Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

анонимно участие   венци тоневски   виктор вирчев   димитър попмаринов   йов   мариам от магдала   оригинален текст   римо-католици   стивън гайд   юдеин  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
    
27.03.10 09:57 Цитирай
изказвания: 2104
Здравейте.

Преди време дълбоко се замислих за вечната тема между нас, вярващите - "съденето" и искам в тази тема да споделя разни мои открития и мнения, да обсъдим заедно с вас различни пасажи. Например неправилно тълкуваният от мнозина - пасажът от Мат.7 : 1 - "Не съдете.."- се приема до тук, без да се разгледа надолу за какво иде реч. Също казаното от Павел в писмото му до римляните (2:1) се възприема в първата част без да се разгледа целият текст и да се приеме цялата позиция и общият смисъл и позиция на посланието. Също и от Яков (4:11,12) се възприема едностранно.

 И така : според вас какво значи да съдиш и има ли видове съдене? Само Бог ли има право да отсъжда и съди?

Поздрави.


" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
27.03.10 10:06 Цитирай
изказвания: 2104
Тук публикувам един мой отговор от едни друг форум :
Кратък офтопик относно ПРАВЕДНОТО ОТСЪЖДАНЕ ВСРЕД БОЖИЯТ НАРОД
_____________________

Както знаем, ние сме от присаденото към Израил, от диворастящото, което по милостта на Бог беше присадено към питомната лоза, Израли. Редица неща ние не ги разбираме правилно, за редица други са ни втълпени лъжеучения и ние сме се нпаснали в тях и самите лъжеучения- са влезнали надълбоко в ума ни. Едно от тях е редовният пасторски призив да не се съди. Разбираемо е, защото ако хората започнат да отсъждат праведно, тогава той ще трябва да бъде тотално дисквалифицирам като служител,- на момента. В 99,99% от евангелско-петдесетно-протестантските общности (затворени от лидери и интересите им, общества, т.н. „църкви”, нямащи нищо общо със структурата на първите СЪБРАНИЯ НА ВЯРВАЩИТЕ) това е БЕЗСПОРЕН ФАКТ. Служителите са недостойни и ТОЧНО ПОРАДИ ТОВА се проповядва ПРОТИВ праведното отсъждане, което правеха първите събрания на вярващите.

ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА СЪДЕНЕТО – ДРЕВЕН ИЗРАИЛ
Още когато даваше заповедита Си на Синай Бог даде поредната власт НА ОБЩЕСТВОТО от вярващи в Него (което сме ние днес). И част от тази власт включваше СЪДЕНЕ, или ОТСЪЖДАНЕ, ПРЕЦЕНЯВАНЕ, РАЗБИРАНЕ НА ПРАВДАТА И ОСЪЖДАНЕ НА ГРЕХА И НЕПРАВДАТА, ТЯХНОТО ОТХЪРЛЯНЕ.


Изход 21:23
Но ако последва повреда, тогава ДА ОТСЪДИШ живот за живот,
Числа 35:24
тогава ОБЩЕСТВОТО ДА ОТСЪДИ между убиеца и мъздовъздателя за кръвта според тия съдби;
Второзаконие 17:

8 Ако се появи някоя работа, която е за тебе МНОГО МЪЧНА ДА ОТСЪДИШ, да отсъдиш спорни дела ОТВЪТРЕ МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО СИ

(работа , трудна за отсъждане, която е била работа м-у вярващи в ЯХВХ, Господарят, - това е „ ОТВЪТРЕ МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО СИ”)

между кръв и кръв, между съдба и съдба, или между побой и побой, тогава да станеш и да отидеш на мястото, което избере Господ твоят Бог,

9 и да идеш при ЛЕВИТСКИТЕ СВЕЩЕННИЦИ И ПРИ ОНЗИ , КОЙТО ЩЕ БЪДЕ СЪДИЯ В ОНОВА ВРЕМЕ, И ДА ГИ ПОПИТАШ
(тях да попиташ, хората!!)

; и ТЕ ЩЕ ТИ КАЖАТ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА.

(те, хората, ще ти кажат!!!)
10 А ти да постъпиш според присъдата, която ти кажат от мястото, което избере Господ; и ДА ВНИМАВАШ ДА СТРОИШ ВСИЧКО, КОЕТО ТЕ НАУЧАТ.

(те те научат!!!)

БОГ Е ДАЛ ВЛАСТ НА СВОИТЕ СИ ДА ОТСЪЖДАТ КОЕ Е ПРАВЕДНО И КОЕ Е ГРЕХОВНО.
Още от Адам беше така- той му даде власт да приеме, или не заблудите на врага.
И защо после Бог не каза нещо от сорта на : - Ми, то всичко е Мое, Моя е и Истината, Моя е и вината за греха ви ? Аз ви направих...не трябваше май...а пък и вие не се молихте достатъчно и затова паднахте в грях.....

Защо Бог спрямо греха на Адам уби невинно животно, та да не ги тях убие? Защото Е СПРАВЕДЛИВ БОГ! ТОЙ ДАДЕ ВЛАСТ НА АДАМ- ДА
ВЛАДЕЕ НАД ТВОРЕНИЕТО И ДА ОТБЛЪСНЕ БАЩАТА НА ЛЪЖАТА, но когато Адам съгреши, Той го наказа- него и жената, която беше му дал!

Глобално ще посоча истирическите етапи на Израил – времето на съдиите и на царете. Това бяха хора, които отсъждаха пред Бога. Бог им говореше и те разбираха истината. НО ДНЕС СЕ ПРОПОВЯДВА,
ЧЕ ТОВА СА ЕДИНСТВЕНО ПАСТОРИТЕ (или лидерите) И, ИЗТЪКВАЙКИ СЕ РЕДИЦА СТИХОВЕ, ВЯРВАЩИТЕ БИВАТ ПРИНУДЕНИ ДА СИ ЗАТВОРЯТ ОЧИТЕ ЗА ЯВНИ НЕЩА И ДА СТАНАТ ГЛУПАВИ И МАНИПУЛИРАНИ. ТОВА НЕ Е БИЛО ТАКА ПО ВРЕМЕТО НА АПОСТОЛИТЕ.


Какви ни наричат пратениците вярващите? Как ги наричат? „Царско свещенство!” „Хора, които Бог придоби, за да възвести на света своята истина и светлина!” (по писмата на Петър), 1 Йоаново 2:27

…а колкото за вас, помазанието, което приехте от Него, остава във вас, и НЯМАТЕ НУЖДА ДА ВИ УЧИ НЯКОЙ;

(това е била целта на пратениците- вярващите да познаят лично Бог и истината Му, а не периодично „да ходят на църква”, за да им преподават „проповеди” и някой, пастор, да ги учи цяяял живот на неверни неща)

затова, както Неговото помазание ви учи за всичко, и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило да правите..

Да знаем истината и да стоим твърдо в свободата а Помазаника Исус?! Да отсеем лъжата от заблудата? Или, доверявайки се на лъжеучители, които ни размахват библията и викат : - Не съди Божиите хора (т.е.- тях-самите, защото те били и Божии хора и единствени избрани от Него да говорят евангелието и да съдят...)!!!
Аз казвам – Не. Това е демагогия и те увличат след себе си хората в лъжовни докрини и по пътя на погибелта. Кой от тях би приел изобличение от човек от събранието за неправилна проповед? Кой от тях би оставил Духа на Бог да се движи и да говори някой пророк в събранието? „Не дай си Боже- току ми извадил всичко наяве и хората ме разбрали що за птица съм!”- ще кажат 99 от 100 пастОра... Кой от тях разбира, че със завършено образование не се дава помазание и не се печели нито дар от Бога, нито пък позиция? Несмислени и глупави- както бащите си и те гонят пророците и истинските служители, та да не би вярващите хората да разберат, че са роби на хора и да се отърсят от веригите им !!!


Като отметвам, че отговорът ми е изваден октекстуално от дълъг дебат.

Поздрави." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре
грях и съд,   отсъждане на греха,   седенето и вярата в исус,   съдене между светиите.,   трябва ли да се осъди грехът на вярващи хора
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF