Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

digital angel   витюк игор иванович   добро и зло   ислямизация   никеа   огнената геена   отричане от помазаника   превод на седемдесетте   свобода в помазаника   свободна воля  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Амилениализъм - нека помислим...
Започване на нова тема
    

04.12.09 12:58 Цитирай
изказвания: 606
Здравейте ,
тъй като , от известно време си пиша в един православен форум с едни наши братя и сестри там( повечето от активните са наистина такива) , се заформи една доста дълга дискусия  , относно православните възгледи за милениума , с които аз лично решително съм несъгласен.
Та въпросът ми е , има ли някой идея откъде са се пръкнали тези тяхни преобразни тълкувания на 1000 годишното царство и има ли връзка това с гръцката философия някак си.

Също трябва да отбележа и че някой от ранните авторитети в християнството , като Иреней Лионски и Папий ( казват ученик на йоан пряк) , са били на мнение за буквален милениум на земята , тълкувание до което , и аз стигам абсолютно...
Защо тези двамата , а и други покрай тях като Тертулиан , са били така да кажем низвергнати по този въпрос?

Струва ли ви се опасно тяхното разбиране с нещо , и дали не ще послужи по някакъв начин за целите на антихриста?

[ Редактирано 28.01.15 21:09 ]

Най-отгоре
амилениализъм,   милениум,   православие,   хилиазъм
    
05.12.09 23:52 Цитирай
изказвания: 4916
Мислех да пиша нещо още по-дълго, но се отказах. Като се погледне историята, очевидно един от изворите, от който източно-римските идеолози черпят, прегръщайки идеите на т.нар. „амилениализъм“, е философът с платонистки уклони, Ориген,
който на практика отхвърля предишните позиции по тези въпроси, държани например от Ириней, Юстин, Папий и други, както и ти си писал.

След това другият влиятелен мислител очевидно е Аврелий Августин. Съответно, като „страничен ефект“, това учение, чрез римо-католицизма, донякъде очаквано, засяга и Лутер, и Калвин. Там, освен платоно-оригенските схващания и доводи, допълнително играе роля и изявеното анти-еврейство - и при римо-католицизма, и при Лутер след това - "Как така Божият помазан цар ще царува над цялата земя от Йерусалим ?! А не примерно от Рим..."


"Разбира се", те припознават и Ириней, и Юстин, и Ориген (който отхвърля ученията на предните), като свои "свети бащи" (тамянно-арх. "светИ отци"). Нещо като да си едновременно последовател
хем на монархистите,
хем на френските "велико"-превратаджии(т.н. "революционери").


По мое впечатление, в тези кръгове по принцип обичат да съчетават все що е наоколо.

Примерно

Божията истина
и бесовската римска империя (цезаро-папизъм, или другаро-комунизмо-синодализъм /въпреки, че последното е само условно противоречиво, понеже Бог не учи никъде за "светИ синоди на нещо наречено БПЦ или пък РЦП, или Х-ПЦ, или Υ-ПЦ"/ )

или пък -
Божията истина
и ала-платонските бълнувания на някого (както е в случая, според мен).Въпреки, че някои от ученията на забележителния образован деец и припознаван от мнозина (дори днешни) за техен „свят баща“ (тамянно-арх. "отец"), Ориген,
са осъдени и „анатемосани от хора, чиято дума една от днешните най-най-най-...-прави т.нар. „църкви“ (за мен източно-римски партизани) счита за Божие слово (между другото, както зная същите недолюбват и другия техен „свят баща“, Аврелий, по някои отделни въпроси),

то все пак, явно по отношение на
буквалното завръщане на Божия помазан цар и син, Исус от Назарет,
буквално
да царува 1000 години над цялата тази буквална земя от буквалния Йерусалим,
заедно със своите буквално свети хора, буквално съживени в буквално нетленна плът (но все пак плът, такава която може да се види с очи и да се попипа с ръце)*

та по отношение на това конкретно учение на техния иначе „свят баща“, Ориген, източно-римските идеолози неочаквано са напълно съгласни и „оригено-приемствени“, така да се каже.


*
(поне със сигурност (ще царува) с Божиите хора по онова бъдещо време, които ще откажат да приемат онзи белег и да се поклонят на изображението/статуята на „хищника“/“звяра“ и съответно ще бъдат убити телесно заради това, но след това и съживени телесно от мъртвите в слава)

Е, подобно на пъстрата палитра от човешки измислици, на които е богат Аврелий, така и на Ориген не му липсват такива.

Например, отричайки Божието слово, достопочтеният „свят баща“ на византийските партизани, Ориген, ги учи, че всички духове (хора, демони, ...) накрая щели били да бъдат спасени.

Но всъщност мащаба на неописуемия wannabe-синкретичен ошав
от гръцки философски/религиозни басни (имащи вид на мъдрост и естествено изучавани в храмовете на сектата на еволюционистите и антихристите)
и от Божиите свети слова, записани в светите книги,
може да се „преживее“ само като се чете същия този.


Е да, за Ориген, "светИя отец" на източно(т.е.византийската)- и западано-римските секти,
„няма как“
Божият помазан цар и син, Исус от Назарет (когото Бог е направил и господар, и помазан цар),

в края да се яви в слава в небесата, имайки плът и кости,

да съживи телесно (в плът, макар и нетленна) своите умрели последователи и братя, а онези от тях, които са останали живи дотогава  - да промени телата им за един миг и да им даде нетленна плът,

и да ги вземе всички тези при себе си в небесата, за да гледат славата му и да са там където е и той,

да излее върху земята Божия гняв, гневът на Агнето,

в края на гнева като слезе на земята, имайки плът и кости,  да награди верните си и да посече враговете си (както е предупредил, че ще направи като се върне, и както и Божиите пророци са записали Божиите думи),

и да царува 1000 години от земния Йерусалим  над цялата тази земя и над останалите живи след Божия гняв хора от всички земни народи (и дори да ги наказва, ако извършат нещо, което според Него е достойно за наказание),

и то да царува заедно със своите съживени телесно от мъртвите убити верни ученици и свидетели, 

след това да унищожи тази земя,

след това да хвърли сатната в езерото с неугасим огън и сяра, където от 1000 години все още ще бъдат мъчени сина на гибелта и лъжепророка и така ще продължи за вечните векове, както пише,

и след това ще съживи останалите мъртви и те ще бъдат съдени от Бога по делата си пред големия бял Божий престол, и който не бъде намерен записан в книгата на живота ще бъде хвърлен за вечни мъчения в същото това езеро с огън и сяра, което е втората смърт...

„Няма как“, да,...
щом като за "великия" Платон и компания плътта била не-знам-какво-си,
пък платонските Идеи не-знам-що-си... 
и, съответно, щом Платон за Ориген също е не-знам-Кой-си.
„Няма как“
,

щом всички същества (видими и невидими за нас - хора, небесни духове, ...), които Бог създал, били създадени първоначално само като духове (и били равни и еднакви като комсомолци),

и било имало някакво си правило (вероятно правило от гръцката философия, т.е. за "светИ отец" Ориген и за рожбите му "= Божие правило" ?), че в края на всяко нещо (напр. на Божието творение), то било ставало същото, като това, кеото е било в началото си -

т.е. щом в началото Бог уж бил създал духовете на всички същества (хора, демони, и т.н. , но само духове, без тела (телата били дадени за наказание)),
то накрая пак трябвало да останат само духове,
и "долната" "затворническа" плът не трябвало да я има.

И тези духове (без плът), "естествено", трябвало задължително да бъдат възстановени и спасени накрая, понеже в началото когато Бог ги е създал те не са били паднали в грях и "наказани" от Бога чрез поставянето им в тела от плът.И щом не било трябвало да има плът на края,


тогава "логично" Разкр 20 не бивало да се приема буквално
,


а трябва да се разтълкува, и то по платоно-оригенски.  Явно, за да бъдат удовлетворени схващанията на Платон и Ориген за някои видими и невидими работи.


„Няма как“,

щом за Ориген неугасимият огън на огненото езеро, което гори с огън и сяра, където ще бъде хвърлен сатаната (а няма да бъде спасен) при "звяра" и при лъжепророка (мъчени вече от 1000 години),

е само една алегория

и бил нещо като болезнено душевно състояние, разултат от измъчването на някого от съвестта му... (а съвсем не действителен огън, който причинява болка на съживен телесно от мъртвите човек),

и всичко това - само временно, с цел "очистване", нещо като "чистилище",

и после всички отново спасени и възстановени, независимо какво са повярвали и правили преди...


Уж бил ненавиждал докетизма, а той (Ориген) в някакъв смисъл май направо си му е конкуренция...
Отделно от това,

Звездите май имали душа...

На душата било назначено плътско тяло, като форма на наказание за нейния грях да гледа надолу към греховната земя... 
(т.е. ако нямаше грях, тогава не би трябвало Бог да създаде плътски тела на вече създадените души,
и също излиза, че всеки човек преди да се роди, (уж) вече уж бил съществувал на небесата)Изобщо от тая Александрия все едни такива работи излизат...
Скъпи, не вярвайте на всеки дух, а проверявайте духовете дали са от Бога, защото много лъжепророци се появиха в света.

По това познавайте Божия дух: Всеки дух, който признава Йесус помазаникът дошъл чрез плът, е от Бога. А всеки дух, който не признава Йесус помазаникът дошъл чрез плът, не е от Бога, а този е [духът] на противника на помазаника, за когото сте чули, че ще дойде и сега вече е в света.

Вие сте от Бога, дечица, и сте ги победили, защото онзи, който във вас е по-голям от онзи, който е в света. Те са от света и затова говорят от света и светът ги слуша. Ние сме от Бога. Който познава Бога, слуша нас. По това познаваме духа на истината и духа на заблудата. 

/из 1-то п-мо от Йоан/
Е, дано ги послушат и не се погубят...
[ Редактирано 26.12.17 08:52 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
августин,   августин блажени,   алегорични 1000 години,   алегорични хиляда години,   амилениализъм,   блаженият августин,   буквални 1000 години,   буквални хиляда години,   докетизъм,   източно-римско православие,   ириней,   милениум,   нео-платонизъм,   ориген,   папий,   постмилениализъм,   претеризъм,   хиляда-годишно царуване
    
06.12.09 00:27 Цитирай
изказвания: 4916

А дали специално това би могло да бъде използвано от "звяра"...

Ами според мен всяка заблуда или грях могат да бъдат използвани от сатаната против Божиите хора.


Според Ориген, Августин и тези, които са се (според мен) подвели след тях, нямало да има буквално царуване на Божия помазан цар и син на тази земя от Йерусалим ("...който е градът на великия цар..."),
както това е описано в Разкр 20 гл.

Според тях, както предполагам знаеш, описаното в 20 глава било образно описание на това, което става в момента (по-точно от около 2000 години насам).

Ако приемем, според техните заблуди, че единствено тяхната секта е Божият народ (както и много други секти вярват подобни неща, примерно "мормоните"),

то тяхната секта в момента била царувала...  заедно с помазания цар (от небето)

а сатаната в момента бил вързан и хвърлен в подземната бездна и не можел вече да подмамва народите, за да не нападат те Божиите хора.По това, разбира се, могат да се кажат много неща, но лично аз в момента няма да мога да се занимавам с това. Преди време бях писал някои доводи против това (за мен) лъжеучение, тук: 1000 години царуванеМежду другото, можем да отворим няколко теми, които обсъждат различни аспекти на обсъжданото царуване, което е описано в Писанията - и в пророците, и в документите на новото Божие завещание.
Казвам няколко теми, понеже поради противоречивите схващния по тази тема, има доста неща, които в един момент просто се налага да бъдат уточнени и обсъдени и ако са на едно място става много объркано и много трудно за следене.[ Редактирано 16.07.10 16:48 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
08.12.09 11:50 Цитирай
изказвания: 606
Да и аз мисля по тези въпроси като тебе.
Има интересни неща в Исая , там сякаш вечността и милениума се сливат. Колко пъти има ново небе и земя?Аз мился един път. Имам някакво мнение относно това, сякаш припокриване, на милениума с вечността. Ти какво мислиш?

[ Редактирано 08.12.09 12:04 ]

Най-отгоре

    
08.12.09 12:18 Цитирай
изказвания: 4916
В момента се сещам за 2-3 Божии пророчества относно тези неща, записани от Исая. Предполагам говориш за написаното към края на книгата?адм.бел.
разкл. в: Ис.65,66 - Царуването на помазания цар с неговите си (на тази земя)
[ Редактирано 16.07.10 16:49 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
11.01.15 22:26 Цитирай
изказвания: 4916
(разкл. от: Някои въпроси за хилиазма (Г.Шопов) - доводи в подкрепа на амилениализма)

Julian, ако правилно съм разбрал, ти за момента нямаш определена позиция и изследваш различни източници по въпроса, и съответно си чел най-различни доводи в една или друга посока.

Би ли критикувал позицията - независимо лично или чрез доводи от други - която имам по въпроса за алегоричните 1000 години, по-специфично - таблицата там с критиката на а-/пост- милениалното тълкуването на Разкр 20.4,5?

Бях оставил връзка в критиката ми на коментарите на Лопухин върху 2сол.,2гл, към едно изследване за 1000 години царуване, което публикувах отдавна.

Директна връзка към таблицата там: http://edinni.com/p/blogs/?blog.95#alegorii
[ Редактирано 11.01.15 22:28 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
12.01.15 10:36 Цитирай
изказвания: 181
Темата ще отнеме време за отговор. Моля за известно време за да се опитам да изложа информацията и да я систематизирам, доколкото мога.

Най-отгоре

    
27.01.15 00:56 Цитирай
изказвания: 4916

Още един довод относно бъдещо царуване - песента на спасените от всеки език и народ (Разкр. 4):

В хронологичната таблица, добавих коментар/цитати, който се вижда, като се потърси там текст  Разкр. 4:2-5:14  (коментарът е под него)
[ Редактирано 27.01.15 01:35 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
28.01.15 18:45 Цитирай
изказвания: 92
От Откровение 20 глава, стих 4 става ясно, че хилядагодишното царство е след антихриста. Освен за две възкресения, се говори и за първа и втора смърт.

Най-отгоре

    
01.02.15 20:23 Цитирай
изказвания: 4916
Въпрос по темата, относно Разкр. 20:5:


Кои и какви точно са "останалите мъртви" в Разкр.20:5?  И какво общо имат те с мъртвите, описани преди това (понеже казва: "останалите")?Както се вижда от текста,  те са били живи (първите са вярвали в Исус, родени от Бога.),
и след това,  всички тези (и първите, и останалите/вторите) са станали мъртви.
1. Първите мъртви,

Преди да станат мъртви, първите мъртви, са били живи, но понеже са държали свидетелството на помазаника Исус (т.е. били са и родени от Бога, живи в дух, под новото Божие завещание)са били убити телесно от звяра, отказвайки да му се поклонят ( а не от Бога, поради наказание за грях).
Йоан вижда душите им, когато те са още телесно мъртви (понеже са били убити заради вярата си в Исус, а не от Бога, като наказание за грях).

След триумфалното завръщане на земята на Царя

- а той се е върнал на земята да стъпче лина на Божия гняв, и да съди и царува. А не да изкупва грехове! (вж п-мо до евр., 9:28) -

та след неговото завръщане (когато Йоан вижда душите им, когато те са още мъртви телесно), те биват отново съживени от Исус и след това царуват с него 1000 години.
Т.е.  
1. живи ->
2. убити от звяра/мъртви (Йоан вижда душите им) ->
3. съживени от мъртвите телесно2. Останалите/Вторите мъртви.


От контекста се разбира, че вторите/останалите мъртви също са били живи преди да умрат. Понеже "като вид" те са като първите (които първо са живи и вярващи в Исус, а след това убити от звяра) - за това казва: "останалите мъртви".

Вторите също ще бъдат съживени (подобно на първите),
но не заедно с първите (които са били убити заради вярата си в Исус),
а чак - след като първите (живи -> убити/мъртви -> съживени) царуват 1000 години с помазаника.

Останалите/Вторите мъртви ще бъдат съживени от мъртвите, за да бъдат съдени от Бога пред Божия престол и който не се намери в книгата на живота ще бъде хвърлен в огненото езеро, което е Втората смърт.
Т.е.
1. живи ->
2. умрели/мъртви ->
3. съживени от мъртвите, за да бъдат съдени от Бога пред Божия престол, когато е наказанието в огненото езеро/Втората смърт

Та какви точно са вторите ("останалите") мъртви?

- Как се е стигнало до там, че вторите/останалите, преди това бидейки живи, да умрат, подобно на първите? 

Напр. причината първите да умрат, е, че понеже, бидейки живи телесно, те са вярвали в Божия син (и са били родени от Бога и живи духом),
то те са отказали да се поклонят на звяра и да приемат белега му, и той ги е заклал/убил телесно. А не са умрели поради Божие наказание върху тях, поради техни грехове.

А защо са умрели останалите/вторите мъртви?- Защо вторите/останалите мъртви Божият син не ги съживява от мъртвите заедно с първите мъртви, а ги съживява от мъртвите чак след 1000 години царуване на първите с помазаника, за съд пред Божия престол, след който съд идва огненото езеро, Втората смърт?


- Какъв е смисълът на съживяването на останалите мъртви?

Напр. първите мъртви (на които Йоан е видял душите преди да бъдат съживени) са били съживени, понеже преди това са били убити от звяра, а преди да бъдат убити, те, бидейки тогава живи, са вярвали в Божия син и са отказали да се поклонят на звяра,
и поради всичко това Божият син ги съживява в нетленна плът за да царуват заедно с него 1000 години на тази земя.  След това Бог съживява и останалите мъртви.
В този смисъл защо Бог съживява и останалите мъртви?


Текстът:

В Разкр.20:5:
Останалите мъртви не оживяха докато не се свършиха хилядата години.


Ето целият пасаж:
"Видях, че от небето слизаше вестоносец, който имаше ключа от бездната и голяма верига в ръката си. И хвана змея, древната змия, която е клеветник и сатана, и го върза за хиляда години, и го хвърли в бездната, и го заключи, и запечата над него, за да не примамва вече народите*, докато се свършат хилядата години. И след това той трябва да бъде пуснат за малко време.

И видях престоли, и [някои] насядаха на тях, и на тях бе даден съд.

[Видях]
и душите на обезглавените заради свидетелството на Йесус и заради Божието слово, и видях онези, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега [му] на челото си и на ръката си. И [те] оживяха и царуваха с помазаника през хилядата години. 

>> Останалите мъртви << не оживяха, докато не се свършиха хилядата години.

[...]

И видях голям бял престол и онзи, който седеше на него, от чието лице побегнаха земята и небето, и не се намери място за тях.

А когато се свършат хилядата години, сатаната ще бъде пуснат от затвора си. И ще излезе да примамва народите*, които са по четирите краища на земята, Гог и Магог, за да ги събере за война. Броят им е колкото морския пясък. И се изкачиха по ширината земна, и заобиколиха лагера на светите [хора] и скъпия град. И падна от Бога огън от небето и ги погълна.  

[...]

И видях мъртвите, малки и големи, да стоят пред Бога. И отвориха се свитъци. И друг свитък бе отворен, който е [свитъкът] на живота. И мъртвите бяха съдени по записаното в свитъците, според делата им. И морето предаде мъртвите, които бяха в него. И смъртта и подземното място предадоха мъртвите, които бяха в тях. И всички бяха съдени според делата си. И смъртта, и подземното място бяха хвърлени в огненото езеро. Това е втората смърт. И ако някой не бе намерен записан в свитъка на живота, бе хвърлен в огненото езеро. "*
"народите" не са Божиите хора, Божия народ, Божиите избрани,   а са онези, които нападат Божиите хора/из Разкр., 20 гл./

[ Редактирано 05.02.15 05:48 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF