Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

100 палатки за евразия   sci   агент велев   гари норт   европейска империя   кекко манна   масонска ложа   павел   светска вяра. светски вери   старейшини  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Бог - кой е той? << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Аз вярвам в Корана, но не разбирам вашият Бог!!!!!!!!!!!!!!
Започване на нова тема
    
20.09.09 12:02 Цитирай
изказвания: 88
(Рзкл. от: Един Бог в три лица - заблуда?)


Здравейте аз се казвам Дерек, ислямист съм по рождение, много ме вълнуват разсъжденията на еурет. Искам да знам Кой е Исус!!????????? Ако е Господ както го нарича еурет, В исус ли да вярвам Или в баща му Отец, и на последно място вие християните в колко Бога вярвате????????????????????????????????????//

Ще чакам с нетърпение да разбера, защото преди да се покая за греховете си искам да разбера, Кой е Бог и кой не!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Моля те еурет отговори ми така че аз да те разбера, а не така, както дерек вярващият или владо и тигъра, ааз  съм човек на простото обяснение. Моля те Еурет просветли ме. Накои хора говорят за тройца, но виждам , че ти не ползваш този термин, помогни ми, моля и другите във форума ако могат да ми помогнат, но еурет като че ли е по-близо да схващанията ми от корана, искам да ме просветлита.Аллах да ви благослови!!!!!

[ Редактирано 20.09.09 12:40 ]

Най-отгоре
атанасианство,   бог,   ислям,   никеанство,   триединство
    
20.09.09 13:59 Цитирай
изказвания: 441
derek:

(Рзкл. от: Един Бог в три лица - заблуда?)


Здравейте аз се казвам Дерек, ислямист съм по рождение, много ме вълнуват разсъжденията на еурет. Искам да знам Кой е Исус!!????????? Ако е Господ както го нарича еурет, В исус ли да вярвам Или в баща му Отец, и на последно място вие християните в колко Бога вярвате????????????????????????????????????//

Ще чакам с нетърпение да разбера, защото преди да се покая за греховете си искам да разбера, Кой е Бог и кой не!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Моля те еурет отговори ми така че аз да те разбера, а не така, както дерек вярващият или владо и тигъра, ааз  съм човек на простото обяснение. Моля те Еурет просветли ме. Накои хора говорят за тройца, но виждам , че ти не ползваш този термин, помогни ми, моля и другите във форума ако могат да ми помогнат, но еурет като че ли е по-близо да схващанията ми от корана, искам да ме просветлита.Аллах да ви благослови!!!!!


е, тука вече се поуля!

след като вече си вярващ в Месията, как може дори и на шега да ни пожелаваш аллах да ни благославял?

Най-отгоре

    
20.09.09 17:33 Цитирай
изказвания: 2091
Дерек, Дерек, не се "бъзикай" със сериозни неща.

Бих казал, че те разбирам, или че схващам защо си ядосан на еурет. Не е нужно да разбереш веднага нещата, които той пише, нито пък да го "надпишеш", или пък да му покажеш, че според теб той не е прав, или че според теб еурет пише неразбрано и ненужно високопарно.

Виж, ние сме общност. Разбирам някои от причините, накарали те да напишеш този пост, но написаното че лично ти си ислямист, а не, дакажем, по - правилното : - Да кажем, че съм ислямист, - или пък- Ако аз, който съм бивш ислямист, прочета това, което еурет пише, то ще ми звучи : еди- и еди- как си .

Тогава да , но да се уеднаквяваш, да пишеш, че си по принадлежност на Аллах, е грях безспорно. Призовавам те да се покаеш и да приемеш, че ОБЩНОСТТА Е ОТ РАЗЛИЧНИ ЧАСТИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ДОПЪЛВАТ, А НЕ ОТХВЪРЛЯТ/ СЪПРОТИВЛЯВАТ НА РАЗЛИЧНОСТТА И БОГАТСТВОТО.

Дерек, дори и да ти звучи противно на възприемането/ възприятията/ душата / постингите на еурет, те призовавам да живееш (да положиш усилия да го напарвиш) в мир с него (а интернетно е суперлесно!) и да имаш дух на единство спрямо брат си.

Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

Анонимен
    
21.09.09 12:01 Цитирай
Гост
Да кажем, че съм ислямист!!!!

Скъпа общност!

Бог ли е Исус? Бог Ли е Отец? Бог ли е Духът?
Колко Бога има?
Кой е Исус спрямо Бога?

Моля по темата! Хубаво е че сте общност, но по темата, какво? Бог един в три личности ли е? Или Един от тримата, е единственната личност-Бог? И, ок помогнете с Библейски изразни средства...... Да считам ли, че Еурет подобно на "обединените петдесятници" , счита че бог е една личност в три каквото и да е, но не и личности.. И кой е всяка от личностите, ако вярваш, че са такива?

дерек

Най-отгоре

    
23.09.09 14:05 Цитирай
изказвания: 4533

За всеки случай уточнявам, че Дерек само симулира тази ситуация, за да илюстрира по-ясно трудната (за него) ситуация, в която би се оказал някой вярващ в Божия син, на когото се налага да обясни Бога пред евентуален заинтересован от истината мохамеданин, без да използва ученията на атанасианството/никеанстовото.
 


Здравейте аз се казвам Дерек, ислямист съм по рождение


„ислямисте“ Дерек,

Нито ти, нито който и да е, е ислямист по рождение, нито пък е ученик на Божия син и е Божие дете по рождение.
По рождение човек може да бъде китаец, руснак, турчин, французин, българин, евреин (израелец по плът), египтянин, циганин, грък, и т.н.,
но ислямист или пък ученик на Божия син и Божие дете не може да бъде. След това може да стане.Искам да знам Кой е Исус!!????????? Ако е Господ както го нарича еурет, В исус ли да вярвам Или в баща му Отец, и на последно място вие християните в колко Бога вярвате????????????????????????????????????//


Да уточня, че по принцип аз не наричам Исус „Господ“, а според написаното в ориг. на новия завет, го наричам например „господар“, а и понеже пише, че Бог е направил човекът Исус от Назарет и господар над всичко, и официално помазан от Него цар над всичко. Очевидно преди да го направи такъв, Исус от Назарет не е бил такъв, понеже ако е бил такъв, то не би имало смисъл Бог да го прави господар и помазан цар, но както се разбира от новия завет, Бог е направил Исус от Назарет и господар, и свой помазан цар. Вж. Κυριος = Господ?

Кой е Исус от Назарет и в кого точно да вярваш? Ами на този въпрос най-добре отговаря самият той. Прочети например свидетелството на Йоан, един от учениците му, а и всички книги на новия завет, а и Закона и Пророците, понеже и те за него говорят.

Имай предвид и следното, което Божият син е заявил:

Всичко ми е предадено от баща ми. И никой не познава сина, освен бащата, нито познава някой бащата освен синът, и на когото синът би пожелал да го открие.И също:

Никой
не може да дойде при мен, освен ако баща ми, който ме прати, не го привлече, и аз ще го съживя в последния ден.
В пророците пише: "И всички ще бъдат научени от Бога". Всеки който е чул от баща ми и е научил, идва при мен.  Не че някой е видял бащата, освен онзи, който е от Бога - той е видял Бога.  Амен, амен, казвам ви, който вярва в мен има вечен живот.Поради това знай, че никой човек (дори и Атанасий, ако знае...) не може да ти обясни кой е Божият син и кой е неговият баща, а само ако Божият син би благоволил да ти открие, тогава можеш да разбереш тези неща, от Него.

Но също знай, че Бог иска всички хора да дойдат до промяна на мисленето си и до отказване от греховете си, и до познаване на Божия син, за да бъдат спасени от греховете си и от смъртта. Поради това, щом искаш да познаваш Божия син, то би трябвало той да ти открие кой е баща му, а и кой е самият той. Дерзай...


Вж. тук за Божия син: Лука 1:26


Копирах и един цитат от свид. на Йоан:
Да не се тревожат сърцата ви. Вярвайте в Бога и в мен вярвайте. В дома на баща ми има много жилища - ако не беше така щях да ви кажа. Отивам да ви приготвя място и щом отида и ви приготвя място, ще се върна отново и ще ви взема при себе си, за да бъдете и вие там където съм и аз.
И къде отивам знаете, и пътя също знаете.  […] Аз съм пътят, и истината, и животът. Никой не идва при баща ми, освен ако не дойде чрез мен.Но има още стотици места в новия завет, където се говори за Божия син и за баща му от най-различни аспекти.
Дали аз не ползвам някакъв си измислен термин от атанасианството/никеанството не е особено важно. Много по-важното е, че Бог не използва такива измислени термини, нито пък слугите му.
Защо по-добре не отбележиш това, вместо да се занимаваш толкова с това, какво аз не съм бил използвал?
Ти или Атанасий по-умни ли сте от Бога и повече ли знаете? Или повече ли знаете от Божиите слуги, записали книгите на новия Божий завет или старите Писания?


И Бог, не-ползвайки такива измислени термини, далеч не е близо до схващанията на заблудения лъжепророк и антихрист Мохамед, записал корана чрез видения в контекста на епилептични (т.е. демонски) пристъпи и повръщания, след когото са се погубили безброй души в греховете си, като според неговото лъже-учение вярват, че Исус от Назарет не е Божият син, и изобщо - че дори било грях някой да вярва, че Бог има син...Измисленият племенен „Бог“ на луната/полумесеца, от когото пожелаваш благословения не може да донесе полза на никого, нито да благославя, понеже несъществуващи измислици не могат да благославят, нито пък сатаната може, който, както пише, се преправя на светъл вестител, за да заблуди с готовност онези, които искат да ходят след желанията на плътта си и да ги погуби чрез купищата им неопростени грехове във вечния огън на езерото, което гори с неугасим огън и сяра, което е Божието наказание след Божия съд, на който Бог ще съди мъртвите, според записаното в книгите му.
Благодаря ти, но не мога да приема подобни пожелания.В заключение бих ти казал (вече на Дерек, а не на въображаемия ислямист) , както вече се й се спомена, че атанасианството/никеанството съвсем не прави по-лесно за някого да обясни Бога на някой, който се интересува. А ако пък то сериозно бърка в някои от измислените си постановки, каквито Бог изобщо не е споменавал в Св. Писания, тогава вредата от тези "улеснения" е голяма.ПС
Между другото, предполагам, че когато Владо спомена за общност, имаше предвид Божията общност по цялата земя, а не каквото ти пишеш.


[ Редактирано 19.07.19 23:18 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
23.09.09 15:14 Цитирай
изказвания: 2091
Спомням си годините, в които повярвах. Не знаех толкова, колкото сега. Не умеех да водя диспути както сега. Бях много наивен и влизах често в проблеми. Гонеха ме и ме хулеха често поради моята незрялост и връхлетяване в конфликтни словесни дву-три-мооого-бои.

Търсех Го като Единствено съкровище. Той Беше всичко за мен.

Оставих всичко, което имах. Момичета ми предлагаха, но това не ме интересуваше.

Парите ми бяха смешни.

Металика, Нирвана, Айрън се изпариха яко дим.

Спорта изгуби силата си в моето сърце- отслабнах много, изгубих мускули и сила, които бяха №1 за мен.

Станах слаб, неуверен, глупав, станах нищо......но придобих всичко.

********************00000000000*******************

Скъпи Дерек,
(симулационен ислямисте )

преди всичко бих ти представил Този, в Когото съм повярвал, чрез Когото станаха световете и Който Е преди всичко.

Бог, създал всичко прати сина си за твоите грехове, да умре на кол, като проклето и гнусно животно - ТАКА БОГ ПЛАТИ, ЗА ДА ИМА ЖИВОТЪТ ТИ - вярваш ли го ?

Зная, че вярваш В Аллах, но този Бог жив ли е за теб? Какво ти дава ? Какво ти отплаща ? Душата ти, едничката ти душа дали би отишла в рая поради вяра в Мохамед?

********00000000*********

ЕТО ТАКА БИХ ГОВОРИЛ на "ислямиста " Дерек (това е нарочно симулирана постановка, измислена от Дерек).

След това бих споделил, бих говорил ЛИЧНО за Помазаника, сила от Бога би слезла и Святият Дух БИ МИ ПОМОГНАЛ В СЛОВО НА ЗНАНИЕ ОТНОСНО този "ислямист", Дерек и той би разбрал, че моят Бог Е Единственият Жив Истински Бог, КОЙТО ГО ПОЗНАВА ОТ НЕГОВОТО РАЖДАНЕ.

БОГ ЩЕ ДОКАЖЕ ПРАВОТАТА НА СЛОВОТО СИ, ДОКАТО ГО презентираме, понеже Е Жив и правдата Му трае вечно.

Понеже е Бог и славен Цар и е над всичко и всичко е покорил под властта на Сина Си.


Отвъд диспута за Йешуа, Бащата и Духа аз бих послужил на Дерек да познае Сина и да разбере за Голгота, Святият Дух да го ужили в сърцето и там, на място той да признае Йешуа за Бог, да се отрече от лъжата на мюсюлманството и мохамеданството и исляма и
ДА ПРИЕМЕ ВЛАСТТА И ГОСПОСТВОТО НА ИСУС НАД ЖИВОТА СИ, да се покори на Господарят от Назарет, що идва в славата на Баща си, за да отсъди на всекиму според делата му.....

Защото Бог е Истинен и Верен винаги.

Слава на името Му.

Владо.


пп - понеже с много от вас съм / се чувствам близък, то вие сте за мен "общност", група от братя и сестри, събрание, с което да общувам, независимо аз за вас какъв съм." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

Анонимен
    
23.09.09 15:46 Цитирай
Гост
Ислямистът за друго ви питаше.

Най-отгоре

    
23.09.09 17:00 Цитирай
изказвания: 2091
Ислямиста си го получи - покая ли се ?
" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF