учил Спасителят - Той не е правил така, нито учениците му, a и Израел е бил под римско робство тогава.

Има го и това, че подобни ситуации не могат да се разглеждат чисто логически - ако това- това, ако онова - онова. Имам предвид, че Бог постъпва уникално във всяка ситуация и неговото присъствие не може никога да се пренебрегне (и така да се "изчисли" ситуацията), а именно Бог е онзи, който накрая определя изхода от дадена ситуация, дори тя да е в плътска загуба за неговите.

И все пак не може да се пренебрегне написаното в новия завет относно тези неща.

В такъв смисъл не виждам как мога да съвместя позицията в тези документи с новия завет.




Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
26.11.07 21:13 Цитирай
изказвания: 181
Не мисля, че е работа на божи хора(ако са Божии, (Бог знае)), да насърдчават военни действия, независимо ,че са наречени мироопазващи.

Относно въпроса на USER. Мисля, че реакция по плът не би била правилната. Ако вярваме в помоща на Бога, би трябвало да очакваме мъдрост в ситуацията, която е възникнала. Изключително трудно е да се даде универсален отговор на въпоса ти.

Ако кажем: Трябва да се ходи на война! Аз търябва и да попитам, а да убивам ли?
"Да се защити ли селцето?..." Това значи да са въоръжени. Имаме предупреждение - "Който нож вади от нож умира..."-Да го пенебрегнем ли? Няма ли Бог да ни е предупредил, както бе предупредена Армения за турското клане? Няма ли той да ни избави или предупреди?
"Ако някой нападне нашето семейство, какво бихме предприели ние, като мъже?"
Като мъже или като последователи на всемогъщия Бог трябва да реагираме?

Най-отгоре

    
29.11.07 19:03 Цитирай
изказвания: 277
Примерен случай: 1 Мъж върви по улицата и го напада келеш започва да го бие, какво прави той? 2 Семейство върви по тъмна улица и бандит се опитват да отвлече детето или да направи нещо лошо на жена му, какво прави мъжа в дадения случай? Тук говорим за мъже християни в истинския смисъл на думата.

[ Редактирано 29.11.07 19:05 ]

Най-отгоре

    
29.11.07 20:39 Цитирай
изказвания: 4367
Ами подобни сценарии са и следните:

Твои смъртни врагове правят заговор против тебе, понеже искат да те убият, като дори те екзекутират публично използвайки лъжливи обвинения. Идват и се опитват да те хванат, за да изпълнят тези си намерения. В същото време имаш много приятели, които са готови дори да се бият за теб.

Една шайка религиозни лицемери след като биват изобличени от твой близък го хващат и смятат да го изведат извън града за да го убият с камъни. Наистина го извеждат, а един заслепен религиозен младеж пази дрехите на тези, които го убиват.

Идват и ти разграбват имота.

Някой идва и те удря по лицето.

Друг идва и несправедливо иска да те осъди и да ти вземе ризата.

Трети идва и те проклина и обижда.

Изобщо някой човек ти прави зло.

Вкарват несправедливо в затвора твой близък, а той има приятели в целия град – молят се, или нападат затвора или организират освободителна акция тип Авраам-Лот-и-клането-на-похитителите-му.

Предполагам, че могат да се намеря и още...



Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
29.11.07 20:52 Цитирай
изказвания: 277
Искам директен отговор на двата ми примера!
Какво прави мъжът християнин и в двата случая?

Най-отгоре

    
29.11.07 20:56 Цитирай
изказвания: 4367
Както казва Исус: Отговорете ми първо, потапянето, което Йоан извършваше от Бога ли беше или от хората, и тогава и аз ще ви отговоря, та така и аз...

[ Редактирано 29.11.07 20:57 ]



Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
29.11.07 21:02 Цитирай
изказвания: 277
Стига се измъква! Ти не си на мястото на Исус

Най-отгоре

    
29.11.07 21:10 Цитирай
изказвания: 4367
аз не съм казал, че съм на мястото на Исус, само се уча от неговата мъдрост...



Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF