Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

божието създание   вяра в еволюция   град вавилон   наркоман   органична църква   призоваване на покаяние на еретици   свобода в христос   слънцето   финансова система   хелиоцентрична теория  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Табло << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Управление на достъпа (до темите) от авторите на теми
Започване на нова тема
    

06.08.09 03:20 Цитирай
изказвания: 4773

Добавена е нова функционалност, която планувах отдавна, но все не се намираше време да бъде разработена. Тъй като не е тествана в реални условия, то всяка обратна информация относно проблеми, свързани с новата функционалност би била много полезна, т.е.
 • ако  нещо не работи както се очаква
 • ако се появяват съобщения за програмни грешки
 • ако нещо би могло да се подобри в логиката на действие или в начин на използване (вкл. надписите или нещо подобно)
За какво става дума:


Вече всеки автор на тема може да определя кой може или не може да чете (вижда)  темата му или да пише в нея.

Например той може да настрои темата си така, че
 • анонимни потребители да не могат да публикуват в нея (или дори да не я виждат/четат),
 • и/или конкретен потребител на де може да публикува (или дори да я чете/вижда),
 • или пък никой да не може да чете и публикува освен няколко посочени конкретни участници,
...вариантите са доста.

Как се ползва:

Въпреки, че описанието може да се стори малко сложно, предполагам че самото използване няма да е така сложно, тъй като самите надписи и организация на функционалността помагат за интуитивното използване на добавката за управление на достъпа до дадена авторска тема. Можете да опитате като отворите страницата за създаване на нова тема чрез бутон „Нова тема“.

Само идентифицирали се (с име и парола) участници могат да ползват тази функционалност.

При създаване на нова тема или при редактиране на началното изказване от темата,
под текста на изказването се появява формуляр, чрез който може да се настрои достъпа до темата за различните групи и конкретни участници.


По подразбиране (т.е. ако не се променя нищо по формуляра за управление на достъпа) всички участници могат и да четат/виждат темата, и да публикуват/пишат изказвания в нея, т.е. няма никакви ограничения за никого.

Авторът на темата автоматично има винаги пълен достъп до темата (освен ако това не бъде променено от администратор), така че няма нужда изрично да добавя позволения за себе си.Могат да се въвеждат и комбинират настройки за достъпа до темата на три групи участници, разделени визуално в три отделни секции, една под друга:
 • за анонимни участници
 • за отделни регистрирали се участници (тук могат да се добавят до 30 конкретни/отделни уч. - като за всеки се прави отделна независима настройка)
 • и за всички останали регистрирали се участници
За всяка от тези групи и за всеки избран конкретен рег. уч. може да се определят настройки за достъпа, като чрез съответните падащи менюта се посочва дали съответната група или участник има право да чете (вижда) темата и дали има право да публикува в темата.


Може да се настройва достъп до три вида действия:
 • четене и публикуване
 • публикуване
 • четене
като за всеки от тях може да се определя достъп:
 • без ограничения
 • забранен
 • позволен
Забележка: На практика комбинацията „четене и публикуване + достъп:забранен“ е същата като: „четене + достъп:забранен“,
и „четене и публикуване + достъп:позволен“ е същата като: „публикуване + достъп:позволен“,
но за по лесно използване на системата съм добавил и изрично това производно действие („четене и публикуване“).Например за да се настрои темата така, че анонимните участници да не могат да публикуват в темата, в съответната секция за настройки („за всички анонимни участници“ ) се избира:
 • действие: „публикуване“
 • достъп: „забранен“Типична употреба:


Вариантите за настройки са доста, но за пример описвам няколко предполагаемо типични случая:


Забрана на анонимни участници да публикуват в темата:
 • В секцията „за всички анонимни участници“ се избира действие: „публикуване
 • В същата секция се избира достъп: „забранен
 • Останалите секции се оставят непроменениЗабрана на даден потребител да публикува в темата:
 • В секцията „за конкретни регистрирали се участници “ се намира и въвежда името на потребителя, като се щракне на картинката за намиране на потребители (в дясно от полето „участници“).
 • В същата секция се избира действие: „публикуване
 • В същата секция се избира достъп: „забранен
 • Останалите секции се оставят непроменениЗабрана на даден потребител да вижда/чете (и да публикува в) темата:
 • В секцията „за конкретни регистрирали се участници “ се намира и въвежда името на потребителя, като се щракне на картинката за намиране на потребители (в дясно от полето „участници“).
 • В същата секция се избира действие: „четене“ (или „четене и публикуване“)
 • В същата секция се избира достъп: „забранен
 • В секцията „за всички анонимни участници...“ се избира действие: „четене“ или „четене и публикуване“ (, тъй като само с горните настройки участникът все още би могъл да чете и пише като Анонимен)
 • На същия ред се избира достъп: „забранен
Очевидно, при този вариант, покрай блокирания рег. уч., всички анонимни участници също няма да могат да четат и пишат в темата, но в случая няма друг начин да се осигури тази забрана.Дискусия с двама или повече определени участника, невидима и недостъпна за всички останали рег. потребители, както и за анонимните:
 • В секцията „за всички анонимни участници...“ се избира действие: „четене“ (или „четене и публикуване“)
 • В същата секция се избира достъп: „забранен“ 
 • В секцията „за конкретни регистрирали се участници “ се намират и въвеждат имената на желаните участници, като се щракне на картинката за намиране на потребители (в дясно от полето „участници“).
 • В същата секция (на същия ред) се избира  действие: „четене и публикуване“ (или „публикуване“)
 • В същата секция (на същия ред) се избира достъп: „позволен
 • За да се добавят повече от един конкретни рег. участници, трябва да се натиска последователно бутона „Добави още“ (най-отдолу на секцията за конкретните рег. участници), като след това се въвеждат съответните настройки за всеки един от тях, подобно на горните.
 • В секцията „за всички останали регистрирали се участници...“ се избира действие: „четене“ (или „четене и публикуване“)
 • В същата секция се избира достъп: „забраненЗабележка: Гореописаните настройки не могат да ограничат пълния достъп на администраторите до всички ресурси на системата, вкл. всички теми във форумите.


Забележка: При създаване не нова тема или редактиране на началното изказване, при натискане на бутон „Как ще изглежданастройките за достъпа, които не са били записани (бутон „Публикуване“/“Актуализация“), ще се изгубят и трябва евентуално отново да се въвеждат една по една.
Това може лесно да се избегне, като след въвеждането на настройките за достъп, веднага публикувате темата (с бутон „Публикуване“ или “Актуализация“, в зависимост дали е нова тема или редакция на началното изказване на вече публикувана тема.)

[ Редактирано 25.02.10 15:57 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
edinni.com:помощ,   edinni.com:управление на достъпа,   edinni.com:упътване,   edinni.com:форум
    
10.09.09 11:03 Цитирай
изказвания: 4773
(от: Реплики)

vladimir:

...новата опция за филтриране (при пускане на нова тема) защо не работи ?


Какво точно не работи? Можеш ли да опишеш по-подробно, за да мога да оправя евентуалния проблем?Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
13.09.09 11:03 Цитирай
изказвания: 4773
Владо, би ли драснал няколко реда относно проблема с управлението на достъпа, който си имал, за да го оправя?

Кое точно не работи? Как мога да предизвикам проблемната ситуация?

[ Редактирано 13.09.09 11:04 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
13.09.09 14:51 Цитирай
изказвания: 2104
Мда, сега го видях.

Ами при пускането на темата избрах опция "забранено" за писане на отговор от анонимни, но явно не се получи, защото тогава анонимен участник писа на няколко пъти." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF