Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

chemtrails   апостолска мрежа   астма   емануел кюре   изцеление дадено от бога   исус който даде себе си   лъже-пратеници   пастири   преводи   семитство  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.
 
eureth   06.10.19 10:54
относно "Богове сте вие" също стана дума тук, надолу в изказването:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?1662.post


RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
„Евангелието на просперитета” и проповедниците, които го проповядват !
Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
06.12.16 00:16 Цитирай
изказвания: 127
bratoliubie
Искам да предупредя за едно дяволско сборище в София с лъжеучител - Красимир Мирчев,
който проповядва доктрината на финансовия просперитет и изопачава стиховете на Писанието, като мами хората с това и подобни лъжеучения за своя си погибел!
Публикува и видеа в youtube със своите проповеди, като ги озаглавява с имена като "Промяна = повече пари", "Анти десятък - анти църква" "Ще имаш много слуги" и подобни сатанински съблазни.
Интерпретира също по много глупав начин записаното в Евреи, че Авраам дал десятък на Мелхиседек, като видете ли, това значи, че трябвало да се дава десятък на пасторите!?
Също така стиха от Малахия 3:8, му е любима дъвка, с която заплашва, че ако не им се дава (на пасторите) десятък, хората влизали под проклятие!?

Любима дъвка също му е и 2 Коринтяни 8:9:
"Защото знаете благодатта на нашия Господ Исус Христос, че богат като бе, за вас стана сиромах, за да се обогатите вие чрез Неговата сиромашия."
Само, че не прочита цялата осма глава на второ коринтяни, в която ще видят слушащите го, че този стих от Божието Слово е споменат от апостол Павел във връзка с една дейност, която ранните християни са имали, а именно за събирането на милостиня за светиите. Цялата тази глава от Коринтяни говори за тази взаимопомощ - една църква на друга, и изобщо не става никаква дума за финансово обогатяване.

Смисъла който Павел влага в 9ти стих, е такъв, че трябва да имаме Христос за пример! А именно така, както Христос стана сиромах, за своите братя, така и вие, като сте богати - станете сиромаси за своите братя!
Но уточнява в 13ти и 14ти стихове, че не едните да са в лишение, а другите в излишък, "но да бъде по равно, така щото вашето в сегашното време изобилие да запълни тяхното лишение, за да послужи и тяхното изобилие на вашето лишение;" Това ранните християни са го разбирали отлично и с радост са посрещали разграбването на имотите си - Евреи 10:34
Така че прочитайки от амвона стиха от 2Коринтяни 8:9, всички амвонковци са длъжни, да си бръкнат в портфейла и да отидат и дадат на тези от събранието им които нямат! А не като лъжеучителя Пламен Цолов, който изправи всички сиромаси и им каза да посеят в неговото служение и Бог щял да им върне стократно!
Това го казах и на един друг проповедник от Елин Пелин - Томи Караколев и имах няколко месеца спорна дискусия с него в youtube-комнтарите, защото тръгна да защитава трима лъжеучители - Пламен Петров, Илия Панов и Бени Хин и след като му обясних всичко ясно и понеже не се покая, църквата му изгоря!

Така че, доктрината за финансовото обогатяване е доктрина от дявола и тези които я проповядват са вълци в овчи кожи!
И такива слепци, като Красимир Мирчев, които имат наглостта да нарича сборището си "Изобилен живот", но е пълно със смърт, така както казва Христос, че отвън се виждат измазани, но отвътре са гробници, че такива са вълци в пастирски одежди, пазете се от такива!
Напуснете събранията им, защото това не са църкви на изобилен живот, а на робство, за да ви доят за млякото и да ви стрижат вълната!
Това не са божии помазаници и не заслужават никаква заплата! А заплатата на истинския Божий работник, не е 10 % от доходите, но ежедневната прехрана, защото за тях е най вече писаното в Словото - "Като имате какво да ядете и какво да облечете повече що ви е?"
Не ставайте съучастници на злите им дела!
Колкото за даването:
В Матея 25:31-46 - виждаме много добре Кой Е на когото ние сме длъжни днес!
На Господ Исус Христос!
Но къде можем ние да го видим? От самата 25та глава разбираме - в малките!
Кои са обаче днес малките? Нима са пасторите зад амвона и кръга им от приближени?
Не, това са бедните, сирачетата, вдовиците (истинските), или най общо казано - сиромасите!
Не случайно апостолите не намериха нищо друго да напомнят на Павел, при тяхната среща, но само едно - "да помни сиромасите"!
Ако някой толкова много държи да изпълнява Стария Завет и му се дава десятък, защото видях такива които си вадят калкулаторите и си смятат доходите, то го дайте на тези малките и след това помислете, че в Малахия освен за десятъци пише и за приноси!

адм.бел.
разкл. в: Йов - защо Бог е допуснал това?

[ Редактирано 31.12.16 03:54 ]Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре
десятък,   йов,   красимир мирчев
    
30.12.16 23:19 Цитирай
изказвания: 127
bratoliubie

[ Редактирано 31.12.16 03:54 ]Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

    
31.12.16 03:59 Цитирай
изказвания: 4481
Тук един стар материал за десятъкЪТ, ако може да бъде от помощ за несправедливо обвинявани Божии хора:

ДесятъкКраят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
десятък
    
23.01.17 14:27 Цитирай
изказвания: 2083
(разкл. от: Йов - Защо Бог е допуснал това?)

Здравейте. Никак не е чудно това изявление на Красимир Мирчев. Той проповядва също, че който не дава десятъкът си, е прокълнат от Бога и е в положение на Божи враг. Нечестието на този човек е толкова голямо, че когато попаднах преди време на негови проповеди, аз спирах на няколко пъти аудиото (трябваше да го изслушам донякъде, за да пиша защо не съм съгласен с позицията му и учението му), абсолютно възмутен и се разхождах.

Този човек е напълно последвал нечестието на Кенет Хегин и Кенет Коупланд, както и на другите учители на благовестието на просперитета, учейки, че хората са равни на Бога и че разполагат с духовна власт да променят финансовото си състояние и бъдещето. Също така здравото учение относно кръста, освещение, следването на Помазаника и възлюбването на заповедите Му, няма да се намерят никъде в словоблудствените проповеди на Красимир.

Този вълк в овча кожа, за съжаление е популярен доста и мнозина неукрепнали във вярата, подлъгани, започват да го слушат. Тъй като в момента в България хората масово страдат финансово, е разбираемо защо това учение намира почва - "Дай десятък и Бог се е обещал, че ще те благослови изобилно!"

[ Редактирано 24.01.17 22:55 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

Хари
    
02.03.17 16:39 Цитирай
Гост
Владо:

<div>(разкл. от: Йов - Защо Бог е допуснал това?)<br /><br />Здравейте. Никак не е чудно това изявление на Красимир Мирчев. Той проповядва също, че който не дава десятъкът си, е прокълнат от Бога и е в положение на Божи враг. Нечестието на този човек е толкова голямо, че когато попаднах преди време на негови проповеди, аз спирах на няколко пъти аудиото (трябваше да го изслушам донякъде, за да пиша защо не съм съгласен с позицията му и учението му), абсолютно възмутен и се разхождах. <br /><br />Този човек е напълно последвал нечестието на Кенет Хегин и Кенет Коупланд, както и на другите учители на благовестието на просперитета, учейки, че хората са равни на Бога и че разполагат с духовна власт да променят финансовото си състояние и бъдещето. Също така здравото учение относно кръста, освещение, следването на Помазаника и възлюбването на заповедите Му, няма да се намерят никъде в словоблудствените проповеди на Красимир. <br /><br />Този вълк в овча кожа, за съжаление е популярен доста и мнозина неукрепнали във вярата, подлъгани, започват да го слушат. Тъй като в момента в България хората масово страдат финансово, е разбираемо защо това учение намира почва - "Дай десятък и Бог се е обещал, че ще те благослови изобилно!"


@..."Този вълк в овча кожа..." - Mдаа, за съжал;ение е точно такъв!

Тои не беше ли пастор на една църква "Ел- Шадаи" преди време???

Бях слушал една негова "проповед" от 2011 г., където тои даде следното пророчество: "Купуваите злато, защото Бог ми каза, че в следващите мяколко месеца цената му ще се вдига!"
Специално сл;едих цената на златото следващите 12 месеца - тя само падаше.
Извода може да си го направите! А, това, което го е казал за книгата на Иов, ако е вярно - тотална Демонизация.
И при Хазърбасанов са същите...
Наи-лошото е , че в България идват наи-злите и краини просперитетни прокламатори.

„Евангелието на просперитета”, особенно в по-краините си форми е една опасна и губителна ЕРЕС!Най-отгоре

    
04.03.17 23:09 Цитирай
изказвания: 2083
Пасторът на "Ел Шаддай" се казва Красимир Партовски." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
06.03.17 23:48 Цитирай
изказвания: 92
Както по-горе е посочено, "Изобилен живот" се казва църквата на Мирчев. Обаче какво сте го подхванали него, че аз не познавам пастори, дето да не събират десятъци, да ги харчат както си решат, главно пътувания в чужбина. Повечето от пишещите тук сме вярвали в десятъците преди години и сме давали. Бог да покаже истината на всеки.

Най-отгоре

Хари
    
24.05.17 20:34 Цитирай
Гост
Владо:

Пасторът на "Ел Шаддай" се казва Красимир Партовски.Това е друг "Ел шадаѝ"!


Най-отгоре

Elesar
    
10.07.17 14:35 Цитирай
Гост
Аз познавам Красимир Мирчев лично, още преди 2000 г. бяхме заедно с него в една църква в Благоевград. Човека беше забележителен с това, че можеше да те бие на шах с вързани очи, лично съм пробвал. Не се бяхме виждали/чували до 2014 г. когато минаваше през моя град и се видяхме, а не сме поддържали контакти. Тогава ми подари една книга на Кенет Хегин и мен ми светна веднага лампата. После гледах негови видеа в youtube, просто зяпнах какви ги говори. Съжалявам, че Краси е тръгнал по този път, наистина беше добър приятел.

Най-отгоре

    
27.08.17 15:59 Цитирай
изказвания: 127
bratoliubie
Ето още информация за въпросното фалшиво евангелие и измамниците които го носят:
Видеото е на руски!Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF