Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

1000 години царуване   вяра в еволюция   гибелни ереси   да се отхвърлят вярващите на исус   ириней   мария   рождество христово   съблазни   уйлям томсън   чужди езици  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Бог - кой е той? << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Обича ли Бог света (Й.3гл.) ?
Контрол за достъп в тази тема определен от автора или администрацията:
анонимнипубликуване блокирано
Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
05.10.09 16:28 Цитирай
изказвания: 2090
Точно така! Забележи, че има страшно много презумции и скрити идеи отвъд написаното.

Естествено, че има много неправилни неща в църквите и не е редно да се представя Исус като "твоят най- добър приятел" и подобни (т.е.- всичко в услуга на ЧОВЕКЪТ), но! Има едно невидимо ОТХВЪРЛЯНЕ на любовта помежду ни и на любовта към Бог чрез начина на писане . Виж само предишната тема.... Има редица смущаващи неща и в темата, дето я бях пуснал преди време („Дали Исус би убил?”).

Аз смятам, че е крайно неправилно покрай истината да се прокарват редица лъжи и отрови в услуга на изстудяване на любовта ни към Бог. Например – сатанизъм ли е да си помагаме, да имаме любов помежду си, да се грижим за някои от нас и тнт ? Мисля, че не. Но идеята може да въпроизведе много грешни асоциации, спрямо които, за жалост смятам, е изказана.

Май че идва времето за което Исус ни каза, че поради избраните Бащата ще го съкрати..." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
05.10.09 20:44 Цитирай
изказвания: 441
vladimir:

Ендифи, подчертаното не е от мен, а от автора. Дискусията е всъщност ПОРАДИ КАКВО ДОЙДЕ/ СЕ ЯВИ НА СВЕТА ЙЕСУС? Писанията казват, че Бог възлюби света и прати Спасител - Сина Си. Всичките условия за покаяние са ясни ("Ако някой....,... Ако..." и тнт). Но Исус дойде не просто в изпълнение на пророчествата, а защото Бог в любовта Си го изпрати - ти поради какво мислиш, че Той дойде?

Конкретно, авторът излага НОВА ТЕЗА. А тя е - Бог принципно е обикнал творението си, като позиция, а не като лично отношение ( любов спрямо неодушевеното?!) и не от любов е изпратил Сина Си.


добре, ясно, че подчертаното е от автора.

но, аз не виждам в изказването му  нещо, което да противоречи на словото.

Аз не разбирам  написаното като възлюбване на неодушевената  природа, а като възлюбване на човечеството като принцип, като цяло.

Още повече, ясно е показано  в словото, че има разлика в чувствата на Бога към различните хора.

Аз не виждам в написаното да има някъде застъпено становище, че не от любов  Бог е изпратил Сина Си.

А че Исус  не е дошъл просто в изпълнение на пророчествата, това е ясно, защото самите пророчества ги има именно защото Исус е решил да дойде и да възстанови реда във вселената според Божия образец. 

Най-отгоре

    
06.10.09 15:04 Цитирай
изказвания: 2090
(разкл. от: κοσμος)


   vminev, изтърваш детайла и пак се отплесваш да бориш вятърни мелници.

Първо, забележи какво съм написал (то не само да го цитираш ами и да видиш и разбереш какво е написаното):

Цитат на: Watchman
Това, което пише е че Бог е възлюбил онова, което е сътворил като творения и ред, не индивидуално, а като принципна позиция. Поради което и Бог изпраща Изкупител  за да изкупи онова, което е сътворил и да се възстанови оригиналния ред във вселената, без грях.

Няма нищо в текста който си цитирал от мене което да ти дава право да говориш за някакви "неодушевени" творения, за звезди, реки и прочие. Това е чиста доза миневска презумпция.

Вместо това написаното говори за две неща - творения и ред. Творенията включват ВСИЧКО което Бог е сътворил. Както одушевени, така и неодушевени . Сега може би ти не знаеш, но изкуплението, което Бог прави не е само за човеците, но и за всички творения, според както е писано:

Римл. 8:19  Защото създанието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове.
Римл. 8:20  Понеже създанието беше подчинено на немощ ( Гръцки: Суетност ), не своеволно, но чрез Този, Който го подчини,
Римл. 8:21  с надежда, че и самото създание ще се освободи от робството на тлението, и ще премине в славната свобода на Божиите чада.
Римл. 8:22  Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега.


нещо повече според тия пасажи може да се заключи, че нито реките, нито животните, нито дърветата могат да се считат за нещо неодушевено, понеже се казва, че цялото създание СТЕНЕ И ВЪЗДИША. Това разбира се е отделна тема и аз няма да се впускам в нея.

Та изкуплението на кръста не включва само човеците, но включва ЦЯЛОТО ТВОРЕНИЕ (целия космос) БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, защото когато човека съгреши не се казва, че другите творения също са съгрешили, но понеже бяха поставени под властта на човека, те бяха подчинени на тление и немощ заради греха на човека, според както говори и пасажа в Римляни.

Втория момент който засяга това, което Бог е възлюбил е РЕДА в творението а не само самото творение. За възстановяването на този ред на Правда и Истина умря Исус, а не за да могат "грешници спасени по благодат" да "седят на облаци и да свирят на арфи" както учи популярната християнска митология.

Та пасажа написан от Йоан (гърците са му викали Йоаннес, евреите Йоканан, българите му казваме Йоан) и вдъхновен от Светия Дух говори именно за това, че Бог е възлюбил цялото Творение и Реда в който е постановил това творение да съществува, и затова е дал своя Син, за да се започне изкуплението от виновника за греха - човека, но с ефекта на това, че цялото Творение ще се изкупи от тлението и ще престане да въздиша от теглото на греха. Пасажа е изключително ясен и недвусмислен и не дава никакво място за романтични и лирични отклонения на тема "любовно писмо от Бога към човека." още по-малко за презумпцията че Бог обичал всички еднакво, каквото е и заглавието на тази тема.

(за повече инф-я виж тук :  http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=491.msg6561#new   )
Еурет, аз лично не мога да разбера позицията на този човек и тъй като във форума им вече градуса се вдигна, го публикувам тук и имам едно просто, едно елементарно желание - молба.

Брате, би ли ми обяснил постигна на този човек?
 
Аз лично не разбирам ясно позицията му, тя смущава духа ми и не ме благославя в истината на Исус. Какви са тези "творения и ред", за които е умрял Исус на кръста и са били "изкупени". Какво значи да е изкупено въпросното "творение" и упоменатият "ред" ? Моля те, нека размислим над цитираният от автора пасаж на Павел от
Римл. 8  ( Защото създанието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове. ) това ли е основата на неговата платформа за размисъл, върху която той гради идеята за изкупване на творенията и реда (като под творения той не визирал само човеци....а какво - извънземни ли ?  Не разбирам.)

Какво всъщност иска да каже той?! 

Предварително благодаря." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре
за кой/какво бе убит сина божий,   изкупване на творения,   изкупване на творенията и реда,   изкупление на неодушевеното
    
06.10.09 15:18 Цитирай
изказвания: 4591
Не мисля, че този цитат е за тази тема. Мисля да го преместя в отделна тема.


А конкретно по въпроса, приемам, че той най-добре може да каже какво иска да каже, а не аз

Предполагам, че те смущава това, че от казаното от него май излиза, че Бог не те обича, а по-скоро обича някакъв "ред"

И покрай този "ред" и ти може да "намажеш" нещо, но все пак не трябва да си правиш илюзии, че Бог те обича "индивидуално". Той просто обича "реда" си и това е...

Добре че все пак си там някъде из дебрите на реда, че иначе и не-индивидуална любов нямаше да получиш,
и то ще получиш такава само ако не си от онези, които Бог мрази (поради това, че Бог е избрал да те мрази, а не поради някаква причина, свързана със самия теб).


Но както казах, той най-добре може да ти каже какво иска да каже...

[ Редактирано 06.10.09 15:23 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
06.10.09 15:21 Цитирай
изказвания: 2090
Не е честно!    
Нали и тук има и "творения" и "ред" - бъди справедлив, сега! Космоса не е ли от творения и ред? какви са тези творения....айде кажи нещо, де ! 

И...да....и не само това, дето си го написал. Това касае една духовна основа на разбирането на писанията и на представянето на вестта на Исус на невярващите - ако Бог не е любов....тогава значи трябва да се преосмисли цяяялата нова страница (т.н Нов Завет) в отншението на Бог към Адамовците.
 
Не щеш да помогнеш на брат си....       задънена улицаааа.......   

[ Редактирано 06.10.09 15:25 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
06.10.09 15:36 Цитирай
изказвания: 4591

Е ти искаш направо невъзможни за мен неща  

Не е ли по-добре човек да иска да знае (да го вълнува) какво Бог казва... И Бог е достатъчно силен и способен да направи някого да разбере какво Бог казва и Кой е Бог, и т.н.


Между другото гр. "kosmos" далеч не е същото като бълг. "космос".

[ Редактирано 06.10.09 15:37 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
06.10.09 15:52 Цитирай
изказвания: 2090
Ами- така е.

А "космос", като използвана от въпросният автор идея, е заимствана семантично от руската атеистична нация, която в годините на Гагарин наричаше "свят" и "космос" вселената, защото нямаше Бог и човека беше Бог.

"Пребродих космоса- каза тогава Гагарин - и не открих Бог. Следователно няма Бог.", - по повод на малкото кръгченце, което направи той из необятните пространства, създадени от Твореца. Малко тъжен край за този рейнджър, за когото сега някои вадят факти, че бил вярващ.

Та - семантично и разговорно думата космос започва от там да се свързва със "вселената" - виж за справка научно-попу-лярно-листките списания "Космос"- и- сие.

Чакам труда ти за "космос" отпреди полета на съвременният "Галилей" (Гагарин).
Поздрави, Владо.
адм.бел.
разкл. в: Предузнание от Бога, предопределение и повикване за спасение
" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре
атеизъм и вселена,   вселена,   гагарин,   космос,   сп."космос"
 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF