Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

арменци   дарвинизъм   любов към бога и страх от него   модел на божията общност   овчари   пр. 13:24   прелом   регистрация   ричард бърд   скиния  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Разпределение на силите в края на епохата
Започване на нова тема
    

13.07.09 15:54 Цитирай
изказвания: 4562

Може ли да се разбере "пейзажа" на разпределението на силите в края на епохата?

Защо онези десет царе в края на Божия гняв ще трябва да дадат властта си на онова "животно", когато дойде време Бог да накаже онзи град?

Самото хищно животно няма ли си царство, отделно от тези десет царе, които му предават властта си, за да унищожи Бог чрез тях онзи град, образно представен чрез жена-развратница на име "Тайна. Големият Вавилон, майка на развратниците..."

Аз имам впечатление, че "животното" си има царство/войски през цялото време и чак накрая Бог прави така, че онези десет царе да му дадат и те властта си и съответно да отидат и да унищожат онзи град (точно преди унищожението му, в края на Божия гняв, Бог ще призове своите хора (явно повярвали през периода на гнева) да излязат от този град, за да не бъдат убити и те при разрушаването му).


А тези армии от изтока отделни ли са от онези десет царе? Или може би те са тези десет царе?

Както пише, Бог допуска тези армии да бъдат подмамени чрез лъже-знамения от демони и да бъдат доведени да се бият против царя, Божия син, който слиза на земята с небесните си воски, да строши народите с желязна тояга и да стъпче винената преса на гнева на всемогъщия Бог, и да царува над земята от Йерусалим, който градът на великия цар.


/из Разкр 16гл/
Шестият вестоносец изля чашата си в голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътят за царете от изгрева на слънцето (или: изтока). И видях да излизат от устата на змея и от устата на хищното животно и от устата на лъжепророка три нечисти духа, подобни на жаби: Това са демонски духове, които вършат знамения. Те отиват при земните царе и при целия свят, за да ги съберат за война в онзи велик ден на Всемогъщия Бог./Разкл. 17гл/

А десетте рога, които видя, са десет царе, които още не са получили царство, но власт като царе ще получат в един час с хищното животно. Те имат едно и също мислене и ще предадат своята сила и власт на хищното животно. Те ще воюват срещу Агнето, и Агнето ще ги победи, защото е господар на господарите и цар на царете, и онези, които са с него, са повикани, избрани и верни.

И ми казва: Водите, които видя, където е разположена развратницата, са народи, множества, племена и езици.

А десетте рога, които видя на хищното животно, те ще намразят развратницата, ще я опустошат и разголят, и ще изядат места й, и (нея) ще я изгорят с огън. Защото Бог положи в сърцата им да изпълнят намерението му и да постигнат единомислие, и да дадат царството си на хищното животно, докато се изпълнят Божиите думи.

И жената, която видя, е големият град
, който царува над земните царе.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
антихристът,   армагедон,   армии от изток,   десетте царе,   есхатология,   звярът,   краят на епохата,   осмият,   осмият цар,   противникът на помазаника,   синът на гибелта
    
17.07.09 16:34 Цитирай
изказвания: 4562

Между другото разбрах, че гласели Тони Блеър за първия президент на ЕС. Той може да е именно първият цар (от седемте + осмия).Но трябва да се вземе предвид, че онзи осми цар, заедно с другите десет царе (които ще му предадат властта си), ще иска да унищожи града, който царува над земните царе (представен образно като жена-развратница с име "Голям Вавилон, майка на развратниците на земята" /Разкр.17/).

Т.е., както разбирам, осмият цар не е цар над онзи град, който царува над земните царе,

а всъщност ще бъде негов враг и, по Божия воля, заедно с онези десет царе, ще унищожи този град точно в края на Божия гняв, преди Божият син да слезе на земята с небесните си войски. Това ще бъде Божие отмъщение спрмя този град, като един от греховете му (ще) е, че в него се е проляла кръвта на много свети хора, Божии хора.

Възможно е тези множество убийства на Божии хора да станат в бъдеще, напр. по времето на голямата скръб (скръб и за еврейската нация, и за Божиите деца (и от евреите и от невреите)), която скръб ще свърши точно преди да започне Божият гняв, а унищожаването на града, който владее над земните царе ще стане в края на Божия гняв.
Т.е. седемте царе може да се издигнат от евентуалната федерация на Европейските Обединени Държави (Unated States of Europe),


но "жената-развратница Голям Вавилон", т.е. градът, който царува над земните царе, не би трябвало да бъде столицата на тази федерация, а явно някакъв отделен град, който определно няма да е в добри отношения с царството от което щяе се издигнат седемте царе и след тях - осмият цар (синът на гибелта).
Например новопостроен Вавилон в Ирак? Или пък Ню Йорк? ...

[ Редактирано 17.07.09 18:04 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF