Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:помощ   боговдъхновени   диотреф   иисус от назарет   исус от назарет   македонска молитва   пристрастност   романи   тамуз   трети март  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Процедурни << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Обвинения срещу форума на edinni.com
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
13.03.10 21:02 Цитирай
изказвания: 2104
(първоначалното име на темата беше: "Опит за защита на лъжеапостола Георги Бакалов")

(http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?3745.last)от „Без тема”

Тъй като виждам, че човекът иска да дискутира нещо, то нека каже свободно позицията си и какъв (му) е проблемът.

Като има такова желание- нека да не угасяме пламът му, но да дадем възможност за пълно разгръщане на този поетично-духовен титан, поел защитата на дадени хора/организации.


„Вие обаче наистина ли си вярвате, че тук служите на Бога?! Вие единно-разединени даже не изобличавате, това е типичното клеветничество! Пред Бог винаги е имало клеветничество или ходатайство, вие дами и господа от кои сте?! Толкова сте отчаяни заради собствената си неспособност да се задържите в църква или да имате собствено служение, и си избълвате комплексите и нереализираните знания в този форум, който не отговаря на името си. Като ви разглеждам писаните постинги разбирам, че това което ви обединява в 90 процента от писаното е: Как да кажем нещо за Бакалов, че да ни забележи поне, че не сме се принизили толкова, и поне вниманието му да е върху нас, пък ако ще през дълъг период от време. Станно, как не сте се поробили под власта на Царя и Господаря Исус, а все още с такъв интензитет се месите в чужди работи?! Ако сте големите разбирачи и книжници на 21 в. тогава служете на Бога, основавайте църкви, нека Бог се прослави във вас и всички да видят правдата ви на дела! Какво от това, че можете да пишете? Какво от това, че познавате писанията? Какво от това, че имате по добрият поглед? С какво от това, което пишете прославя Царя, то по-скоро клевети хората, като Бакалов? Какво, като познавате писанията, а не ги изпълнявате, защото видимо Вие не обичате някои хора?!”


Приятно ми е : Владо, бивш „Преломчанин”. Започваме ли ?

[ Редактирано 16.03.10 11:32 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

Анонимен
    
11.03.10 12:10 Цитирай
Гост

това и следващите 3 изказвания са премесени от "Без тема" тук, след като тази тема беше открита

(разкл. от: Без тема...)


(разкл. от: Един милион новородени християни до 2010 година в България - Георги Бакалов)

Вие обаче наистина ли си вярвате, че тук служите на Бога?! Вие единно-разединени даже не изобличавате, това е типичното клеветничество! Пред Бог винаги е имало клеветничество или ходатайство, вие дами и господа от кои сте?! Толкова сте отчаяни заради собствената си неспособност да се задържите в църква или да имате собствено служение, и си избълвате комплексите и нереализираните знания в този форум, който не отговаря на името си. Като ви разглеждам писаните постинги разбирам, че това което ви обединява в 90 процента от писаното е: Как да кажем нещо за Бакалов, че да ни забележи поне, че не сме се принизили толкова, и поне вниманието му да е върху нас, пък ако ще през дълъг период от време. Станно, как не сте се поробили под власта на Царя и Господаря Исус, а все още с такъв интензитет се месите в чужди работи?! Ако сте големите разбирачи и книжници на 21 в. тогава служете на Бога, основавайте църкви, нека Бог се прослави във вас и всички да видят правдата ви на дела! Какво от това, че можете да пишете? Какво от това, че познавате писанията? Какво от това, че имате по добрият поглед? С какво от това, което пишете прославя Царя, то по-скоро клевети хората, като Бакалов? Какво, като познавате писанията, а не ги изпълнявате, защото видимо Вие не обичате някои хора?!

[ Редактирано 16.03.10 11:21 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
11.03.10 12:15 Цитирай
Гост
Колко пъти сте се събрали, за да се молите за лъже- апостолите пък е моят въпрос?

Най-отгоре

Анонимен
    
11.03.10 14:36 Цитирай
Гост
Кои са тези „Вие”? Колкото изказали се, толкова и мнения. Много е вероятно някой следващ недовлен от мненията на хората за Бакалов, който пише тук, да включи и горния Анонимен в своето евентуално поредно „Вие”.

Не се разбира, в кое конкретно изказване в темата има клеветничество, лъжливо обвинение спрямо някого. Поне да се разбере какво се има предвид под „това е типично клеветничество”.
Понеже ако пък няма клеветничество, то тогава може да се окаже, че всъщност е клеветничество обвинението: „това е типично клеветничество”.

Пред Бога е имало и има съвсем не само клеветничество и ходатайство, а и много други неща. Изборът съвсем не е така ограничен. Не че само от това, което е имало, някой трябва да избира. Важното е какво Бог (а не Анонимен) е определил като правилно поведение на своите си в ситуации, когато даден човек (особено с големи претенции пред хората) се окаже, че е лъже-пророк или лъже-пратеник.
Ако мнозина днешни, пророкуващи в Божието име, хора бяха под Мойсеевия закон, те изобщо нямаше да имат възможност да натрупат такъв обем самодейно литературно творчество. Но дано не изтълкуват превратно това сегашно време, което е само временно.


Не мога да си представя, че „да се задържите в църква” или „да имате собствено служение” са неща, толкова мечтани или дори заповядани от Бога, че да си помисля, че някой би бил "отчаян" ако не ги прави.
Но хора всякакви и мечти всякакви.


Не мисля, че човек би трябвало да се учудва ако в дадена форумна тема се говори по съответната тема. А дали някой, който се е изказал в тази тема цели с това да бъде забелязан от Бакалов ми се струва трудно да се „разбере”. Освен от Бога, разбира се. Но Анонимен не е Него, или?...


Къде Бог казва, че например да се обсъди дадено пророчество (въпреки, че изказването на Бакалов, поне в официално разпространената си версия, според мен е по-скоро човешки бизнес план за увеличаване на фирмени членове), или дори да се изобличи дадено евентуално лъжепророчество е "месене в чуждите работи"? Според подобно произволно схващане, Анонимен не би трябвло така да се "меси в чуждите работи", както тогава излиза, че прави с изказването си.


Това какво другите хора виждат в делата на всеки отделен човек и дали някой служи на Бога, знае Бог, а не Анонимен. Какво от това, че на Анонимен не му харесва хората свободно да изказват мнението си и да споделят с другите личния си опит, така че мнозина други хора да разберат за дадени опасности и да ги избягват, а не да са потърпевши, както мнозина свидетелстват, че са пострадали, било във фирмата на Бакалов или нечия друга.

Така и не се разбра кой точно с какво точно е наклеветил Бакалов и с какво някой "видимо" е съгрешил пред Бога.
Между другото, доколкото зная, фирмата на Бакалов е част от пирамидата на Питър Вагнер и затова оставям връзка към едно писмо до Вагнер, което може да е полезно за някои:

Отворено писмо до Питър Вагнер, Дъч Шийтс и други "Апостоли"


Най-отгоре

Анонимен
    
13.03.10 12:07 Цитирай
Гост
Тоя форум е някакъв патологичен случай Но без такива форуми не става, де

Най-отгоре

    
14.03.10 01:30 Цитирай
изказвания: 4787
Владо:


Тъй като виждам, че човекът иска да дискутира нещо, то нека каже свободно позицията си и какъв (му) е проблемът.

Като има такова желание- нека да не угасяме пламът му, но да дадем възможност за пълно разгръщане на този поетично-духовен титан, поел защитата на дадени хора/организации.Ами аз лично нямам нищо напротив да се обсъди дали Г.Бакалов е пратеник на Божия син (както например Йоан или Матей са такива) или е лъжепратеник (както например едни описани от пратеника Павел хора са такива).

Проблемът в случая е, че както се вижда от написаното от него, Анонимен съвсем не желае да обсъжда това за което говоря, а нещо съвсем друго, което няма почти нищо общо с темата, където Анонимен започна да пише.

Поради това преместих изказванията му в тема "Без тема", където всъщност съвсем свободно би могъл да пише почти за всичко каквото желае.

И понеже и тази нова тема започва със същото (копирано) изказване на Анонимен, я премествам във форум "Процедурни". А то, между другото, за Бакалов си има тема.


[ Редактирано 14.03.10 02:49 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
15.03.10 10:03 Цитирай
изказвания: 2104

Поради това преместих изказванията му в тема "Без тема", където всъщност съвсем свободно би могъл да пише почти за всичко каквото желае.
Доколкото разбирам от написаното от чоека, той е възмутен и от това, че някой спряга името на дискутираната личност (Г.Б.), но ако бъркам, то нека той се поясни и да покаже какво точно има предвид. Също има и други неща, които той смята за неправилни, та така, с отделна тема той има възможност да предствави нещата ясно, без натрупването на други изказвания в "Без тема".

 На фона на някои изобличителни реплики, всъщност основният лайтмотив е този :

С какво от това, което пишете прославя Царя, то по-скоро клевети хората, като Бакалов? Какво, като познавате писанията, а не ги изпълнявате, защото видимо Вие не обичате някои хора?!”
- т.е- човекът видимо прави връзка м-у " това е типичното клеветничество! " и въпросната личност (г.б.), заключавайки,
че не изпълняват (някои хора- кои?) писанията, защото видимо не обичат "някои хора" (явно- въпросният г.б.). След така прокараната линия, смятам за редно човека да дообясни и доизясни нахвърляните реплики...към "някои". Затова и си написах името- да се добие яснота и контрастност, да няма недомлъвки.


Та - нека да си пише човекът, темата си е негова, дори и тематично неправилна.
Владо.
(ПП- здравей, вожде,...отдавна не съм те срещал...как е на "мисионерското поле"?  shades.png  )

[ Редактирано 15.03.10 10:16 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
15.03.10 11:03 Цитирай
изказвания: 4787
Е така, де, то никой не му е забранил да пише...  (Между другото мога да прехвърля от "Без тема" и моя отговор тук в тази тема)
Но според мен, имайки предвид, казаното от Анонимен, името на темата (му) съвсем не би трябвало да е свързано с Бакалов. Той не толкова защитава Бакалов, колкото напада други... поне в прав текст.

[ Редактирано 15.03.10 11:13 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
15.03.10 22:56 Цитирай
изказвания: 2104
Прехвърли си отговорът, да се има в предвид като (ако стане - съмнявам се...то е чест, че има писано от таз десница блага ) се започне дискусията.
_______________________
"имайки предвид, казаното от Анонимен, името на темата (му) съвсем не би трябвало да е свързано с Бакалов."
_______________________
Тогава моля за администраторска корекция в заглавието - по твое усмотрение, еурет. Ще е голям майтап, ако този, що е писал е този, дето си мисля ... (вожде, are you? ).

Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
16.03.10 11:28 Цитирай
изказвания: 4787
Прехвърлих ги (2-ро - 5-то изказване по-горе).

Предполагам, че по-скоро става дума за някое от "поделенията"... Както и да е, съмнявам се, че нещо полезно ще излезе от цялата работа.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF