Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

asia bibi   beliat papa   hans tolzin   блажени гонените   власт за прощаване на грехове   вързване на силния   диотреф   кол. 2.14   причастяване   семити  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
    
12.07.09 20:59 Цитирай
изказвания: 1582
"Тънката червена линия", която протестантите не могат или не искат да видят и която реално ги отделя от Христос е възприемането им за св. Евхаристия или както те я наричат "Господната вечеря".

Истинската Невяста на Христос, чиято Глава е Той вярва и признава, че хляба и виното в това тайнство са реални Кръв и Плът Христова чрез силата и благодатта на Светия Дух. Приемайки ги, ние получаваме не само прошка на греховете, но и освещаваща благодат. Така вярваме православните и нашите братя католиците. Защото следваме думите на Самия Иисус. Така са вярвали и всичките християни чак до еретика Лутер.

Според протестантите това са символи. Защото Лутер, освен, че е окастрил Библията /която уж им била върховен авторитет/, отрекъл и мъчениците Христови и светиите, та дори и Евхаристията!

Ето какво пише в Библията какво трябва да се вярва за Евхаристията:

"А Иисус им рече: истина, истина ви казвам: ако не ядете плътта на Сина Човешки и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си. Който яде Моята плът и пие Моята кръв, има живот вечен, и Аз ще го възкреся в последния ден. Защото плътта Ми е наистина храна, и кръвта Ми е наистина питие. Който яде Моята плът и пие Моята кръв, пребъдва в Мене и Аз в него. Както Мене е пратил живият Отец, и Аз живея чрез Отца, тъй и който Мене яде, ще живее чрез Мене. Този е хлябът, слязъл от Небето. Не както бащите ви ядоха манната и умряха; който яде тоя хляб, ще живее вовеки. Това Иисус говори в синагогата, когато поучаваше в Капернаум.
Тогава мнозина от учениците Му, като чуха това, казаха: тежки са тези думи! кой може да ги слуша?" /Йоан 6:53-60/

А в стих 66 на същата глава се вижда как мнозина Го изоставиха, защото се съблазниха именно в тези Му думи!

"И като взе хляб и благодари, преломи и им даде, казвайки: това е Моето тяло, което за вас се дава, това правете за Мой спомен. Също и чашата след вечеря, като рече: тая чаша е новият завет с Моята кръв, която за вас се пролива".

Това показва от ясно по-ясно, че Господ не казва "това са символи на Моето тяло и кръв", а "това са Моето тяло и кръв". Същото е описано и от Марк в 14 глава, от Матей в 26.

Апостол Павел пише до коринтяните:
"Говоря като на разумни, разсъдете сами за това, що казвам. Чашата на благословението, която благославяме, не е ли общение с кръвта Христова? /Не казва "символично общение с кръвта Христова", бел. моя/ Хлябът, който ломим не  е ли общение с тялото Христово? Защото един хляб, едно тяло сме ние многото /чрез Христа, бел.моя/, понеже всички се причастяваме от един хляб." /1 Кор.10:15-17/

И по-надолу в ст.21: "Не можете да пиете Господната чаша и бесовска чаша
Не можете да участвате на Господна трапеза и на бесовска трапеза."

1 Кор.11:23-29
"Аз приех от Господа това, което ви и предадох, а именно, че Господ Иисус през нощта, когато бе предаден взе хляб и поблагодари, преломи и каза: това е Моето тяло, за вас преломявано; това правете за Мой спомен. Взе също и чашата подир вечеря и каза: тая чаша е Новият завет в Моята кръв; това правете, колчем пиете, за Мой спомен. Защото когато ядете тоя хляб и пиете тая чаша, ще възвестявате смъртта на Господа, докато дойде Той.
Затова, който яде тоя хляб или пие чашата Господна недостойно, виновен ще бъде спрямо тялото и кръвта Господна.
Но нека човек изпитва себе си, и тогава да яде от хляба и пие от чашата.
Защото, който яде и пие недостойно, той яде и пие своето осъждане, понеже не различава тялото Господне."

Ясно е казано, че който не разпознава /не вярва/, че Светия Дух претворява хляба и виното в същински тяло и кръв Господни е виновен спрямо Господа. Павел добавя, че това е причината мнозина християни да са болнави и даже умрели.

Ако хлябът и виното при св.Евхаристия не са същински Тяло и Кръв Господни, а символи, тогава неразпознаващите ги ще извършват символичен грях. Но Павел сериозно набляга на тежкия действителен грях за непризнаващите ги за реални Тяло и Кръв, които ги свързват с Христос.

Моля се искрените вярващи в Христос протестанти и бивши такива да бъдат просветлени чрез Светия Дух на Истината да разберат, че са грешали по такъв тежък начин и да се покаят навреме. Да разберат, че Църквата е само тази, чийто Глава е Христос, а именно тази, която гледа на Причастието като на действително такова, а не символично.

Това е тънката червена линия, която отделя истинската единствена Невяста от сектите.

И Духът на благодатта и истината пребъдва с нея!

Christus regnat
Най-отгоре
господна вечеря,   евхаристия,   пресъществяване,   причастие,   съпричастие
    
12.07.09 21:07 Цитирай
изказвания: 2104
Тигър,
това е тънката червена ивица, която ти си прекрачила и служиш на "Мегали идеята", все пак, като пропагандираш православието, което е гръцка религия. 

Относно кръвта и плътта е така - стиховете са тези и идеята е тази. Отпървом не те разбрах.

 Единствената Невяста се е приготвила с чист и бял висон, който е от добрите дела на светиите, държащи словото на свидетелството и необичащи живота си дотолкоз, че да бягат от смърт.

Да, приемайки чашата с виното и хляба ние ядем и пием Господното тяло и кръв и това са сериозни неща.

Владо.

[ Редактирано 12.07.09 21:13 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
12.07.09 21:09 Цитирай
изказвания: 1582
Не Минев, това което съм написала са цитати от Библията. Ти думите на Господа и Неговия апостол бесовски ли наричаш? Толкова ли си сляп?!!! Та ти буквално повтаряш модела на поведение на тези ученици на Иисус, които Го напуснаха, след като чуха описаните Му думи!

Те също са си мислели за канибализъм, затова са се съблазнили, защото са плътски. На тях Иисус каза в ст.63: "Духът е, който животвори, плътта нищо не ползва. Думите, що ви говоря са дух и живот." ст.64: "Но има от вас някои, които не вярват. Защото Иисус отначало знаеше кои са невярващи, и кой ще Го предаде"!

Напълно очаквах такава бясна реакция от теб, защото ти си прелъстен от демони и тотално заслепен поради гордостта си, че знаеш нещо, без да знаеш нищо.

"Мегали идеята" за твое сведение е идеята на крал Константин за възстановяване на Византийската империя, между другото попарена от Кемал Ататюрк.

Освен, че не разбираш от богословие, не разбираш и от история. Това, че не разбираш от история не е фатално за спасението ти, ама че не разбираш от богословие вече е фатално!

Твоята вяра, Минев не е спасителна. Ти не вярваш реално в благодатта на Светия Дух и хулиш Кръста. Господ Иисус на сватбата в Кана превърна водата във вино. Това на теб нищо ли не ти говори? Та чрез същия Дух днес в Църквата Той превръща виното в реална кръв, макар и на вкус да продължава да е вино. Знаеш ли, че в Италия един свещеник се усъмнил във Евхаристията и по време на тайнството от потирът покапала истинска кръв?!

Хулиш Църквата Христова. Наричаш бащите на Църквата, благодарение на които имаме формулирана християнската доктрина "еретици". Сам следваш доказани еретици като Рик Джойнър. Лицемериш постоянно, като все си обиден, докато апостолите /ти нали апостол беше?/ бидейки хулени са благославяли. Ти обаче не само не благославяш хора, които не само не те хулят, а ти говорят истината, а ги обиждаш /ученика, мен, едибот/. С което на горните изброени тежки твои грехове добавяш и по-леки, но също грехове - хулене на хора, създадени по Божи образ и подобие.

Минев, ще ти кажа нещо, което отдавна мислех, но не исках да ти казвам от дипломатичност. Но е писано да изобличаваме смело ближния, за да не се натоварваме с грях заради него /в Левит/. Та, Минев, на теб не ти се е явил истинския Христос. В това съм 100% убедена! И ще ти го докажа, ако желаеш, обаче ти няма да разбереш.

П.С. Оцветяването е с цел да се разбере по-ясно какво казвам, а не да обърквам хората.
Твърдението ти, че е с цел да объркам специално тебе е породено от мнението ти, че си център на вниманието, докато дефакто не си.[ Редактирано 12.07.09 21:26 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
12.07.09 21:19 Цитирай
изказвания: 2104
Отпървом не разбрах написаното, защото си оцветила редица неща в няколко цвята и се подведох.

Може и това да си целила." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
13.07.09 14:21 Цитирай
изказвания: 4766

 

ТЪНКА ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ Е ДОБРЕ ДА СЕ ТЪРСИ МЕЖДУ БОЖИЯТА ИСТИНА И ЗАБЛУДАТА.

И Божията истина съвсeм не е запазена марка на дадена земна човешка организация (била тя и създадена и използвана от римската империя), а само на Бога.

 

Нека да видим какво казва Бог и чак тогава да започнем да теглим "червени линии" и да пращаме в огъня хора ("реално ги отделя от Христос"), за които Бог съвсем не е заявил подобна присъда.

 

 


Тук вече има много информация по този въпрос:


>>> Това правете, за да си спомняте за мен

 

 

 

вж. и: Църквите - доктринални затворнически лагери за християни

 


вж. и: тематика "Причастие"

 

----

изрично казвам, че в случая не подкрепям или критикувам т.нар. "протестанти" или пък съотв. не-"протестанти", а говоря принципно


[ Редактирано 11.08.20 11:41 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF