Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

азиа биби   буквата   живак   конкубини   концлагери   ник уорън   оригинален текст   палестина   разцепничества   регистрация  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Започване на нова тема
    

14.09.09 14:17 Цитирай
изказвания: 4550
(разкл. от: Лутер)
Вж.  1 п-мо до Тим., 4:14 (сравни със синод. превод)


Чрез изопачаването на превода на това място (1доТим.,4:14), про източно-римската/византийската религ. организация, стояща зад синодалния превод, (очаквано и разбираемо...) подкрепя като цяло човешката  лъже-посреднческа система "църква", с нейните човешки безполезни (но не и за "клир"-а) ритуали и нейните класово разделени "църковно"-обществени групи

- т.нар. "клир" (посредници, сценични герои, религ. феодали - т.е. всел./нац. патриарси, папи/кардинали, пастори/"духовен съвет") 

и т.нар. "миряни" (публика, религ. "крепостни селяни" - т.е. "редови вярващи", "черкуващи се", и т.н. заблуди ).

[ Редактирано 04.05.13 00:16 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
1 тим. 4.14,   1 тим. 4:14,   1 тимотей,   гръцки речник,   клир,   миряни,   надзорници,   превод,   свещеници,   старейшини,   църква
    
14.09.09 18:50 Цитирай
изказвания: 2091
Аха.

Това е сериозо нещо, но според мен редица от тези, които държат веригите и се радват, че могат с придрънкването им да сплашват малодушните, са глухи за едно друго придрънкване - на техните вериги, чрез които сатана живи ги е вързал и ги води като овце заблудени към огъня, отреден за него и неговите демони.

Мисля си, че трябва да се направи нещо . В смисъл - да се прогласи, да се чуе някак си от повече хора това, или онова, но зная, че редица врагове на добрата вест за Божият Син ще се възпротивят, използвайки всякакви мерки и мислейки си, че принасят служба на Бога. И кой може да направи това ? Не Бог ли, Който и идва да съди небето и земята и жителите `и за злите им дела, що са вършили?

Нека се пазим неосквернени от този свят.  Дойди, Господи Исусе!" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF