Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

еф. 4:19   иконодерия   йоел   костадин томов   кравация   кръщение в светия дух   лавабит   свобода   ходатайство   2010  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Новият законопроект на "Атака" и страхът на пасторите
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
21.10.09 11:47 Цитирай
изказвания: 2090
 По повод на започналият вой от страна на редица официални, регистрирани "църкви" и техните началници (пастори, апостоли, обединяващи апостоли и прочие представители на лидерското съсловие), искам до публикувам писмо - платформа на един брат в Исус.

Човека се представя като "son" и лично аз съм съгласен с позицията му, много даже .  
 
  http://www.apostolos.bg/

Призив към българските вярващи от Апостолска Реформирана Църква!

Скъпи братя и сестри, българи!  Някои от фашизираните ни опоненти явно искат да видят един ренесанс на държавната власт в делата на вероизпведанията, както беше за 45 години по времето на комунизма и дори за 10 години след 1989 година. Те искат установяването на рестриктивен режим на религиозно изповедание и връщане на монопола на държавата над делата на верските общности. Каква мерзост! Какви мерзавци!

Хората, които подклаждат подобни кампании трябва да бъдат подвеждани под отговорност - морална и съдебна! Особено тези лицемери, които са избрани "в именто на народа", а от позицията си на депутати водят кръстносни походи срещу граждани, които принадлежат към дадени вероизповедни групи.
           

***************************
Декларация от загрижени за религиозната свобода вероизповедания и граждански организации

12.10.09 | линк ДО

ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ Президент на Република България

ЦЕЦКА ЦАЧЕВА Председател на 41-то Народно събрание на Република България

БОЙКО БОРИСОВ Министър председател на Република България

ЙОРДАН БАКАЛОВ Председател на Комисията по човешки права и вероизповедания към 41-то Народно събрание

БОЖИДАР ДИМИТРОВ Ресорен министър на вероизповеданията

ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ на парламентарно представените в 41-то Народно събрание политически партии

Г. ГАНЕВ
Омбудсман на Република България

Копие до:

ЕМИЛ ВЕЛИНОВ
Директор дирекция Вероизповедания към Министерски съвет

Българските медии

                                         Д Е К Л А Р А Ц И Я

ОТ ЗАГРИЖЕНИ ЗА РЕЛИГИОЗНАТА СВОБОДА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ И ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


Относно: изнесена информация в медиите за подготвян законопроект за нов закон за вероизповеданията от Цвета Георгиева, народен представител oт партия «Атака» в 41-то Народно събрание на Република България

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Тази декларация е израз на нашата дълбока загриженост относно направените от народната представителка Цвета Георгиева от партия «Атака» изявления в ефира на предаването «Булевард България» на 29.09.2009г. по телевизия Re:tv относно подготвян законопроект за вероизповеданията.
  
(подч.- мое : son)
 

Аз виждам голям страх зад тези редове – страх и гняв. И то – неправеден гняв, гняв, несвързан с Бог и със писанията Му...човешки, горделив, плътски, гняв.


Породените си мисли ще ги изложа накратко като ще се опитам да се придържам към писанията и да дам това, което според мен е истинската алтернатива. А истинската алтернатива на стичащите се промени и явления в историята е стара – това е алтернативата на писанията , библията.
 Никой от Божиите мъже, никога не си е позволявал да хули някога поставените във управлението на дадена власт, хора. Дори и унизявани, бити, убивани даже от властта, тези, които са изповядвали вяра в Помазаният от Назарет цар, не са си позволявали да хулят, обиждат и цинизират царе, управници,  а са имали съвсем друго отношение, поведение и говор.

  Дори и  в последните си мигове от земният си живот Божиите мъже и жени са говорели праведно, безукорно, молещи се за душите на погубващите ги. Представям си щом при такава лека кампания против легитимността им, те са толкова гневни и страхливи, то какво ли ще стане, ако им изискат живота поради вярата им в Исус от Назарет?

  Защо сме забравили, че писанията недвумислено ни увещават, че сме призовани и на стардание заради Името, Което е над всяко друго Име, власт и господство? Защо трябва да се стремят да бягат от страдание и гонение тези, които изповядват Исус за Идващият на облаците цар, държащ в ръката си ключовете за смъртта и ада?
 Отговорът ми е болезнен и скандален. Болезнен, поради истинността си, скандален поради сблъсъка с дадената платформата, а именно – аз мисля, че се е стигнало дотук, защото тези религиозни структури са се отделили от Бога и Сина Му, отпаднали са от простотата и истинността на вярата и стигнали до там- да проповядват едно друго евангелие и Друг Христос, те преподават редица човешки учения за господство на вярващите, за избягване на страдание, ходене в „духовна власт” спрямо хората на този свят (но не за да съсипват делата на сатана, а за да се големеят и да наскърбяват хората, защото уж били „избраните” – какво извращение на писанията!!!).


  Болезнеността и скандалността на тези редове са свързани с личният ми опит и живот в тези среди. Това са извратени, зли среди, вече. И ако преди е било чудесно и сладко да си част от едни нелигитимни и гонени от държавата и структурите `и, структури, то сега е ЧЕСТ и въпрос на ПОЧЕСТ да си „член” на една от тези организациинаправили компромис с истината и Бог, станали корумпирани и покварени.


 Така се стига до простичкият ми въпрос :
 
ЗАЩО ВИЕТЕ, ПРИЯТЕЛИ? КАКВО ЩЕ ВИ ОГРАНИЧАТ ХОРАТА ОТ ТОЗИ СВЯТ, КОЕТО Е ПРИТЕСНИТЕЛНО? КОЕ БОЖИЕ МОЖЕ ДА СЕ ОГРАНИЧИ, ВЗЕМЕ, ПОХИТИ, ИЛИ РАЗБИЕ ОТ СТРУКТУРИТЕ И ХОРАТА И СИЛИТЕ НА ТОЗИ СВЯТ? Нима Бог се е притеснил за вас и за „царството Му всред вас”?!
 О,Я СТИГА, ЗА БОГА! ТОВА Е ЦИНИЗЪМ, ГОСПОДА (съжалявам, поради лични съображения и искреност не мога да ви нарека нито „приятели”, нито „братя”)! 

******************************************
 
Така, сега- конкретно. Бъдещият законопроект касае едно задължително минимално 5000 (пет-хилядно) членство , дистанцираност на религиозните сгради от училища и други общ-и заведения и подобни неща, които са определени общо като „касещи религиозната свобода”.

Но какво е „религозна свобода”? Що за глупост? Представям си Исус да пледира за подобна нелепица, или пък някой от пратениците Му (апостолите Му), или пък описаните като примери хора от евреи 11гл., за които се казва, че светът не беше достоен .... Какво отделяне и отпадане от вярата в Исус!!!!!
 Божиите събрания не могат да бъдат нито спряни, нито пък контролирани – помислете за гоненията и липсата на „религиозна свобода” в ранните години! Размислете как Божиите събрания се разрастваха всред гонения, заплахи, линч на водачите им и тнт - !!!!!

Защо да се притесняваме? Нима Бог и царството Му трябва да се регистрират пред държавата, или пък държавата да им определя какво да правят?!  Божията благодат и сила са способни да ни пазят, утвърждават и водят от слава в слава и послед най- големите напасти , изродски системи и демонични управлявания – това е доказано!
 Защо трябва да се плаче пред управляващите за нарушаване на „Божията свобода” – това не е ли обидно за Самият – Него?! И е така – обидно е ! 
Марк 8:19
Когато разчупих петте хляба на петте хиляди души, колко кошове пълни с къшеи дигнахте? Казват Му: Дванадесет.
Лука 9:14
(Защото имаше около пет хиляди мъже). И каза на учениците Си: Накарайте ги да насядат на групи по петдесет души.
Йоан 6:10
Исус рече: накарайте човеците да насядат. А на това място имаше много трева; и тъй, насядаха около пет хиляди мъже на брой.
Деяния 4:4
А мнозина от тия, които чуха словото повярваха; и числото на повярвалите мъже стигна до пет хиляди.
  Специално слагам тези стихове тук – нека видим, че за Бог БРОЙКАТА НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ- т.е. – Той не се притеснява като апостолите – „Как да намерим храна за толкова народ?!”, а просто го прави. Той е Бог. За Него няма нищо невъзможно. И ако е нахранил пет хиляди с пет хляба и няколко риби, и ако повярвалите за толкова кратко време от говоренето на Петър (само мъжете!) са били пет хиляди, то какъв е проблема за един съвременен, модерен , „обединяващ апостол”, да придаде пет хиляди?

Нека той, или подвластните му си отговорят на тези хипотетични отговори :

-1- Новото съвремие?

-2- Бог се е променил?

-3- Силата му е отстлабнала?

-4- Или ТОВА НЕ Е АПОСТОЛ НА БОГ, може би?

По- скоро – последното.   Няма смисъл да издребнявам в лични опитности, или дискутиране спрямо писанията („обединяващ” – да бе да ....). Бих казал МНОГО лаконично – вижте плодовете му (конкр. имам впредвид Г.Бакалов). Вижте плодовете на „съвременното протестантство”! Вижте реалността в очите, за Бога! Те са в най- добрият случай „Ихавод” (като за АРЦ случаят не е такъв – те са се отделили от Бог и истината му). 


 
 Тогава – защо е този вой?  

Аз мисля, че четейки м-у редовете можем да видим истинският вопъл :

НЕ ИСКАМЕ ДА НИ ГОНЯЯЯЯЯТ! НЕ ИСКАМЕ СТРАДАНИЕЕЕЕЕЕ! ИСКАМЕ БЛАГОПОЛУЧИЕЕЕЕЕЕ! ОСТАВЕТЕ НИ ЦЪРКВИТЕ И ХОРАТА – ДА ГИ ЗАБЛУЖДАВАМЕ ЕЕЕЕЕЕ И ДА ИМ ВЗИМАМЕ ПАРИТЕ КАТО ГИ ЛЪЖЕМЕЕЕЕЕЕЕ!” – ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА И ИСТИНКИЯТ ВОЙ.


И този, който е мъдър, ще го чуе и разбере.
 Наскоро си писах с човек от Прелом. Написах му имената на пастири, които са се дистанцирали от Георги Б., за вярващи, които са били от неговото лично обкръжение и сега го изобличават за финансови и морални злоупотреби. Дадох му пример от писанията, в които е видно как вярващите трябва да изпитват и поррочествата (1,000,000 новородени до 2010, а?!) и служителите на Бог, посочих му и личното си свидетелство против Г.Б. и К. Курдоманов – как навредиха на семейството ми и какви лъжци са, дадох му пример с личните и фамилни имена на пострадали от финансовите игри на Георги хора. Написах му за последните лидери, напуснали Прелом (Емил Старейшински и Цветомир Генчев – против Георги и обкръжението му са те сега).  


Какво ми отговори той? Цитирам по памет: „Заставам 100% зад лидерството на Прелом. Прелом е моят духовен дом, със сложени от Бог лидери и хора, които да се грижат за мен. Всеки, който говори против моите лидери говори против мен и семейството ми (т.е.- него, жена му, детето му). ... ” и тнт декларации в свободен „пионеро-комсомолски стил”, показващи ЯВНО упадъка и деградацията на тези хора спрямо Божието царство и писанията.
 
*******************************

Та – пак на темата, смятам, че писъкът от религиозните водачи е защото

-1-
намирисва на гонение и

-2- ще им вземат много добре осигурените дойни кравички (съжалявам за лаконичният сатиризъм).


Аз казвам така : Никой човек не може да събори Божието! Божията църква може да расте и да живее в славата на Бог посред гонения, убийства, нерегистрация, убийства на водачите им, унизявания, тнт, тнт, - стига с манипулациите и нека бъдат съборени тези фалшиви „Божии структури”!

 
Кой – АРЦ ли е Божия църква? Тони Еленков ли е одобрен служител? Георги Бакалов? Калоян Курдоманов? Вижте какво проповядват, за Бога! Вижте животите им! Погледнете колко пророчества не се изпълниха! Колко започнати кампании от Бог се провалиха! И ако Бог в милостта си иска да освободи Своят народ от тези човешки окови и да изкара тайните намерения и мотиви на Г.Б., Калоян К. и сие (сие- защото и другите са се подписали наред с Георги, ако и да го мразят) , да свали люспите от очите  на тези, които биха прогледнали и като мен да се привържат към Сина и Бащата, а не към идолите непогрешими, то „Атака” е просто една маша, едно оръдие, което разръчква нещата.

 Голяма работа, че законопроектът включвал това, или онова! Те не са ли хора тези, които са го педприели?  Исус не каза ли да любим враговете си ? Къде в обръщението на Г.Б., или общите подписани декларации има изразено позитивно отношение към тези хора? ДА, ПОЗИТИВНО! ДА, ПОЗИТИВНО! Защо ако Г.Б. се бие в гърдите, че е „обединяващ апостол”, то защо не реагира като такъв? Защо няма добри плодове, а краде пари, лъже, злепоставя хора, съди се с вярващи и върти пари на нечествици (т.н. „мутри”)?! Защо ?
 

  Ако аз не съм прав – то Димитър Русев ли не е също, дето е от началото на служнието на Георги, или пък Божидар Христов, който се съди с лидерите, или пък ....Габи Кабеде и съпругата му....да цитирам ли имената на ощетените и ограбени хора от Георги ?
 

Що за пошлост и дебелоочие?!
 Нека Божиите хора знаят, че трябва да сверим в писанията нещата. Ако дадени сили искат да покладат нещо към официалните структури, то защо пасторите и лидерите, вместо да пишат лозунги и прокламации, не отидат и не споделят вярата си с тези хора?
 

ЗАЩО НЕ СЕ СМИРЯТ И НЕ СЛЕЗНАТ ОТ АМВОННАТА СИ "НЕДЕЛНА СЛАВА", И НЕ СТАНАТ СЛУЖИТЕЛИ ?!

Защо хората под тяхна власт пък ги търпят?
 И така – голям недостатък и похулване от страна на претендиращите за лидерство и апостолство и тнт злеупотребени титли е ревът имГОСПОДА, НЕ ИСКАТЕ ДА ВИ ГОНЯТ ЗАРАДИ ИСУСА, А ? НЕ ИСКАТЕ ДА СТРАДАТЕ, А ?! НЕ ИСКАТЕ ДА ИЗПУСНЕТЕ ПАРИТЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ СИ, А ? НЕ ИСКАТЕ ЛИ ДА ВИ УДАРЯТ ПО БУЗАТА ? САКЪН, ДЯВОЛА ДА НЕ ЧУЕ, А ? 

*************************************

 ГОСПОДИ,

ДАЙ НИ ДА ЖИВЕЕМ ЗА ИМЕТО ТИ, ЗАЩОТО Е СВЯТО. В ТЕЗИ ВРЕМЕНА НЕКА ВОЛЯТА ТИ БЪДЕ, ТАТКО! НИЕ БЛАГОСЛАВЯМЕ ХОРАТА ОТ АТАКА И ВЪОБЩЕ- ХОРАТА В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. МОЛИМ СЕ ЗА ТЯХ. ПРАТИ ИМ СВОИ ХОРА, КОИТО ВМЕСТО ДА  СЕ КАРАТ С ТЯХ ЗА НАРУШЕНИ ПРАВА И СВОБОДИ ДА ИМ КАЖАТ СЛАВОТО НА СПАСЕНИЕТО, ВЯРАТА В ИСУСА, ПРАВЕДНИКА, ДЕКЛАРИРАЩИ, ЧЕ НЕ ПРИНАДЛЕЖАТ НА ТОЗИ СВЯТ, НИТО НА КНЯЗА МУ.
 

МОЛИМ СЕ ДА ИЗВАДИШ НАЯВЕ СКРИТОТО И ПОТАЙНОТО, КОЕТО Е ВСРЕД СРЕДИТЕ НА „ОФИЦИАЛНОРЕГИСТРИРАНИТЕ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ” И ДА ОСВОБОДИШ РОБИТЕ НА СИСТЕМИТЕ ИМ.
 
МОЛИМ СЕ СЪЩО ТАКА ЗА АДВЕНТИСТИТЕ, ЙЕХОВИСТИ, МОРМОНИ, САТАНИСТИ,

МОЛИМ СЕ ЗА ВСЕКИ КУЛТ, ИЗВРАЩЕНИЕ ЧОВЕШКО, КОЕТО Е ИЗПОЛЗВАНО ОТ

САТАНА И ДЕМОНИТЕ МУ ЗА ДА ВРЪЗВА ХОРА – НЕКА БЪДАТ РАЗЧУПЕНИ ОКОВИТЕ!

НЕКА СЕ ПРОСЛАВИ ТВОЯТ ЦАР, О, БОЖЕ НА ПРАВДАТА! ВЪЗСИЯЙ, НЕБЕСЕН БОГ!
 
НЕКА БЪДЕ ВОЛЯТА ТИ! БЛАГОСЛОВЕН ТОЗИ, КОЙТО ИДВА В ИМЕТО НА

ГОСПОДАРЯТ! БЛАГОСЛОВЕНО ИМЕТО НА ИДВАЩИЯТ НА

ОБЛАЦИТЕ!
 БЛАГОСЛОВЕНО ИМЕТО НА ЯЗДЕЩИЯТ, С ПРОПРЪСКАНА С КРЪВ ДРЕХА!
БЛАГОСЛОВЕН! БЛАГОСЛОВЕН! БЛАГОСЛОВЕН! БЛАГОСЛОВЕН! Амин.

автор: son 

[ Редактирано 22.10.09 11:19 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре
атака и пасторите,   блажен според матей 5 лука 6 йоан 13 1 петрово 3,   блажени гонените,   блажени поради гонения,   блажени сте когато ви гонят поради мен,   да бягаш от гонение,   преследвания,   преследвания заради вярата,   религоизна свобода,   свобода в помазаника не е религиозна свобод,   свободен дори и в смъртта си,   страдащи поради исус
    
21.10.09 15:45 Цитирай
изказвания: 441
Владо, този стил на писане ми е удивително познат! 

Най-отгоре

    
21.10.09 16:15 Цитирай
изказвания: 2090
Да бее.... и на мене.

Просто човекът, който го е публикувал не ще да се занимава със съдилища и тнт работи, за разлика от пасторите в БГ, които и време и пари имат за тия работи.

Анонимността си има и добри страни... .

Поздрави." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
21.10.09 19:31 Цитирай
изказвания: 4639

Аз лично нямам нищо напротив да се използват всички законни пред Бога и пред човешките власти средства във връзка с някаква добра цел. Дали обсъжданата е такава е май спорно.


Бог ни е предупредил, че светът ще ни преследва и убива заради вярата в Божия син,
но Бог никъде не ни насърчава да желаем или предизвикваме подобни неща у света, или дори да ги одобряваме.

Дори Божият син ни учи в молбите съм към Бог изрично да го молим да не не въвежда в изпитания, а напротив да ни спаси от злия (т.е. от сатаната).
Ние се спасяваме не чрез наши страдания или телесна смърт, а чрез съвсем друго нещо.

Т.е. ако въпреки нашите молби към Бога относно горните неща, върху нас дойдат изпитания и сме преследвани и ни правят зло или направо ни убиват заради вярата в помазания Цар, Исус от Назарет, 
 
то ние с Божия помощ трябва да издържим и да не се отричаме от Божия син по какъвто и да е повод, а да се отричаме от себе си, дори евентуално да ни убият,
защото ако се отречем от Него, а не от себе си, и така спасим временния си земен живот,
тогава ще загубим всичко,
както Божият син ни учи как да спечелим чрез неговата огромна милост, а не да загубим.
Но отделно от такива ситуации Божиите хора трябва да са умни и да търсят мир доколкото зависи от тях , за да прекарат спокойни дни в благочестие, както учи пратеникът.


Сега, до колко цялостната позиция на обсъжданата организация(-и) е Божия... хм, за мен лично там има огромно количество проблеми.

Аз лично бих посочвал в подобен законен протест, че ако се приеме подобен закон то щели да се се нарушат някакви т.нар. "демократични принципи",

само доколкото подобни схващания ("демократични принципи", "плурализъм", ...) са вярвани и одобрявани от света и по този начин светът би нарушил принцип, които сам казва, че уж били добри и т.н.
Т.е. доколкото светът се е впримчил в собствените си заблуди и ги спазва, като нещо ценно и правилно.Иначе аз лично не вярвам в лъже-панацеи като "демокрация", "плурализъм" и т.н.,
а вярвам в Божия син.

Бог е върховен господар и например Той не допуска "плурализъм" и "демокрация" в творението си, особено относно истината.

Това че в момента Бог е допуснал рецидиви като покллонение на лъже-богове, на образи, богохулства, разврат, гибелни заблуди като източен мистицизъм, ислям, мормонство, и т.н. брой нямат,
съвсем не означава, че нещата ще си продължават така до безкрайност в плурализъм...

Скоро Божият син ще се върне, ще награди верните си слуги, ще посече враговете си, ще върже сатана за да не мами народите и те да не нападат Божиите хора и ще царува над цялата земя 1000 години.
И след това Бог ще унищожи тази греховна земя и ще съди мъртвите,
и след това ще заведе своите избрани на новата земя, където славно ще слезе новият Йерусалм.

Понеже небесата, земята и всичко, което е в нея в е Божия частна собственост и Бог прави с нея каквото пожелае и я дава на когото иска и не споделя славата си с лъже-богове.

И няма да има никакъв плурализъм, а ще има истина, праведност и вечно щастие за Божиите избрани.Така, че ако Божиите хора издигат и благоговеят пред светски заблуди и лъже-панацеи, това определено не е добре, да не кажа друго,

но ако Божиите хора използват законите на света в своя полза по разумен начин (както например Павел е попитал "Законно ли е да бичувате римски гражданин?") без да правят зло на никого,

тогава това би било добре."Бъдете умни като змиите и незлобливи като гълъбите" казва Божият син.


Бог да дава мъдрост на народа си. Мир на Божия народ.

[ Редактирано 21.10.09 19:41 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
21.10.09 19:49 Цитирай
изказвания: 2090
Разбира се, че е така. И разбира се че е "онака" (спрямо горният пст ).

Бог да пази Своите си- да....и да ги освободи от ръцете на вълците- грабители и да им открие Исус Назарянина, единственият ...без друг господар, без робства човешки!

Поздрави." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
22.10.09 10:58 Цитирай
изказвания: 2090

eureth : Но отделно от такива ситуации Божиите хора трябва да са умни и да търсят мир доколкото зависи от тях , за да прекарат спокойни дни в благочестие, както учи пратеникът.


Е, то е ясно доколко "спокойни и благополучни " бяха дните на самият пратеник.

И може би той под "спокойни" е имал нещо далеч по-различно от "спокойствие помежду невярващитe, та да не ни разстройват душевно" и под "благополучие" е имал нещо далеч по- различно от нашето (твоето?! )разбиране за същото ? !

Защото виждам в писанията не една спокойна и доволна невяста, но едни гонени събрания, които проповядваха дързостно Исуса и спасяваха падащите към огъня.

Виждам слава на Бог, чудеса, искренност и любов, виждам прослава на Бог, страх от Него всред събранията, виждам живот, живот, живот и помежду смъртта, заплахите и геноцида . . . .

Горко ни, ако станем самодоволни, спокойни и благополучни! Да не бъде никога!

Защото Господа е казал да внимаваме, че в час, който никой не знае, освен Небесният Баща, Той идва. И е казал, че сме блаженни, когато ни мразят, гонят, когато ни хулят поради Него и учението Му. Той ще бъде с нас..и ще ни дава сила да издържим всичко.

И ако имаме съвет (както ти си мислиш) да живеем спокойно и благополучно - ТО ТОГАВА ЗАЩО НИ Е ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ ИСУСОВАТА ЗАРЪКА ДА БДИМ И ДА ВНИМАВАМЕ ?!

Виждам ЯВНО противоречие (ето - не се стърпях, пак те заядох, но, повярвай,- това е от братска обич.. ).

А иначе виждам, че си написал достатъчно ЗА страданието и отричането от себе си, но нека да е ПОДЧЕРТАНО.

Поздрави." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре
блажени гонените за правдата,   блаженство и спокойствие,   живот блаженство и гонение,   преследване и живот,   страдания и вяра,   щастливи преследваните за праведността
    
22.10.09 12:56 Цитирай
изказвания: 4639
Не, думите на този пратеник на Царя не противорчат на останалите думи в новия завет.

И тъй, моля преди всичко да се провеждат просби, молитви, молби, благодарения за всички хора, за царе и за всички, които са на власт, за да водим тих и мирен живот с всяко страхопочитание и (досто)почтеност.
/из п-мо до Тимотей/

За "самодоволство" нито той говори, нито пък аз, само ти. Няма противоречие между това Павел да бди и внимава, и да учи и горното.

Както от известно време често споменавам, ние се спасяваме не чрез наши страдания и смърт, а чрез страданията и смъртта на Божия син; не чрез наш "алтруизъм", а чрез неговия "алтруизъм", който е за негова загуба и за наша полза.

Да, ако  - отново за наша полза, а не за негова - за да запазим безценното, което ни е подарил, (той) заплащайки прескъпа цена, се наложи да бъдем преследвани и страдаме ако е Божията воля (както Симон, друг пратеник на Царя, учи),

тогава трябва да продължим да не се отричаме от Божия син, а да се отричаме от себе си (т.е. да бъдем готови да ни убият заради вярата в Него) дори и да ни убият заради вярата в Него - и това отново е за наша полза, а не за Негова.


Но Бог не ни насърчава да търсим преследвания или да ги издигаме като нещо велико, или да ги сочим примерно като средство за спасение или подобни примерни заблудителни неща.

Самият Божий син е търсил начин да избегне страданията, ако има някаква възможност - така е молел баща си.


Сега, друг въпрос е, отделно от това дали фирмата на Бакалов има куп проблеми, които някак си придават на цялата работа доста съмнителна окраска.
За мен има.
Но не бива да се използват тези проблеми да повлияят на представянето на принципната истина коректно.

[ Редактирано 22.10.09 16:26 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
23.10.09 11:50 Цитирай
изказвания: 2090
„За " самодоволство" нито той говори, нито пък аз, само ти.” – напротив, писанията многократно ни предупреждават да не станем „самодоволни”, „лениви”, та по някакъв начин тръните да заглушат словото на Бога в нас – това е факт неоспорим, брате. И това са го направили много по- стойностни хора от теб и мен.


„Няма противоречие между това Павел да бди и внимава, и да учи и горното.” – понякога има. Зависи как го разбира човек, затова и започнах да пиша, че е нормално да се появяват гонения. Ако имаше ВИНАГИ разумно приемане (специално и специфично- пиша за Павел) на писмата, то Петър нямаше да се възмущава от изкривяванията им, нали ?


„Както от известно време често споменавам.....” – това, което споменаваш е нужно да се напомня непрекъснато, аз не го отхвърлям, нито подценявам, недей се отеготява.

„.......ние се спасяваме не чрез наши страдания и смърт, а чрез страданията и смъртта на Божия син.......” – такаааа, сега ще си позволя да вметна един коментар. Може ? Добре.

Като начало ще започна така – ние сме свят народ на Свят Бог, изкупени от този свят. Живеем помежду тях, несъобразявайки се с техните моди, обличания, говорене, поведение, но най- вече – несъобразявайки се с техните ........богове.

Оттук можем да открием новата тема, пак „еврик-ирах”.... („конфликтът на Божият народ и света „)
.

Твой : Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
23.10.09 12:59 Цитирай
изказвания: 4639
vladimir:

„За " самодоволство" нито той говори, нито пък аз, само ти.” – напротив, писанията многократно ни предупреждават да не станем „самодоволни”, „лениви”, та по някакъв начин тръните да заглушат словото на Бога в нас – това е факт неоспорим, брате. И това са го направили много по- стойностни хора от теб и мен.


Ами Бог предупреждава и много други неща,

но относно това, което в случая говорим, Павел не говори подобни неща, нито пък аз съм говорил за подобни неща, както и писах. И съответно е неоснователно да ги намесваш, като че ли някой говори за това в случая.

Поради това няма никакво противотречие между това, което Павел казва там (и аз се съгласявам) и останалата част от Писанията.

Няма и никакво противоречие 

между това Божият син да не желае да страда, ако е възможно, и че душата му е била изтерзана от всичко, което е идвало да се случи с Него, както и сам Той казва, и дори търси молитвената (и дори чисто човешка) подкрепа от учениците си (!!!) (а не е пеел от радост какво ще му се случи...)

и това, за което Павел говори относно воденето на мирен и тих живот.И няма нищо лошо в това, ако група хора се опитват по законен пред Бога и човешките власти начин да избегнат страдания, ако е Божията воля.
(Сега, дали те отделно от всичко това имат някакви грехове е друг въпрос и аз не говоря за това, както споменах.)

Бих казал, че по-скоро би било лошо ако ти ги упрекваш, че едва ли не не търсели начин как по-ефективно и гадно да страдат и това показвало колко са не-Божии и т.н..
Понеже Бог не насърчава никого да търси да страда. Няма нищо добро и велико в това някой да търси антихристите да го измъчват и убиват.

Да, ако Бог допусне да се случат такива неща, тогава за да се спасим трябва да устоим с Негова помощ и да не се отричаме от Божия син, а от себе си, дори да ни убият. За наша полза, не за Божия полза. А и заради това, че това е истината и че обичаме Бога и Словото му, дори ако това понякога не ни носи нищо добро на земята.

Но едва ли не да "си търсим" подобни неща е голяма заблуда и, бих казал, зло, или пък да се радваме или да потриваме радостно ръце, че може да ни се отдаде възможност да ни убият или преследват. Или пък едва ли не да обвиняваме другите, че не търсели как по-ефективно да страдат.


Човек се спасява по друг начин, много по-трудно (или -лесно, зависи от сърдечната нагласа на отделния човек). Предполагам, че това е причината някои хора да предпочитат да се заблуждават, че като например на даден фестивал ги приковат на дървен кръст (чувал съм, че такива неща правели в южна Америка), това щяло било да им донесе спасение или нещо такова... Дано поне да вярват в Божия син. Но пък ако вярваха в Него и в думите му, тогава биха ли правили такива заблудителни безмислици?..., но Бог знае това.
„Няма противоречие между това Павел да бди и внимава, и да учи и горното.” – понякога има. Зависи как го разбира човек, затова и започнах да пиша, че е нормално да се появяват гонения. Ако имаше ВИНАГИ разумно приемане (специално и специфично- пиша за Павел) на писмата, то Петър нямаше да се възмущава от изкривяванията им, нали ?


Какво точно изкривяване на Писанията в случая има, според теб? Ако пък няма, тогава защо точно казваш това?

Това, че светът не винаги приема да не преследва вярващите не противоречи на това, което Павел учи относно тихия и мирен живот там. Той не учи вярващите да се отричат от Божия син, например, нито пък да са самодоволни или нещо такова.

[ Редактирано 23.10.09 13:15 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
23.10.09 14:39 Цитирай
изказвания: 2090
„И съответно е неоснователно да ги намесваш, като че ли някой говори за това в случая.”

Всъщност, защо не вникнеш на контекста на първонаписаното от мен, което те смущава толкоз, а пишеш по инерция?!

„И няма нищо лошо в това, ако група хора се опитват по законен пред Бога и човешките власти начин да избегнат страдания, ако е Божията воля.” ---------- има проблем, приятелю винаги, когато вярващите мрънкат за права пред света и искат да е снизходителен и да е добър към тях. Няма такова нещо.
Ако ще се мрънка пред някой- нека мрънкаме, молиме се и ходатайстваме пред Бог!

Исус какво – да не би да помоли палачите си да го бият по- малко ?! Няма такова нещо! Той ес молеше пред и само на – Баща Си, а молитвената подкрепа, или човешката помощ, за която споменаваш КАТЕГОРИЧНО Я ОТХВЪРЛЯМ като неправилна, защото Исус знаеше какво ще стане, кой ще го предаде, че не може да разчита на потомците на първосъздаденият, както и че всичко е в ръцете на Бащата.

ЗА ПОДКРЕПА ОТ ЧОВЕЦИ ТОЙ НИКОГА , НИКОГА НЕ Е ПЛЕДИРАЛ!!!!!!!!!!!

Ако някой страда – нека си страда по Божията воля и да не пледира като реконструкционист за всичките им глупости, а заставайки на съд, дори и смъртен, да говори относно Божието царство и Самият Него. Това е добро и праведно !

„Бих казал, че по-скоро би било лошо ако ти ги упрекваш, че едва ли не не търсели начин как по-ефективно и гадно да страдат...” ---- е, сега, свободните съчинения са за други сайтове, ако обичаш!

„Но Бог не ни насърчава да търсим преследвания или да ги издигаме като нещо велико”---------- но същевременно казва, че сме блаженни, ако поради Него попаднем в такъв огън и ти трябва да се съгласиш с това и да мирясаш. Гоненията в ранната църква бяха нещо ....нормално и те не са се стремяли към тях, - просто минаваха като броненосци ПРЕЗ тях, прославяйки Бог дори в смъртта си.

И за това трябва да сме готови и ние, а не за „мирен и помучнозахарен живот” (не е твой цитата, да не ме репликираш напразно пак).

Понеже се бяга от гонения в новите петдесятно-евангелски общности, затова и толкоз акцентирам на това.

Това е отстъпление от Бога – да търсиш човешките си права „като християнин”, пред и от света, а да живееш отдалечен от Бог, без да се притесняваш от Този, който може да те запокити в огненият ад завинаги и без право на последно обжалване един ден (ненасочено към еурет, насочено към някой/и, който/ които се разпознаят).

Много интересни теми напоследък – богатства, страдания....сега кое следва – охладнелата любов към Бог, нали ?

Кой ще я открие- ти или аз?
" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF