Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

белег че е приет светия дух   блаженство и спокойствие   венцислав тоневски   еволюционизъм   пламен петров   религиозни феодали   хомосексуален   християнска философия   цаурване   южийн майърс харисън  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
ученик на господаря Исус и християнин
Контрол за достъп в тази тема определен от автора или администрацията:
Владо публикуване блокирано
Започване на нова тема
    
09.11.09 23:50 Цитирай
изказвания: 171
Днешното време е време на отстъпление. Да се говори за християнство вече е почти преттъпление, а да се говори за ученичество се счита за лош вкус и гарантира отхвърлянето на говорещия от цялото общество. И което е още по интересно - от тези, които се наричат с името на Божия Син. Затова считам за особено уместно тази тема да се повдига отново и отново, докато хората на Бога успеят да разберат уж простите думи на Божия Син, записани в уж простото и лесно за разбиране евангелие, което всички толкова лесно обясняваме.

Четирите евангелия са изпълнени с текстове за ученичеството. Нито един от тях не би трябвало да остане настрана от едно изследване на тази тема. По някаква необяснима за мене причина уж всички цитират тези текстове, но само докато не се отнасят до техния личен, частен, собствен живот - там ако пипнеш става страшно! Започват уж да цитират Павловите послания и да обясняват , че "онова" ученичество си е за тогава, а сега е според писмата на Павел, а не по думите на Исус. Поради тази причина няма да започна с текстове с които би трябвало да се започне темата (като например: Последвай ме! - му казва Исус), а със самия край на евангелието, от така наричаното Голямо поръчение. Ето последните думи на Господаря записани в Матей:

 "И като Го видяха, Му се поклониха; а някои се усъмниха.
Тогава Иисус се приближи към тях и им говори, като каза: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. И така, идете, правете ученици всичките народи и ги кръщавайте в Името на Отца и Сина и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко, което съм ви заповядал. И ето, Аз съм с вас през всичките дни до свършека на света.  Амин."

Това на което искам да наблегна е какво очаква Исус от тези, които научат истината от неговите ученици. То е много ясно записано и е да пазим всичко, което Божият Син е заповядал на първите си ученици. А то не е записано на някое тайно или особено място, а е записано във същото това евангелие(четири такива: Матей, Марк, Лука и Йоан). Произволното тълкуване на пасажи от Новия Завет извадени от контекста на заповедите на Исус само правят хората, които биха искали да го следват, да се съблазняват в Божията истина. Затова сега ви моля да не започвате безкрайното цитиране на разхвърляни текстове от Новия и Стария Завет, а едно сериозно обмисляне на думите на Господаря, които ни засягат наистина пряко всеки един от нас. Ако Исус очаква от нас да пазим всичко, което е заповядал на дванадесетте, а ние пазим това което ни е заповядал например Патриарх Евтимий, то може да се окаже, че напразно сме тичали.
адм.бел.
разкл. в: Владо, Едибот и тигъра

[ Редактирано 13.11.09 10:10 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF