Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

liberum arbitrium   аса   европейският съюз   епископи   ипостасис   македоноиди   негативна изповед   питър вагнер   помазаникът   солид  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Защо Адам е приел от жена си да яде от дървото за разпознаване на добро и зло?
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

16.09.09 01:34 Цитирай
изказвания: 4916
(разкл. от: Семе на жената, или неин потомък?)


Слава:


 Да жената  бе  подмамена от змията и видя Дървото с желанието на очите и ума,ала мъжа чу змията с душата си:...ще бъдете като Боговете да познзвате доброто и злото...Бит.3/5.               Не сте ли се запитвали  защо мъжа не спря жената?


Доколкото разбирам жената е била сама, когато сатаната я е измамил да яде от онова дърво. Така че е нямало как Адам да я спре.Но защо Адам е приел от жена си и той да яде от онова дърво е интересно...

Предполагам, че повярвалата на сатаната Ева може да му е разказала ентусиазирано същите лъжи на сатаната, които самата тя е повярвала (и които и днес мнозина вярват) и той покрай нея също се е подлъгал да яде.

Но също е възможно и чисто емоционално въздействие. Примерно Ева много да е настоявала той да яде, ей така, защото й харесва и иска да има "компания" в яденето на каквото не им е било позволено да ядат. И понеже Адам я обича и...

Но все пак не е отбелязано защо точно Адам е ял от плодовете на онова дърво. Бог знае точно, а един ден може и ние да разберем от Него.ПС

Не пише Адам да е "чувал с душата си" сатаната.

Но изрично пише, как Бог е казал, че действително "...човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото".
Т.е. сатаната не ги е излъгал в това горното, а ги е излъгал в друго, че (уж) няма да умрат ако ядат от забраненото дърво,
и също че едва ли не Бог ги е излъгал, че ще умрат ако ядат от онова дърво.[ Редактирано 18.09.09 16:23 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
адам,   градината в еден,   грях,   дървото за познаване на доброто и злото,   дървото за разпознаване на добро и зло,   ева,   смърт
    
16.09.09 02:19 Цитирай
изказвания: 441
eureth:

(разкл. от: Семе на жената, или неин потомък?)Предполагам, че повярвалата на сатаната Ева може да му е разказала ентусиазирано същите лъжи на сатаната, които самата тя е повярвала (и които и днес мнозина вярват) и той покрай нея също се е подлъгал да яде.Но, Еурет, нали се пише, че Адам не се излъга, но - жената?
eureth:Но също е възможно и чисто емоционално въздействие. Примерно Ева много да е настоявала той да яде, ей така, защото й харесва и иска да има "компания" в яденето на каквото не им е било позволено да ядат. И понеже Адам я обича и...по - скоро ще да е това

Най-отгоре

    
16.09.09 10:46 Цитирай
изказвания: 4916
май така ще да е...
А и той после се "оправдава" (безуспешно) пред Бога, казвайки: "Жената, която Ти ми даде, тя ми даде и ядох",

което клони отново към второто. 


Отделно от това, какво жена му е направила и му е казала, той много добре е знаел Божието предупреждение относно какво наказание от Бога ще последва ако върши това, което Бог му е забранил да върши. Явно жена му е станала по-важна от Бога за него в този момента и нейните желания - по-важни - и той прави каквото тя настоява.
А с това си говорене той косвено обвинява и Бога, не само Ева: "жената, която Ти ми даде".


ПС
Абе тъжно ми става като чета какво е станало и как сатаната, макар и временно - за няколко хиляди години (надявам се), е успял с лъжите си да почерни дните на хората и да погуби човечеството и сега всички умираме телесно, а мнозина ще загинат и безвъзвратно за вечните векове.

Но слава да бъде на Бога, за това, че е решил въпркеи всичко това да подари живот и праведност на онези хора, които приемат определения от него цар и негов син, който е спасителят на хората от греховете им и от смъртта.
Човек може само да се поклони на Бога и да му благодари за прескъпата цена, която е платил за нашето спасение...

[ Редактирано 16.09.09 12:33 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
16.09.09 10:52 Цитирай
изказвания: 372
сега ние още допускаме тази грешка да не се покоряваме на Господ това е много жалко но ние сами сме си винавни за всичко и всичко ни се случва поради нашете непокорство и непослушание. затова и адам се оправда харесаму да яде но не му хареса да поеме вината върху себе си.Най-отгоре

    
16.09.09 18:58 Цитирай
изказвания: 24
БИТ:2/23,24                       И рече Адам:Тая е сега кост от костите ми и плът от плътта ми                                                  тя ще се нарече жена сащото от мъжа бе взета                                                                        Заради това ще остави Човекът  баща си и майка си                                                                и ще се ПРИЛЕПИ към ЖЕНА СИ и ще бъдат двамата една плът....      Знаем че преди Дървото Човекът бе безгрешен,ако приемем че мъжът е оставил жената да се разхожда  сама тогава трябва да приемем че думите на Адам в 24ст. са били лъжа.Библията не би свидетелствала за нещо такова.Следователно приемайки думите на Адам като Слово трябва да сме сигурни че там под Дървото са били  заедно.Друг важен въпрос е защо са се спряли пред Дървото.Те са минавали и друг път от там  ала без да се спрат.Защо мисля така? Змията ги е причакала-знаела е че ще минат може би защото са го правели редовно.Какво обаче бе толкова чудно че ги спря?Бог бе казал на Човека не само да не яде от плода на дървото ала нито да се  ДОКОСНЕ до него защото ще умре.Змията е била увита около дървото!!!!Това ги е накарало да спрат.Змията увита около дървото е била жива а на тях Бог е казал че ако се докоснат до дървото ще умрът.От мига на спирането  на Човека пред Дървото нещата са се обърнали.Змията е заговорила с жената-Адам е бил първи и е  имал отговорност за двамата.Знаем че Бог е  порядък и всичко  е наредено от  Него.Ако змията беше спазила Божият порядък е трябвало да се обърне към мъжа.                              Кога Бог Каза че  Адам стана като Него?След като им направи кожените дрехи.Там под Дървото Адам не е знаел това преди да му го каже змията. Това е било  съблазънта за Адам-да стане като Бога.И  до днес мъжа това иска-да бъде всесилен.                                           Да видим жената.Знаем че е била по-млада от Адам.Колко?Предполагам -доста.Адам е бил вече  умствено зрял когато е почувствал нужда от себеподобен.Там под Дървото е имало едно момиченце (може би) до  Адам.Ще ми напомните сигурно че Библията пише ЖЕНА ала аз мисля че в случая думата ЖЕНА се употребява  като нарицателно-собствено име.Змията е съблазнила  Жената именно по начина по който се е обърнала към нея- като Първи преди мъжа.(Бит.3/1)И така под  Дървото виждаме-Адам съблазнен да стане Бог и Жената  съблазнена да бъде  Главна прекрачвайки Божиата наредба която я създаде за помощник на мъжа.Въпроса защо все пак Адам пое  от жената и яде  не   е труден за отговор-когато Адам видя че Жената не умря след като яде яде и той уверен че змията им каза истината."Всеки човек така да ни има като служители Христови и строители на Божиите тайни 1Кор.4/1
Най-отгоре

    
16.09.09 22:59 Цитирай
изказвания: 2104

слава :
БИТ:2/23,24 И рече Адам: Тая е сега кост от костите ми и плът от плътта ми тя ще се нарече жена сащото от мъжа бе взета . Заради това ще остави Човекът баща си и майка си и ще се ПРИЛЕПИ към ЖЕНА СИ и ще бъдат двамата една плът.... Знаем че преди Дървото Човекът бе безгрешен,ако приемем че мъжът е оставил жената да се разхожда сама тогава трябва да приемем че думите на Адам в 24ст. са били лъжа.Библията не би свидетелствала за нещо такова.Следователно приемайки думите на Адам като Слово трябва да сме сигурни че там под Дървото са били заедно.

******************

Всъщност, аз не разбирам редица неща от този пост.

-1- Защо трябва да има връзка между думите на Адам относно това, че жената е направена от костите и плътта му, словото за напускането на семейството на родителите и привързването към съпругата, с която се създава ново семейство и , ОТ ДРУГА СТРАНА, - местоположението, локацията на Адам, че бил до Ева в момент, в който писанията НЕ СВИДЕТЕЛСТВАТ че Адам е бил до жената. Просто такъв стих НЯМА. Адам казва неща относно направата на Ева, говори за вбъдеще относно всички техни потомци и не смятам, че това определя неговото положение до Ева в следващият момент, когато сатана идва да говори на Ева. В този момент (когато за първи път се появява в писанията лукавият) никъде не пише, че Адам е бил до Ева.

-2- Не разбирам защо думите на Адам относно жената и бъдещите им потомци трябва да се наричат „Слово” и това „Слово ” да е някакво нестандартно и странно доказателство за присъствието на Адам на сцената между Ева и жената .
************************


Слава : Те са минавали и друг път от там ала без да се спрат.Защо мисля така? Змията ги е причакала-знаела е че ще минат може би защото са го правели редовно.


************************

Слава, такова свидетелство и размисли са просто продукт на твои интерпретации на словото. Какво е било, как е станало не пише ясно в словото и е нередно да се домогваме до информация с подобни неправилни „техники” . Не пише колко пъти са минавали, дали са минавали често (а може и да не са ?!). А как е мислела змията пък е хептем нередно да се напваме да мислим. Принципно, Павел неслучайно пише, че ние знаем помислите/ плановете на лукавият, но това касае неговите стратегии относно нас и нашият живот повече отколкото да се взираме и напъваме да видим това, което Бог не е счел за редно да каже.

*****************************


Слава : Какво обаче бе толкова чудно че ги спря?Бог бе казал на Човека не само да не яде от плода на дървото ала нито да се ДОКОСНЕ до него защото ще умре


******************************
слава, такива работи не пише, това си е твоя приумица и аз те съветвам да се въздържаш от произволни добавяния към словото на Бога, собствени умозаключения и напъни да се види нещо, което Боге  скрил / покрил/ направил де не се вижда от човеците.

Разбира се, Йоан пише, че "...сте помазани от Святият ... знаете всичко и не е нужно някой да ви учи вече защото помазанието което приехте вече ви учи...." (по памет), но, слава, това той го пише НЕ КЪМ ТЕБ, нито към мен, а към определени хора. Тъй както и Павел пише към Галатяните, че са се заблудили много и са се отклонили от истината, която те са им оставили като учение.

Бъди трезва и бдителна.

****************************** 
 

Слава :Змията е била увита около дървото!!!!Това ги е накарало да спрат.


******************************

слава, не си била там, не си го видяла.... Нормално е да обичаме да размишляваме върху словото и Бог ни открива неща, но твоето си е един вид недобри догадки, възлизащи към окултно ниво на познания и черпене от недобри кладенци на информация. Виж, слава, добре е да примеш корекция. Еда от хипотезите, една от тезите, даже относно тази картина със сатана и змията, описана от еврейските книги е ......... по- добре да не го пиша- с две думи- хората като се напъват да видят това, което Бог е покрил, виждат .....недобри неща.

******************************.слава : Ако змията беше спазила Божият порядък е трябвало да се обърне към мъжа.


 ******************************

Ами добре- днес да приемем ли сатана за покаял се, след като спазва „Божият порядък” и се обръща (и то- завидно често) към мъжа в семейството?!

********************************Слава :      Кога Бог Каза че Адам стана като Него?След като им направи кожените дрехи.Там под Дървото Адам не е знаел това преди да му го каже змията. Това е било съблазънта за Адам-да стане като Бога.И до днес мъжа това иска-да бъде всесилен.

*********************************

Аха, разбирам – Бог носи кожени дрехи – така ли ?

Бог каза на Адам (по- скоро - на човека, т.е.- на двамата), че е станал като тях, защото започна да вижда доброто и злото, слава, А НЕ ЗАЩОТО ГИ ОБЛЕЧЕ В КОЖЕНИ ДРЕХИ- ЩО ЗА АБСУРД?!

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -
23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.
24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.
бИТИЕ 3

Отделно от това смятам, че далеч не само "мъжът" иска да е всесилен, всезнаещ и тнт - редица реклами на редица странни лелки и тетки, тръгнали към огненото езеро говорят обратното.

Това е поредната грешна демонстрирана тенденция в писането ти.

******************************** 

 


Слава : Да видим жената.Знаем че е била по-млада от Адам.Колко?Предполагам -доста.

*********************************

Слава, това е поредната свободна интерпретация и свободно съчинение. Сега пък защо е тази странна склонност която виждам относно годините?!

Според мен Ева изобщо не е била доста по- млада от мъжа си.

Слава , пишеш странни, небиблейски и доста....неприемливи неща за Божието слово и Дух. 
*********************************** 
 


 Слава :Адам е бил вече умствено зрял когато е почувствал нужда от себеподобен.

***********************

Слава, спирам до тук. Абсолютно гностическо- окултно и смехотворни размишления. Имаш много неправилни домогвания до нечисти извори и в някои отношения не разбираш изобщо писанията, като пишеш смешни неща. Не го пиша за да те осмея, но за да се покаеш. Написаното е АБСУРД.
***************************СЛАВА :Там под Дървото е имало едно момиченце (може би) до Адам. Ще ми напомните сигурно че Библията пише ЖЕНА ала аз мисля че в случая думата ЖЕНА се употребява като нарицателно-собствено име.Слава, току- що изкара Адам първият ПЕДОФИЛ (братя, простете, Еурет, ако трябва го изтрий...). Това е нелепо, обидно към Бога и на ръба на Богогхулството, защото касае Божията мъдрост и далновидност.

Пишеш големи глупости, покай се.
 
Владо.

[ Редактирано 17.09.09 11:18 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
17.09.09 17:30 Цитирай
изказвания: 24
Не се  връщам толкова назад за да изтъквам чия вина е по-голяма=на Адам или на жената.Това го направи  Господ Бог.Връщам се  за да защитя правото на жената да бъде  редом до мъжа като негов помощник тъй както я създаде Бог.Жената не е само съпруга тя е и равноправен на мъжа член в християнските общества=съравотници на Божията нива.Мъжът реабелитира себе си,прехвърли всичката вина  върху жената,взе от  Библията отделни цитати за да оправдае действията си и съвсем забрави че в Божието царство всички ще сме поданици на Исус.Някой мъже учат Словото с единствената цел да истъкнат знанията си не разбирайки че Словото е меч двуостър а не тояга с която да трошат костите на  онзи .който не е съгласен с тях.Сигурна съм че в деня на Съда Бог нама да гледа колко стихове от Библията  знаем на изус а ще гледа колко  от стиховете сме претворили в дело.В църква която няма сътрудничество между мъжа и жената  като съработници  на Божията нива няма Светия Божи Дух.Такава църква е като човек разделен на половина.Който има уши да чуе и който има очи да види."Всеки човек така да ни има като служители Христови и строители на Божиите тайни 1Кор.4/1
Най-отгоре

    
17.09.09 19:52 Цитирай
изказвания: 2104
Слава :Не се  връщам толкова назад за да изтъквам чия вина е по-голяма=на Адам или на жената.Това го направи  Господ Бог.

*************

Слава, ъъъ, как да кажа....постинга ти (предишният) беше такава странна компилация, че аз на няколко пъти те призовах да се покаеш, а сега пък пишеш, че уж си защитавала жената- от кой, слава? Кой напада жената? Принципно ти биваш изобличавана, сестро, не защото си жена и то толкоз духовна, че ние, простите мъже да не можем да схванем дълбоките ти откровения, он биваш изобличаван СПРЯМО НЕБИВАЛИТЕ НЕЛЕПОСТИ, КОИТО СИ ПИСАЛА. Ето няколко от тях : 
 -1- Следователно приемайки думите на Адам (тази е кост от костта ми и плът от плътта ми ...) като Слово трябва да сме сигурни че там под Дървото са били заедно.  

-2-  Слава : Те са минавали и друг път от там ала без да се спрат.Защо мисля така? Змията ги е причакала-знаела е че ще минат може би защото са го правели редовно.  

-3- Слава : Какво обаче бе толкова чудно че ги спря?Бог бе казал на Човека не само да не яде от плода на дървото ала нито да се ДОКОСНЕ до него защото ще умре


-4-
Слава : Змията е била увита около дървото!!!!Това ги е накарало да спрат.  

-5- Слава :      Кога Бог Каза че Адам стана като Него?След като им направи кожените дрехи.Там под Дървото Адам не е знаел това преди да му го каже змията. Това е било съблазънта за Адам-да стане като Бога.И до днес мъжа това иска-да бъде всесилен  

-6-  Слава : Да видим жената.Знаем че е била по-млада от Адам.Колко?Предполагам -доста.

-7-   Слава : Адам е бил вече умствено зрял когато е почувствал нужда от себеподобен.

-8- 
СЛАВА : Там под Дървото е имало едно момиченце (може би) до Адам. Ще ми напомните сигурно че Библията пише ЖЕНА ала аз мисля че в случая думата ЖЕНА се употребява като нарицателно-собствено име.

 Слава, нека ти кажа нещо за мен. По принцип, аз съм влизал не в един и два словесни двубои и мразя, когато някой се опитва да демагогства, шикалкави и извърта. Просто съм принципен, открит и не давам много- много аванта на двуличните. Така че си помисли искренно как ще пишеш с мен. И то не заради мен толкова, колкото пред Бога, де.
**************
Слава :Връщам се  за да защитя правото на жената да бъде  редом до мъжа като негов помощник тъй както я създаде Бог.*************** Слава, ти не си се върнала назада, а тълкуваше АБСУРДНО И ГНОСТИЧЕСКИ ПИСАНИЯТА, за което те изобличих.
*****************
Слава : Жената не е само съпруга тя е и равноправен на мъжа член в християнските общества=съравотници на Божията нива.

Мъжът реабелитира себе си,прехвърли всичката вина  върху жената,взе от  Библията отделни цитати за да оправдае действията си и съвсем забрави че в Божието царство всички ще сме поданици на Исус.

Някой мъже учат Словото с единствената цел да истъкнат знанията си не разбирайки че Словото е меч двуостър а не тояга с която да трошат костите на  онзи .който не е съгласен с тях.

Сигурна съм че в деня на Съда Бог нама да гледа колко стихове от Библията  знаем на изус а ще гледа колко  от стиховете сме претворили в дело.

В църква която няма сътрудничество между мъжа и жената  като съработници  на Божията нива няма Светия Божи Дух.

Такава църква е като човек разделен на половина.Който има уши да чуе и който има очи да види.

********************* 

слава, извинявай, нооооо....има нещо нередно с теб.
Извинявай, но върни си и виж КАКВО СЪМ ПИСАЛ ГОРЕ И КОМЕНТИРАЙ ПОСТИНГА МИ, А НЕ СВОИ ПРЕЗУМЦИИ И СТРАННИ ПРОПОВЕДИ.

В смисъл – пишеш със зрял мъж и като съм ти направил забележка за нещо- какво ли – виж горе, то е РЕДНО да започнеш с отправената ти забележка, а не да пишеш ПОРЕДНИТЕ СИ ФАНТАСМАГОРИИ.
 
И ти отправям за пореден път забележка, че пишеш ако не клеветнически, то на ръба на клеветата. Така не бива.

Кой слагаш под "мъжа" в поста си - мен ли ? По принцип мъжете ли ? Лидери? Поясни.

Прави ми впечатление стиха, който си избрала като мото, а пък имаш обвинения към "мъжа" ?! Виж, прегладай се в молитва.

ПРОСТО НЕ СТАВА по този начин.
 Владо.

[ Редактирано 17.09.09 19:54 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
18.09.09 12:01 Цитирай
изказвания: 4916

Слава, смятам, че доводите ти за много от твърденията ти са неоснователни. Надявам се скоро да имам време да отговоря подробно на изказването ти.
Отделно от това искам да те помоля да пишеш на дадена тема в съответната отворена вече форумна тема или пък можеш да си отвориш нова тема, ако няма подходяща отворена.

Имам предвид последното ти изказване, което отново е на тема "Жената в Божията общност".

Тъй като вече има такава тема (за жената) и то отворена от теб самата (във форум "Общи теми за вярата"), така че ти знаеш за тази тема: "жената в съвремената българска цурква",

то те моля да пишеш за тези неща (за жената) в съответната й тема.


А тук в тази тема става дума за причините поради, които Адам е извършил грях пред Бога, като е приел от жена си да яде от плода на дървото, от чиито плодове Бог му е заповядал да не яде и го е предупредил, че ако яде ще умре.
адм.бел.
разкл. в: Без тема...


[ Редактирано 18.09.09 12:05 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

Анонимен
    
21.09.09 17:40 Цитирай
Гост
нямам намерение да оговарям на  обвинител(не е съд)писах онова което имам като откровение.Ако някой не го приема да поясни своето становище по темата.Ще четат хора които нямат становище.Те нека иследват чрез Светия Дух.Това е важното да помогнем на другите да търсят оговори които са важни за тях.Когато арахангел Михаил и дявола спореха  за тялото на Моисей Библията свидетелства че Ар.Михаил не  каза нито една лоша дума  на дяволаЗнам че Vladimir не е Арахангел ала и аз не съм дявол.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF