Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

алчност   безобразия   възгордяване   грях и съд   дейвид дюк   полови извращения   първи вселенски събор   съживяването от мъртвите   тайни грехове   хелиоцентрична теория  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Спасение от греха и смъртта << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Универсализма и хулата спрямо кръста
Контрол за достъп в тази тема определен от автора или администрацията:
анонимнипубликуване блокирано
Започване на нова тема
    
24.08.09 11:55 Цитирай
изказвания: 2104
  Здравейте, братство. Попаднах на един постинг, написан от идеолог, подобен на потребителя тук "ученик".

  Той казва така (в друг форум - http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=483.msg6368;boardseen#new ) :


 Универсализмът не учи, че има много пътища към Бога. Поне Християнският универсализъм. Това, което цитираш ти - че всеки път води към Бога - е доктрина на т.нар. Унитарен универсализъм.

Християнският универсализъм учи, че има само един-единствен път към спасение и той е посредством Исус Христос. На практика няма никаква съществена разлика - троицата - Дух, Син, Отец. Има само една много малка съществена разлика.

Тя е, че всеки един човек в един момент ще се покае и ще приеме спасението на Исус Христос. Това е учението на Християнския универсализъм. Всеки един човек, който е жив на тази земя - ще се отвърне от греховете си, колкото и да е закоравял.

Според съвременната християнска теология - повечето от хората, които са грешни, умират непокаяли се. Така излиза, че повечето от душите ще отидат в ада, а не в рая. Пасторите, които проповядват Християнски универсализъм, категорично отхвърлят тази идея - тук доктрината е ПЪЛНОТАТА на спасението. 

 ************

Според теолозите всеки, който вярва на класическото християнство - вечен ад и прочие, трябва да е в състояние да даде конкретен отгвор на гореизброените въпроси. Досега все още например не съм получил задоволителен отговор - ако вечните мъки са реални - защо няма предупреждение още към Авраам или към Мойсей например - и не са залегнали в Тората? Тук трябва да се отбележи, че думата, която често се превежда за "ад" - sheol - има по-скоро значение като гроб.

Имайте предвид - аз не се допитвал ЛИЧНО до Бог за откровение. Научният подход е моят инструмент за работа.  http://www.tentmaker.org/ifhellisreal.htm

http://www.tentmaker.org/articles/hell_test.html


**************00000000**************

 Нека да размислим и да изложим ЗАЩО обичаме този "зъл " Бог, Който даде Сина Си за нас... и защо с условие Той ни приема и прощава греховете ни.

 -1- Бог защо не е говорил в Ст. Завет на Мойсей и Авраам относно вечните мъки ? Нали даде завета Си със заповедите и постановленията - а в нито една от тях Той (Бог) не предупруждава за такива "вечни мъки", "огнено езеро".....?

-2- Защо .....ами - прочетете и вие и казвайте - нека изобличим тази ерес .


 Преди време се запознах с един подобен човек от един светски форум и той приказваше подобно. Разбира се, не приемаше нещата, които му пишех, нищо че цитирах библията и тнт - той казваше, че вярвам в РЕЛИГИОЗНА ТРАДИЦИОННА ЗАБЛУДА  и че моята вяра е ТВЪРДЕ СКОТСКА И ЕЛЕМЕНТАРИСТИЧНА.

Направи ми впечатление, че той казва така : "Имайте предвид - аз не се допитвал ЛИЧНО до Бог за откровение. Научният подход е моят инструмент за работа. "

- явно , извън другото тези изключват Святият Дух, освен, че вярват, че просто го "ИМА" като нещо-си....

Поздрави.


" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре
втората смърт,   осъждане,   спасение,   универсализъм,   християнски универсализъм
    
13.09.09 12:49 Цитирай
изказвания: 4767
Самият Бог е показал ясно на Йоан, че Бог ще осъди някои хора на своя (последен) съд (Разкр. 20) - онези, които не са записани в Божия свитък на живота (книга на живота) - и ще ги хвърли в езерото, което гори с огън и сяра.

Това съвсем ясно показва, че не всички ще приемат Божието спасение, което Бог дава и предлага даром. (И то, само даром.) 

Т.е. казаното от Бога ясно показва, че т.нар. по-горе "християнски универсализъм" е едно лъжеучение и заблуда.Относно предупреждения към Авраам или Мойсей, Бог си знае на кого какво е казал и свидетелствал и как ще съди всеки човек. А ние не знаем. Не знаем много подробности, които стават по невидим за нас начин. (Например кой от нас е видял как Божият син е бил заведен в подземния затвор да разгласи (своята спасителна вест) на духовете на онези, които са били непокорни по времето на Ное?... Знаем ли ние какво точно им е казал и какво точно ги е предупредил относно Божия съд?... А колко още много неща не знаем... )

Никой човек няма способността, знанието и мъдростта на Бога да съди хората на Божия съд. Но Бог е напълно способен и мъдър да съди хората на своя съд според делата им, както е казал.Божието наказание в огненото езеро спрямо Божиите врагове, противниците на Божия помазан цар (antichristoi), е непоносимо и "неиздържимо", и човек би предпочел да си затвори очите и да си измисли само-измами като т.нар "християнски универсализъм", но от това полза няма.

Полза има само от промяна на мисленето и отказване от греха, и от вярата в Божия син и признаването Му пред Бога и хората, и не-отричане от Него дори и в най-трудни моменти (а отричне от себе си в такива ситуации), и от стоене в Божията праведност чрез следване на праведния Божий Дух и неговите праведни желания и не-следване на неправедните желания на сегашната ни плът - всичко това чрез Божията милост и благосклонност, чрез силата на Божия Дух, когото Бог е подарил на онези, които признават Божия син, и вярват в Него, и обичат Бога. Чрез вяра в Божия син, според Божието обещание, за Божия слава, за да не се похвали никой, понеже няма за какво.

ПС
Между другото Бог не е говорил за "ерес" - независимо от подвеждащите преводи на определени думи в някои преводи. Бях започнал един материал по тази тема. Надявам се да имам скоро време да го довърша.

[ Редактирано 14.09.09 13:47 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
14.09.09 13:43 Цитирай
изказвания: 2104
"ерес"

я използвах като общоприета и общоупотребяема дума, повече, но ще ми е интересно да напишеш каквото си решил.
****************************

Значи излиза, че универсализма, освен да подлъже, да внесе сатанински съмнения относно най- важните неща (святостта на Бог, греховността на човешката раса и най- вече това, което стана на Голгота) е на една полица с редицата други заблудителни учения, които се използват от лукавият за да подлъжат ако може дори и избраните.
***********************************
Защото е писано, че ако отричаш Сина , се отричаш и от Бащата, че ако нямаш /не вярваш, не си приел за Господар, не принадлежиш,..../ Сина, то ти нямаш и Бащата /Отца/.

А как ще го изповядаш, ако не знаеш КАКЪВ Е ТОЙ ВСЪЩНОСТ? Как ще знаеш какъв е Той всъщност, ако отричаш самото му учение и това, което Самият- Той Е казал за Себе Си (истина истина ви казвам, че ако не повярвате, че съм това, което съм ще умрете в греховете си) , това, което са написали Неговите пратеници за Него, подписано с кръвта на Божият Син и на свидетелите Му ......
***************************

Защото вярата в Бог е ЕДИНСТВЕНО И САМО ЧРЕЗ ИСУС И ЧРЕЗ УЧЕНИЕТО НА ЕДИНСТВЕНИЯТ БОЖИЙ СИН И САМ БОГ.
*****************************

Следователно е добре за Божият народ да държи ЗДРАВО вярата си в Единородният Божий Син и да постоянства в дела, които да доказват, дела, които произхождат от вярата, да прославят Небесният Бог с животите и думите и делата си,

но най- вече да любят Спасителят и ближният както себе си, защото това е същината на закона и пророците.

Защото който люби е познал Бога. Нека да имаме любов и сол помежду си.

Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF