Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

виссарион   вяра   даниел 9   изкупване на творения   интелигентен дизайн   кол. 2.14   молби   мотиви   мъченици   псевдо-власт  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Полезна ли е непроявената истина!
Започване на нова тема
Анонимен
    
17.08.09 20:22 Цитирай
Гост


Здравейте! Мисля си по тези дни, докато наблюдавам форума и коментарите в него, дали това което се пише действа в мисленето на хората и как. Навярно това, което се пише в повечето случаи е това което пишещият чувства, и усеща... искам да кажа, че то извира от него самият. Разбира се, това се отнася за всичко, което се пише. Не напразно в писанията се казва, че това което изговарят устата, извира от сърцето, където са и изворите на живота. Мисля си... ако всичко, което се пише тук /а то в повечето случаи, е нещо свързано с добрият или лошият плод в някого/, струва ли си да анализираш някого, без да покажеш своят плод. С други думи, ако ти си много начетен и си стигнал до такива висоти да разбираш писанията, и си толкова духовно израстнал за да "определяш" публично, кой е лъжепророк и кой не, следва да си човек, когото Бог ползва и то изобилно и мощно. И понеже "товара" ви е голям, тоест да пишеш за назиданието на цяла нация, и да се опиташ да ги защитиш от вълците, предполага особенна подготовка през която Бог да ви е прекарал. Полезна ли е непроявената истина??? Може би част от твърденията са ви верни, но кои сте вие? Да вие сте деца на БОг! Но какво Бог е направил чрез вас? Вие учители ли сте? Защото поучавате! Основавали ли сте църква? Защото говорите така, като че ли сте основали много! От това което пишете излиза, че сте много ерудирани и компетентни! И това е факт! Но си мисля, достатъчно ли е да казвам кой какъв е, а и даже да съм точен, ако не съм авторитетен фактор. До гол;яма степен, как аз който не съм преживял нещо / да речен не съм бил "говедар"/, да говоря за тях, само на ниво теоретик! Мисля си, че рано или късно, усернеймите доскучават??!!  Мислите ли да похвалите Бога с това което той е правил и прави в живота ви? Служите ли на Бога освен, като писатели на този Форум? Смятам, че когато някой чете писаното тук, си задава въпроса, не толкова за писаното, а за източника. В края на крайщата, без дела вярата е суетна и празна.

От друга страна си мисля и за др. Ако участниците тук, не са деятели и фактори за развитието на тялото, тогава какво са?
И накрая, задавам си въпросите, не за да чуя клишета.

1. Ние сме деца на Бога
2. Всеки има правото да говори /е това не е вярно/
3. трябва да се каже истината /от какъв източник е тази истина/
4. Имаме правото /да и Павел казва, че всичко ни позволено, но.../

По-скоро не е ли логично някой от вас сега да отговори така.

Ами служа на Бога от години за това и мога да имам националната картина. Не изхождам от субективните си преживявания от една или др. от църквите които се разглеждат ту, а от моето собствено служение на нивата. Мога да говоря за структури на църкви, защото сам с Божията помощ съм основал и вода такива. Мога да говоря притив пасторите, защо сам съм такъв, и има картината на практичното лично посвещение!

Ако не е така, как е?
Най-отгоре
анонимност,   лъжепророчества,   обсъждане
    
18.08.09 00:19 Цитирай
изказвания: 2090
Реторично бих ти отвърнал - спрямо написаното от теб; а ти като ни питаш - кой си, защо ни питаш, имаш ли плод в живота си , какъв, кой може да го гарантира, откъде е този "гарант" и тнт - . И виждаш, че логично, този поток от разсъждения е задънена улица. Това е интеробщение – част от хората тук се познаваме, ако това имаш впредвид.

Отговорите на въпросите ти са в самата заглавна страница на "единни. ком". Това е описано тук- можеш да го прегледаш, ако не си / http://edinni.com/p/glory_to_God/index.php / и да го обсъдиш по-конкретно.

Аз лично мога да ти отговоря така : без да имам национална, регионална, квартална, или махленска картина, брат , ако някой ми беше казал част - малка част от нещата, които вече знам и ме беше предупредил за редица опастности /а редица хора са знаели за „зловещата истина”/, то много неща щяха да ми бъдат спестени.

Разбира се, всичко съдейства за доброто на тези, които любят Бога, но в този контектст то и твоите въпроси губят позицията си.

Но си мисля, достатъчно ли е да казвам кой какъв е, а и даже да съм точен, ако не съм авторитетен фактор. До гол;яма степен, как аз който не съм преживял нещо / да речен не съм бил "говедар"/, да говоря за тях, само на ниво теоретик!


Аз не смятам, че например беряните бяха общение от пророци, след като проверяваха какво им казва Павел, като сверяваха с писанията. Нито бяха всичките служители на нивата, нито - общение от апостоли, или пастири - това бяха вярващи, които с трезв ум проверяваха дали този човек говори истината. Не бяха основали "църкви", нито деноминации, нито служения, нито мрежи, лидерски тимове, или нещо подобно - това бяха "ОБИКНОВЕНИ" вярващи. Съвсем обикновени. Те съпоставяха като нас тук, сравняваха и преценяваха "ЦЯЛ АПОСТОЛ", без задължително нито да са такива, нито да са всичките пророци, или група нещо- си.

Мисля си, че рано или късно, усернеймите доскучават??!! Мислите ли да похвалите Бога с това което той е правил и прави в живота ви? Служите ли на Бога освен, като писатели на този Форум?
– поразрови се из форумите и ще видиш, че има редица свидетелства на неанонимни хора. Анонимността, Дерек, е право на вярващите. Аз мога да кажа че най- ожесточено писах ПРОТИВ анонимността, но това е право на хората. Спрямо еветуална полемика по казаното от мен - просто отиди в съответната тема.

Смятам че за Божията общност е крайно здравословно и правилно да знае как да преценява - "обикновените" вярващи могат и трябва да внимават, да преценяват, да обменят информация и да изобличават. Така, както им е било дадено от Духа на истината, който е против всяка деноминация , разцепление и верско поредно „течение”." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
18.08.09 00:28 Цитирай
изказвания: 2090
И, отделно от горното:
 *** имам картина,
 *** бил съм служител, 
 *** като пиша свидетелствам и от личните си впечатления, което е абсолютно нормално и правилно и от позицията на самото слово, 
 *** мога да говоря "против" /всъщност никой не говори "против" никого/ пастирите, защото съм пастирувал,
 *** мога да говоря против каквото и да е /т.е.- да отсъждам/, защото истинската любов към Исус от Назарет не търпи никаква тъмнина, заблуда, фалш и бесовски учения!
 *** не използвам "юзърнейм", нито "ник", като не само аз постъпвам така - не виждаш ли поне гърба на Еурет ?  

  Де факто, аз си позволявам да изобличавам /а и редица други/, само като свидетелстваме. И това е правилно, това е редно, защото

"42 Праведните виждат това и се радват; А всяко беззаконие си затваря устата. 43 Който е мъдър нека внимава на това; И нека размишляват човеците за Господните милости. " Пс107 /   http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=19&g=107&s=42&sw=затваря устата си &tr_search=1    /, както и :

1 Тимотей 5:19
Против презвитер не приемай обвинение, освен ако е нанесено от двама или трима свидетели.

ТЪЙ КАТО, ВСЪЩНОСТ обсъжданите хора са нарушители на изискванията на словото, поставени от апостолите, а именно :

1 Тимотей 3:2
Прочее, епископът трябва да бъде непорочен, мъж на една жена, самообладан, разбран, порядъчен, честолюбив, способен да поучава,
Тит 1:7
Защото епископът трябва да бъде непорочен, като Божий настойник, не своеволен, нито гневлив, нито навикнал на пияни разправии, нито побойник, нито да е лаком за гнусна печалба;..


предупрежденията към Божиите хора са абсолютно наложителни и,бих казал, задължителни за всеки, който обича Бога и Неговите. Това говори за зрялост и за поемане на отговорност, като обратното е, за мен лично, греховно /т.е.- да си затваряш устата/.

Изискването за изобличение, че трябва да бъде нанасяно САМО от "подобни" на човека/ служителят, е неправдоподобно и небиблейско.

Общността на вярващите трябва да страни от такива лукави работници и лъжовни "градинари" на лозето на Господарят. Покриването на фактите, за които аз съм писал, историите, които аз и папата сме публикували, както и редица други неща, изкарващи на яве грехове и богопротивни деяния, ако стане е непокорство на Идващият на облаци. Идеята "ами- моли се, то Бог..." в случая е скриване на факти и покриване на зло. Ние сме поели отговорност пред Бога, като сме написали това, което сме. 

Отделно, ако ти прави впечатление, съществува противоречие сегиз- тогиз и помежду ни и изобличение също. 

Непроявената / неизявената истина никого не ползва.
 

Владо.

 

 

[ Редактирано 18.08.09 11:48 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
18.08.09 15:35 Цитирай
изказвания: 4562
Здрасти Анонимен,

Според мен цялостната ти постановка е неправилна.  Аз лично мога да пиша само за себе си, понеже не съм се договорил с различните хора, които пишат тук (вкл. и с теб, който в случая пишеш тук) относно някаква обща „платформа”, разбирания или нещо подобно. Въпреки, че по някои основни неща бих очаквал мнозината да сме на едно мнение – напр. спасението от греха и смъртта чрез вярата в Божия син, даром.

Тук пишат и са писали различни хора, вкл. такива, чиито схващания може би дори не са в голямо противоречие с твоите. В този смисъл да се обръщащ към всички, които пишат тук с неща, с които някои може би са донякъде съгласни с теб, е малко странно и несъответно.

И аз да те попитам нещо:

Забранено ли е от Бога да се изпитва дали дадено пророчество, казано от някого,
се е изпълнило и е в съгласие с казаното от Бога (например прославя Божия син), и съответно е Божие пророчество,
или не се е изпълнило и съответно не е Божие пророчество,
без някой преди това да е публикувал автобиографията си в Интернет?

Въпросът ми, разбира се, е реторичен. Поне от Бога не е забранено. Дори и ти да поискаш да го забраниш по човешка заповед.

Например също не зная Бог да те е задължил да си публикуваш автобиографията, преди да зададеш тези си въпроси по-горе, които са от интерес за теб. И щом ти можеш да пишеш такива въпроси в изобличителен стил, тогава защо укоряваш онези, които вземат под внимание Божията дума за лъжепророчества и проверяват дали дадено пророчество се е изпълнило? Защо ти да имаш право да посочиш нещо евентуално изобличително, а другите да нямат.

Та нито Бог е забранил това, което ти изглежда че се опитваш да забраняваш, нито пък чисто логически имаш право да го забраняваш.

Проверката на пророчествата е право дадено от Бога. Дори в изестна степен е и заповед от Бога.

Отделно от това (естествено) няма забрана от Бога, вярващите в сина му да обсъждат в Интернет-форум неща, които ги интересува – например дали дадено пророчество се е изпълнило и е в съгласие с Божиите думи, или не се е изпълнило и е лъжепророчество и човекът, който го е казал е лъжепророк. Дори и на теб да не ти харесва – няма подобна забрана от Бога.

Бог, за разлика от теб, не задължава някой да е „...следва да си човек, когото Бог ползва и то изобилно и мощно...“,
за да обсъди с братя дали дадено пророчество се е изпълнило и е от Бога, или не се е изпълнило и съответно не е от Бога, а е лъжепророчество и човекът, който е казал това лъжепророчество е лъжепророк, от когото е добре вярващите да се пазят и да не му вярват на лъжепророчествата.

Така, че подобно човешко условие може да не се вземе под внимание, независимо дали Бог използва този или онзи по начин, който му харесва.


А ти защо евентуално би искал да забраниш това,  което Бог е заповядвал и позволил (т.е. проверката на пророчествата), като си измисляш разни човешки условия, които Бог не е поставил?
 


(Вж. Лъжепророчествата на Бени Хин,

а и други лъжепророчества във форум Лъжепророчества.)
 
Кой е лъжепророк е обявил Бог (не човек) – например онзи, чиито пророчества не се изпълняват. Надявам се, че за теб Бог е достатъчно „духовен“ и достен, и т.н. ...

Бог е онзи, който е дал критерия за преценка на пророчествата. Бог е казал, че ако пророчеството не се изпълни, тогава това е лъжепророчество и съответният човек е говорил в надмеността на сърцето си, да не се страхуваш от него.

За тези неща – лъже-пророчествата и лъже-пророците - пише (и) в Мойсеевия закон (където има заповед лъжепророците - напр. хора говорещи в Божието име „пророчества“, които не се изпълняват - да бъдат убивани. Спомни си Илия, който е заклал 800 лъжепророка),
под който закон аз лично не съм и нямам заповед от Бога да убивам (или да участвам в убиване на) лъже-пророци,
но Божията истина за това, какво е лъже-пророчество и лъже-пророк си остава и днес (както пише, ако не се е изпълнило, е лъже-пророчество и не е от Бога, да не се страхуваш от съответния пророк, той е говорил в надменността на сърцето си).


Също, за тези неща – лъже-пророчествата и лъже-пророците - пише и в кн. на новия Божий завет. Там Божият син казва неговите да се пазят от лъжепророците и да не им вярват. И не ги задължава преди да разгледат и преценят дадено пророчество да си публикуват автобиогарфиите. Ако пък за теб Бог - който казва тези неща в Писанието - не е достатъчно „духовен” или делата му не са достойни, и т.н. (нещо, което не допускам), тогава просто може да не обръщаш внимание на това, което Бог е казал в Писанията. (А какво казват дадени хора, няма какво толкова да те притеснява – хора всякакви, мнения всякакви.)


 Анонимен:

Полезна ли е непроявената истина???

По принцип изразът „непроявена истина” е малко странен и неясен, и не съм го срещал в българския език. 
Той би трябвало да означава нещо като:„някаква истина, която не се е проявила, т.е. няма ефект в действителността, т.е. напр. никой не я знае”.

Т.е. ти на практика казваш нещо като: „Полезна ли е онази истина, която не се знае, истина от чието съществуване няма ефект?”.


На това аз бих отговорил, че е по-добре дадена истина  за дадено (кандидат-/лъже-)пророчество да се знае от хората и така да има ефект от нейното съществуване, отколкото да е скрита и да не се знае.
За това  и аз – следвайки казаното в Писаниата - одобрявам да се разглеждат и преценяват пророчествата според Божиите инструкции, за да знае Божият народ и да е информиран дали дадено пророчество се е изпълнило или не се е изпълнило (и съответно е лъжепророчество) , и ако има нужда, да се пази от съответния лъжепророк.Но всъщност с този странен и неясен израз ти искаш да кажеш нещо съвсем друго.
А именно: „Полезна ли е онази истина, която е изказана от човек, който не си е публикувал автобиографията в Интернет и хората не знаят кой е той?”.

Аз бих отговорил на това, че подобна истина, относно дадено (лъже-)пророчество е полезна. Особено ако тя може да се провери от хората, независимо от онзи, който я посочва.


Т.е.  ако хората, независимо от мен (например), могат да проверят дали дадено пророчество от Бени Хин или Емануел Кюре се е изпълнило или всъщност не се е изпълнило,
тогава каква е моята биография няма никакво значение във връзка с тази истина, и хората могат да се ползват от нея, независимо кой съм аз (примерно).

В този смисъл ако теб те тревожи дали Божиите хора ще имат полза, тогава ти не би трябвало да си толкова разтревожен, че някой не си е публикувал автобиографията – понеже хората могат да проверят сами дали пророчествотот на Емануел Кюре се е изпълнило или не се е изпълнило, като (според Божията инструкция) сравнят действителността с думите на Емануел Кюре, който твърди че Бог бил му казал това и това.

Ако пък всъщност теб те тревожи съвсем друго нещо, а не ползата за хората, тогава това е друг въпрос.


И така, какво те тревожи? Дали хората ще имат полза или те тревожи нещо друго?


 
Ако дадено пророчество не се е изпълнило и съответно е лъжепророчество и съответният човек е лъжепророк, тогава ти защо би искал подобна информация да се скрие от Божиите хора и те да не знаят, че това е лъжепророчество и съответният човек лъжепророк? Какво ти би спечелил от скриване на подобна информация?

Аз зная какво ще ползва Божиите хора да знаят факти относно изказани пророчества и тяхното (не)изпълнение,
но не зная защо ти би искал подобна информация да се скрие и хората да не знаят тези неща.

Та – защо ти би искал да се скирва информация за неизпълнили се
(лъже-)„пророчества”?

Бих могъл да предположа някои неща, но все пак предпочитам ти да кажеш твоите съображения за това, ако желаеш.

Това е Интернет-форум и тук се обсъждат теми, които са от интерес за участниците. Не зная за какъв „товар“ говориш (??), не зная и аз например да имам има претенции, че „назидавам (дадена) нация“.
Който желае, обсъжда това, което го интересува.

В хода на дискусиите вярвам, че се изказват много истини, които биха могли да бъдат полезни за някого, ако и според както Бог реши да използва за добро каквото реши.

Като гледам, във форума се пише и за много други неща (не само за неизпълнили се (лъже-)„пророчества”) – например се публикуват
молби за ходатайство
или стихотворения за Бога,
или увещателни/хвалебствени песни/музика и т.н.
Можеш да прегледаш форума и другите страници, напр. страница „Спасение”.
Т.е. като цяло  не виждам укорите ти да са много основателни и коректни. 
ПС

Относно разбирането на Писанията, не бих казал, че за да разбира някой писанията трябва да е „начетен“ и да е стигнал някакви „висоти“. Това, което се казва в новия завет е, например, че Божият син е „отворил умовете“ на пратениците си, да разбират Писанията. Това е Божия слава, а не е човешки труд.
Може да четеш денонощно, да завършиш няколко семинарии, библейски училища и там каквито други неща има, но ако Бог не ти е отворил ума да разбираш Писанията, не би могъл да ги разбираш. Не става по човешки – затова и начетеният Гамалиел е бил в събранието на Божиите врагове, които са биели пратениците на Царя и са искали и да ги убият и са им забранявали да говорят на хората за Божия син.

[ Редактирано 19.08.09 13:51 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
18.08.09 18:39 Цитирай
изказвания: 2090
Мдам - ако се сочи правилният критерий, който да е библейски и да се спазва,- окей, но човека сам не спазва това, което смята за правилно и не го изпълнява." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF