Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

george bakalov ministry international   баща   до римл.   държавна сигурност   мир   плътта на помазаника   последователи на помазаник   св. писания   словото   частично понасяне на греховете  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Митници, полиция, разузнаване и християнство - е ли възможно?
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
24.06.09 19:40 Цитирай
изказвания: 134
Преди имах познати, които бяха следователи в полицията. Зет ми също беше известно време следовател. После продължи друга кариера, но си спомням някои разговори с него за полицията. Имах и един познат от охранителна полиция и самият аз съм служил в жандармерията и бяхме постоянно заедно с полицията по патрули и подобни (това е преди да повярвам в Бога и в неговия син Исус).

Дори сега имам познат, който е в школата в Симеоново, който също не е много уверен, че тази работа е праведна пред Бога. За съжаление те подписват много обвързващи договори, които е много скъпо да разтротнеш.

Тук попаднах на това, vladimir да споделя, че работи на митниците. Те също са част от полицейските служби.

Този въпрос ми се стори много важен и затова го повдигам.

От една страна знаем, че без полиция, армия,тайни служби, агенти, шпиони, разузнаване и подобни ще настъпи тотален хаос, и че корупцията удря точно тези места, заедно с политиката,която е управлението на всички тези служби.

От друга страна никак не съм убеден, че е възможно ние да изпълняваме задълженията си както се иска от нас и да сме християни на сериозно. За някои професии съм убеден, че не става. Например как можеш да застреляш престъпник, ако възникне престрелка? Или как можеш да изпратиш армията да убива, ако това зависи от тебе ?

За митниците не съм много сигурен, но съвсем теоретично. Каква е работата на митничарите? Да следят дали границата се преминава от  престъпници и дали хората си плащат данъците, когато пременават границата. Ако някой се издъни го предават на полицията, съда и прокуратурата за "по-нататъшна обработка".

 

За мене има много нерешени въпроси във всичко това. Някой е извършил нещо достойно за "окови" , или за смърт. Но и аз, като съм повярвал, съм признал, че съм бил грешник, който заслужава смърт лично от Бога. Тогава би било лицемерно да пращам на смърт някой друг, а себе си да не пращам. Ако считам себе си за простен чрез вярата в Бога, не трябва ли просто да кажа на престъпника, че има спасение и да си отида. Ако съм на служба, такова поведение ще бъде престъпление достойно за съд. Затова не съм, за да не съм престъпник нито пред Бог, нито пред хората.Също ако съм шпионин, ще трябва да върша куп неща, които не са праведни. Да шпионирам другите и още.... Но държавата не може без тези служби. Това е ясно. Въпросът е, какво общо могат да имат християните със всичко това?
Най-отгоре
зъб за зъб,   милост,   не се противете на злия човек,   обичайте враговете си,   око за око,   отмъщение,   победен от злото,   побеждавайте злото с доброто,   побеждаване на злото,   противене на злия човек,   справедливост
    
24.06.09 19:56 Цитирай
изказвания: 2091

Едибот : Тук попаднах на това, vladimir да споделя, че работи на митниците. Те също са част от полицейските служби.


Агенция „Митници”, Едибот, е част от „Министерство на финансиите”. Началника на Агенция М-ци е и зам.- министър на финансиите на Р.България. Нещата, от които се опасяваш и въпросите, които задаваш, - всичко можеш да прочетеш тук: http://www.customs.bg/



Също ако съм шпионин, ще трябва да върша куп неща, които не са праведни. Да шпионирам другите и още.... Но държавата не може без тези служби. Това е ясно.


Едибот, искам да те попитам сериозно две неща. -1- не искам да те обидя, но те питам почти съкрушено: имал ли си някога психични проблеми?
-2- обвиняваш ли ме в нещо, или пишеш по презумция?

Владимир.



" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
24.06.09 23:41 Цитирай
изказвания: 134
vladimir:

 -1- не искам да те обидя, но те питам почти съкрушено: имал ли си някога психични проблеми? -2- обвиняваш ли ме в нещо, или пишеш по презумция? Владимир.
 На първи и втори въпрос ще отговоря с въпрос: Ти имаш ли от какво да се притесняваш, за да ми задаваш такъв/-ива въпрос/и? Или с други думи, чувстваш се изобличен, или просто по навик приемаш всичко твърде лично? Това, че твоята професия е включена в тема, свързваща съвестта на вярващия в Христос и неговото занятие, дава ли ти право да си мислиш, че целия свят се върти около тебе и всички пишат или за тебе, или против тебе, или със тебе против някой?

 

Нека да оставим темата на мястото й и да я разгледаме както ти сам предлагаш на друго място: като диалог, с въпроси, отговори, желание да разбереш другия какво казва. Никога ли в твоя живот не се е случвало някой да не се е съгласявал с тебе, или винаги са те отхвърляли, че реагираш толкова болезнено на всяко несъгласие. Къде е доктор Дерек да ти направи една "дисекция" на душата?Ща ти дам няколко примера във връзка с темата.(или поне един) Имах един приятел, брат, вярващ. Той един ден реши, че неговия занаят не му дава възможност да вземе заем и затова отиде охрана на една много публична личност,на когото няма да спомена името. Охраняваше жена му и я придружаваше навсякъде. Понякога даваше нощни дежурства с помпа(пушка) и пистолет. Често не ги носеше, защото... е ясно защо. ... . Изкара една година. Пак се върна на старата работа и един ден ми каза: "Тази работа(охраната) не е за християни." Почти същото ми каза и зет ми за неговата работа като следовател. Той също никога не носеше своя пистолет. Защо?

 

Може ли според тебе християни да вкарват престъпници в затвора? Може ли да участват в престелки? Това са съвсем разумни и адекватни въпроси. Ако ти виждаш нещо неадекватно в такива въпроси, то аз не зная тогава защо мислиш, че проблема е в мене?Тази тема е нормална християнска тема.  Човек трябва да си зададе въпроса за всяка професия и въобще за всяко нещо, което прави или мисли да прави в живота си. Това не е налудничаво или ненормално, а е породено от здрав разум.

 

Също така съм слушал от определени кръгове християни твърдението, че по време на война можеш да убиваш "враговете на родината" и това не ти се счита за грях пред Бога. Също има много християни, които мислят, че ако някой им нападне семейството, те са в правото си да убият нападателите без да им мигне окото. Има такива които тренират бойни изкуства, .....какво ли няма още под слънцето? Затова моите въпроси и темата, която съм отворил е напълно естествена и праведна тема. Ти защо реши, че това е тема от психично "болен" човек? Аз мисля, че е от Новия Завет. Това, че твоята професия е в кюпа на професии, за които трябва да се зададе въпроса, дали могат да се практикуват от християни, не ти дава право на поведение, което може и да е добро по светски стандарти, но не е ...  ..поне такова, каквото изискваш за себе си от другите. Сещам се още примери: "доктор", който прави аборти. войник, офицер. - въобще всички от които зависи живота, здравето, свободата, правото да говориш(сега към него прибавиха правото да ползваш мрежата и да говориш свободно).

 

Жена ти никога ли не те е питала, дали в твоята професия няма проблеми със съвестта? Тоест, дали можеш винаги да изпълняваш служебните си задължения и при това да оставаш с чиста съвест? На митниците се залавят много престъпници. Ти какво правиш със тях?  Сигурно си чел за дядо Костадин, как е отказъл да убива френските врагове?

 

След като искаш думата ти да тежи, е нормално да отговориш на такива въпроси и най-малкото да обясниш доктрината си по този въпрос. Повярвай ми, този въпрос е много важен. По реакцията ти започва да ми изглежда, че и лично за тебе този въпрос е много важен.(Пак ще кажа, че тъй като не си центъра на вселената, то темата ще си върви дори да не ти харесва, понеже няма нищо неправедно в нея.)

Забравих за шпионите. Нима не знаеш, че точно протестанството при комунизма става "развъдник за шпиони" - братя предават братя защото "професията го изисква", или ДС, или Агенцията по сигурността(ако така се казва сега). Нима и днес няма хора които "информират" службите? Това праведно ли е? Или е налудничаво да задавам такива въпроси? От отношението ти към тези "занаяти" може да ти зависи живота.(не говоря лично към тебе, а във второ лице безлично) или този на ближните ти. Колко хора са затрити поради фалшиви учения, прегорели съвести, заблуди и пренебрежение към дадена истина.


[ Редактирано 24.06.09 23:48 ]

Най-отгоре

    
25.06.09 13:33 Цитирай
изказвания: 372
едибот ако някои иска да те убие но ти можеш да го изпревариш ти какво ще направиш ????????????


аз лично вярвам че на всякъде може да има хора които да са истински посветени на Господа и да са в тези структури (разбира се не като кофетаров ) които да си вършат съвестно работата и да служат на Бог с цяло сърце
Владо откакто е митничар си купи апартамент но това не значи чее корумпиран (макар чее бивш последовател на бакалов ) което поставя всичко под съмнение.
пастор форман беше боксиор набиваше противниците и проповядваше като излезе на ринга,холифилд също но това не значи че не са вярващи.

Бог също беше като разузнавач за Израел в старият завет



Най-отгоре

    
25.06.09 14:29 Цитирай
изказвания: 2091
Едибот,

Едибот,

какво да ти кажа?
 

-1- ми прави впечатление, че си пълен невежа относно дейността на митници, но дори и като невежа, си позволяваш страшно ненормални въпроси.

Теб какво те интересува, например моята съвест – ти си един странен човек, със странни обвинения тук, в единни, който обича да пише за себе си и Бога наравоно и „другите”, в друга графа.
 

-2- ти се опитваш да изкараш „наяве ” нещо, което просто не съществува. И – от самият ти тон и начин на задаване на въпросите МЕ ГУБИШ АВТОМАТИЧНО КАТО УЧАСТНИК В ДИСКУСИЯТА, КОЙТО ТЕ УВАЖАВА. Казах ти да вземеш пример от Еурет, ама не ме разбираш.

Просто си като слон в стъкларски магазин и наистина пишеш грубо и леко не- нормално. 
  

Дерек може и да ми направи дисекция- няма проблем, ще ми е интересно. Пък и така може да видя неща, дето не ги виждам – кой знае? А на теб искаш ли да направи дисекция, че все гледаш другия и искаш да изровиш нещо, дето го няма -  а?
  Някак си ТОЧНО ТИ си Г-н „Неуважен” от мен и няма какво да ти пиша, „брат”. Намери в отделите за свидетелства моята страница „Свидетелствата на Владо”, или нещо подобно (Еурет може да ти помогне) – и ако и тогава не ти е ясно нещо – можеш да отидеш в блога ми в „hollybold”. Ако и тогава имаш смущения относно мен можеш просто да не пишеш с мен и да ме обявиш за лъжебрат, както и постъпиха с теб от „фелоушип”.  

Ако те тормозят гласове и чувстваш, че трябва да ме изобличаваш – обади се на някой да се моли за теб.
 

Нямаш уважението ми, за да ти отговарям.

Т.е.- НАПЪЛНО ТЕ ИГНОРИРАМ  по тази тема.

Имаш уверението ми, че жена ми, която току- що прочете брътвежите ти относно мен, както и цялото ти писане, просто заяви : - Този какво го интересува това, въобще?! На какъв се прави? – така че, брат, не мисля да ти давам отчет нито относно моята съвест, нито относно дали съм убивал, крал, и тнт неща, които ти, Етиене, подтекстово прокарваш като сълзлива идея към моето име (нима не си писахме, та сега се правиш на интересен тук, публично? Нещо наистина ме притесняваш...). 
 


Можеш, между другото, ако не си шубе, да се обадиш на някой от телефоните от страницата, линк, към която публикувах (официалният сайт на „Агенция Митници”) и да попиташ за „Пастора от Перник” – така ми викат. Но едва ли ще имаш куража, приятел.

 И – ако имаш зло сивдетелство относно моята персона ОТ НЕВЯРВАЩИТЕ МИ КОЛЕГИ ТИ ПОЗВОЛЯВАМ ДА ГО ПУБЛИКУВАШ ТУК. А ако нямаш – можеш да публикуваш още едно пророчество на Диана – да се забавляваме....
 


ПП – ако някой друг се интересува, ще отговоря с удоволствие, ще свидетелствам за това, как Бог ме е пазил и как ме и пази в Себе Си чист, но не и на този човек.
 

Владимир.

[ Редактирано 03.07.09 11:44 ]



" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

Анонимен
    
25.06.09 18:09 Цитирай
Гост
Vladimir, направи ми впечатление как до сега не си отговорил или дори коментирал нищо по темата (може ли да си християнин И митничар). Единственото което прочетох от тебе е Едибот това, Едибот онова, Белиятпапа еди какво си. И в двата ти поста ти просто обиждаш и хвърляш обинения към другите (започва да изглежда все едно прехвърляш топката). Защо не вземеш като сериозен християнин, за какъвто се имаш (не казвам че не е така), поне да обясниш твоето становище по въпроса ако не друго...

Най-отгоре

    
25.06.09 18:53 Цитирай
изказвания: 134
митничаря,

 

Вече ми се изтри клавиатурата да повтарям, че не си ти центъра на вселената. Защо си мислиш, че всички теми по условие са свързани с тебе? Просто споменах и твоята професия заедно с много други, които трябва да бъдат извадени на светлината, за да се прецени дали са подходящи за вярващите. Това, което ти пишеш не е някаква дискусия, а  помия в стил КГБ. За какво твое участие ми говориш въобще? Това не е участие, а повръщане върху другите. Така, че наистина е правилно темата да е затворена за тебе, щом нямаш себеконтрол да пишеш по доста обикновения въпрос, дали християнин е праведно да участва в престрелка, ако работи в полицията и ако не, как тогава ще може да работи в полицията. И още,когато на митницата мине някой престъпник ти си задължен да го предадеш на властите, но покажи ми как Исус предаваше престъпниците на властите? Никога не го е правил. Затова, понеже не можеш да отговориш нормално, използваш методите на КГБ и ДС.. Но за човек, който работи с такива хора и по цял ден "лови престъпници", какво може да се очаква, освен да вижда във всеки човек враг и престъпник.   

 

BELIATPAPA,Не съм много убеден, че трябва да изпревариш този, който иска да те убие. Господ ни учи, че ако ни ударят едната буза да дадем и другата. Той винаги така постъпвал. И учениците винаги търпели и дори се радвали, когото ги гонят, бият и дори убиват. Когато убили Яков църквата не се вдигнала на митинг и не писала петиции, а се молила усърдно за Петър, който също искали да убият. Бог в този случай отговорил с чудо, но не винаги го прави. Това е част от цената за нашето ученичество.

 

 "Но всичко това ще бъде само начало на страдания, 9 Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име. 10 И тогава мнозина ще се съблазнят, и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят.11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина. 12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.13 Но който устои до край, той ще бъде спасен." Матей 24  Ако някой има професия боксьор? НИкога не съм се замислял. Уж е някакъв вид спорт. Но за други професии е ясно. Как да отидеш да убиваш талибани, когато Господ ни е призовал да отидем и да им проповядваме благовестието? Ако някой го е страх от талибаните, да не отива там, но да отиде с Калашников е много лошо свидетелство за вярата. Там се ходи с меча на Духа, ако Бог те е повикал за там. Интересно, че преди войната в Залива американските християни били раздвоени дали може да се воюва на страната на родината. Уж е християнска. Но сега те също виждат плода на войната и общия им глас е против войната в Ирак, или Авганистан. Относно митниците нямах предвид корупция, понеже тя е и на много други места(макар там да е пословична, виждал съм я в действие). По-скоро имах предвид дали е разумно пред Бога да предаваме хората, зада бъдат съдени за техните грехове? Познавах един наркодилър на съвсем ниско ниво и много съм мислил  дали мога да отида да го предам в полицията? Не мисля, че Господ е предал някой някога на някого. Та нали той е съдията на живите и на мъртвите?

 

Ако няма никакъв проблем vladimir просто можеше да обясни и да свидетелства за истината и съвестта на християнина във тази професия. Но по неговата реакция излиза, че наистина нещо не е наред. Не съм виждал толкова разгневен човек на такъв обикновен въпрос досега през целия си живот. Бих го характеризирал като един голям идол, но който някой се кланя. Иначе не мога да си обясня толкова гневна реакция, с толкова обиди, хули, сарказъм и прочее. Тигър пасти да яде, когато се разправяше с него.  Най-накрая,  Господ кого уби, кого наказа, кого затвори, на кого наложиш глоба? Ако ще сме негови ученици, ние по-големи ли сме от него, та да "раздаваме правосъдие"?

[ Редактирано 25.06.09 18:54 ]

Най-отгоре

    
26.06.09 08:37 Цитирай
изказвания: 2091
Eдибот,
аз написах достатъчно и за мен е странно как продължаваш да задаваш въпроси. Забележи, моля, че съм вмъкнал, че поради липса на уважение към теб няма да давам други обяснения, тъй като не ти ги дължа.

Просто прочети постингите ми още веднъж- два пъти, за да разбереш.


Eдибот :  От друга страна никак не съм убеден, че е възможно ние да изпълняваме задълженията си както се иска от нас и да сме християни на сериозно. За някои професии съм убеден, че не става. (.......)  Каква е работата на митничарите? (......)  Ако някой се издъни го предават на полицията, съда и прокуратурата за "по-нататъшна обработка".  


 и от друга страна пишеш :
edybot:

vladimir:

 -1- не искам да те обидя, но те питам почти съкрушено: имал ли си някога психични проблеми? -2- обвиняваш ли ме в нещо, или пишеш по презумция? Владимир.
 На първи и втори въпрос ще отговоря с въпрос: Ти имаш ли от какво да се притесняваш, за да ми задаваш такъв/-ива въпрос/и? Или с други думи, чувстваш се изобличен, или просто по навик приемаш всичко твърде лично? По реакцията ти започва да ми изглежда, че и лично за тебе този въпрос е много важен.(Пак ще кажа, че тъй като не си центъра на вселената, то темата ще си върви дори да не ти харесва, понеже няма нищо неправедно в нея.) Забравих за шпионите. Нима не знаеш, че точно протестанството при комунизма става "развъдник за шпиони" - братя предават братя защото "професията го изисква", или ДС, или Агенцията по сигурността(ако така се казва сега). Нима и днес няма хора които "информират" службите? Това праведно ли е? Или е налудничаво да задавам такива въпроси? ..................


Както ти писах и преди, един нормален разговор предполага да се вникне в това, КОЕТО ТИ ПИШЕШ и това, КОЕТО ПИШЕ ДРУГИЯТ.

Прави ми впечатление, че пишеш много объркано. Първо почти ме обвиняваш в нещо, след това пишеш : "Ама ти да не би да се чувстваш изобличен? Защо ми задаваш такива въпроси, а не ми отговаряш? Ти май имаш проблем, а?" - ВЪОБЩЕ Е МАЛКО "крейзи ситюейшън".


Та, сега аз да те попитам, все пак и въпреки всичко,- обвиняваш ли ме в нещо, Етиене, или просто НЕ СИ СЕ ИЗРАЗИЛ ИНТЕЛИГЕНТНО, ОСТАВЯЙКИ МЕ С ВПЕЧАТЛЕНИЕТО, ЧЕ МЕ ИМАШ МЕН ВПРЕДВИД в "никак не съм убеден, че е възможно ние да изпълняваме задълженията си както се иска от нас и да сме християни на сериозно"  и "Нима и днес няма хора които "информират" службите? Това праведно ли е? Или е налудничаво да задавам такива въпроси?", тъй като никъда не си направил ЯСНО разграничение къде ме питаш и къде размишляваш принципно.

[ Редактирано 03.07.09 11:45 ]



" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
26.06.09 09:41 Цитирай
изказвания: 2091
А иначе, за другите участници,

да напиша, че законите на РБългария са написани, за да се спазват и те трябва да се спазват, стига да не са в противоречие с Божиите.

Аз никога не бих убил човек, естествено. Както и не бих взел подкуп, за да наруша закона за митниците и павилника за приложението му. Както и европейските закони. Както и не съм доносник. Писал съм редица обяснения и рапорти, но не съм доносник.

Не бих се и не съм се облагодетелствал от професията си.

А иначе относно работата на християните в светски професии като "полиция" и "разузнаване", е твърде относителна и всеки трябва да прецени за себе си спрямо писанията на Бога, но твърдо и без да манипулира сам- своята съвест докъде и защо работи там.

Аз не бих работил като доносник, специално тази професия е в разрез с писанията на Бога.

Например относно заляването на престъпници, брат ни Павел пише следното :


1 Всеки човек да се покорява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога.

2 Затова, който се противи на властта, противи се на Божията наредба; а които се противят ще навлекат осъждане на себе си.

3 Защото владетелите не причиняват страх на добротвореца, но на злотвореца. Искаш ли, прочее, да се не боиш от властта? Върши добро, и ще бъдеш похвален от нея;

4 понеже владетелят е Божий служител за твоя полза. Но ако вършиш зло, да се боиш; защото той не носи напразно сабята, понеже е Божий служител, мъздовъздател за докарване гняв, върху този, който върши зло.

5 Затова нужно е да се покорявате не само поради страх от гнева, но и заради съвестта.

6 Понеже за тая причина и данък плащате. Защото владетелите са Божии служители, които постоянно се занимават с тая длъжност.

7 Отдавайте на всички дължимото: комуто се дължи данък, данъка; комуто мито, митото; комуто страх, страха; комуто почит, почитта.

8 Не оставайте никому длъжни в нищо, освен един друг да се обичате, защото, който обича другиго, изпълнява закона.
писмо към римляните, 13


Т.е.- Павел ясно ни учи, че трябва да ес покоряваме на светските власти и да имаме почит към тях, а не презрение, например, или да нарушаваме законите.

Относно другата страна, сега : християните като са на тези позиции дали могат да работят без да осквернят съвестта си. Ами то човек може да си оскверни съвестта и като излезе едно кафе да си купи и се зазяпа където не трябва!

Ние сме синове и дъщери първо на Бога, сол и светлина там, където работим и живеем, ние сме поданици на друго царство, нашето поведение и обхода трябва да демонстрират нашата принадлежност към Великият и Свят Господар на небето и земята, ние трябва да се обхождаме като синова не светллината и да спасяваме тръгналите към погибел там, където сме.

Аз, например, се удоволствам да проповядвам на колегите си за Исус Назарянина. Често става на въпрос, често говоря.

Това е от първостепенно значение за мен. Разбира се , работата си е работа и аз гледам да я работя възможно най- добре и съвестно. Отговарям за редица дейности, като закононарушителите попадат под законови мерки за такива и аз не се свеня да пиша актове, глоби, тнт.

Така че - да си хриситянин и да си работещ в тези места е възможно, но човек трябва да преценява внимателно за себе си и да дискутира с братството, разбира се.



" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
26.06.09 12:39 Цитирай
изказвания: 134
Въпреки, че си изписал и "горен и долен" "чаршаф", не можах да разбера, какво са длъжни да правят митничарите с престъпниците според тебе. Аз написах какво мисля че са длъжни да правят по условие - да ги ловят и предават на правосъдието. Ти не отговори. Това, че  проповядваш на "колегите" е похвално. Но то не отменя другото.  Моят въпрос не е само към тебе, но и към всеки, който живее на този свят и е вярващ: Престъпника е виновен. Например е източил ДДС и се опитва да избяга от правосъдието. Или е убил полицай и знае, че в България няма никакви шансове да оцелее. Има примери безкрай. Но той е престъпник, колкото и всички останали, които са осъдени от Бога, понеже не са повярвали на Божието благовестие. Защо той да е по-виновен и защо аз трябва да се меся в псевдосправедливостта на една държава и да пренебрегвам Божията такава? Да, той е виновен, но и останалите също. Ние живеем не по тяхната справедливост, а по Божията.

 

Също друг подобен въпрос. Християнин работи в магазин за алкохол и цигари. Или е управител на фирма за дистрибуция на такива - това са примери от действителността. Може ли това да се съвмести с Божията справедливост? Защо всеки да трябва да си решава дали да участва в престрелки в "името на народа". То е ясно от писанията, че не може. Това е все едно майките да си решават дали да правят аборти. То е ясно, че абортите те правят убиец(по-точно убийца).

 

Може ли християнин да е Джеймс Бонд? Защо да не може да се отговори еднозначно? Да, разбира се, винаги ще има хора, които повярват току-що и се намират в някоя от тези професии. Това е за слава на Бога. После, когато човекът започне да се сблъсква с ежедневните удари по съвестта си, ще трябва да направи избор, дали да остане с професията си, или да последва Бога.

 

Но може ли някой да е християнин и сутеньор? Или проститутка? Казваш, естествено не. Но когато попитам може ли да убива в името на народа, се колебаеш. От кога проституцията е по-тежък грях от убийството? От кога предателството е по-приемливо от наркоманията? Шпионският занаят е изтъкан от предателства, клопки, капани, манипулации в името на доброто и на народа. Тези методи приемливи ли са за светиите? За мене, не. Можеш ли да си съдия и да раздаваш присъди на "престъпниците"? Ами ти нали си същия като тях? Значи Бог на тебе е длъжен да ти прости и да те опази от последствията на твоя грях, а те да си ги носят. Да, те ще си ги носят, но въпроса е, дали е праведно аз да съм Божият инструмент за това? Може ли Бог, чрез мене да въздава на враговете си? За мене отговора е категорично не.

 

И накрая нещо относно личните ти към мене опити за обиди и пр. Защо ти е толкова мерак да си най-умен, интелигентен и пр.? И какво от това, ако аз не съм толкова интелигентен колкото тебе? От кога това се брои за благочестие, или святост? Като не ме считаш за толкова интелигентен, колкото си ти, то още по-лесно за тебе да отговориш с мъдри думи и с "кротостта на мъдростта". Вместо това ти продължаваш да повръщаш върху всеки, който не е съгласен с митниЦаря.  Добре, че не си станал някой пастор, защото горко на пасомите. Но явно си ученик на учителя си. Бакалов обича да е "on the top of the pyramid". Ти не падаш по-долу. Пасомите ще трябва да ти козируват, иначе следва... .. "повръщане". В къщи същия ли си? Така ли повръщаш върху жена си и децата си? 

Ами, крайно време е да разбереш, че има и хора, които не биха се съгласили просто така с тебе, защото вече са се съгласили с Бога и с неговата истина. Ще трябва да го преживееш, иначе си готов за поредния църковен диктатор. Браво! За сега си абсолютния шампион на единни.










адм.бел.
разкл. в: Без тема...










Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF