Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

воюване по плът   единствен роден   наркомани   покривало   православие   пратеници   светска вяра. светски вери   християнство   частично понасяне на греховете   ядрени оръжия  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
За златото, хартийките, поробването на държави и края на епохата
Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
02.10.11 01:02 Цитирай
изказвания: 4599
Да, умрял е наскоро "от рак". Някои се съмняват, че всъщност са го убили по поръчка на олигархията, която стои зад новото "светло бъдеще" ("Демокрация" ли, какво там му казват сега. Бях чел някой да го нарича "Демоно-крация"...), поради свидетелството му по-горе. Но Бог знае добре какво точно е станало. Вероятно ще разберем един ден, като дойде денят на Божия съд...

[ Редактирано 02.10.11 01:52 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
02.10.11 14:09 Цитирай
изказвания: 4599

В ОАД ("САЩ") продължават протестите срещу съвременната робовладелска финансова система,
всъщност простираща се не само в ОАД ("САЩ"), а и по всички народи, които, според някои разбирания, кукловидите на правителството им са успели да "освободят" от някой не-достатъчно-демократически "диктатор" или нещо такова (всъщност - от финансовата им независимост и благата им, казват някои), най-често чрез демократически преврат/"революция", и да установят диктатура на демократиата и демократизма.
Според мен, загубена кауза (и най-вероятно ще инфилтрират сред демонстрантите елит-агенти, които да насочват и водят протестиращите в "правилната посока", т.е. резултатът да е отново робство и да мируват...), но поне ясно артикулираща някои обществени "тайни":

700 задържани при протест срещу Уолстрийт

Нюйоркската полиция задържа 400 демонстранти

End MEDIA BLACKOUT Occupy Wallstreet Day 1 09/17/2011

20,000 Protestors To Occupy Wall St.
... и поседно качени видеота от youtube на същата тематика, показаващи и коментиращи масовите демонстрации из големите градове на ОАД ("САЩ")
Интересно (или очаквано?) е, че най-голямата новинарска агенция, CNN (http://cnn.com), се прави на глуха и сляпа, неотразяваща това най-важно в момента и масово събитие в ОАД ("САЩ"), и занимаваща зрителите си с неща, като "революцията" в Либия, което ясно характеризира силите, които стоят зад нея.Според едно интервю, което бях чел някъде из Интернет, когато несъгласните с настоящото финансово робство недоволстват от лихвата, която трябва да плащат на частната банка, на която правителството е подписало и дало изключителни (и май неконтролирани) права да печата хартийките ("парите") за съответното правителство,

от банката им казали, че вече плануват да въведат безпарична финансова система, при която вече няма да има (анонимни) хартийки ("банкноти") и заплщането ще става само  и единствено чрез издадена банкова карта с чип. И уж това би трябвало да премахне или намали съответната лихва.

Това всъщност на практика означава увеличаване на финансовото робство, понеже така всеки ще бъде автоматично следен по 24 ч на ден какви точно стоки и услуги купува, по колко точно купува, кога точно го купува, от кого точно го купува, и прочее...

И съответно, ако по някакви причини контролиращата банка (или който контролира нея) не е доволна от притежателя на картата (например, понеже вярва в Исус от Назарет, истинският помазаник, Божият син и не желае да се покланя на това, на което светът се покланя и величае...), то с едно щракване на копче на компютъра съответният карто-чипо-притежател няма да може вече нито да купува, нито да продава...

Ако и в момента ситуацията да не е такава, според мен е добре да се обсъди в отделна тема какво е най-смислено да направи Божият човек в подобна ситуация и за какво да бъде подготвен...

Между другото, навсякъде из Интернет могат да се видят ясно изразени анти-еврейски настроения (меко казано) - достатъчно е да се погледне даден форум, коментиращ политика или финанси,
поради изтъкваното участие  на еврейски семейства в (или дори - контролиране на) спряганата олигархия-елит.

Ако всичко това в един момент прерасне в отказ на американските военни (особено по-надолу във военната им йерархия) да подкрепят и защитават сегашната държава Израел (въпреки, че предполагам, че мнозинството от евреите едва ли имат нещо общо с предмета на обвиненията, които им се отправят по инерция),

то заобикалящите я и (с право или без право) мразещите я мохамедански/ислямски/мюсюлмански народи едва ли ще се забавят да нападнат Израел, а особено гр. Йерусалим.
А дори е възможно самите американски военни в случая да воюват против Израел.
Понеже според пророчеството дадено на Зехария (14гл), накрая самият Бог ще доведе всички народи да нападнат Йерусалим и те ще го превземат, и ще върлуват там, и половината от града ще отиде в плен по народите.

Доколкото разбирам, тогава, сред тази небивала скърб, хората от плътския Израел масово ще се обърнат към Божия син и ще приемат прошка и спасение и вечен живот от Божия син, и  ще станат част от Божия народ. И тогава Божият син ще разцепи Хълма на Маслините ("Елеонски") на две и след това (в края на Божия гняв) ще воюва против земните армии оглавени от "Дивото животно" и лъжепророка му, които са нападнали и воювали против Йерусалим ("...който е градът на великия цар...") и ще ги унижщожи.
И това време може вече да не е толкова далеч...


[ Редактирано 04.10.11 17:36 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
occupy wall street
    
03.10.11 12:52 Цитирай
изказвания: 4599


Някои от информационните агенции в ОАД ("САЩ") се осмелиха да отразят какво става в собствената им кошара, а не само ден и нощ да занимават публиката си със "сериали" като този, колко окуражаваща била демократическата "революция" у "братския демократически либийски народ".


При това MSNBC окачестви действията на властите в ОАД (конкретно - на силовите им структури, вкл. и на шфовете им, които официално оправдават насилието на подчинените си над населението) като "полицейско насилие".
Покрай полицейското насилие извършвано в момента, бяха показани и примери на още - бих казал, доста брутално - полицейско насилие, като коментаторът твръди, че силовите структури на властта в ОАД насилват населението по подобен начин всеки ден.Протестите се разрастват по цялата страна. Подробности около полицейското насилие върху протестиращите.


Заплаха от групата Anonymous към банкерите (наричани също: "банк-стерс", от "банкери"+"гангстери"), идентифициращи ги като главните виновници за страданията по света:


Това, разбира се, са светски виждания и напъни, които отново няма да доведат доникъде.

Да, вероятно банкерите имат огромна вина за много неща - Бог знае най-добре, но истинската по-дълбока причина е грехът и греховността на човека, грехът, който в една или друга степен го има у всеки човек, дори в телата на Божиите хора, онези, които са родени от Бога чрез вярата в Божия син.

И у този човек с маската има грях, независимо, че по отношение на евентуалните огромни грехове на банкерите, той застава на справедливата страна.

И докато има грях у хората и Божиите справедливи наказания и проклятия тегнат над греховното човечство, нищо няма и не може да бъде добре.
Не си правете илюзии и празни надежди за разни "светли бъдещета" постигнати чрез човешки усилия.

Надежда, и то - истинска надежда, Бог ни е дал още тогава, по времето на Адам. Но тя не е основана на човешки способи и усилия.

Божието справедливо наказание - смърт и проклятия за страдания - върху Адам и плътските му деца (т.е. нас)
е заради пра-баща ни Адам, който е извършил грях против Бога и, като негови деца и наследници, ни е завещал тежко завещание - да сме продадени под греха
(а Адамовите деца, като греховни наследници, допълнително сме вършили грехове всеки ден,
а и дори родените от Бога хора, Божиите хора, и те падат понякога в грях, ако и заради милостта на Божия син вече да имат ново вътрешно естество, дар от Бога и да мразят греха, и Бог да им го прощава когато го признаят пред Него и се обърнат от греха).Единствената надежда на човечеството е Исус от Назарет, който е помазаникът, Божият син и който е Божието Слово, което е станало плът, човек.

Той спасява от греха и смъртта, като се е предал да го мъчат и да го убият несправедлво, за да понесе така греха на света. И след това Бог, неговият баща, го е съживил от мъртвите и му е дал слава и царска власт над небесата и земята. Помазаният цар, Исус от Назарет, подарява вечен живот на всеки, който вярва в Него и приема неговия дар - вечен живот, опрощение на греховете ни, осиновяване от Бога и още много Божии благословения, непостижими с човешки усилия или желания.

Вж.
Спасение"Wall Street: The Banking Owned Media and the Destruction of Democracy"
(поради американската демократическа цензура, неотразяваща тези неудобни за, както излиза, държавната властова мафия събития, изглежда, че руски медии идват "на помощ"...):Nader, Ron Paul, Kucinich Speak to Occupy Wall Street:


Те предлагат нова партия или нещо такова... За съжаление резултатът няма да е по-далеч от днешното положение.

Понеже робството на греха остава и те не му обръщат никакво внимание. Все едно да лекуваш гноясала рана, като разказваш детски приказки на пострадалия, но вече не в проза, а в стихове - брей!... ,  вместо да сложиш ефикасно лекарство и да превържеш раната.

А няма друго "лекарство" против греха, освен Исус от Назарет, който е помазаният от Бога цар над всички и всичко, Божият син.
... и последно качени видеота от youtube на същата тематика, показаващи и коментиращи масовите демонстрации из големите градове на ОАД ("САЩ")Някои видеота, отразяващи злодейството на силовите структури на сегашната човешка власт биват своевременно премахвани от youtube или дори целите потребителски профили биват изтривани -

вероятно в жалък опит да се скрие позорът на лицемерните
(понеже уж ОАД ("САЩ") и НАТО били спасявали Либия от каквото там я "спасяват", когато самите те имат нужда двойно повече да бъдат спасени от себе си и от робството на греха и на сатаната, на когото робуват всеки ден...)

и ялови човешки опити за пореден път да се постига "светло бъдеще" по човешки начин, глупаво и арогантно игнорирайки Бога, Създателят и притежателят на битието,

който дори е предал на позорна и мъчителна смърт сина си, Исус от Назарет - който е въплътилото се Божие Слово, помазаният от Бога цар, Божият син - за да понесе греховете ни и да ни подари опрощение на греховете ни, вечен живот, нов дух, жива надежда за истинско светло бъдеще - т.е. вечен живот на новата земя във видимото Божие присъствие и то - като синове и дъщери на живия Бог,

така че всеки, който повярва, че Исус от Назарет е помазаникът, Божият син, такъв да има вечен живот и да не се погуби чрез греховете си, и да не бъде хвърлен за вечни мъки в езерото с огън и сяра, което Бог е приготвил за сатаната и неговите роби-демони.


[ Редактирано 10.04.12 06:28 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
04.10.11 13:19 Цитирай
изказвания: 4599


"Occupy Wallstreet*1"-протестите прерастват в "Occupy Fed*2".


*1 Окупирай улица Wall/Ню Йорк, т.е. където се намира центърът на икономическите институти на ОАД.

*2 Окупирай "Федерален запас/"резерв"", т.е. частната банка, която в нач. на 20в. е получила власт от конгреса ОАД да контролира (печатането на) банковите хартийки (парите) на ОАД ("САЩ"),
и която мнозина считат за виновна за финансовите кризи в ОАД и сегашното положение на трилиони дълг,
и също - за реалната власт в ОАД, която всъщност контролира президентите им и конгреса им, така обезсмисляйки идеите на политическата система/религията "Демокрация"

(от гр., уж: "Народо-властие",
но всъщност: "Мажоро-крация"/т.е."Мнозинство-властие" (над останалата част народа, примерно 45%),
а на практика: "Олиго-крация"/"Олигархия"/т.е. "(Елито-)Малцинство-властие",
т.е. в края на краищата:  Прикрито елито-банко-корпорацио-властие),

която в момента определени сили неистово лансират, и в която много хора, дори Божии хора, са подведени да вярват и да одобряват и да я свързват едва ли не с универсално добро, справедливост и прочее химери в случая,

независимо, че всъщност Бог по дефиниция я класифицира към греха и гибелта, както пише:
"
...широка е портата и пространен е пътят, който води в гибел, и мнозина са ония, които минават през тях. Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират..."
/помазаният от Бога Цар, Божият син/
A от принципните поддръжници на протестите, укоряват много от протестиращите, че всъщност не разбират същността на нещата (и подведени по популистки/социалистически блянове) на практика подкрепят още по-тоталитарно и диктаторско управление в ОАД ("САЩ") от сегашното:

Occupy Wall Street Protesters Call For Totalitarian Government, Re-Election Of Obama

Възможно е противниковата страна да използва това и да настрои протестиращите един срещу друг, като обещае да изпълни популистките желания на едната група.


Милиардерът Сорос казва, че разбирал хората от протестите, като че симпатизирайки им, при което някои се опасяват протестите да не бъдат превзети от елита и да бъдат използвани всъщност в негова полза.
...последно качени видеота от youtube на същата тематика, показаващи и коментиращи масовите демонстрации из големите градове на ОАД ("САЩ")[ Редактирано 10.04.12 06:30 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
05.10.11 22:50 Цитирай
изказвания: 4599


В това видео - едно от последно качените в youtube на тема Occupy Wall street - се съдържа критика към американските официални медии, че лицемерно не отразяват протестите "Occupy Wall street/FED/America/..." (за разлика от подобни в Египет, Либия, ...)
и че публикуват лъжливи цели на протестите в ОАД ("САЩ") като напр. "Глобалното затопляне", за да скрият истинското им послание (напр. такива като: "Закрийте частната банка "Федерален Запас" ").

Също - твърдения, че различни заинтересовани страни се опитват да превземат протестите и да ги направят да работят всъщност за тяхната кауза и против интересите на протестиращите.

Както и критика към хакерската група Anonymous (заради заплахите за DOS атаки срещу борсата, която "така и така ще се срине" и тогава биха обвинили протестиращите в престъпления, според коментатора)
и към Wikileaks също,
обяснявайки, че тези двете всъщност работят за банкерите и властта, срещу които са протестите.

И т.н.
Според мен обаче, ядката на този коментар е частта относно Израел.

"...Някои дори казват: Това е заговор на Свободните зидари/Free masons. Но ще ви кажа, кой се очаква да загуби най-много , ако Occupy America сработи. И това е: Израел.

Израел ги е страх до обезумяване, ако всичко това успее. Поради две причини.

Ако Израел не успее да провали Occupy Wall Street/Occupy America, те ще загубят всички онези милиарди долари, които идват от правителството на ОД („СЩ”), за да им купуват оръжие и те да го сипят върху палестинските деца. Те ще загубят всички онези оръжия, които получават изпратени безплатно от правителството на Обединените [Американски] Държави ("САЩ"). Те ще изгубят гаранициите за заеми.

И, което е на-важно, Израел ще загуби ветото на Обединените Държави („Съединените Щати”) в Съвета за сигурност на ООН, без което те не биха могли да се измъкват безнаказно за техните военни престъпления през последния четвърт век. Така, че това е онзи, който всъщност се опитва да провали това в този момент.

Този народ (американският, м.б.) е роб на Израел по силата на това, че правителството му е роб на Израел. Ако американският народ изхвърли федералното правителство на ОД („СЩ”), Израел ще загуби най-голямото си стадо добитък-роби и ходещи портмонета.

И мисля, че това е причината, че Алекс Джоунс е излязъл там и основно "налага" ("бие") хората от Occupy Wall Street. Защото - както той сам каза, което е в едно видео на youtube – той подкрепя Израел. А Израел иска всичко това (т.е. Occupy Wall Street, м.б.) да стигне до "никъде". 
[...]

И да, през Исландската и Египетската революции медиите им обиждаха протестиращите, подиграваха им се, и казваха, че всичко това (т.е. протестите, м.б.) е заговор на недосегаема група
[...]
Но това (т.е. Израел, м.б.) е онзи, който ще загуби най-много ако Occupy America успее и затворим [частната банка] “Федерален Запас”, освободим се от това поробване, това владичество чрез "сложната лихва" (т.е. лихварство, традиц. свързвано с евреите; по-общо, банковата индустрия, м.б.).

Когато се пробудим и разберем, че владичеството на сложната лихава повече не е легитимно, властването „по Божествено право”, или властване чрез крепостническо притежаване на телата ни,
тогава Израел ще са загубили един огромен куп пари, който просто идва при тях като „манна небесна”.

Така те биха загубили защитата си в Съвета за сигурност в ООН. Защото следващото правителство, което дойде на власт в тази страна (ОАД) - когато отново започнем съвсем отначало тази нация - няма да има специални взаимоотношения с Израел или с някой друг.

Ние ще поставим ръководство, което слага на първо място Америка, а и на второ, и на трето. И всеки, който казва, че е приятел с Израел – хубаво, премести се там, ще ти дадем куфар, ето ти билета, първа класа, еднопосочен, заминавай, махай се оттук!


Но това е онзи, който е всъщност зад всички усилия да се опита и да се намери някакъв начин да се провали това движение, този протест, това масово надигане на гняв на американския народ.

Израел им харесва да ви държат всички вас като техен роб. Постоянно сте насилвани да вадите пари от джоба си и да ги пращате на Израел, евентуално за нещо, което е станало много преди изобщо да сте се родили. И това е голяма част от причината, поради която имаме толкова проблеми в тази страна. Не може да се изстиска толкова много пари от едно общество и да няма лоши последствия след това.Дали този човек е прав в тези си обвинения срещу Израел (предполагам, основно срещу Израелски водачи и лобисти сред американските власти, а не толкова срещу средно-статистистическия човек от Израел) ще каже Бог
и ще съди злите според справедливостта си и волята си, понеже Бог знае всичко и е свидетел на всичко добро или зло, което някой е направил и мислил.

Така или иначе, според мен, както бях споменал в предишно изказване, тази ситуация спокойно може да прерастне в това, държавата Израел да загуби военната подкрепа на ОАД ("САЩ"),

след което нападението й от околните мразещи я мохамедански/ислямски народи изглежда неминуемо.


Но според разкритото от Бога, Бог ще доведе всички народи да воюват срещу Йерусалим и да го превземат, а не само околните народи. Така че, аз лично очаквам, американците, заедно с околните народи, също да участват в бъдещото превземане и опустошаване на Йерусалим, описано от Бога в кн. на пророка Зехария, 14гл.
След това (а и след като евреите масово ще са се обърнали към Божия син и ще са станали част от Божия народ и ще са извикали за помощ към Божия син) Бог ще се разправи строго с армиите, които са воювали против Йерусалим - според както пише, месата им ще бъдат погълнати, както стоят на краката си и лешояди ще довършат труповете им.
[ Редактирано 10.04.12 06:31 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
израел,   краят на епохата
    
06.10.11 23:53 Цитирай
изказвания: 4599Протестите и полицейското насилие в ОАД ("САЩ") продължават


Интервю с жена, която по-рано без причина е била напръскана в лицето със зълзотворен гас, от служител от командния състав на полицията на Ню Йорк.
 
В контекста на събитията от последните дни, служител от полицията в Ню Йорк илюстративно и заканително показва как "нощната му тояга" щяла да се поизноси [от биене на протестиращи?] тази вечер...

...последно качени видеота от youtube, показаващи и коментиращи масовите демонстрации из големите градове на ОАД ("САЩ")


[ Редактирано 10.04.12 06:35 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
07.10.11 12:18 Цитирай
изказвания: 4599


Протестите в ОАД ("САЩ") продължават:


Интервю с Кейти Дейвидсън:

В материала от връзката по-долу се коментира факта, че наскоро банката "Дж. П. Морган" (J.P.Morgan), която е част от (на практика частната) централна банка на ОАД ("САЩ"), нар. "Федерален запас/резерв" (която на практика контролира ОАД и чрез тази федерация - когото може по света), е дарила 4.5 милиона долара на полицията на Ню Йорк,

същата полиция, която всеки ден бие онези, които протестират срещу контрола на Федерален запас (т.е. и на банката "Дж.П.Морган") и Компания върху правителството на ОАД, и чрез тях върху ОАД изобщо.

http://theintelhub.com/2011/10/01/jp-morgan-funded-nypd-mass-arrests-over-700-peaceful-occupy-wall-street-protesters/comment-page-1/
В следващото видео Г. Едуард Грифин (realitzyone.com) коментира политико-философски идеи (капиталъзъм, социализъм, колективизъм (корпорациите "оженени" за правителството), и т.н.), монопола/картела на частната банка Федерален Запас,
както и реалните неща, до които би имало смисъл, според него, да доведат протестите в ОАД, вкл. инициативата "Occupy Fed".

Противопоставяйки се на пропагандираната от някои медии идея, че непримливата социална и политическа реалност в ОАД в момента (срещу която са протестите) била капитализъм, както и че т.нар. капитализъм бил причината за това положение, той казва:
 
"...Вече няма голяма рзлика между системата в Америка и системата, която виждате в червения Китай или в Куба, или в каквото преди наричахме "Съюз на Съветите/Съветски Съюз" в Русия. Те имат различни етикети, но ако махнете етикета и погледнете под него ще откриете в основата колективизъм, навсякъде по света.

И ти си напълно прав, когато казваш, че адвокатите на колективизма, биха искали повече и повече, и повече да създават един "дядо Торбалан" -  те казват "Капитализмът е това, което създава проблемите. Нека да приложим още повече намеса на правителството, още повече правителствен контрол,  нака да има още повече "женитби" между коропорациите и държавата, нека да има повече от тези "частни партньорства и взаимоотношения с правителството", те оправдават това да бъде прилагана повече от същата он ази "отрова, която убива пациента", те я защитават като че ли тя се предполага да бъде лекарство за него...
"

По нататък той казва, че американското общество трябва да осъзнае този трик, който му се прилага, и след това да знае коя е латернативата на този т.нар. колективизъм. Той критикува, че тъй като корпорациите и държава(контролът) стават едно, то това води до това, което е днес в ОАД и не само там. Той иска държвата да бъде махната от бизнеса, за да има реална конкуренция и корпорациите да нямат "чадър" и защита от държавата спрямо обществото.Occupy Wall street вече и в Сан Диего. Скандират:

"[Дълговете на фалиралите] банките бяха възстановени [с парите на данъкоплатците, a] ние бяхме продадени [, за да се възстановят тези фалиралите банки]!"

"Ние сме 99%-те процента [, които робуват на 1%-я процент политически и банкерски елит]!"Полицията в Ню Йорк възседнала мотори атакува протестиращите:
...последно качени видеота от youtube, показаващи и коментиращи масовите демонстрации из големите градове на ОАД ("САЩ")[ Редактирано 10.04.12 06:38 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
14.10.11 16:18 Цитирай
изказвания: 4599
Протестите в ОАД („САЩ”) продължват и се разрастват, като обхващат и други страни (може би и в България ще има такива протести) и социално-политическият проблем изглежда, че се задълбочава.

Днес попаднах на едно видео (http://www.youtube.com/watch?v=mQMAeu16_FY, като се отвори се виждат и сродни видеота) с известния тв-водещ „борец против новия световен ред” Алекс Джоунс, който там в началото накратко излага целта на банковия, корпоративния и политическия елит да установят „нов световен ред”

 (представен от него като, глобална световна фашистка диктарура на глобалния елит, налгана чрез социализъм и комунизъм (в най-ниското ниво).
Между другото, тук има интересен материал съдържащ и цитати от официални документи, който, ако е истинен и коректен, може би има сериозна историческа връзка със сегашните събития в ОАД http://www.iamthewitness.com/DarylBradfordSmith_Rothschild.htm )

и увещаваше, и призоваваше хората какво да правели за успеха на протестите.

Въпреки, че думите му бяха „политически коректни” спрямо протестиращите (т.е. подкрепящи протестите и насочени срещу банковия, корпоративния и политическия елит),
самото държание на Алекс (както и цялостното усещане), коментирано в негативна светлина и от други хора в много други случаи, беше доста отблъскващо и безсмислено – той крещеше като „изтърван”: „А-а-а-а-а...!” и се удряше по гръдите като разгневен орангутан, „заплашавайки” по този начин елита с текущите демонстрации и показвайки им, че хората няма да „се дадат” лесно и че той щял да се бори с елита до край.

Някои коментират тук и там из Интернет, че той всъщност може да е подставено лице на същия този елит, което всъщност да отблъсква хората от това да се замислят за тези неща. Понеже е очаквано хората да не желаят да се асоциират с някой, който изглежда като „луд за вързване”, независимо колко „правилно” говори, както и да се асоциират с това, което той твърди и призовава, и за което което се бори.
(Нещо като social engineering манипулация от типа: „Изглежда, че само „луди за вързване” като Алекс Джоунс се занимават с това да се противопоставят на някакъв „елит” и „нов световен ред”. Съответно ако аз заема открита позиция спрямо спряганите „елит” и „нов световен ред”, ще изглеждам в очите на хората също толкова ненормален като него. Затова ще си трая.”).
Възможен и вариантът, при който сегашните протести всъщност са желани и предизвикани от хората, които стоят "зад сцената". Съответно би трябвало протестите да им служат на целите  - например, да сменят сегашния световен ред, с "нов" световен ред?

Бог знае какво е точно, но е напълно реално всички тези хиляди (скоро може би и милиони?) протестиращи хора, които мислят, че така се борят срещу спрягания елит и се надяват да го "победят",
всъщност да са изманипулирани да вършат всичко това от същия този елит (който пък предполагам, че е манипулиран от сатаната, за да си постигне той злините, които Бог е допуснал да извърши преди да го хвърли в огненото езеро за вечни мъки).


Възможно е и следният цитат от 1871г (чиято автентичност е оспорвана) от писмо на известния елитен "свободен зидар/mason" Алберт Пайк (удостоен с почитна статуя във Вашингтон...), описващ зловещи човешки планове, да има нещо общо със сегашната ситуация:

    "We shall unleash the nihilists and the atheists and we shall provoke a great social cataclysm which in all its horror will show clearly to all nations the effect of absolute atheism; the origins of savagery and of most bloody turmoil.

    Then everywhere, the people will be forced to defend themselves against the world minority of the world revolutionaries and will exterminate those destroyers of civilization and the multitudes disillusioned with Christianity whose spirits will be from that moment without direction and leadership and anxious for an ideal, but without knowledge where to send its adoration, will receive the true light through the universal manifestation of the pure doctrine of Lucifer brought finally out into public view.

    A manifestation which will result from a general reactionary movement which will follow the destruction of Christianity and Atheism; both conquered and exterminated at the same time.
"

(Независимо че Бог никъде не нарича сатаната "Луцифер" (в Писанията дори няма такова име), все пак е ясно, че под това име в случая се има предвид именно сатаната.)Особено впечатление ми направи нещо, което Алекс спомена мимоходом. Насърчавайки хората да протестират и да се борят с банко-корпорато-политико-елита и новия му световен ред/диктатура, той каза:

...когато говорите с вашия пастор относно това да се се изправите в подкрепа на това, което е право...”.

Това ясно показва, че той се опитва да обхване колкото се може повече социална територия и да я активизира в подкрепа на неговата борба. Дали това е искрено или всъщност е някаква социална манипулация знае Бог.Но така или иначе, това поставя въпроса: Какво да правят Божиите хора, Божият народ – т.е. родените от Бога чрез вярата в помазаника Исус, Божият син – в контекста на подобни събития? Да се присъединят ли към подобни протести или не?

Доколкото един позволен от властта протест не е грях, то позволено протестиране само по себе си не изглежда да е грях. Но след това идват самите крайни цели на протестиращите и съответно - асоциирането на Божия човек с това, което протестиращите като цяло искат и към което се стремят, както и цялостната им позиция, и облик – може ли Божий човек да се асоциира с всичко това? Аз лично нямам „готова рецепта” за всеки конкретен случай, но бих призовал към трезв ум и към преценка основана на Божието одобрение.

Въпроси като този, мисля, че биха били полезни: „Господарят Исус би ли одобрил да говоря, правя и да се стремя към това и това, и това?”.

Друго, което би трябвало да се вземе предвид е, че Божиите цели за Божия народ не са свързани с придобиване и владеене на земно плътско могъщество, земни територии, политческа власт и т.н. (или пък с воюване срещу (дори зли) хора и воюване чрез плътски оръжия),  в сегашното време на новото Божие завещание, през което Бог спасява от греха и смъртта чрез вярата в помазаника си Исус, Божият син (което време за спасение, разбира се, няма да е безкрайно, както ясно пише).

Също, Бог категорично ясно е разкрил, че в края на епохата Той ще позволи на един особено зъл враг на помазаника (гр. “antihristos“) да получи власт над цялата земя за около 3,5 години –
т.е. по времето на голямата скърб (скърб за плътския Израел, както и за Божия народ - родените от Бога, чрез вярата в помазаника Исус)
и след като тя свърши, по времето на Божия гняв (върху враговете на помазаника Исус, Божият син) след нея.

Сега дали текущо спряганият „нов световен ред” на сегашната световна олигархия (банкова, корпоративна и политическа върхушка) ще бъде същото това, което Бог е разкрил за края на епохата аз не зная – може да е, но може и да не е.

Но така или иначе, това горното, което Бог е разкрил, че ще стане в края на епохата, със сигурност ще стане и няма нещо, което да може да промени това, тъй като Бог е допуснал и определил това да стане.
Както няма начин някой да би могъл да промени това, Божият син да се предаде да бъде арестуван и несправедливо осъден и позорно и болезнено екзекутиран от светските антихрстски религиозни водачи на Израел по онова време, чрез ръцете на робовладелците им от римската империя – понеже самият Бог в милостта си към света е планувал и допуснал това да стане, използвайки злината на хората и омразата им към Бога, с цел Божият син така да понесе греха на света, така че всеки който се обърне и повярва че Исус от Назарет е помазаникът, Божият син, въплътилото се Божие Слово, такъв да има вечен живот, да му бъдат опростени греховете от Бога и да не бъде осъден на идващия Божий съд.


Така, че ако някой Божий човек, в желанието си (принципно добро) сегашната земя да не бъде владяна от сатанински слуги,  които да утвръждават греха и робството на сатаната и да правят зло на Божиите хора,
реши да се бори (особено с плътски оръжия и срещу плът и кръв, т.е. хора) да не стане това, което Бог е разкрил, че със сигурност ще стане,

то това очевидно е напълно безсмислена борба, която според мен неминуемо ще доведе и до много и големи грехове пред Бога.


Предполагам, че на всички Божии хора е ясно, че за Бог не е проблем само да каже и цялото светско царство да бъде изличено от Земята – Бог няма силов проблем с това да унищожи светските си врагове за съвсем кратко време. Но въпреки, че Бог може да унищожи светското царство сега, той е решил да определи време през, което да изчака онези, които ще се обърнат, да се обърнат към Божия син и да имат животи да не бъдат осъдени – вероятно това не е единстваната причина, но поне тази изрично е заявена в Н.З. Тук е търпението на Божиите хора.

Всичко разкрито от Бога относно бъдещето със сигурност ще стане, но включително и това, че Исус от Назарет, помазаният цар, Божитя син ще слезе триумфално от Божиите небеса тук на земята и ще разруши светските царства и ще предаде цялата тази земя в ръцете на своя народ – родените от Бога чрез вярата в Него – и ще царува 1000 години видимо над цялата тази земя от Йерусалим („...който е градът на великия цар...”),
преди Бог да унищожи тази тези земя и небе,
и след това да дойде времето на Божия съд и осъждането в огненото езеро за вечни мъки (което е втората смърт),
и преди Бог след това да заведе своите си на новите небеса и земя след съда, където Божиите хора облечени в нетление ще живеят във видимото присъствие на Бога и на Агнето за вечни безкрайни времена.


[ Редактирано 15.10.11 17:23 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
15.10.11 11:43 Цитирай
изказвания: 4599

Американската политически-"дясна" организация Emergency Committee for Israel (Аварийна Комисия за Израел) вижда протестите в ОАД("САЩ") като анти-израелски (т.нар. "анти-семитски"), вероятно във връзка с негативните настроения спрямо международния банкерски елит, спряган да е доминиран от еврейски семейства свързани с Ционизма и създаването на държавата Израел, и, както във видеотата по-горе се вижда, обвиняван в робовладелство над народа на ОАД ("САЩ").

Организацията е  разпространила следната реклама, коментирана в това видео:

Въпреки, че протестиращите държат протестите им да са мирни, не се знае до кога това положение ще се запази, имайки предвид широко коментираната намеса на американската полиция, квалифицирана дори от някои американски медии като "полицейско насилие".

Заб.: Някои от видеотата може да не се отварят, тъй като изглежда Google-Youtube маха видеота с особено брутално насилие (от страна на полицията) от сайта си, "поради нарушение на правилата на Youtube":[ Редактирано 10.04.12 06:41 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
15.10.11 18:22 Цитирай
изказвания: 4599


Вече и в Азия - Оccupy Tokyo...


...и в Европа - Оccupy Frankfurt (там се намира "Централната европейска банка")

След полицейско насилие на протестите в Берлин протестиращ се обръща към властта с анти-капиталистически и анти-глобалистки искания, както и с такива за т.нар. "директна демокрация" (т.е. без "представители" в парламент), както и нежелание повече Германия да е в глобална европейска структура като Европейския Съюз


Occupy Rome - Рим / Италия. Започнали като мирни протести, след намесата на малка неидентифицирана (провокаторска?) и маскирана група, преминават в безредици...


Occupy Paradeplatz/Zürich - Цюрих / ШвейцарияOccupy Sydney - Сидни / Австралия


Occupy Toronto - Торонто / КанадаИ множество още градове по света...Въпреки че отделните изявени протест-идеолози относно какво би било най-добре да постигнат протестите нищят банката "Федерален Запас (Резерв)", международния банкерския елит по принцип и неговия контрол върху правителствата на отделните държави и бизнеса, и прочее, и прочее,

във видеото от Франкфурт по-горе, записаната говорителка ентусиазирано обявява, че чрез протестите протестиращите щели да разрушават капитализма...

(въпреки, че според мнозина това, което се наблюдава в ОАД("САЩ" всъщност не е "капитализъм", а е "колективизъм" (елит от банкери + корпорации + политици експлоатират 99% поданици) ) ...Подобна анти-капиталистическа борба чрез протестите се спряга и в интервюто от Лондон.
Изглежда много вероятно протестиращите да се увлекат по популистки фантазии на тема "светло бъдеще" чрез "социализъм", "комунизъм" и прочее зловредни безпътици,
използвани безмилостно за постигане на съвсем различни цели от това, с което занимават подведеното и използвано за пореден път общество,

и едва ли споменатите по-горе идеолози ще могат да им повлияят.Не зная дали цититатът от Пайк със зловещите планове по-горе е автентичен, но нещата взеха да съвпадат твърде много...
И ако за протестиращите по целия свят, алтернатива на т.нар (ОАД/САЩ)"капитализъм" е т.нар "социализъм/комунизъм", то изглежда, че хората много бързо и наивно забравят историята, например - тази на източна Европа и бившите комунистически страни там...


А може и друга сатанинска алтернатива да наложат върху населението...
...последно качени видеота от youtube, показаващи и коментиращи масовите протести из ОАД ("САЩ") и други страни
"Да дойде Твоето царство!" /Мт./


[ Редактирано 10.04.12 06:44 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF