Още по темата
Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:св. текстове   алрегични реакции   възникваща църква   гонения на вярващите   гърмен   добрата вест   кирил минов   победи   побеждаване себе си   римски конкубинки  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
24.11.07 17:06 Цитирай
изказвания: 126
Здравейте, приятели според вас 70 Данаилови седмици минали ли са или все още се очаква да се изпъне числото?!


Ако жадува душата ти за живот. Ако си,търсиш истинската любов, потърси я в
моя Бог
http://www.greatcom.org/bulgarian/whois.htm
Tой на кръста се разпъна, греховете ти отне и срама Хистос е моя Бог Ис.53:3-9...
Най-отгоре
70 седморки
    
24.11.07 18:17 Цитирай
изказвания: 4611

Дан 9:24
Седемдесет седмици са определени за людете ти и за светия ти град
за въздържането на престъплението,
за довършване греховете,
и за правене умилостивение за беззаконието,
и да се въведе вечна правда,
да се запечата видението и пророчеството,
и да се помаже Пресветият.


Тъй като не са се изпълнили всички неща, които задължитлено трябва да се изпълнят в този срок, то не мисля, че последната 7-ца е минала, дори не мисля, че е започала, понеже за да започне, трябва:


(Дан 9:26)
... и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището (това не са вярващите в Божия син); и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения.
И той (т.е. онзи княз) ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.[ Редактирано 24.11.07 19:44 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
24.11.07 19:42 Цитирай
изказвания: 126

eureth
Тъй като не са се изпълнили всички неща, които задължитлено трябва да се изпълнят в този срок, то не мисля, че последната 7-ца е минала, дори не мисля, че е започала, понеже за да започне, трябва:
(Дан 9:26) ... и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището (това не са вярващите в Божия син); и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения. И той (т.е. онзи княз) ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.
Благодаря ти Еуретх много точно и ясно и ясно си го писал, брат. Бог да те благослови! 9тносно текста от Библията или иначе казано, значе ли че последната Данаилова седмица може би или е, "Голямата скръб", която всеки пребъдващ в Б.С-во Я очаква?

Бих желала да публикувам този материал и ако някой умее да направи изчисленията, много ще се радвам да напиши нещо по-въпроса.

Седемдесет Данаилови седмици - 9;20-27ст.

Това откровение Данаил , получил като отговор на своя молитва. В Дан.24 стих се казва, че "седемдесет седмици са определени". Всяка седмица е равна на седем години. По време на тези седмици ще свърши националното наказание на еврите и ще бъде възтановена вечната правда . В Дан.9;25-27ст, 70-те седмици са разделени на три части , "седем седмици " = (7 х 7 = 49 години), "шеисет и две седмици " (7 х 62 =434 години) и "една седмица" = 7 години. (7 + 62 + 1 = 70 )

1/. В /25 стих/ се споменават "седем седмици", които са се изпълнели по времето на Ездра и Немия , когато Ерусалим бил построен , "макар и трудни времена". Ездра.7;1-28ст.

2/. "До Христа Владика" /25стих/ се еизпълнило при Раждането Христово. (Лука.2:1-7; Йоан 1;14ст . "И след изтичането на шийсет и две години" /стих 26/ (7 х 62 = 434 год). "Христос ще бъде предаден на смърт, но не заради себе Си " се е изпълнило при разпятието на Христа (Мат.27;45ст)., а градът и светинята ще бъдат разрушени - се е изпълнело при разрушаването на Ерусалим в 70 гос. след Христа.... Следоватеелно пророк Данаил предсказал времето на Христовото рязпятие още 600 год. преди Неговото раждане. По -нататък на пророка било открито, че до края ще бъдат опустощения и войни - Мат.24;6-14ст.Ако жадува душата ти за живот. Ако си,търсиш истинската любов, потърси я в
моя Бог
http://www.greatcom.org/bulgarian/whois.htm
Tой на кръста се разпъна, греховете ти отне и срама Хистос е моя Бог Ис.53:3-9...
Най-отгоре

    
24.11.07 20:32 Цитирай
изказвания: 4611
Това , което казваш:


а градът и светинята ще бъдат разрушени - се е изпълнело при разрушаването на Ерусалим в 70 гос. след Христа....

Следоватеелно пророк Данаил предсказал времето на Христовото рязпятие още 600 год. преди Неговото раждане. По -нататък на пророка било открито, че до края ще бъдат опустощения и войни - Мат.24;6-14ст.


...не съвпада с написаното в кн. на Даниел.

Виж какво пише в кн. на Даниел относно това конкретно разрушаване на Ерусалим. Понеже Ерусалим много пъти е разрушаван и ще бъде разрушен поне още веднъж, ако правилно разбирам.


(Дан 9:26)
... и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището (това не са вярващите в Божия син); и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения.
И той (т.е. онзи княз) ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.


Ако това "ще погубят града и светилището" се е изпълнило първи век 70-та година,
тогава :
1. Кой е бил съответния княз, чийто войски уж са разрушили Ерусалим 70 година?
2. Кога този евентуален княз е потвърждавал уж завет с мнозина за една 7-ца?
3. Кога този евентуален княз, чийто войски уж са разрушили Ерусалим 70 година е прекратил жертвата и приносът в храма в средата на тези седем години на този завет, когато е започнало това конкретно запустяване на Ерусалим?

Щом Ерусалим е разуршен 70-та година, тогава ако е вярно, че в кн. на Даниел става дума за 70-година, излиза, че последната седмица е трябвало да е започнала 3 и половина години преди 70-та година.
Но тогава кой е този княз, враг на Ерусалим, който е потвърдил този завет за седем години? Къде е този завет от 66-67 год. първи век? Не зная за такъв завет. Подобно тълкуване не съвпада с казаното в кн. на пр. Даниел.

Поради това не мисля, че последната 7-ца дори е започнала


---------


Иначе една от трудностите за изчисляването на годините е кога точно е началото на първата 7-ца от години. Друго което трябва да се вземе предвид е, че календарът ползван тогава е лунен, със съответните корекции за съвпадение със слънчевата година (предполагам, че несъвпадането се дължи на разместване на земната орбитата поради потопа).

Така или иначе края на 69-та 7-ца от години идва някъде около тридесетте години на първи век, когато действително Божият помазаник (гр. "χριστος", евр. "машиаh" (гр.прен: μεσσιας)) е бил "посечен" т.е. убит.


Ако правилно разбирам предстои:
1. един "княз" да потвърди завет с мнозина (евреи) за една 7-ца от години
2. и в средата на тези 7 години да прекрати жертвоприношенията в светилището (храм) в Ерусалим, което явно трябва да бъде построено - това ще бъде грубо посегателство върху Израел. Това прекратяване бележи началото на запустяването на Ерусалим и началото на голямата скръб върху Израел, а след това и върху вярващите в Исус и то по целия свят
3. след това Ерусалим трябва да бъде нападнат, превзет и разграбен и половината да отидат в плен по народите (Зах 14гл <-> Лука 21:20...)Т.е. от средата на последните 7 години от Даниел започва голямата скръб за Израел и след това за вярващите в Исус.
Но тази скръб няма да продължи 3 години и половина.
Ако Бог не би съкратил тази скръб не би се спасила нито една плът, както пише, но заради избраните Бог е съкратил тези дни.

Веднага след края на тези скръбни дни слънцето ще потъмнее и луната съответно.

Тогава ще се яви в небето знамението на Божия син Исус, който ще изпрати своите духове-слуги да съберат от земята неговите избрани, за да не останат те на земята през времето на Божия гняв, което настъпва веднага след голямата скръб.
Но живите няма да изпреварят умрелите. Първо Божият син ще съживи телата на своите мъртви святи хора и след това в миг на око ще промени и останалите живи с нетленни тела. Това е съживяването на праведните мъртви. Останалите мъртви ще бъдат съживени преди съда, след 1000-годишното видимо царуване на Божия помазаник и син, Исус от Назарет на тази земя.

Но никой не знае този ден и час - появяването на Божия син в небето, съживяването на праведните мъртви и преобразяването на останалите живи с нетленни тела, и събирането на избраните от цялата земя. Сам Спасителят е казал, че само неговият Баща знае този ден и час.

И след това, след края на тази голяма скръб, настъпва времето на Божия гняв, който ще продължи до края на последната 7-ца от години.


|<--------------- ------------3 и ½ години-------------------------- -------------------------->|
|<--- голямата скръб------------ -----------[?? Х ??]------------ -----Божият гняв------>|
   
^
^
- никой не знае този ден и час, само бащата на господаря Исус
- потъмняването на слънцето и луната
- знамението на Божия син
- съживяването на мъртвите
- събирането на всички Божии хора при Бога в небесата, за да са и те там където е Божия син Йн.14гл
 
[ Редактирано 24.11.07 21:04 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
божият гняв,   голямата скръб,   грабването,   есхатология,   краят на епохата
    
27.11.07 16:48 Цитирай
изказвания: 19
Времето от 70 седмици е определено за Израил и Ерусалим. Събитията, изброени в Дан. 9:24 се отнасят за евреите.
"Седемдесет седмици са определени за людете ти и за светия ти град..."

"Седемдесет седмици са определени за людете ти и за светия ти град за въздържането на престъплението, за довършване греховете, и за правене умилостивение за беззаконието, и да се въведе вечна правда, да се запечата видението и пророчеството, и да се помаже Пресветият."/Дан. 9:24/.

В тези "седмици" са посочени шест важни събития:
1. Да бъде покрито престъплението. Други  преводи -
 "край на престъплението" . Става дума за престъплението на Израил и обръщането му към Бога като народ:

"25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.
26 И така целият Израил ще се спаси, както е писано: -
"Избавител ще дойде от Сион;
Той ще отвърне нечестията от Якова;
27 И ето завета от Мене към тях:
Когато отнема греховете им". /Римл. 11:25-27/.

И така, виждаме, че нито "числото на езичниците" не е изпълнено, нито Израил се е обърнал като народ отново към Бога. Затова не бива да прибързваме като приемаме, както правят някои, че 70-те седмици били свършили или са на свършване!
Ако е рекъл Бог, ще продължа в други постинги темата, защото този е вече доста дълъг...

Защото не може да вършим нищо против истината но за истината можем.
Най-отгоре
70 седморки,   израел
    
27.11.07 21:29 Цитирай
изказвания: 1024
поздравления, бодипе,
точен анализ си направил!

Най-отгоре

    
28.11.07 00:00 Цитирай
изказвания: 4611
bodipe, според теб как се съотнасят събитията свързани с другите народи спрямо това, което ще се случи с народа на Изарел?

Например ако епохата свърши за народа на Израел ще свърши ли и за другите народи?

Т.е. смяташ ли, че по това, което се знае за народа на Израел може да се разберат и неща, отнасящи за други народи?Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
28.11.07 23:23 Цитирай
изказвания: 19
eureth:

bodipe, според теб как се съотнасят събитията свързани с другите народи спрямо това, което ще се случи с народа на Изарел?

Например ако епохата свърши за народа на Израел ще свърши ли и за другите народи?

Т.е. смяташ ли, че по това, което се знае за народа на Израел може да се разберат и неща, отнасящи за други народи?


Тези три въпроса не са по темата за 70 - те седмици. Затова нека отложим обсъждането им за момента, в който ще сме приключили с нея. Може би тогава по косвен начин ще имаш отговори.Защото не може да вършим нищо против истината но за истината можем.
Най-отгоре

    
30.11.07 11:37 Цитирай
изказвания: 1024
eureth:

bodipe, според теб как се съотнасят събитията свързани с другите народи спрямо това, което ще се случи с народа на Изарел?

Например ако епохата свърши за народа на Израел ще свърши ли и за другите народи?

Т.е. смяташ ли, че по това, което се знае за народа на Израел може да се разберат и неща, отнасящи за други народи?


когато казваш "израел", кого и какво имаш предвид?

Най-отгоре

    
30.11.07 13:51 Цитирай
изказвания: 4611
вж. Дан. 9:20Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF