Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

били греъм   едуард куриян   книгата смело сърце   мелиса бузекрос   неугасим огън   отчасти пророкуваме   пресъществяване   притча   словото му (станало човекът исус) и духът му   събиране за изграждане  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
16.01.08 13:43 Цитирай
изказвания: 277
Агапе какъвто и да е Ученик начина, по-който пишеш към него те поставя на доста по-ниско ниво от неговото.

Най-отгоре

    
16.01.08 21:53 Цитирай
изказвания: 181
Искам да свидетелствам, че въпреки че първите книги на Главчев да носеха правилно разпознаване на проблемите в обществата на вярващите винаги съм виждал в началото малки, а в последствие по-големи несъответствия с писанието. Дано Бог да прости и да му помогне да различава кое е от неговия ум и кое е от Бога.

[ Редактирано 06.12.09 11:58 ]

Най-отгоре
стефан главчев
    
17.01.08 16:36 Цитирай
изказвания: 277
Аз пък този Главчев не съм го чувал и не го зная и не искам да го зная
Нямам намерение да си губя времето да му чета писанията

Най-отгоре

    
18.01.08 18:06 Цитирай
изказвания: 126


---------

Административно съобщение

Поради нарушаване на
Правилата за публикуване в портала мнението е изтрито

Последно предупреждение за потребител A-G-A-P-E *Q да спазва посочените правила, след което достъпът й ще бъде блокиран

---------
[ Редактирано 18.01.08 18:14 ]Ако жадува душата ти за живот. Ако си,търсиш истинската любов, потърси я в
моя Бог
http://www.greatcom.org/bulgarian/whois.htm
Tой на кръста се разпъна, греховете ти отне и срама Хистос е моя Бог Ис.53:3-9...
Най-отгоре

    
18.01.08 18:33 Цитирай
изказвания: 126
Julian здравей, може ли 2-ва въпрос към теб - със какъв браузер си, има ли на него речник за правописни грешки, че ми трябва нещо от рода... И втория ми въпрос е ще може ли точни сведения за това, което твърдиш/те дайте да видем и ний тез неща де, че да не приказваме празни приказки - само на парлама да се намираме!!!!!!!!!!Ако жадува душата ти за живот. Ако си,търсиш истинската любов, потърси я в
моя Бог
http://www.greatcom.org/bulgarian/whois.htm
Tой на кръста се разпъна, греховете ти отне и срама Хистос е моя Бог Ис.53:3-9...
Най-отгоре

    
25.11.09 13:54 Цитирай
изказвания: 4550
Анонимен:


Стефан Главчев стои ли на чело на секта?


За Стефан Главчев бях чул преди години и дори "по стечение на обстоятелствата" имах една кратка среща с него, при която той се опитваше настоятелно да ме убеждава в някакво странно свое (пророческо?) твърдение.

След като му зададох няколко въпроса, изтъквайки някои неща записани в Писанията, които по-скоро отхвъряха неговата(?) идея, той се ядоса, казвайки на себе си заканително, че щял да ме изгони. При което аз предпочетох да си тръгна сам.
Надявам се поне да е отказал цигарите.

В нещата, които съм чел от него намирам както някои истини, така и много заблуди, несъобразяващи си се с казаното от Бога в Св.Писания. Не бих могъл да препоръчам на никого книжките му.


ПП
А дали е "водач на секта" или "сектант", на практика няма кой знае какво отношение към Божиите неща. Отворих отделна тема относно нищо не-определящото и произволно "жълто" съвременно понятие Секта.


[ Редактирано 06.12.09 11:47 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
20.12.09 16:39 Цитирай
Гост
Призовавам всички хора,които по съвест и вяра са християни да свидетелстат против Стефан Главчев.Дъщеря ми 21 годишно момиче студентка първи курс стана жертва на неговото лъжливо учение и заедно с приятеля си студен трети курс в момента са в Психиатрична болница!Мили хора,братя и сестри,присъеденете се и заедно да разобличим Стефан Главчев и да помогнем на нашите деца,сестри и братя да рабрерат че не това е Божията Воля!С огромня вяра вярвам ,че доброто ще възтържестува и че Вие с добрите си сърца ще помогнете на много хора да не напрявят грешки!В Името на отца и сина и святия дух Амин!

Най-отгоре

Анонимен
    
20.12.09 16:52 Цитирай
Гост
Искам да свидетелстам че това е лъжепророк и да си понесе наказанието

Най-отгоре

    
20.12.09 17:22 Цитирай
изказвания: 4550
Какво точно се е случило? Каква точно е причината, според теб? Каква е точно вината на Ст. Главчев във връзка с това, което свидетелстваш?

[ Редактирано 20.12.09 17:22 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
30.12.09 07:52 Цитирай
изказвания: 171
Това със психиатрията е въпрос, който наистина трябва да бъде обсъден. Но за да сме наясно, въпросът към бащата е: „Кой изпрати дъщеря ви в болница и какво означава, че тя си има приятел? Ако вие сте християнин и сте пратили дъщеря си във психиатрия, това е грях и е зло, понеже християните не пращаме никого в психиатрия, а му изгонваме демоните чрез властта,  дадена ни от небето. Ако пък тя е там, понеже държавата я държи там против волята и, съвсем друг въпрос.“

Преди години в една от книгите на Главчев открих, че цитира уж какво му казва Исус във видение. Като „Исус“ каза, че Илия това и това, но всъщност в Библията тази история е за Елисей. Така че аз взех тази страница от неговата книга и му я изпратих в писмо. Той вместо да се покае, извини, или и аз не знам какво, взел да ми се ядосва, как съм могъл да му съсипвам книгите. Това го научих от човек, който бил с него точно тогава, когато получил писмото. Така и не се покая за това „откровение“. Същия този негов приятел твърдеше, че Главчев „чува“ от два източника — от Бога и от някой демон. 

Тези дни преглеждах някои негови неща във сайта му и прави впечатление някакъв си „божи пророчески дух“. Не мисля, че това е Святия Дух. Човек, който има претенции, че ходи с Бога, трябва да живее и да ходи, както е ходил Исус. Засега не съм видял подобни „амбиции“ в Главчев.

Ето някои доказателства за това, че Бог не стои зад това „служение“. Първо тялото на Божия Син е едно. Никога Бог няма да „издигне“ едно служение. Бог винаги работи със всички. Този, който е по-зрял служи на останалите. Бог служи като отива до всеки човек, всяка „църква“ и ги води към познаване на Бога. Докато Главчев води хората към неговото служение. Бог не се слави в имена на служежия, той си има име и то е Исус Помазания. Божия Дух е изпратен да прославя Исус, а не себе си. Главчев прославя  „божи пророчески дух“. Бог издига на първо място своето слово. Главчев своето си. Затова подобен тип „служение“ не би могъл да е от Духа на Бога. Дали е намесен нечист дух? Естествено, понеже сам той го нарича „(...)пророчески дух“. Тъй като няма начин Бог да противоречи на собствените си думи, които вече е записал в Библията и които са потвърдени от много поколения ходили с Бога, то остава да заклюючим, че това е лъжепророчески дух. 
Господарят Исус ни предупреждава, че ще се издигнат лъжепророци, и ще се стремят да заблудат избраните. Затова трябва да се пазим.

 Това отваря темата за пророчества и лъжепророчества, но не мисля, че „единни“ има някаква представа, какво е истинско пророчество. Поне досега не съм видял индикации, че тук е било разпознато нещо, което не е записано в писанията, понеже е било дадено след тяхното завършване. Знаем, че пророци и пророчества би трябвало да има, но точно тук „единни“ са единни в едно анти, тоест само отричащо действие. Би било добре ако, като отрекат някой пророк или пророчество, след това да ни посочат кое е истинското, за да можем да различаваме. Ако пък кажете, че те са в писанията, то това е вярно, но те са пример, който да бъде следван, (и откровение) а не единствените пророчества.

И така, Главчев определено е лъжепророк и то се вижда ясно от описаното по-горе и най-вече от неговите книги. „Единни“ не дава никаква алтернатива и това се вижда от общото говорене на сайта. По този начин „Единни“ излиза от единството на тялото, понеже Божият Дух има дар наречен пророчество и още един наречен пророк. На единни няма адекватен пример за действието на тези дарби днес, а по-скоро тяхното отричане. Така, че името „Единни“ не е особено подходящо, докато не се види ясното действие на божиите дарби като пратеници, пророци, а и всички останали, понеже това е част от писанията на Бога.

адм.бел.
разкл. в: Как ни е наредил Бог да изпитваме пророчествата?


адм.бел.
разкл. в: Психиатриите - препоръчвани от Бога и Божиите хора?


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF