Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

безполезни философии   душа   истината   мормони   мюсюлмани   регистрация на църкви   тодоровден   цветни революции   църковни ритуали   човешки тайни  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Започване на нова тема
    
07.03.10 20:39 Цитирай
изказвания: 2091
 Чудех се къде да публикувам това, което прочетох. Мисля, че Еурет трябва да направи нов раздел - "Богохулства и сатанински теории върху писанията".

Поставям този заблудителен, този абсурден текст, който представя Нашият Свят Спасител като друг, Нашият Агнец, като нещо различно и нека да послужи като възклицателна в сърцето и духа на тези, които разбират истината.
(взето от http://elshaddaibg.org/bg/media.html, "Апостолски съвет- 1")АПОСТОЛСКИ  СЪВЕТ 
“ 12   ГОДИШНОТО   ЧУДО ” 
От Др. Джон Полис  

Наскоро, докато четях пасажа в Лука 2:41-52, който описва Исусовият “първи опит да проповядва”, осъзнах факта, че Исус беше опасно близо и бе податлив на “греха на гордостта” в този епизод.    Религиозното мислене рисува в нашите представи  живота на Исус, като 12 годишно момче, предизвиквайки нашето “о-о” и “а-а”, когато Той направи силно впечатление на по-възрастните хора. Религиозното мислене някак си ни кара да вярваме, че Исус никога не е почувства силата на изкушението, така както ние, че Той просто “отрязваше безцеремонно дявола”.

Моят опит с греха и изкушението ме научи, че не съм наистина “изкушен”, докато не съм “на ръба” да го извърша. Когато чувстваш, че се нуждаеш от помощ или си в “каша”, ти вече си “изкушен”. Когато Словото казва, че Исус беше във всяко едно отношение като нас, аз вярвам, че това означава, че понякога Той също стигаше до “ръба”.      

Вярвам, че този инцидент, в живота на Исус, ни показва изкушението на себевъзвеличаването / самоиздигането /, което повали Луцифер. Това е главния грях, за когото ни е казано да отбягваме, като млади мъже и жени на Бога.      

Павел даде специфични инструкции на Тимотей  да страни от онези младежи, които падат в “осъждението на дявола”, чрез “прибързано полагане на ръце”, или постоянно самоиздигане. 

Петър инструктира “протежетата” в I Петрово 5:1-8 да внимават  да не би да се “грижат” за собственото си издигане пред по-възрастните, защото в такъв случай Сатана би могъл бързо да ги погълне.       Разсъждавайки над това, видях че е възможно Исус също да е изкушаван да въздигне  сам себе си преждевременно, прибързано и необмислено, когато като 12 годишно еврейско дете Той избяга без разрешение и се опита да влезе “рано в служение”.      

Като дете Исус трябваше да се подчинява на закона, който учеше да “почиташ  майка си и баща си”, но в този случай се видя, че Той действаше “независимо ” от  авторитетите в живота си. После, когато бе извикан от родителите си да им обясни какво става, Той ги смъмри, че не разбират защо се е отделил от другите.      

Исус нямаше специално разрешение да нарушава правилата, само защото беше Исус. Той трябваше да се покорява на еврейските закони подобно на всички останали деца.      

Днес ние имаме много духовни синове и дъщери, които попадат в същото изкушение. Когато получат откровение от Бог те веднага искат да “влязат в храма” и да направят така че всички да научат кои са те. Гордостта ще ни кара да издигаме сами себе си, предварително, мислейки си, че понеже Бог ми е показал моето призвание и “кой  съм аз “ , то тогава аз трябва да го направя достояние на всички. Исус  трябваше да научи, че да имаш знание не е същато като да имаш авторитет да го говориш.      

Когато накрая родителите му го намериха  и го попитаха за действията Му, Той не им даде отговор, а вместо това Той им зададе въпрос. Това допустим начин ли е децата да се отнасят към родителите си? Не мисля така.       Следващия стих ни дава  повече яснота за това как Святия Дух се занима с Исус, точно на това място където се казва “ И Той слезе с тях та дойде в Назарет...; и им се покоряваше...”,стих 51.      

Излиза, че Той не беше покорен на родителите си, в предишния епизод; и като се намери виновен промени живота си и победи изкушението на себеиздигането. Стих 52 ни дава резултата от Неговото по-нататъшно смиряване, в това, че “Исус напредваше в мъдрост и в ръст /зрялост/, и в благоволение пред Бога и човеците”.       Ако Исус не се беше покорил под духовния авторитет на родителите си ,Неговия разтежен процес би спрял, а също  благоволението пред Бог и хората, необходимо за служение, не би дошло. Можем да прочетем  края на историята в Лука 3:21-22, където три неща се случиха на Исус. “Небесата се отвориха” и помазание слезе върху Него; “Гласът Му говори”и Той го чу ; “Той получи божествено одобрение” и благоволението пред човеците беше освободено.

Исус доведе своя разтеж до зрялост и сега имаше мъдрост да оперира в служението си по такъв начин, че да “представя Отец” както трябва.      

Този пример, от Човешкия Син, илюстрира процеса,  през който всички ние минаваме по нашия път към издигането. Трябва да надделеем над собственото си себеиздигане, да имаме правилни взаимоотношения с нашия духовен авторитет и да чакаме освобождението, което идва като резултат от нашия духовен разтеж.  
(ПОДЧ.- МОЕ)

Какво извращаване на словото! Какво безумно разискване на пасажи!!!

Този човек определено се е отрекъл от Божият Син и в желанието си да представи своята доктрина за покорство и свеждане глава пред лидерството, Той говори като противник на евангелието и истината в Йешуа. Бог да даде мъдрост на хората в организацията му да избягат, докато не са споделили съдбата и наказанието му. Бог да пази народът Си.

[ Редактирано 07.03.10 20:43 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре
апостоли,   безгрешността на исус,   божият син,   джон полис,   исус от назарет,   лидери,   лийдъри,   лъжеводачи,   покорство на лъжеводачи,   пратеници,   съвършенството на исус
    
08.03.10 12:29 Цитирай
изказвания: 4533


Излиза, че Той не беше покорен на родителите си, в предишния епизод; и като се намери виновен промени живота си и победи изкушението на себеиздигането.


Т.е. според Полис на практика господарят е извършил грях...

Въпреки, че това се подразбира доста добре, Бог е направил да се запише изрично в кн. на новия му завет, че Божият син не е извършил никакъв грях. Той е съвършен във всяко отношение.

Поради това, явно тези тълкувания на Полис са погрешни и той влиза в пряко противоречие с декларациите на Божия Дух.

Да, възможно е Полис да приказва всички тези неща, за да държи измислените т.нар. "миряни" в покорство на измисления т.нар. "клир" (много-често лъже-посредническа клика в рамките на дадена секта/организация/течение), било той евангелистки,  източно-римски/византийски/"източно-православен", западно-римски/"римо-католически" или някакъв друг т.нар. "клир".Отделно от това не съм чел Бог да казва, че родителите на Исус са му били негов "духовен авторитет". Дори не съм чел в Писанията нещо да е наречено "духовен авторитет".


За съжаление много често се получава така, че поради една или друга причина (или интереси) разни хора си измислят разни човешки правилца и мнозина Божии хора поради добрия си страх от Бога биват подмамени и изманипулирани да се съобразяват с човешки правила, които като че ли уж са Божии наредби.

Но Бог познава своите си и ще им даде каквото поиска и ще ги заведе където поиска, понеже никой не може да попречи на Бога да направи каквото желае.

[ Редактирано 08.03.10 12:34 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF