Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

до римл. 12   държавна сигурност   земни цели за божиите хора   кирил минов   контрол над съзнанието   лидери   освещение   осъден за вечният огън   презвитери   трети вселенски събор  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

09.07.09 16:04 Цитирай
изказвания: 4756
от: Ванга и Осмият цар


В какъв контекст синът на гибелта ще бъде "осмият цар"?

Първият цар от тези седем царе царувал ли е вече? Или тепърва ще царува?

Шестият цар от тези седем царе царувал ли е вече? Или тепърва ще царува?

Изобщо как да се разбира описанието на осмия цар?
//


¶ След това дойде един от седемте вестители, които държаха седемте чаши, и говори с мен, като ми каза: Ела, ще ти покажа [изпълнението на] присъдата на голямата развратница, която е разположена на многото води, с която земните царе вършеха разврат и земните жители се напиха с виното на разврата й.

И ме отнесе в една пустиня чрез Духа. И видях една жена да седи на червено хищно животно
1, което носеше обидни имена и имаше седем глави, и десет рога, и [носеше] жената, която беше загърната във виолетово и червено, и украсена със злато и скъпоценни камъни и бисери, и държаше в ръката си златна чаша, пълна с гнусотии и мръсотия от разврата й.
А на челото й имаше написано име: "Тайна. Големият Вавилон. Майка на развратниците и на земните гнусотии."
И видях жената, oпила се с кръвта на светите
[хора] и с кръвта на свидетелите на Йесус. И като я видях, се учудих твърде много.

1 или: хищник


¶ И вестителят ми каза: Защо се чудиш? Аз ще ти обясня тайната на жената и на жищното животно, което я носи и има седем глави и десет рога.

Хищното животно, което видя, го имаше и
[сега] го няма, и предстои да излезе от бездната и да отиде на гибел. И онези земни жители, чиито имена не са записани в книгата на живота от създанието на света, ще се почудят, гледайки хищното животно - защото го имаше и [сега] го няма, ако и [всъщост] да го има. Тук е [нужен] умът, който има мъдрост.

Седемте глави са седем планини, върху които седи жената и са
1 седем царе. Петте паднаха, единият е2 [сега]3, а другият още не е дошъл, а когато дойде, трябва да остане малко.

1 или: има
2 или: го има
3 т.е. на властИ хищното животно, което го имаше и [сега] го няма, a той е осми[-ят], и е [един] от седемте, и отива към гибел.

А десетте рога, които видя, са десет царе, които още не са получили царство, но власт като царе ще получат в един час с хищното животно. Те имат едно и също мислене и ще предадат своята сила и власт на хищното животно. Те ще воюват срещу Агнето, и Агнето ще ги победи, защото е господар на господарите и цар на царете, и онези, които са с него, са повикани, избрани и верни.

И ми казва: Водите, които видя, където е разположена развратницата, са народи, множества, племена и езици.

А десетте рога, които видя на хищното животно, те ще намразят развратницата, ще я опустошат и разголят, и ще изядат места й, и (нея) ще я изгорят с огън. Защото Бог положи в сърцата им да изпълнят намерението му и да постигнат единомислие, и да дадат царството си на хищното животно, докато се изпълнят Божиите думи.

И жената, която видя, е големият град
1, който царува над земните царе.


1
 т.е. жената-развратница от видението (имаща име: "Тайна. Големият Вавилон. Майка на развратниците..."), в реалността всъщност е един земен град, който властва над земните царе

[ Редактирано 06.08.09 01:42 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
антихристът,   вавилон,   звярът,   краят на епохата,   осмият,   осмият цар,   противникът на помазаника,   синът на гибелта
    
09.07.09 16:36 Цитирай
изказвания: 606


това което знам по въпроса е следното:

Блудницата седяща на седем хълма се намира в Рим ( може да бъде ватикана).Рим  знаем , че е построен на седем хълма.
Звярът който Йоан вижда е римската империя , това че го няма и пак ще се появи , говори че римската империя или някакъв неин аналог отново ще се установи в последните дни , ще има и нов водач , лидер начело или който ще държи властта , светът ще се зачуди на това.

Седемте царе биха могли да са седем императори.В книгата Даниил , виждам , че някак си царе и царства са сякаш взаимозаменяеми , или поне така са използвани.
Друга възможност е тези царе да представляват седем световни империи-Египет , Вавилонн , Асирия , Персия , Гърция , Рим и възстановената римска империя.

В таткъв смисъл осмият цар е свързан със въстановената римска империя , нейн водач и затова е от седемте , но е осми , сякаш има отделно царство , може би някакво духовно , сатанинско , но и придобива земно проявление.Знаем че сатаната е наречен - княз на въздушната власт.

[ Редактирано 09.07.09 16:42 ]

Най-отгоре

    
09.07.09 19:37 Цитирай
изказвания: 134
small axe:това което знам по въпроса е следното:

Блудницата седяща на седем хълма се намира в Рим ( може да бъде ватикана).Рим  знаем , че е построен на седем хълма.


Доколкото съм видял блудницата не може да е която и да е църква/религиозна организация. За нито една такава не може да е вярно "И жената, която си видял, е големият град, който царува над земните царе". Град е управление, но нито една християнстка деноминация не царува над земните царе. Дори сега протестантите в Америка да царуват в един или друг смисъл над света, чрез мощната си "християнска" империя, пак не е да успяват да царуват над всички царе. Китай е неуправляем. Русия също. Дори Гърция. Да не говорим за ислямския свят, който публично презира християнството на католиците, или протестантите, вероятно и на православните(макар  да са много близко географски). Не става блудницата да е Ватикана.

Най-отгоре

    
09.07.09 19:55 Цитирай
изказвания: 606
Може и да е така както казваш.
Въпреки това , ватикана е невероятно влиятелна институция , всъщност държава.Финансово да не говорим.Къде и как влияе , и кои държави са неуправляеми , не мога да кажа , но не изключвам възможността , под повърхността нещата с ватикана да са много по различни от това което виждаме.
Отделно на това , знаем как католическата църква през вековете е постъпвала с мнозина , и колко кръв има на главата и.Знаем и разкоша и скъпоценостите които притежава.Тя е близо до образа на блудницата.
Отделно на това , когато я вижда , Йоан се учудва.Това означава , че това което е видял , го е зачудило с нещо , може би да прилича на нещо , което не е .Примерно на църква , но всъщност нямаща нищо общо с Христос Исус.

Но както и да е .Ти , например кой , какво мислиш че е блудницата?
Това което аз пиша е една възможност.
Може и да има и друга. Ако е някаква икуменическа , обща религия , то как тогава тя ще се е опила с кръвта на светиите?Тоест кога , отдавна или едва след като се е установила , тоест в наши дни?Как мислиш?

Най-отгоре

    
09.07.09 20:44 Цитирай
изказвания: 4756

Смол акс, нека тук да си остане дискусия основно за онзи осми цар.

Вече има отворени теми за развратницата "Вавилон" от Разкр.17 и може там да се продължи по съответната тема.

Вж. тук:  

Какво точно е развратницата Вавилон? - Разкр. 17:1

Развратницата Вавилон - градът, който царува над земните царе

Кой град точно е развратницата Вавилон - Разкр. 17-18 ?

Тематика Вавилон[ Редактирано 10.07.09 17:34 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
09.07.09 22:11 Цитирай
изказвания: 606
добре , еурет , тук ще пишем за осмият.
Интересни са тези теми дето си посочил , не ги бях гледал досега.Особено в последната , откривам разни важни неща.Ученикът там има едно интересно изказване , предпоследното.

Най-отгоре

    
10.07.09 18:19 Цитирай
изказвания: 4756
small axe:


това което знам по въпроса е следното:

Блудницата седяща на седем хълма се намира в Рим ( може да бъде ватикана).Рим  знаем , че е построен на седем хълма.


Но все пак пише, че тази развратница самaта тя седи на тези планини/хълмове.
А не че тя се намира в нещо друго (примерно в гр Рим), което седи на седем планини/хълмове.

(вж по-горе цитата, или )

Т.е. в този случай самият град Рим би могъл да бъде тази жена-развратница от видението.

Звярът който Йоан вижда е римската империя , това че го няма и пак ще се появи , говори че римската империя или някакъв неин аналог отново ще се установи в последните дни , ще има и нов водач , лидер начело или който ще държи властта , светът ще се зачуди на това.

Седемте царе биха могли да са седем императори.В книгата Даниил , виждам , че някак си царе и царства са сякаш взаимозаменяеми , или поне така са използвани.
Друга възможност е тези царе да представляват седем световни империи-Египет , Вавилонн , Асирия , Персия , Гърция , Рим и възстановената римска империя.

В таткъв смисъл осмият цар е свързан със въстановената римска империя , нейн водач и затова е от седемте , но е осми , сякаш има отделно царство , може би някакво духовно , сатанинско , но и придобива земно проявление.Знаем че сатаната е наречен - княз на въздушната власт.
Аз също допускам, че Римската империя + нейния цар/император може да бъде този осми цар, който всъщност е един от седемте, един вид "съживен от мъртвите".
Трябва да могат да се подредят и останалите шест империи/царства тогава.

В такъв случай излиза, че шестият цар е била именно Римската империя със съответния цар по времето на Йоан, или всички нейни царе общо.

("Петте паднаха, единият е [сега], а другият още не е дошъл")
Но от друга страна вестителя казва на Йоан:

Хищното животно, което видя, го имаше и [сега] го няма, и предстои да излезе от бездната и да отиде на гибел.

Кога точно го е нямало хищното животно?
Какво означава, че го имаше но (сега) го няма? Кога точно е това "сега", когато го е нямало?
Каква е времевата перспектива от която говори вестителят?Понеже Римската империя Е по времето на Йоан.
А вестителят казва беше и (сега) го няма.

Тогава как би могло да е Римската империя?
Бог казва,  чрез Даниел, че последното (там 4-то) царство ще се раздели, ще се смеси с други народи и т.н. Според мен това в някакъв смисъл също подкрепя предположението, че Римската империя и нейния цар ще бъде този осми цар,

който всъщност е един от седемте, т.е. вече го е имало в историята ("който беше")
след това е бил в бездната (т.е. бил е мъртъв, "смъртносно ранен", "няма го", но "все пак го има"),
след това ще излезе от бездната (т.е. ще бъде съживен от мървите, "все пак го има")
и след това ще бъде бъде погубен.
Там пише (13гл), че хората страшно ще се учудят на това, че една от "главите" на хищното животно, смъртносно ранена (и съответно би трябвало да умре), ще се възстанови от смъртоносната си рана,

и това ще ги накара да тръгнат след хищното животно, да се поклонят на змея/змията (т.е. на сатаната) дал власт на хищника, и да се поклнят и на на хищното животно и да казват "Кой е като хищното животно! Кой може да воюва срещу него!".

Явно това чудотворно възстановяване от смърт на тази "глава" на "хищника" ще е инструмента, чрез който сатаната ще измами огромни множества хора по земята да се самоопределят като директни Божии врагове и противници.[ Редактирано 10.07.09 18:35 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
10.07.09 20:09 Цитирай
изказвания: 606


Еурет , това -"сега" , което си сложил на няколко места в скоби , има ли го в текста на гръцки , или не?

"Хищното животно, което видя, го имаше и [сега] го няма, и предстои да излезе от бездната и да отиде на гибел."

Като размишлявам сега за това от каква времева переспектива би говорил вестителят , ми се струва че би говорил универсално.Тоест отнасящо се едновременно до Йоан и до всички следващи поколения.Ако е така , то думата -"сега" е излишна.
Ако я има в текста  , значи че по времето в което Йоан получава откровението , хищното животно го е нямало.Тогава вероятно не би могло да е римската империя (ако тя е звярът) , незнам естествено кога точно Йоан получава откровението. Също така е важно , че хищното животно(звярът)е личност по скоро , не империя ( то има и царство , разбира се) , така че може и тогава наистина да го е нямало , по времето когато Йоан получава откровението , но въпреки това империята все още да е съществувала.

А това че е Осмият , но един от седемте , говори , че те са само седем на брой , но той като един от седемте се появява втори път и затова е осми.( това е единият начин по който го рабирам)
Друг вариант е тези седем империи да са -Египет , Вавилонн , Асирия , Персия , Гърция , Рим(който е тогава ) и възстановената Римска империя(може би това което наблюдаваме днес ЕU + Средиземноморският съюз), като последната ще постои малко и тогава ще се появи" осмият" , който или ще я оглави , или ще я видоизмени в ново царство (вероятно сатанинско , с измами , заблуди и лъжечудеса , царство на технологиите , понеже той реални чудеса няма да прави , нито може , но лъжечудеса и цялата измама на неправдата).

"
Но все пак пише, че тази развратница самaта тя седи на тези планини/хълмове.
А не че тя се намира в нещо друго (примерно в гр Рим), което седи на седем планини/хълмове."
*Еурет*

Пише , че седи на тези планини , които освен планини (вероятно истински) , се акцентира и че са царе.Тоест блудницата седи на тези седем царе , а осмият е червеният звяр , хищното животно което я носи , тя е седнала на него , така както седи и на останалите седем.Излиза че блудницата седи върху или на , или носена е от - римската империя( затова ми прилича на Ватикана) и впоследствие от възстановената такава , чиито цар става Осмият и дефакто я променя в негово си осмо царство.( понеже пише че седмят трябва малко да постои , което значи , че ще дойде нещо ново , и то идва с Осмият)

За да сме обективни , следва да посочим и още едно разбиране.То е на постмилениалистите с него се запознах отдавна.То , посочва Ерусалим , като голямата блудница , счита че Ерусалим е разорен и унищожен от римските войски през 70 година и така описаното в Откровение се е изпълнило. Според тях Нерон е шестият цар , седмият е Галба.За Осмият нищо не казват , или поне не съм видял да кажат.От там насетне християнството господствало и едва ли не сме в милениума и други небивалици.
За осмият не видях да казват нищо.Което е много опасно , понеже могат да го прегърнат като идващият Месия.А той всъщност е звярът , хищното животно , антихристът.

ти как мислиш?

[ Редактирано 10.07.09 22:46 ]

Най-отгоре

    
13.07.09 15:31 Цитирай
изказвания: 4756
small axe:Еурет , това -"сега" , което си сложил на няколко места в скоби , има ли го в текста на гръцки , или не?

"Хищното животно, което видя, го имаше и [сега] го няма, и предстои да излезе от бездната и да отиде на гибел."Не, затова го слагам в скоби, за яснота. Вж букв. превод тук:


Пише, че това животно-образ го е имало (преди),

и също, че го няма, т.е. сега го няма, (това е и донякъде логично)

и също, че ще излезе от бездната ("ще" - т.е. "сега" е там. А в бездната има мъртви, съответно това животно-образ е един вид „мъртво“ (сега)), т.е. ще бъде съживено от мъртвите (това трябва да е онова възстановяване от смъртоносната рана) и ще бъде погубено след това (в езерото с огън и сяра).
Като размишлявам сега за това от каква времева переспектива би говорил вестителят , ми се струва че би говорил универсално.Тоест отнасящо се едновременно до Йоан и до всички следващи поколения.Ако е така , то думата -"сега" е излишна.
Ако я има в текста  , значи че по времето в което Йоан получава откровението , хищното животно го е нямало.Тогава вероятно не би могло да е римската империя (ако тя е звярът) , незнам естествено кога точно Йоан получава откровението. Също така е важно , че хищното животно(звярът)е личност по скоро , не империя ( то има и царство , разбира се) , така че може и тогава наистина да го е нямало , по времето когато Йоан получава откровението , но въпреки това империята все още да е съществувала.Вестителят говори от времевата точка, в която царува шестият цар.

Универсална времева перспектива не виждам как може да се приложи.
Понеже не може винаги/универсално да царува шестия цар,
и винаги/универсално преди него да са царували пет царе,
и винаги/универсално след шестия да идва седми за малко,
и винаги/универсално след това един от седемте да оживее от мъртвите и да се възцари като осми.
Това просто става пълен хронологически и изобщо мисловен хаос.


Просто тук очевидно става дума за хронология - царе се издигат един след друг и падат. И отправната точка, „сега“, е по времето на царуването на шестия цар, независимо какво е шестият цар – буквален цар или цар + империята/царството му.
Напълно допускам да е и буквален цар, който ще бъде убит или смъртносно ранен, но Бог ще допусне да бъде съживен от мъртвите, за да се подмамят и погубят онези, които са отхвърлили Божия помазан цар и син, Йесус от Назарет и да отидат след сатаната и неговия роб/цар.Та един от важните въпроси явно е: Когато точно ще царува (е царувал) шестият цар?Ако вестителят говори от времевата перспектива на времето на Йоан, тогава излиза така:

преди Йоан са се издигнали един след друг пет „царе“ (+империи?) и са паднали
по времето на Йоан царува шестият цар
след шестия ще дойде седми цар, за малко,

и след това един от седемте, който ни трябвало да е умрял, изведнъж ще бъде „съживен от мъртвите“ (а може ли и да е буквално съживен от мъртвите?).Ако пък говори от времевата перспектива на бъдещото време, което Йоан вижда във видението (т.е. края на епохата), тогава може да е така:

Тепърва ще се издигат 7 царе (напр. на някаква огромна световна федерация).
Първо ще се издигнат един след друг 5-ма царе,
след това ще дойде шести (това е „сега“-то на времевата перспектива на вестителя),
след него - седми, за малко,

и тогава ще стане чудото, чрез което светът ще се подмами да се покланя на сатаната и неговия цар, и на изображението/статуята му, подмамени и от онзи бъдещ лъжепророк, който е второто „хищно животно“, за което се говори там.

eureth:

"Но все пак пише, че тази развратница самaта тя седи на тези планини/хълмове.
А не че тя се намира в нещо друго (примерно в гр Рим), което седи на седем планини/хълмове."
*Еурет*


Пише , че седи на тези планини , които освен планини (вероятно истински) , се акцентира и че са царе.Тоест блудницата седи на тези седем царе , а осмият е червеният звяр , хищното животно което я носи , тя е седнала на него , така както седи и на останалите седем.Излиза че блудницата седи върху или на , или носена е от - римската империя( затова ми прилича на Ватикана) и впоследствие от възстановената такава , чиито цар става Осмият и дефакто я променя в негово си осмо царство.( понеже пише че седмят трябва малко да постои , което значи , че ще дойде нещо ново , и то идва с Осмият)Но освен, че развратницата е разположена върху червеното „хищно животно“ , пише изрично, че тя (самата тя) е разположена/"седи" и на седем планини (или хълма).

Т.е. независимо, че „седи“ на животното, тя все пак седи и на седем планини.
Затова това би могло да бъде гр. Рим, но не и западно римския католицизъм, мисля.

Понеже там изрично се казва, че образът развратница с име „Тайна. Големият Вавилон. Майка на развратниците на земята...“) е всъщност в реалността град, който царува над земните царе,
и който в края на Божия гняв ще бъде унищожен от Божии слуги (вестители мисля) и Бог ще го направи обиталище и на нечисти духове, и на нечисти птици. Т.е. това е земен град, в който са съсредоточени големи грехове пред Бога и е свърталище на Божии врагове.


адм.бел
разкл. в: Седемте планини - Разкр. 17

За да сме обективни , следва да посочим и още едно разбиране.То е на постмилениалистите с него се запознах отдавна.То , посочва Ерусалим , като голямата блудница , счита че Ерусалим е разорен и унищожен от римските войски през 70 година и така описаното в Откровение се е изпълнило. Според тях Нерон е шестият цар , седмият е Галба.За Осмият нищо не казват , или поне не съм видял да кажат.От там насетне християнството господствало и едва ли не сме в милениума и други небивалици.
За осмият не видях да казват нищо.Което е много опасно , понеже могат да го прегърнат като идващият Месия.А той всъщност е звярът , хищното животно , антихристът.


Да, запознат съм с постмилениализма, но виждането им за края на епохата не съвпада с написаното в новия завет, според мен.

Тук съм писал някои неща по въпроса, вкл и за Нерон. Просто не става да е Нерон.
1000 години царуване


(Нещо Уикитеката не се отваря в ИЕ откакто фирмата домакин започна някакви експерименти с код за анализ на трафика. Ако не се вижда, пиши, за да го копирам временно в дневника ми или тук.)[ Редактирано 14.07.09 12:17 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
16.07.09 11:58 Цитирай
изказвания: 606
копирно от: Седемте планини - Разкр. 17


"Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи и уста, които говореха надменно"

Кой е малкият рог?
Той не е осмият цар , според мен.
Тези 10 рога , които са 10 царе , не са част от звяра( Римското царство).За малко време звярът ги приобщава към царството и те му предават волята си и царската си власт( те си имат отделни царства,докато 7 те глави имат само едно царство и явно всяка една глава царува в различно време над това царство( което е четвъртият звяр от кн.Даниил)
3 ма от тези 10 рога- царе падат пред малкият рог.Остават седем рога и един 8ми малък рог.

Отделно имаме и Осми цар , който е хищното животно , анти- месията.
Всички те намразват блудницата , и я изгарят.Оттам нататък Осмият цар се развихря , получавайки подкрепата на десетте рога( всъщност 7 рога и малкият рог).


И тук отново идва въпросът за времевата переспектива , от която говори вестителят.
Разбирам какво казваш за универсалната.Аз имах по скоро впредвид това че някой пророчества сякаш са дублирани и се изпълняват частично.( така че думата универсална , не е подходяща , наистина)

Съгласен съм с това което казваш по въпроса с переспективата.Сякаш , е най удачно да се гледа на нещата исторически.Явно вестителят говори по скоро от переспективата на царуващият в него момент 6 ти цар.
Това означава , че седмият цар който ще постои много малко време , трябва да се появи отново именно във времето на четвъртият звяр от книгата даниил.Ако това царство е римската империя , то седмият цар или ще е царувал в периода до 500 г сл.Христос ( когато все още съществува Римската империя като такава).
Или трябва да застане на престола , в по късни времена ( наши дни) за малко , преди да дойде Осмият?
Сякаш има един неопределен период от време между 6 цар и 7 мият цар.А Осмият идва веднага след краткото царуване на 7 мият.

"те са и седмина царе, от които петимата паднаха, и единият сега е, а другият още не е дошъл, и когато дойде, трябва само малко да постои;"

"когато дойде" ,
но кога ще дойде  това време?
Както има голям период от време между 69 и 70 седмица в книгата на пророк Даниил , така може и тук да има.

За мен звярът е царството ( римското , което има седем глави - царе + впоследствие 10 рога) , а Осмият е царят на това царство в който  е съсредоточена цялата власт.Именно по негово време , земните жители ще бъдат учудени и ще тръгнат след него.Той ще прави и знамения и чудеса( може би лъжетакива посредством технологии и наука)


[ Редактирано 16.07.09 12:06 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF