Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

джойс майер   компромис с истината   майк бикъл   общи теми за вярата   повярвали   синът на давид   сравнения   страх и любов   чужди езици   шведска църква  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   03.01.20 15:34
Интересно разяснение относно числата в писанието (кратко) : https://youtu.be/XlyGvmUhjzA
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.

Започване на нова тема
    
27.03.10 09:57 Цитирай
изказвания: 2090
Здравейте.

Преди време дълбоко се замислих за вечната тема между нас, вярващите - "съденето" и искам в тази тема да споделя разни мои открития и мнения, да обсъдим заедно с вас различни пасажи. Например неправилно тълкуваният от мнозина - пасажът от Мат.7 : 1 - "Не съдете.."- се приема до тук, без да се разгледа надолу за какво иде реч. Също казаното от Павел в писмото му до римляните (2:1) се възприема в първата част без да се разгледа целият текст и да се приеме цялата позиция и общият смисъл и позиция на посланието. Също и от Яков (4:11,12) се възприема едностранно.

 И така : според вас какво значи да съдиш и има ли видове съдене? Само Бог ли има право да отсъжда и съди?

Поздрави.


" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
27.03.10 10:06 Цитирай
изказвания: 2090
Тук публикувам един мой отговор от едни друг форум :
Кратък офтопик относно ПРАВЕДНОТО ОТСЪЖДАНЕ ВСРЕД БОЖИЯТ НАРОД
_____________________

Както знаем, ние сме от присаденото към Израил, от диворастящото, което по милостта на Бог беше присадено към питомната лоза, Израли. Редица неща ние не ги разбираме правилно, за редица други са ни втълпени лъжеучения и ние сме се нпаснали в тях и самите лъжеучения- са влезнали надълбоко в ума ни. Едно от тях е редовният пасторски призив да не се съди. Разбираемо е, защото ако хората започнат да отсъждат праведно, тогава той ще трябва да бъде тотално дисквалифицирам като служител,- на момента. В 99,99% от евангелско-петдесетно-протестантските общности (затворени от лидери и интересите им, общества, т.н. „църкви”, нямащи нищо общо със структурата на първите СЪБРАНИЯ НА ВЯРВАЩИТЕ) това е БЕЗСПОРЕН ФАКТ. Служителите са недостойни и ТОЧНО ПОРАДИ ТОВА се проповядва ПРОТИВ праведното отсъждане, което правеха първите събрания на вярващите.

ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА СЪДЕНЕТО – ДРЕВЕН ИЗРАИЛ
Още когато даваше заповедита Си на Синай Бог даде поредната власт НА ОБЩЕСТВОТО от вярващи в Него (което сме ние днес). И част от тази власт включваше СЪДЕНЕ, или ОТСЪЖДАНЕ, ПРЕЦЕНЯВАНЕ, РАЗБИРАНЕ НА ПРАВДАТА И ОСЪЖДАНЕ НА ГРЕХА И НЕПРАВДАТА, ТЯХНОТО ОТХЪРЛЯНЕ.


Изход 21:23
Но ако последва повреда, тогава ДА ОТСЪДИШ живот за живот,
Числа 35:24
тогава ОБЩЕСТВОТО ДА ОТСЪДИ между убиеца и мъздовъздателя за кръвта според тия съдби;
Второзаконие 17:

8 Ако се появи някоя работа, която е за тебе МНОГО МЪЧНА ДА ОТСЪДИШ, да отсъдиш спорни дела ОТВЪТРЕ МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО СИ

(работа , трудна за отсъждане, която е била работа м-у вярващи в ЯХВХ, Господарят, - това е „ ОТВЪТРЕ МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО СИ”)

между кръв и кръв, между съдба и съдба, или между побой и побой, тогава да станеш и да отидеш на мястото, което избере Господ твоят Бог,

9 и да идеш при ЛЕВИТСКИТЕ СВЕЩЕННИЦИ И ПРИ ОНЗИ , КОЙТО ЩЕ БЪДЕ СЪДИЯ В ОНОВА ВРЕМЕ, И ДА ГИ ПОПИТАШ
(тях да попиташ, хората!!)

; и ТЕ ЩЕ ТИ КАЖАТ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА.

(те, хората, ще ти кажат!!!)
10 А ти да постъпиш според присъдата, която ти кажат от мястото, което избере Господ; и ДА ВНИМАВАШ ДА СТРОИШ ВСИЧКО, КОЕТО ТЕ НАУЧАТ.

(те те научат!!!)

БОГ Е ДАЛ ВЛАСТ НА СВОИТЕ СИ ДА ОТСЪЖДАТ КОЕ Е ПРАВЕДНО И КОЕ Е ГРЕХОВНО.
Още от Адам беше така- той му даде власт да приеме, или не заблудите на врага.
И защо после Бог не каза нещо от сорта на : - Ми, то всичко е Мое, Моя е и Истината, Моя е и вината за греха ви ? Аз ви направих...не трябваше май...а пък и вие не се молихте достатъчно и затова паднахте в грях.....

Защо Бог спрямо греха на Адам уби невинно животно, та да не ги тях убие? Защото Е СПРАВЕДЛИВ БОГ! ТОЙ ДАДЕ ВЛАСТ НА АДАМ- ДА
ВЛАДЕЕ НАД ТВОРЕНИЕТО И ДА ОТБЛЪСНЕ БАЩАТА НА ЛЪЖАТА, но когато Адам съгреши, Той го наказа- него и жената, която беше му дал!

Глобално ще посоча истирическите етапи на Израил – времето на съдиите и на царете. Това бяха хора, които отсъждаха пред Бога. Бог им говореше и те разбираха истината. НО ДНЕС СЕ ПРОПОВЯДВА,
ЧЕ ТОВА СА ЕДИНСТВЕНО ПАСТОРИТЕ (или лидерите) И, ИЗТЪКВАЙКИ СЕ РЕДИЦА СТИХОВЕ, ВЯРВАЩИТЕ БИВАТ ПРИНУДЕНИ ДА СИ ЗАТВОРЯТ ОЧИТЕ ЗА ЯВНИ НЕЩА И ДА СТАНАТ ГЛУПАВИ И МАНИПУЛИРАНИ. ТОВА НЕ Е БИЛО ТАКА ПО ВРЕМЕТО НА АПОСТОЛИТЕ.


Какви ни наричат пратениците вярващите? Как ги наричат? „Царско свещенство!” „Хора, които Бог придоби, за да възвести на света своята истина и светлина!” (по писмата на Петър), 1 Йоаново 2:27

…а колкото за вас, помазанието, което приехте от Него, остава във вас, и НЯМАТЕ НУЖДА ДА ВИ УЧИ НЯКОЙ;

(това е била целта на пратениците- вярващите да познаят лично Бог и истината Му, а не периодично „да ходят на църква”, за да им преподават „проповеди” и някой, пастор, да ги учи цяяял живот на неверни неща)

затова, както Неговото помазание ви учи за всичко, и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило да правите..

Да знаем истината и да стоим твърдо в свободата а Помазаника Исус?! Да отсеем лъжата от заблудата? Или, доверявайки се на лъжеучители, които ни размахват библията и викат : - Не съди Божиите хора (т.е.- тях-самите, защото те били и Божии хора и единствени избрани от Него да говорят евангелието и да съдят...)!!!
Аз казвам – Не. Това е демагогия и те увличат след себе си хората в лъжовни докрини и по пътя на погибелта. Кой от тях би приел изобличение от човек от събранието за неправилна проповед? Кой от тях би оставил Духа на Бог да се движи и да говори някой пророк в събранието? „Не дай си Боже- току ми извадил всичко наяве и хората ме разбрали що за птица съм!”- ще кажат 99 от 100 пастОра... Кой от тях разбира, че със завършено образование не се дава помазание и не се печели нито дар от Бога, нито пък позиция? Несмислени и глупави- както бащите си и те гонят пророците и истинските служители, та да не би вярващите хората да разберат, че са роби на хора и да се отърсят от веригите им !!!


Като отметвам, че отговорът ми е изваден октекстуално от дълъг дебат.

Поздрави." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре
грях и съд,   отсъждане на греха,   седенето и вярата в исус,   съдене между светиите.,   трябва ли да се осъди грехът на вярващи хора
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF