Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

апостасия   ахмадинеджад   блаженство и спокойствие   кикотене   марко джоенсу   органична църква   прощаване на греховете   слуги   стихове   хищникът  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Други вери и разни религии << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Лъжепомазаникът Сергей Тороп - Висарион и неговите заблуди
Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
05.10.09 17:44 Цитирай
изказвания: 18
"НЕ Е  СТРАШНО  ДА  ВИДИШ  ХРИСТОС  В  АНТИХРИСТА, НО Е  СТРАШНО И  ПАГУБНО  ДА  ВИДИШ  В  С А М И Я Т  ХРИСТОС , АНТИХРИСТ !"-  СВЕТИ  СЕРАФИМ   САРОВСКИЙ .  Защото ние виждаме това с което сме пълни самите ние!  НЯМА да се впускам в спор,защото МОЖЕ да се спори само с хора,които са прочели  книгите за които спорят! А така да се хвърля в пространството " ЛЪЖЕЦ" " САТАНА" " АНТИХРИСТ"  и пр. - НЕ СТАВА!  Голямо е нещастието и голяма е слепотата! Самото сляпо невежество разделя домовете за молитва според принадлежността им към различни вярвания,или което е още по-лошо, от друго направление от ЕДНА и СЪЩА вяра! Когато говорим за Божието Име, да говорим за същността на Господа,а не за названието.Тази същност е Любовта,Истината и Светлината. През 19 век Херцен бил казал така: "Ако сега дойдеше Христос, то хората биха ГО вързали и закарали в полицейския участък.

Най-отгоре

    
06.10.09 00:39 Цитирай
изказвания: 4641

Stanka:

"НЕ Е  СТРАШНО  ДА  ВИДИШ  ХРИСТОС  В  АНТИХРИСТА, НО Е  СТРАШНО И  ПАГУБНО  ДА  ВИДИШ  В  С А М И Я Т  ХРИСТОС , АНТИХРИСТ !"-  СВЕТИ  СЕРАФИМ   САРОВСКИЙ .  Защото ние виждаме това с което сме пълни самите ние!   
Stanka,
който последва и повярва в даден лъже-помазаник (напр. С.Тороп („Виссарион”)), вместо да последва истинския Божий помазаник и син – Исус от Назарет (който не се е върнал на земята),
то такъв, отхвърляйки истинския Божий помазаник и син, погубва душата си и отива за осъждане.

И щом за човека „СВЕТИ  СЕРАФИМ   САРОВСКИЙ” да погубиш душата си „не е страшно”,
то той очевидно сериозно се е заблудил, че и други заблуждава покрай своята заблуда.

А и самият Божий син е казал, че най-страшно за човека е да погуби душата си и тялото си в огъня на огненото езеро, което е втората смърт.

Естествено, пагубно е някой да каже, че самият истински Божий помазник е противникът на помазаника, за който говори Йоан.
Но да се казва, че „не е страшно” някой да последва лъже-помазаници (като напр. Майтрея или С.Тороп („Виссарион”)) , погубвайки така душата си, е също толкова пагубно.НЯМА да се впускам в спор,защото МОЖЕ да се спори само с хора,които са прочели  книгите за които спорят! А така да се хвърля в пространството " ЛЪЖЕЦ" " САТАНА" " АНТИХРИСТ"  и пр. - НЕ СТАВА!  Голямо е нещастието и голяма е слепотата! Самото сляпо невежество разделя домовете за молитва според принадлежността им към различни вярвания,или което е още по-лошо, от друго направление от ЕДНА и СЪЩА вяра!

(подч. мое)

И да се впуснеш в спор и да не се впуснеш, само отново и отново ще излиза наява истината, че Сергей Тороп („Виссарион”) е един от лъже-помазаниците, за които Божият единствен син, Исус от Назарет, е казал на своите си да се пазят от тях и да не им вярват, защото са сатанински слуги, волни или неволни.
Но тъй като ти не вярваш на истинския Божий син, Исус от Назарет, а вярваш в един лъже-помазаник (бившият милиционер С.Тороп), то е явно че не принадлежиши на истинския Божий помазаник и син, Исус от Назарет, който още не се е върнал на земята.Съвсем не е "една и съща вяра". Точно тук сатаната е успял да те заблуди. Но ако последваш единствения Божий син, Исус от Назарет, то Бог може да те изтръгне от ноктите му. Донякъде зависи и от теб, когато Бог ти даде избор.

Вярата, която Божият син учи е, че Той, Исус от Назарет, е единственият Божий син и също, че Той още не се е завърнал на земята (според дадените от Него белези за неговото завръщане). И още други важни неща.


Когато говорим за Божието Име, да говорим за същността на Господа,а не за названието.Тази същност е Любовта,Истината и Светлината.


Това е поредната гибелна заблуда от сатаната. Знаенето и признаването, и призоваването на името на единствения Божий син, Исус от Назарет, е от съдбоносна важност за спасението на човека.


Както и пише:

Де 4гл

да знаете всички вие и целият народ на Израел, че чрез името на Йесус помазаника от Назарет, когото вие приковахте на стълб, когото Бог съживи от мъртвите, чрез това име тоя човек стои пред вас здрав.
...
И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено на хората, чрез което трябва да се спасим.Няма друго име. Хвани се за Божията ръка, която той ти протяга, за да те спаси.

През 19 век Херцен бил казал така: "Ако сега дойдеше Христос, то хората биха ГО вързали и закарали в полицейския участък


Ако Херцен („бащата на руския социализъм”, имал. търг. взаимоотношения с барон Ротшилд) е имал предвид първото идване на Божия син, т.е. когато Божието слово е станал плът,
то тогава в изказването му няма нищо ново или интересно,

понеже така и така Божият син е бил вързан и закаран в иудейския „полицейски участък”, понеже иудеите не са приемали написаното в закона и пророците за Божия син, и не са приели думите на самия единствен Божий син – както и  Сергей Тороп („Виссарион”) не ги приема и сее заблуди и мнозина се погубват след него. И Божиите хора много добре знаят как постъпва света с Божието по принцип.
Т.е. Херцен в този случай просто повтаря това, което е станало тогава, и в изказването му няма нищо „пророческо”.


Ако пък Херцен говори за завръщането на Божия син, вече приел царска власт над небето и земята,
то тогава Херцен се е заблудил така, понеже (подобно на иудеите тогава) явно не е приел казаното от Божия син какво Той ще направи, когато се върне,
както явно и ти не го приемаш, щом вярваш на лъже-помазаници като Тороп. Когато Божият син се завърне, никой няма да има възможност да го "хваща" или да го "вързва" – както Херцен си фантазира неоснователно. Понеже вече самият Той ще хваща и ще вързва, понеже времето на неговата благосклонност ще се е изчерпало и идва съдът.
Днес Той все още спасява, но идва Божият гняв срещу онези, които отхвърлят истинския Божий син (както напр. лъже-помазаникът Тороп прави)  и никой няма да може да устои, а след това е и съдът на живите, а и на мъртвите.


Имайки предвид твоята сегашна позиция (пагубна за теб, според казаното от Бога в новия завет), логично е да не вярваш, че Исус от Назарет е единственият Божия син (и още не се е завърнал) и да издигаш заблуди като тези на бившия милиционер С. Тороп („Виссарион”), който не приема казаното от Божия син, и сам се е обявил за Онзи, който той не е, и се опитва да седне на място, което не му принадлежи, и на което не подобава да седи. 
Дано да се обърне от заблудата си докато не е умрял, понеже в противен случай след това ще стана много страшно за него, понеже идва Божият съд, където истинският Божий син, Исус от Назарет (чрез Когото всичко създадено е създадено, вкл. и руснака С.Тороп) ще го съди за заблудите, с които трови заблудили се хора като теб.

 Ето някои неща, които Божият син е открил за своето завръщане, които не са станали, понеже Той не се е завърнал още

И те като слушахѫ това, приложи та рече и една притча, защото беше близу до Ерусалимъ, и те имахѫ на ума си че царството Божие щеше тутакси да се яви.

И рече: Человекъ некой си благороденъ отиде въ страна далечна да приеме за себе си царство и да се върне. И повика десеть отъ слугите си, и даде имъ десеть мнаси, и рече имъ: Търгувайте докле дойдѫ. 
А гражданите негови ненавиждахѫ го, и испратихѫ слѣдъ него посланици да кажатъ: Не щемъ тогова да царува надъ насъ. 

И като взѣ царството и се върна, рече да му повикатъ онези слуги на които даде среброто, да узнае кой какво е припечелиль. 

И дойде прьвиятъ и рече: Господарю, твоята мнаса придоби десеть мнаси. 

И рече му: Добре рабе добри: понеже на най-малкото се показа веренъ, имай властъ надъ десеть града. 

И дойде вториятъ и рече…

[…]

А моите врагове, онези които ме не рачихѫ да се въцаря надъ тѣхъ, доведете ги тука и посечете ги предъ мене. 

/из свид на Лука/
А кога дойде Синъ Человечески въ славата си, и всичкитѣ свети ангели съ него; тогазь ще седне на престола на славата си. И ще се събератъ предъ него всичкитѣ народи, и ще ги отлъчи едни отъ други, както овчарятъ отлъча овците отъ козите; и ще постави овците отъ десната си страна, а козите отъ левата.

Тогава Царятъ ще рече на тѣзи които сѫ отъ десната му страна: Елате, вие благословени на Отца моего, наследвайте царството приготвено за васъ отъ създание мира; защото огладнехъ, и дадохте ми да ямъ; ожеднехъ, и напоихте ме; страненъ бехъ, и прибрахте ме; голь бехъ, и облѣкохте ме, боленъ бехъ, и посетихте ме, въ тъмница бехъ, и дойдохте при мене.

Тогазь праведните ще му отговорятъ и рекатъ: Господарю, кога те видѣхми гладенъ, и те нахранихме; или жеденъ, и те напоихме? Кога пакъ те видяхме страненъ и те прибрахме; или голь, и те облѣкохме? И кога боленъ или въ тъмница те видѣхми, и дойдохми при тебе?

И ще отговори Царятъ и ще имъ рече: Истина ви казвамъ: Колкото че сте сторили това на едного отъ тѣзи най-малките мои братия, на мене сте го сторили.

Тогазь ще рече и на тѣзи които сѫ отъ левата му страна: Идѣте отъ мене, проклети, въ огънятъ веченъ, приготвения за диавола и за ангелите негови; защото огладнехъ, и не ми дадохте да ямъ; ожеднехъ и не ме напоихте; страненъ бехъ, и не ме прибрахте, голь бехъ, и не ме облѣкохте; боленъ и въ тъмница бехъ, и не ме посетихте. 


Тогава и те в отговор ще кажат: Господарю, кога те видѣхми гладенъ или жеденъ, или страненъ, или гол, или боленъ, или въ тъмница и не Ти послужихме?

Тогазь ще отговори и ще имъ рече: Истина ви казвамъ, колкото че не сте сторили това на едного отъ тѣзи най-малките, нито на мене сте го сторили. 

И ще отидатъ те въ вечна мѫка; а праведните въ животъ веченъ. 


/из свид. на Мат., 25/
Разбира се, лъже-помазаникът С.Тороп („Виссарион”) не е направил и не може да направи това, което предстои истинският Божий помазаник и единствен син, Исус от Назарет, да направи, когато се завърне на земята.
Мисля, че Бог ти дава доста свидетелства за неговия единствен син Исус от Назарет, който още не се е завърнал на земята и който може да спаси душата ти. Ако отхвърлиш Исус от Назарет и погубиш душата си, завличайки се след един (С.Тороп) от многото заблудили се лъже-помазаници, май ще трябва да виниш само себе си.

Дано да не стане така, а светлината да изгрее в сърцето ти чрез вярата в Исус от Назарет, единственият Божий син и помазаник, който скоро ще се върне да съживи умрелите Божии хора и да ги изведе от гробовете и да им даде нетленни безсмъртни тела, с които да го срещнат в небесните облаци в слава, и така да бъдат винаги с Него.


[ Редактирано 23.09.20 17:51 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
06.10.09 13:09 Цитирай
изказвания: 2090
Дано изтрезнееш, Станке и дано разбереш, че именно Бог, когото не познаваш, те прати тук в милостта си и ти дава шанс да отрезнееш и да спасиш едничката си душа.

Може да си чела много и да смяташ, че си по-интелигентна от мен и други, но това общо- взето няма значение пред Божият Син, Който призовава всеки един на покаяние и на вяра, че ЕДИНСТВЕН САМ ТОЙ Е ПРАТЕНИЯТ ОТ НЕБЕСНИЯТ БОГ СПАСИТЕЛ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.

МОЛЯ СЕ ДА СЕ ПОКАЕШ И ДА СПАСИШ ДУШАТА СИ (единствената си) ОТ ВЕЧНОТО НАКАЗАНИЕ, ОПРЕДЕЛЕНО ЗА САТАНА И НЕГОВИТЕ ЗЛИ ДЕМОНИ.

Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
06.10.09 19:43 Цитирай
изказвания: 18
Похвално е усилието ви да ме вкарате в правия път!Само,че Еурет защо ако си толкова усърден във вярата си,ЗАЩО ИЗТРИ текста "из Словото на Виссарион"? От какво се страхуваш? Какво може да ти навреди един текс,на тебе,който си праведен и силно вярващ в единствената правилна вяра? И как само четете буква по буква и си представяте както вие си искате.Нужно ли е да казвам,че колкото хора на Земята-толкова и представи! Седи значи Помазаника на трона в съдния ден и овците от дясната му страна,а козите от лявата! Това е толкова примитивен образ на съдния ден,че повече няма накъде! Вие си го представяте като човешко съдилище.Аз смятам,че самото дадено ни съдно Слово ще ни раздели на пшеница и плява! И смятам,че ще се спаси този,който устои и не приеме белега на звяра! Защото не си правете никакви илюзии, нещата вървят към своя свещен конец! Защото каква е ползата,ако си декларирал и си се клел,че Исус Христос е твоят Спасител,а като Петър се отречеш и като Юда Го предадеш! Аз не се боя,че се интересувам от много неща в съвременният свят,ЗАЩОТО ЗНАЯ НЕБЕСНИЯТ ОТЕЦ, не ни гледа по лице ,а по сърце!

Най-отгоре

    
07.10.09 02:12 Цитирай
изказвания: 4641

Само,че Еурет защо ако си толкова усърден във вярата си,ЗАЩО ИЗТРИ текста "из Словото на Виссарион"? От какво се страхуваш? Какво може да ти навреди един текс,на тебе,който си праведен и силно вярващ в единствената правилна вяра?

В бележката в коментарите ти обясних това. И няма никакво противоречие между това, някой да е „усърден във вярата” (малко неясно понятие) и това, той да не одобрява на сайт за вярата в Божия единствен син Исус от Назарет да се публикуват лекции на лъже-помазаници, и то не в отхвърлящ и изобличаващ контекст, а едва ли не като "поучителни" текстове.

На мен не мисля, че нещо може да ми направи, но не бих искал да се заблуди още някой (освен теб) след този лъжепомазаник. Нито имам мир пред Бога подобни зловредни пасквили да бъдат публикувани точно тук.
И как само четете буква по буква и си представяте както вие си искате.Нужно ли е да казвам,че колкото хора на Земята-толкова и представи! Седи значи Помазаника на трона в съдния ден и овците от дясната му страна,а козите от лявата! Това е толкова примитивен образ на съдния ден,че повече няма накъде! Вие си го представяте като човешко съдилище.Аз смятам,че самото дадено ни съдно Слово ще ни раздели на пшеница и плява!


Ти откъде знаеш кой какво си представя? Очевидно Божият син тук сравнява своите избрани - с овце, а Божиите врагове - с кози. И казва, че на своя съд Той лично ще определи участта на едните и на другите.

Т.е. разделянето им съвсме няма да стане автоматично, както на теб изглежда ти се иска.
А ще стане с волята и заповедта на Божия цар, Исус от Назарет.
И съответно онези, които Той, Съдията, определи в групата на „козите”, т.е. на Божиите врагове, ще бъдат хвърлени в огъня, за наказание. Насила. По негова присъда, заповед и повеление. А не автоматично, някак си "от самосебе си".А това, че Той, Исус от Назарет, буквално ще съди и живите (като се върне на земята, за каквото говори пасажът), и мъртвите (след това, описано в пророчеството дадено на Йоан) го пише на много места и в най-различни контексти.

Например Павел, царският пратеник също учи от Божия страна, че всички трябва да застанем пред съдебния престол на помазания цар, Исус от Назарет.

Той, Исус от Назарет, ще съди, когато дойде на земята (за разлика от заблудилия се и заблуждаващ другите С.Тороп) – не си прави никакви илюзии и няма полза да си фантазираш разни алегорични небивалици, за да прогониш от ума си страховития факт, че истинският Божий цар, Исус от Назарет, ще съди и ще определи вечната участ на всеки от нас.

Ти можеш да си представяш каквото желаеш, но ако се окажеш в нежеланата група на този съд, никакви фантазии не биха могли да ти помогнат.

За да не се окажеш в нежелната група, Бог е предал на смърт единствения си син, Исус от Назарет и ни е дал стотици страници свидетелства и увещания и Божии декларации и обещания в Божиите книги, св. Писания. Бог е дал път, по който ако човек мине, няма да се окаже при „козите”. Но дали човек ще мине по този път...
И къде отивам знаете, и пътя знаете...” казва Царят, Исус от Назарет. Ти знаеш ли го този път, за който той говори? Той обяснява там /Йн. 14гл/ кой е този път и как се минава по него...
 

И смятам,че ще се спаси този,който устои и не приеме белега на звяра! Защото не си правете никакви илюзии, нещата вървят към своя свещен конец! Защото каква е ползата,ако си декларирал и си се клел,че Исус Христос е твоят Спасител,а като Петър се отречеш и като Юда Го предадеш! Аз не се боя,че се интересувам от много неща в съвременният свят,ЗАЩОТО ЗНАЯ НЕБЕСНИЯТ ОТЕЦ, не ни гледа по лице ,а по сърце!


Не си прави никакви илюзии, че ако някой не приеме „белега на звяра” автоматично ще бъде спасен.
Да, пише, че ако някой се поклони на онзи световен цар – враг на Божия син (във видението - „хищно животно”/„звяр”) той ще погуби душата си.
Но не пише, че спасението от греха и смъртта става чрез не-приемане на „белега на звяра”.

Както също не пише, че спасението от греха и смъртта става чрез произнасяне на фразата(-заклинание) „отричам се от сатаната” (било то и във византийски купел).Спасението става по друг начин. То е тайна, която Бог е пазил през вековете и от първи век насам я е открил на своите избрани, ако и да има много документирано и обществено достъпно знание по този въпрос. 
Никой не може да я схване и да се възползва от нея, освен ако Бог не благоволи да му открие.
Да, Бог, бащата на господаря Исус помазаника от Назарет, не е пристрастен (това означава на гръцки малко неудачно преведеното „гледа на лице”) и гледа сърцето на човека,

но човешко сърце, което отхвърля Божия помазаник и единствен син Исус от Назарет и вярва в лъжепомазаници и пропагандира лъжепомазаници като С. Тороп, не го очаква нищо добро от Божия страна, ако не се обърне от заблудите си и не признае истинския Божий Цар, Исус от Назарет, който още не се е завърнал на земята.

И дори няма нужда да се отричаш от Царя, Исус от Назарет, нито да го предаваш, понеже ти открито пропагандираш и вярваш в друг „помазаник”, лъже-помазаника С.Тороп от Русия. То няма от кого да се отричаш...
В твоя конкретен случай, би трябвало всъщност да се притесняваш, че Бог гледа сърцето на човека и не е пристрастен.


Казах ти че Божият помазаник и единствен син, Исус от Назарет, е камък за препъване и за иудеи, и за гърци. Той е и камъка, който зидарите са отхвърлили, но който след това е станал главният камък, по който се равнява цялата сграда. "Който падне върху този камък, ще се разбие, а върху когото падне - ще го смаже."


 

[ Редактирано 07.10.09 03:31 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
23.09.20 04:52 Цитирай
изказвания: 4641

Сатанинският лъжеучител и лъже-помазаник-цар Сергей Тороп - "Висарион", заедно с двама други, е бил арестуван по подозрение, че е използвал психологическо насилие, за да измъква пари от жертвите ("последователите") си.epicenter.bg, 22.09.2020
В Русия арестуваха бивш полицай, който твърди, че е Исус и ръководи секта в Сибирnews.bg, 22.09.2020
Спецчасти в Русия арестуваха "Исус на Сибир"rt.com, 22.09.2020
Siberian cult leader 'Vissarion' who claims to be ‘re-incarnation of Jesus Christ’ arrested over psychological violence
Сибирският водач на култ, "Виссарион", който твърди, че е "повторно въплъщение на Исус Христос", е арестуван във връзка с психологическо насилие

 Според видеото по-долу С. Тороп освен всичко останало, е задължавал хората да му дават 10% ("десятък") от стойността на имуществото си; също, въпреки че забранявал пиенето на алкохол самият той изглежда е пиел доста алкохол; и е имал на разположение съществено количество оръжия и боеприапаси.
За обсъжданите престъпления Тороп може да бъде осъден до 12г. затвор.

Новости на Первом Канале, youtube.com, 22.09.2020
В Красноярском крае задержали руководителей "Церкви последнего завета".
В Красноярския край са задържали ръководителя на орг. "Църква на последния завет"
https://www.youtube.com/watch?v=FfHGPqVFZc0
Иванишко Игорь Викторович, youtube.com, 22.09.2020
Задержание Сергея Торопа (Виссариона). Эксперт-религиовед Иванишко Игорь, профессор ПСТГУ Дворкин А
Арестуването на Сергей Тороп (Висарион). Експерт-религиолог Иванишко Игорь, професор ПСТГУ Дворкин А
https://www.youtube.com/watch?v=-ONEOhdL89U[ Редактирано 23.09.20 20:22 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF