Още по темата
Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:мобилни телефони   trias   августин   власти сред божията общност   да бягаш от гонение   девици   религии   финанси   харълд кампинг   шпионски софтуер  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   23.09.17 14:48
:) Аз пък съм с молба. Тук : http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17024.last моля админите да направят активни връзките. Благодаря за труда!
 
Владо   05.06.17 22:39
еурет, моля те коригирай заглавието на последната тема, изял съм една буква ("ЦъркВата...")
 
Владо   17.05.17 01:51
ок.
 
eureth   07.04.17 16:02
Владо, преместих изказването в темата, защото тук, в Реплики, няма удобства за дискусии, тук:
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?16864.post
 
eureth   31.03.17 22:03
Владо, добавих още малко инфо там. Надявам се да ти е от помощ.

RSS Емисии
rss1.0
Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
22.08.14 10:12 Цитирай
изказвания: 575
Няма нищо лошо в това да се обсъждат теми и мнения. Това че хората не са на едно мнение не прави форума разединен. Нима с разни неща които са лъжеучения, да речем, трябва да сме съгласни за да изглеждаме единни и в лъжеученията?? Това е пълна нелепост и неразбиране на думата конфронтация. Има и полезна конфронтация, и то поради принципни неща, а не лични. Така че нека преди някой кардинално да отсича, да се запознае с основните неща при едно общуване и уеднаквяване на мненията, то винаги минава през някакви несъгласия. Само конформистите и невежите са съгласни със всичко, на тях просто не им пука.
 
Нямало да влиза... ами не влизай, да не те е хванал някой за косата тука да те държи..?
Но ако се съгласиш че хората трябва да обсъждат теми, не да се обиждат, а да говорят за принципни неща с уважение един към други и сериозност, тогава не виждам причина някой да не влиза и да не участва във форума..

Най-отгоре

Анонимен
    
31.08.17 21:03 Цитирай
Гост
Ако познава някой писанията по-добре от Стивън Хеджис може да оспорва,но в противен случай си спомнете какво казва Бог-който благославя Израил е благословен,но който застава срещу него е проклет.А той е евреин......

Най-отгоре

    
01.09.17 15:29 Цитирай
изказвания: 3959
Здравей А.,

Както се вижда по-горе, на практика тук не са се обсъждали конкретни неща, така че то няма и конкретно оспорване на нещо. Тъй като става дума за доста дълги материали, просто не се стигна до конкретна дискусия.----------------
Относно твоята забележка, не виждам в случая някой да навлиза в неща, които Бог осъжда.

Също, аз поне не съм чел Бог да е поставял условия, каквито споменаваш, относно оспорване на нещо, било то казано от плътски евреин или от плътски не-евреин.

Нито пък някъде Бог приравнява оспорването на нещо с идеята “застава срещу него”(в смисъл по начин, който Бог осъжда или заплашва с проклятие). Няма проблем да се оспорват неща, когато не се върши грях.Допълнително и самият Бог е направил да се запише, че:
 “евреин/плътски израелец”  съвсем не е равносилно на:  човек от Божия народ Израел,

понеже не всички от Израел са Израел” /п-мо до римл., 9:6/ 
Т.е. има много евреи, които не са от Божия народ (както също и Божият син много пъти е говорил за това, вкл. и в бъдеща перспектива).А и ако ти не си потомство на Авраам и нямаш израелско гражданство по смисъла на участие в Божия народ (а не в човешки гео-полит. смисъл) – и съответно така не си част от Божия народ – то какво значение изобщо имат всички тези неща, за които пишеш, ако не си Божий човек… Аз предполагам, че си, но казвам това принципно.

вж: п-мо до гал., 3:29

и п-мо до ефес., 2 (особ. 2:12,19)

и тук също, относно потомците на Авраам - надолу (ок. 50%) в изказването ми в темата Евреите и Божият народ, ИзраелАко в тези тема се стигне до конкретни учения и твърдения, тогава има смисъл да се обсъжда по тази тема – и то конкретно по съотв. учения, а не дали някой има право да оспорва нещо, било то казано от плътски израелец или плътски не-израелец. Но дотогава аз поне не виждам особен смисъл да се спори тук на практика за съвсем странични неща.

[ Редактирано 01.09.17 16:53 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

Най-отгоре

    
04.09.17 11:04 Цитирай
изказвания: 181
Как се измерва колко познава писанието Стивън? Познаването на писанието, какво точно значи? В каква традиция тълкува писанията той? Не е ли вид месиянски евреин и тълкува в петдесятна традиция?

[ Редактирано 04.09.17 11:05 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF