Още по темата
Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

marko joensuu   гайдарски   джоис майер   завинаги спасен   настойници или господари   някой   отвращение към греха   правомненийност   ти   трети храм  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   23.09.17 14:48
:) Аз пък съм с молба. Тук : http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17024.last моля админите да направят активни връзките. Благодаря за труда!
 
Владо   05.06.17 22:39
еурет, моля те коригирай заглавието на последната тема, изял съм една буква ("ЦъркВата...")
 
Владо   17.05.17 01:51
ок.
 
eureth   07.04.17 16:02
Владо, преместих изказването в темата, защото тук, в Реплики, няма удобства за дискусии, тук:
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?16864.post
 
eureth   31.03.17 22:03
Владо, добавих още малко инфо там. Надявам се да ти е от помощ.

RSS Емисии
rss1.0
Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
22.08.14 10:12 Цитирай
изказвания: 575
Няма нищо лошо в това да се обсъждат теми и мнения. Това че хората не са на едно мнение не прави форума разединен. Нима с разни неща които са лъжеучения, да речем, трябва да сме съгласни за да изглеждаме единни и в лъжеученията?? Това е пълна нелепост и неразбиране на думата конфронтация. Има и полезна конфронтация, и то поради принципни неща, а не лични. Така че нека преди някой кардинално да отсича, да се запознае с основните неща при едно общуване и уеднаквяване на мненията, то винаги минава през някакви несъгласия. Само конформистите и невежите са съгласни със всичко, на тях просто не им пука.
 
Нямало да влиза... ами не влизай, да не те е хванал някой за косата тука да те държи..?
Но ако се съгласиш че хората трябва да обсъждат теми, не да се обиждат, а да говорят за принципни неща с уважение един към други и сериозност, тогава не виждам причина някой да не влиза и да не участва във форума..

Най-отгоре

Анонимен
    
31.08.17 21:03 Цитирай
Гост
Ако познава някой писанията по-добре от Стивън Хеджис може да оспорва,но в противен случай си спомнете какво казва Бог-който благославя Израил е благословен,но който застава срещу него е проклет.А той е евреин......

Най-отгоре

    
01.09.17 15:29 Цитирай
изказвания: 3935
Здравей А.,

Както се вижда по-горе, на практика тук не са се обсъждали конкретни неща, така че то няма и конкретно оспорване на нещо. Тъй като става дума за доста дълги материали, просто не се стигна до конкретна дискусия.----------------
Относно твоята забележка, не виждам в случая някой да навлиза в неща, които Бог осъжда.

Също, аз поне не съм чел Бог да е поставял условия, каквито споменаваш, относно оспорване на нещо, било то казано от плътски евреин или от плътски не-евреин.

Нито пък някъде Бог приравнява оспорването на нещо с идеята “застава срещу него”(в смисъл по начин, който Бог осъжда или заплашва с проклятие). Няма проблем да се оспорват неща, когато не се върши грях.Допълнително и самият Бог е направил да се запише, че:
 “евреин/плътски израелец”  съвсем не е равносилно на:  човек от Божия народ Израел,

понеже не всички от Израел са Израел” /п-мо до римл., 9:6/ 
Т.е. има много евреи, които не са от Божия народ (както също и Божият син много пъти е говорил за това, вкл. и в бъдеща перспектива).А и ако ти не си потомство на Авраам и нямаш израелско гражданство по смисъла на участие в Божия народ (а не в човешки гео-полит. смисъл) – и съответно така не си част от Божия народ – то какво значение изобщо имат всички тези неща, за които пишеш, ако не си Божий човек… Аз предполагам, че си, но казвам това принципно.

вж: п-мо до гал., 3:29

и п-мо до ефес., 2 (особ. 2:12,19)

и тук също, относно потомците на Авраам - надолу (ок. 50%) в изказването ми в темата Евреите и Божият народ, ИзраелАко в тези тема се стигне до конкретни учения и твърдения, тогава има смисъл да се обсъжда по тази тема – и то конкретно по съотв. учения, а не дали някой има право да оспорва нещо, било то казано от плътски израелец или плътски не-израелец. Но дотогава аз поне не виждам особен смисъл да се спори тук на практика за съвсем странични неща.

[ Редактирано 01.09.17 16:53 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

Най-отгоре

    
04.09.17 11:04 Цитирай
изказвания: 181
Как се измерва колко познава писанието Стивън? Познаването на писанието, какво точно значи? В каква традиция тълкува писанията той? Не е ли вид месиянски евреин и тълкува в петдесятна традиция?

[ Редактирано 04.09.17 11:05 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF