Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ursula haverbeck   антарктида   божие всезнание   виктор вирчев   земни езици   кравиране   неразумни постъпки   последователи на помазаник   реформиран   слънце  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
За златото, хартийките, поробването на държави и края на епохата
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

04.03.10 14:32 Цитирай
изказвания: 4640


Статии с може би полезна за някои информация: http://www.novini.net

(хареса ми едно изречение: "Когато човек печата пари, това е измама, когато държавата печата - инфлация ")

...не че златото или среброто са голямо богатство в сравнение с истинското богатство, което Бог подарява, но хартийките ("парите") са още по-безстойностни и чрез отдавна действащата порочна и измамна "балонена" финансова система, са ефективен инструмент за упражняване на земно робство от имащите власт (вкл. и над "легалното" печатане на банкови хартийки ("пари")) над нямащите власт (и съответно - хартийки).

Но скоро Бог ще хвърли най-големия измамник в подземната бездна и 1000 години той няма да може да мами народите да нападат Божиите хора. Нито да прокарва измамни хартийчени финансови системи.
През това време едва ли някой ще ползва зелени американски хартийки или европейски по-шарени хартийки. Освен за разпалки може би...

[ Редактирано 04.11.11 12:53 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
ддс,   дефлация,   златен стандарт,   златно покритие,   злато,   инфлация,   краят на епохата,   нов световен ред,   пари,   финанси,   финансово робство
    
19.03.10 16:41 Цитирай
изказвания: 4640

превод на откъси от http://www.informationliberation.com/?id=29387
-----------------


Пари от въздуха: Сега пък председателят на (частната банка, б.п.) „Федерален запас (или „Федерален резерв”)”,  Бен Бернанке, иска да премахне напълно изискванията за банкови запаси?

До сега ОАД („САЩ”) работеха под банкова система с „частичен запас”. От банките винаги се изискваше да държат малка част от вложените пари при тях, за запас, и им се позволяваше останалите да ги използват за заеми. Но сега се оказва, че председателят на банката „Федерален запас”, Бен Бернанке иска да премахне напълно изискванията за минимален запас., които – казва той – „предизвикват разходи и деформации на банковата система”.

[...]

Това просто е напълно нелогично. Но то си е точно там черно на бяло на самия сайт на банката „Федерален запас”.

[...]

Какво, о небеса, си мисли Бернанке?

Ама разбира се, той е „Личност на Годината” от списание „Time”,  така че ли не би ли трябвало всички ние да млъкнем и да се доверим на неговата експертна позиция?

Едва ли.

Истината е, че Бернанке превръща финансовата система на ОД („СЩ”) в пълна каша.
За щастие има някои членове на Конгреса, които осъзнават това. Един от тях е републиканския член на конгреса Рон Паул от Тексас. Той предизивка огнена буря като представи законопроект, който би подложил (частната банка) „Федерален запас” на подробна финансова ревизия за първи път откакто е създадена. Рон Паул осъзнава, че да се създават пари от въздуха само ще създаде големи проблеми.

Това е извадка от забележките на Рон Паул към председателя на „Федерален запас” Бен Бернанке на изслушване пред конгреса...

“  “Федерален запас” в сътрудничество с гигантските банки създадоха най-голямата финансова криза, която светът е виждал. Глупавата идея, че неограничени количества от пари и кредити създадени от въздухa могат да осигурят стабилен икономически растеж ни достави тази криза. Вместо икономически растеж и стабилни цени, („Фед”-ът)  ни даде държавна и финансова система която сега заплашва световените финансови и политически институции.
Преследването на същата политика на прекомерно харчене, увеличаване на дълга и паричното обезценяване
(т.нар. „инфлация”, букв. „надуване, увеличаване (на хартийките (парите) или според някои: на цените)”) може само да комбинира (т.е. и така да увеличи, б.п.) проблемите, които изискваните поправки предотвратяват. Удвояването на издадените пари не сработи, очетворяването им също няма да сработи. Изкупуването на неплатените дългове на привилегированите институции и изхвърлянето на безстойностни активи върху американския народ е морално погрешно и безплодно в икономически аспект.


Истината е, че финансовата система, която създадохме прави обезценяването на парите („инфлацията”) неизбежно. Доларът (ОД) е загубил повече от 95% от стойността, която е имал, когато „Федерален запас” е била създадена. През това десетилетие стойността на долара ще намалее още доста повече.

Това не изглежда като много добро вложение.

Но когато дадеш власт на банкерите да създават пари от въздуха се случва точно това.

И нещата тепърва започват да се влошават.

Особено ако Бернанке си получи своето и изискванията за запаси бъдат изцяло премахнати.

Икономиката на ОД вече е една огромна каша и на кормилото стои приятел, който просто не схваща ситуацията.

Идват трудни времена.

[ Редактирано 12.07.10 13:20 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
19.03.10 16:48 Цитирай
изказвания: 4640
Не бих казал, че толкова ми е интересна американската икономика или пък политическите им борби (или може би по-скоро „политическия театър”), но покрай цялостната мъгла понякога се прокрадва и някой незначителен лъч светлинка.

За мен лично откакто властта в ОАД („САЩ”) е заменила относително само-стойностното (за търговия) в земни условия злато с хартийки (естествено - безстойностни)
и насилствено е "изкупила" (подобно на комунистическия "легален" пладнешки грабеж на земята на хората преди 50-60 години) всичкото злато от хората (срещу определен от властта брой зелени хартийки за грам злато),

финансовите кризи там (а и на всякъде, където купуват живота на хората с хартийки) са нещо напълно закономерно и очаквано. Предполагам, че те дори се използват като политически лостове от онези, които упражняват властта си да печатат хартийки („банк-ноти”), с които да купуват животите, времето и труда на хората (т.е. робите, иначе вярващи, че са свободни, собено американците).


Всичко това може донякъде да е неосъзнат опит (явно и очаквано - неуспешен) да се избяга някак си от страшната действителност на Божието наказание над съгрешилия Адам и неговото потомство – смърт, тежък труд, болезнено придобиване на деца, неплодородна земя, болести и т.н.; някакъв опит за непостижима самозадоволяваща се система, за изфантазирано богатство и благоденствие.
И логичните „кризи” (т.е. когато се спука балона на благоденствените фантазии) все трябва да връщат „на земята” фантазьорите, колкото и "учени" или "опитни" да са, и колкото и голяма власт да имат.

Но, кой знае, може също и да е напълно осъзнато и хладнокръвно използване на властта за безмилостно и брутално използване на подвластните с надежда за (поне лично) благоденствие и живот,
като тя се опитва да се скрие зад „научни”, „финансови”, „фискални”, „икономически”, „деривативи” и прочее велико-звучащи концепции.

Бог знае... Каквото и да е, нищо няма да остане от нея, както и от тази земя и небе, според думите на Божия син.


За всеки случай споменавам, че, както пише, борбата на Божиите хора не е срещу плът и кръв, нито с плътски оръжия, нито има за цел придобиване на "ядене и пиене", дрехи, земи, сгради или нещо такова - най-малко пък хартийки. Както пише, Бог знае от какво имаме нужда и ще даде на онези, които са негови деца каквото им е нужно за сегашното време, а в следващата епоха - и несравнимо повече от всички сегашни земни благословения. Бог се смилява дори и за враговете си - "защото Той прави слънцето си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните".
А ние трябва да се стремим и борим, и воюваме да придобием/имаме Нещо Съвсем Друго (който е чел думите на Господаря, разбира и знае).Колкото и да е невероятно, Бог е дал спасение от греха, смъртта и всички останали неща от наказанието над съгрешилия му човек въпреки, че безсмъртието на телата предстои и за онези, които са приели Божието спасение. И който приеме Божия дар няма да се посрами, вечно. За Божиите хора идва истинско Божие светло бъдеще, дадено им от Бога поради страданията и саможертвата на Божия единствен син – Исус от Назарет, който се е предал да бъде убит, за да понесе греха на света (но след това и е бил съживен от мъртвите от Бога, неговия баща), така че всеки, който вярва в Него да не се погуби, а да има вечен живот.

А човешките напразни напъни да поправят онова, което Бог е развалил са обречени, ако и човек да не му се иска да принзава това и да планува следващата „съвършена” финансова хартийчена или политическа система (примерно "Демокрация"...) и пореденото „светло бъдеще” – сега вече „демократично”, а не „комунистическо”.

[ Редактирано 25.09.11 14:54 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
власт,   демокрация,   комунизъм,   пари,   роби,   светло бъдеще
    
14.11.10 13:25 Цитирай
изказвания: 4640

Попаднах на едно интересно филмче (със субтитри е):

##РЕДАКТИРАНО## classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0" id="player2" name="player2" width="450" height="300">##РЕДАКТИРАНО## type="application/x-shockwave-flash" id="player2" name="player2" width="450" height="300" flashvars="file=http://star05.net/movies/videos/9.flv&image=http://star05.net/movies/videos/9.jpg" src="http://star05.net/player/player-viral.swf">##РЕДАКТИРАНО##>##РЕДАКТИРАНО##>[ Редактирано 14.11.10 13:26 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
03.04.11 14:01 Цитирай
изказвания: 4640


Тук попаднах на едно интересно видео с Джон Перкинс, който е отказал се от "професията", бивш "икономически убиец" (на държави/народи) и е решил да сподели своята позиция относно съвременните форми на робство...

Филмът е разделен на 7 части ("Говорейки свободно" с Джон Перкинс (1/7) , ...(2/7), ...(3/7), и т.н. ), които обикновено се появяват отдясно на текущото видео в youtube в списъка със сродни видеота и лесно могат да се пуснат едно след друго.1 http://www.youtube.com/watch?v=2GLLJMfNBME&feature=related
2 http://www.youtube.com/watch?v=-IZCDIr_rcY&feature=related
3 http://www.youtube.com/watch?v=grIhwjBGvOs&feature=related
4 http://www.youtube.com/watch?v=zafjl5sSBSM&feature=related
5 http://www.youtube.com/watch?v=m4p3r2u6IqM&feature=related
6 http://www.youtube.com/watch?v=8b9Zg_aGXdQ&feature=related
7 http://www.youtube.com/watch?v=xlDL3nhcIvM&feature=related


[ Редактирано 10.04.12 06:18 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
09.04.11 01:02 Цитирай
изказвания: 4640Бог знае дали това е вярно... какви ли неща ще се разкрият на Божия съд...[ Редактирано 10.04.12 06:20 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
25.09.11 14:52 Цитирай
изказвания: 4640


"Най-малко 80 души са арестувани в Ню Йорк, на Уолстрийт, след като демонстративно показват разочарованието си от американската финансова система и борсовите практики..."
...и един не много стар филм по темата: Господарите на парите (англ.)    (Тук статия за филма в Уикипедия (рус.))

Според посланието на филма: „...През 1913 Конгресът (на ОАД /”САЩ”/, м.б.) е дал на една независима банка, измамно наименована „Федералният Запас /”резерв”/ ”, монопол върху издаването(печатането) на американските пари и дългът натрупан от тази, явно частна корпорация, е това, което убива американската икономика....

А един от техните президенти, Т. Джеферсън, е цитиран да казва: „...Искрено вярвам, че банковите институции са по-опсани за нашите свободи от изправили се (срещу нас) армии. Властта за издаване/печатане (на пари) би трябвало да се вземе от банките и да се възстанови на народа, комуто тя с право приндлежи...Според мен самият дизайн да се търгува с (естествено безстойностни, особено пък когато са и без "златно покритие" както е днес) хартии (независимо кой ги "печата" т.е. контролира),

обрича клиентите на "печатницата" на финансово робство на "печатницата" и неспирни финансови кризи, причините за които били уж (само) разни недобросъвестни банкови играчи или неправилен баланс, или неща от този вид. 
Понеже когато едно нещо е порочно още в корена си, то орязването на "лоши клонки" не може да реши проблема.


А да не говорим за още по-дълбоката причина, която е грехът, на когото огромна част от човечеството робува

- вероятно и мнозина от онези, които създават такива финансово-робовладелски схеми и успяват по един или друг начин да ги наложат като държавен закон -

продадено под грях и не приело Божието спасение от греха и смъртта чрез вярата в помазаника, Божият син.Но така или иначе, хубавата новина е, че Бог, заедно с много други греховни неща, скоро ще унищожи и всички робовладелски печатници на хартийки и подобни имуществени инструменти, когато, след края на голямата скърб (за плътския Израел и за Божия народ), настъпи времето на гнева Му срещу враговете на Неговия помазаник, Исус от Назарет.


[ Редактирано 27.09.11 01:50 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
26.09.11 12:29 Цитирай
изказвания: 4640


Друг интересен док. филм - Историческо интервю с Аарън Русо. Свидетелят изглежда е светски човек, но нещата, за които свидетелства може да представляват интерес за някои:1 http://www.youtube.com/watch?v=X5UaTUBt04M
2 http://www.youtube.com/watch?v=lNUHV-E8Gx0
(Тук, в част 2 /в 3.43 мин.сек/ Аарън твърди, че хората се раждат с човешки права дадени им от Бога. Но преводачът очевидно не е пожелал да преведе това за бълг. зрители. Малко по-нататък прави същото.
Интересно какъв ли точно смисъл намира преводачът в това да превежда филм, изобличаващ дадени евентуални гигантски измами, заговори и злоупотреби, сам подвеждайки зрителите, скривайки от тях това, което Аарон конкретно говори?...)

[ Редактирано 10.04.12 06:24 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
аарън русо,   данъци,   демократизъм,   демокрация,   конституционна република,   мафия,   нов световен ред,   олигокрация,   тотален контрол,   фед,   федерален запас,   федерален резерв
    
30.09.11 16:12 Цитирай
изказвания: 4640

С бодри крачки към бленуваната централна финансова тирания

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4163711
Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
30.09.11 22:31 Цитирай
изказвания: 605
благодаря ти за линковете, любопитно интервю. Доколкото разбрах този мъж не е вече сред живите.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF