Още по темата
Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

договор с бога   една плът   елха   мастурбация   палестинска държава   поклонение на образи и статуи   политически системи   тровене   умрели   християнски държави  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
22.08.14 10:12 Цитирай
изказвания: 603
Няма нищо лошо в това да се обсъждат теми и мнения. Това че хората не са на едно мнение не прави форума разединен. Нима с разни неща които са лъжеучения, да речем, трябва да сме съгласни за да изглеждаме единни и в лъжеученията?? Това е пълна нелепост и неразбиране на думата конфронтация. Има и полезна конфронтация, и то поради принципни неща, а не лични. Така че нека преди някой кардинално да отсича, да се запознае с основните неща при едно общуване и уеднаквяване на мненията, то винаги минава през някакви несъгласия. Само конформистите и невежите са съгласни със всичко, на тях просто не им пука.
 
Нямало да влиза... ами не влизай, да не те е хванал някой за косата тука да те държи..?
Но ако се съгласиш че хората трябва да обсъждат теми, не да се обиждат, а да говорят за принципни неща с уважение един към други и сериозност, тогава не виждам причина някой да не влиза и да не участва във форума..

Най-отгоре

Анонимен
    
31.08.17 21:03 Цитирай
Гост
Ако познава някой писанията по-добре от Стивън Хеджис може да оспорва,но в противен случай си спомнете какво казва Бог-който благославя Израил е благословен,но който застава срещу него е проклет.А той е евреин......

Най-отгоре

    
01.09.17 15:29 Цитирай
изказвания: 4215
Здравей А.,

Както се вижда по-горе, на практика тук не са се обсъждали конкретни неща, така че то няма и конкретно оспорване на нещо. Тъй като става дума за доста дълги материали, просто не се стигна до конкретна дискусия.----------------
Относно твоята забележка, не виждам в случая някой да навлиза в неща, които Бог осъжда.

Също, аз поне не съм чел Бог да е поставял условия, каквито споменаваш, относно оспорване на нещо, било то казано от плътски евреин или от плътски не-евреин.

Нито пък някъде Бог приравнява оспорването на нещо с идеята “застава срещу него”(в смисъл по начин, който Бог осъжда или заплашва с проклятие). Няма проблем да се оспорват неща, когато не се върши грях.Допълнително и самият Бог е направил да се запише, че:
 “евреин/плътски израелец”  съвсем не е равносилно на:  човек от Божия народ Израел,

понеже не всички от Израел са Израел” /п-мо до римл., 9:6/ 
Т.е. има много евреи, които не са от Божия народ (както също и Божият син много пъти е говорил за това, вкл. и в бъдеща перспектива).А и ако ти не си потомство на Авраам и нямаш израелско гражданство по смисъла на участие в Божия народ (а не в човешки гео-полит. смисъл) – и съответно така не си част от Божия народ – то какво значение изобщо имат всички тези неща, за които пишеш, ако не си Божий човек… Аз предполагам, че си, но казвам това принципно.

вж: п-мо до гал., 3:29

и п-мо до ефес., 2 (особ. 2:12,19)

и тук също, относно потомците на Авраам - надолу (ок. 50%) в изказването ми в темата Евреите и Божият народ, ИзраелАко в тези тема се стигне до конкретни учения и твърдения, тогава има смисъл да се обсъжда по тази тема – и то конкретно по съотв. учения, а не дали някой има право да оспорва нещо, било то казано от плътски израелец или плътски не-израелец. Но дотогава аз поне не виждам особен смисъл да се спори тук на практика за съвсем странични неща.

[ Редактирано 01.09.17 16:53 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
04.09.17 11:04 Цитирай
изказвания: 181
Как се измерва колко познава писанието Стивън? Познаването на писанието, какво точно значи? В каква традиция тълкува писанията той? Не е ли вид месиянски евреин и тълкува в петдесятна традиция?

[ Редактирано 04.09.17 11:05 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF