Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

агент николай   али дини   апостолско-пророческа реформация   атанасий   ваксината   емануел кюре   мамон   откр. 7.14   потоп   турция  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Процедурни << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Владо, Едибот и тигъра
Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
08.11.09 20:28 Цитирай
изказвания: 2090
Ами хубаво - бъдещето във времето ще покаже какво, кой, защо и тнт.

Държането ми във форума - Искаш да кажеш писането ми ? По-точно ?

С основаването на църква ме бъркаш с някой друг, приятелю. Аз никога няма да се заемам да основавам "Църква" --- виж, да служа на светиите на Бога - да. И там ако неща Бог започне - да видим.
********************
Принипно виждам, че Етиен и теб те е заблудил отнсно редица неща – той си пише абсолютно дето се вика като по нанадолнище.

Ти смяташ, че става на въпрос за реално служене и че съм се залетял да ставам служител, но Етиен пише за виртуални такива. И ако те е заблудил в това, както и в редица други неща, които уж имат вид на добри, но са лъжи и клевети, то помисли си сам дали имам причината да ти отговарям въобще.

Че ме и съветваш да съм се вслушал в „думите на Етиен” – да де и в същите на Ванга. Разбира се, ти знаеш сигурно повече и от него за мен, бил си когато той ме е „съветвал”, както и относно другите неща, дето лъжливо ги е написал ?

И знаеш, че става въпрос за човек, дето подкрепя лъжепророчески дух ? И не може да различи черното от бялото, а на този, дето с няколко други е видял заблудата казва, че имал от дявола – браво, ти със сигурност си на страната на истината – ашколсун...
********************
И ако Бог започне нещо с/чрез мен ---нима аз ще държа хората, или десницата Господна Нима събранията са нечии ? Не. Това е Божият народ, Неговата нива, анонимен. Ти си структуриран член на организация.


Ако Бог започне нещо чрез мен, то да бъде волята на Бога. От мен - покорството, от Него - растежа и плода. Както е и писано. Какви църкви, какви присвоявания на хора, какви пет лева

*********************
Вече съм развил Платонова дихотомия в духа си спрямо такива изкази. А Етиен и това, дето го е писал смятам че наскоро ще бъде изнищено повече и ще излезе наяве каквото трябва да излезе. Неслучайно въпреки всичко той подкрепя и защитава думите на една лъжепророчица , за истинни - дори и тя се отказа от тях. Но ти явно одобряваш такова нещо и то- само защото ти изнася на теб и може би, защото е против мен ?

ПП- моята твърдост и рязкост може би са те накарали, анонимен, да ми асимпатизираш ?

Това за мен няма никакво значение. По- важна е симпатията и одобрението ми от Бога и от хората, които познавам и ценя.

А Етиен е клеветник и заставам пред Бог и пред човеците , които четат, зад думите си . Декларирам го.

****************

Владо.
(Еурет, можеш да изтриеш дублажният постинг)" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
11.11.09 11:12 Цитирай
изказвания: 2090
(разкл. от: ученик на господаря Исус и християнин)"ученик на господаря Исус и християнин " -------- ? Може ли някой да ми обясни какво значи това "и" ?

"Започват уж да цитират Павловите послания и да обясняват , че "онова" ученичество си е за тогава, а сега е според писмата на Павел, а не по думите на Исус. "----- тук някой би ли ми обяснил смисъла, също ?

Владо.

************
След дъъъъълъг размисъл ето какво ми роди главата :

-1- авторът прави разграничение м-у "ученик на Господарят Исус" и, от друга страна (както и да ви звучи...) - "християнин" (като може би не влага смисълът, който писанията разкриват за тази дума, а именно- "ученик/ последовател , на Исус от Назарет")

-2- в потвърждение на горното авторът добавя, че Павел е порповядвал различно учение от Христовото, разминаващо се диаметрално от ученичеството, към която ни е призовал Исус,- учение, което давало възможност да се изгради един "християнски образ" (според автора), който да се разминава с учението на Исус.

**************

Изводи : Павел е еретик, проповядвал погрешно учение, разминаващо се с учението на Исус, излъгал е че е Негов пратеник и като е проповядвал "моето благовестие", то той е бил долен мошеник, излъгал първите вярващи, че е срещнал Исус и че е пратен от Него. Също така, чрез произволното учение (според логиката и платформата на автора горе) на Павел църквата се е отделила от истинското учение на Исус и от последователи/ ученици, са ес превърнали в християни (ще падна....).

Интересен извод. Да видим как авторът ще развие невероятната си теза. Засега това, което ми прави впечатление, е платформата и начинът, по който представя нещата.

В друг форум беше предупредил участниците, че тук, в единни ще се развихрят страсти и - да не са се съблазнявали ...но аз и там му отговорих...

***************

Отвъд всичко, смятам, че темата, освен некоректно представена и криеща сума ти манипулации и нишки на демагогия, е НЕПРАВИЛНА в своята логика и доводи. Логика - защото не става дума за "отпадане", а тъй като средите, които авторът критикува не са първо нито строяли на канарата Христос, нито пък са били запознати с истинското учение, за което той милее толкоз (ужким). Става на въпрос за отиване в по-голяма заблуда и други неща, а не за отпадане. Охладняване е имало винаги - то е постоянно явяваща се опасност, с която вярващите трябва да се борят.

Доводи - защото доводите му са коренно неправилни и неистинно представени. Както написах и горе, авторът, черз произволие, прави разграничение м-у учението на Исус и това, което Павел учил, като логично излиза, че ако вярващите не са чели някое евангелие (а мнозина от събранията, които са се раждали чрез служението на Павел не са имали възм. да си закупят НЗ и да прочетат "учението на Господарят Исус"....), а са повярвали само чрез проповядването на Павел и служенето на неколцина презвитери, поставени от него, не са ученици, но са самозаблудили се индивиди.

Разбира се, че трябва да се четат евангелията и НИКОЙ НИКОГА НЕ Е БИЛ ПРОТИВ ТОВА НЕЩО ТУК, в единни, който сайт авторът нарече "търгашески дом", преди време беше уведомил, че го напуска, но сега с връща с торба , пълна с ....изненади ?

Владо.

[ Редактирано 13.11.09 10:56 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре
отклонявал ли е павел вярващите,   писмата на павел- истинни ?,   учението на павел -учение на исус ?
    
12.11.09 12:33 Цитирай
изказвания: 2090
(разкл. от: Ослицата на Валаам - Диана Христова)

Eдва ли ще ти отговори, а ако го стори едва ли ще е истина." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
12.11.09 16:55 Цитирай
изказвания: 2090
(разкл. от: Лъжепророците)

Кога ли ще те видя различна, Райна Княгиньо . . . .поне каузата ти да беше благородна." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
12.11.09 17:00 Цитирай
изказвания: 171
(разкл. от: ученик на господаря Исус и християнин
и
изк. по-горе)
Господин пастора Владо да спре да извращава неща, които не разбира. Вече на всички е ясно що за "учител на вярата си". Ако ти е интересно и се забавляваш да си клеветник, то бъди някъде другаде. А ти си който искаш да превърнеш форума в търгашески дом, не го ли разбра вече. 

И така, темата ученичество се разисква днес по целия свят. Всички форуми говорят на тази тема. Причина? Причината се корени в небето. Бог иска да придобие една невяста чиста без петно и без бръчка или друго нещо такова. Невястата днес може и много да говори за единство, но не би могла да го постигне с методите, които има или си мисли, че има.

Един типичен случай е отношението, което проявява митничаря към всички, които нямат неговото мнение. Той е готов да еретизира всеки човек, да го превърне в каквото и да е само неговото да е правилното и доброто. Такова е и отношението на всички съвременни водачи - мразят се един друг, говорят един против друг, изобличават се, но техните изобличения не са с цел взаимопомощ, а с цел унижение. Така постъпва и господин Владо.

За  съжаление Еурет предпочита да има кой да пише във форума отколкото да се утвърди истината на благовестието. Иначе не би търпял арогантността на пастора. Така или иначе Бог ще почете само тези, които изпълняват Божиите заповеди. Така, че Еурет да нареди на Влада да спира да пише спам по темите, защото е  все едно, че деца играят някаква лоша игра..

Еурет, моля те да забраниш достъпа на владимир до тази тема и да изтриеш мнението му, което е истински спам и просто търси място да ми "връща" нещо, а не да разсъждава на тема ученичество. Аз лично считам, че такова недостойно поведение, е недостойно да се толерира. Така че, ако пастора търси предните места по синагогите, нека да не е тази тема. Нека тук да е място за тези, което обичат истината да разсъждават без фарисеите да си врът носовете в неща, които не разбират...
Дано настъпят по-добри времена за този форум...
Тъй като форума ми дава право да забраня нечий достъп, а пък аз не зная как да го направя, то моля Еурет да го направи, а аз ще гледам да се науча, за да не го притеснявам повторно. Достъпа на Владо забранен!

[ Редактирано 13.11.09 10:57 ]

Най-отгоре

    
12.11.09 18:22 Цитирай
изказвания: 4591

адм. бел.

Тъй като темата
ученик на господаря Исус и християнин е отворена от etien,
и тъй като според представените от edinni.com права и технически възможности, всеки автор на тема има право и възможност (при отваряне на темата или при редактиране на първото изказване на темата) да управлява до голяма степен достъпа до нея,

то, според желанието на автора на темата - etien, забраних на Владо да пише в съответната тема на etien (
ученик на господаря Исус и християнин)
и преместих споменатото по-горе изказване на Владо в Без тема и след това в тази тема (показва се по-горе, според времето на пускане),
тъй като etien изглежда не е успял да направи съотв. забрана в темата си.Тук слагам връзка към упътването за контрол на достъпа до темите, които съответният участник открива:
Управление на достъпа (до темите) от авторите на теми


Информация и упътване относно различните възможности в edinni.com и конкретно във форума може да се намери във форум Табло.


[ Редактирано 13.11.09 11:02 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
13.11.09 10:27 Цитирай
изказвания: 4591
etien:

За  съжаление Еурет предпочита да има кой да пише във форума отколкото да се утвърди истината на благовестието. Иначе не би търпял арогантността на пастора. Така или иначе Бог ще почете само тези, които изпълняват Божиите заповеди. Така, че Еурет да нареди на Влада да спира да пише спам по темите, защото е  все едно, че деца играят някаква лоша игра..


Божиите заповеди не включват клеветене и лъжепророчества. А и много от написаните неща във форума (независимо от кого, напр. от etien) са спорни за мнозина.


[ Редактирано 13.11.09 10:28 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
13.11.09 10:35 Цитирай
изказвания: 2090
Здрасти, еурет.
 
Разбира се, няма проблем за преместването на изказването ми - щом етиен не иска открит диспут на поставената от него тематика и след като така вижда нещата, то аз не искам да подсилвам жаркият му език и клевети, в които, виждам, заедно с обидното държане, е затънал.
Господ наш е истина и светлина.

ПП- еурет, може ли АКО е възможно да ми сложиш мнението тук - все пак е мой "труд" един вид и за мен е ценно.
Ако не става - здраве да е , брат, здраве да е ...

Поздрави, еурете.
Владо.

"Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? И така, казвам ви- по плодовете им ще ги познате. Защото няма добро дърво, което да дава лош плод и лошо дърво, което да дава добър плод."

[ Редактирано 13.11.09 10:43 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
15.11.09 08:08 Цитирай
изказвания: 277
Проблема е, че тук всички се правите на учители или старейшини или каквито там сте си наумили и вече няма място за всички вас тук. Спрете вече със съревнованието, кой от кого по по най, всички има още много да се учите. Запасете с малко повече смирение, търпение, покорство и любов към ближния.
Поведението ви тук в тази тема и в другите показва само, че колкото и да си мислите, че сте постигнали големи висоти познанието за Бога има да учите още много и дори може би някой съвсем елементарни неща.

Присъствието ми и писането ми тук е съвсем инцидентно и провокирано само от любопитството да разбера какво става всъщност между Етиен, Владо и останалите. Преди време взех решение да не пиша тук и гледайки и други теми откривам, че никак не съм сгрешил и нищо не се е променило. По добре си помислете какви са плодовете от писането ви тук. На всички вас, които сте излязли от църквите може би ще е хубаво да прочетете тази книга:
http://believerbg.com/viewtopic.php?f=26&t=51
Вижте там как се държат последователите и учениците на Исус. Чао ви повече няма какво да правя тук, не разчитайте, че ще чета или отговарям на някого тук.
адм.бел.
разкл. в: Без тема...


[ Редактирано 15.11.09 08:13 ]

Най-отгоре

    
15.11.09 19:11 Цитирай
изказвания: 2090
Обикновено "проблема" е когато възникне "проблем"....

В тази конкретна ситуация аз можех и да отстъпя ако Етиен беше проявил поне мънинко такт и не се държеше толкова арогантно и обидно, но той излезе извън релси и извън граници.

Изявяваенто на греха му и неговото нежелание да пише нормално са достатъчни фактори да ме накарат да си трая засега и да внимавам с Везувий...

Това е .

Помежду другото, ако някой вижда проблем и иска и може да ни помогне да го разрешим- нека заповяда (стига да не го сръфаме и него...) .

Какво пък.....

Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF