Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:мобилни телефони   грабване преди голямата скръб   дървото за познаване на добро и зло   за благодатта и свободата на волята   изповедници   педерастия   постмилениализъм   предания   проклятия   синодален превод  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
Владо   29.11.20 15:56
Има проблем със сайта. :)
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...

Форуми :: Божията общност :: Разцепления, течения, клонове,... във вярата в Божия син << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Писанията и измислените човешки чинове/позиции и организации/секти
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

19.06.09 13:57 Цитирай
изказвания: 4698
(разкл. от: Георги Бакалов и неговата организация)

BELIATPAPA:


на това да не се приема обвинение срещу лидер освен ако нее от 2-3 човека на това се насландисват днешните лидери и затова си правят каквото си поискат с светиите на Господа,за мене много по правилно е всяко нещо да се иследва и да прецени каква е истината защото иначе излиза че пасторите са безгрешни защото никога не може да се намерят 2-3 свидетели защото повечето неща ги правят само очи в очи,затова ако и да се изобличава някои трябва да се направи както пише в библята да е пред цялата църква и да му се даде думата да се и защити,но никои никога не го прави в църквата което е много жалко и заради това се шири беззаконието в църквите и хората охладняват за Бог


БЕЛИАТПАПА,

Това, което го говори пратеникът Павел, на Тимотей, съвсем не се отнася за векове по-късно възникналите религиозни феодали/царе т.нар. "пастори", за каквито в Писанието не се говори,

както също Писанието не говори и за някакви т.нар. "папи" или за "вселенски патриарси", които пък две са по-глобален и амбициозен вариант на т.нар. "пастор", и са възникнали сравнително скоро след като пратениците на Царя са си отишли от тази земя,

като част от извращаването на вярата в светска ритуална-сградна система с елементи на поклонение на изображения, което е набрало скорост още скоро след пратениците на Царя и продължава и до днес в най-различни форми. Но когато Божият син се върне ще унищожи тази светска система „църква“.


Така, че това, което се отнася за старейшините/надзорниците в града (те са едни и същи хора), за които се говори в новия завет, съвсем не се отнася за някакви човешки измислени позиции в светската система "църква", наречени "пастори", "папи", "вселенски патриарси", "глобални/локални "апостоли"", "лийдъри", "кардинали", "миторполити", (сектантски) „синоди“/“духовни съвети“ и т.н. човешки земни измислици и заблуди.


По една или друга причина много хора са повярвали в различни заблуди, като "пастори" "вселенски патриарси" или "папи" - и съответните им секти, и си тачат подобни земни и човешки заблуди и се страхуват от тях, като най-често дори се страхуват от тях повече от колкото то Бога.

Поради това към случаят с Г.Б. не би могло да се прилага написаното за надзорниците/старейшините в града, понеже той няма как да е старейшина/надзорник в града, според казаното от Бога в новия завет, понеже учи чужди на новия завет неща, както и т.нар. "папи" и "вселенски патриарси".

Но с това, както казах, не одобрявам някакво евентуално безразборно обвиняване, а само уточнявам.

[ Редактирано 19.06.09 17:18 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
духовен съвет,   епископи,   надозорници,   папи,   пастори,   патриарси,   презвитери,   служители,   старейшини,   църква
    
20.06.09 20:26 Цитирай
изказвания: 134
Е да, ама те са си го сложили за глава, точно както Израел си сложи цар. Така както Бог призна техния избор , точно така се случва и с пасторите, поповете, апостолите и останалите величия - Бог ги признава,  защото хората се съгласяват. Това е принцип още от Вавилонската кула - ако хората се съгласят за нещо, Бог го позволява, понеже земята е дадена на човека.

Новия Завет ни казва за Диотреф, изобличава го и ....нищо. Защо? Защото те са се съгласили с него. Докато са съгласни Диотреф ще царува. И Бакалов, и Максим, И Петър Велев, и който искаш още. Навсякъде е едно и също. Затова, докато хората го искат за техен бос, той ще бъде такъв и пред Бога, и Бог ще го държи отговорен. Дали разбира, дали има зрялост, дали познава Бога - щом е дръзнал да оглави тези хора в името на Бога, той е отговорен. В този смисъл, дали еурет е съгласен или не, или тигър, или който и да било просто няма никакво значение. Бог ще му дава своята благодат, понеже те това са поискали от Него.


Най-отгоре

    
20.06.09 21:48 Цитирай
изказвания: 4698
Не, не ги признава за такива каквито не са – например за старейшини/надзорници, за каквито пише пратеникът Павел до Тимотей, във връзка с обвинения към старейшина/надзорник, какъвто Г.Б. не е.
И съответно не е добре да се изопачава написаното в новия завет относно старейшините/надзорниците (които не са глави/царе на Божии хора) и да се дава за пример относно хора, за които то не е написано – напр. за псевдо-глави/посредници като Г.Б. и други разни такива.


Например в  новия звает пише, че някои заблудени хора са приемали за пратеници на Божия син едни претендиращи да са пратеници хора, които всъщност не са били пратеници на Царя.

И, в примера от новия завет, Бог е държал тези лъже-пратеници да бъдат изобличени (чрез един от пратениците на сина си) и да се призоват хората да не ги следват, а не хората да ги признават, независимо че в заблудата си те всъщност са искали да ги признават.

И Бог съвсем не е бил благосклонен към тези лъже-пратеници, както ти на практика учиш.Много е полезно за Божия народ, че Бог е оставил документиран проблема с прото-пастора/папа/вселенски патриарх  Диотреф, за да се види, че Бог е против това, което той е правил и не се съгласява с него,
и също, че Бог увещава хората да не му подражават, понеже пише, че той не е познавал Бога, и съответно да не се учат от него -  камо ли пък да го признават за някой от водачите в града, още по-малко пък - за свой цар/глава/папа/вселенски патриарх/пастор.
Какво ще направят хората -дали ще последват Божията воля и ще оставят този псевдо-глава, Дитореф, или няма да последват Божията воля ще си го държат на главите, те си решават. Но Божията благосклонност не е с Диотреф. А е с Йоан.


И Бог съвсем не държи отговорен Г.Б. в контекст на старейшинство/надзорничество - както ти на практика учиш,

а най-вече - в контекст на нелепостите, които самият Г.Б. си е въобразил 

(напр. че е обединяващ/континентален/локален/...  феодал/генерал (“апостол“) и съответно според своите - или на П.Вагнер –  теории, например би трябвало да прави това и това, да кажем по 20 конференции-представления на година с изтъкнати гости говорители от  „апостолския“ свят. И ако не направи 20 конф.-представл. на година, тогава примерно е виновен.).


Поради това, правилото относно старейшините/надзорниците в града(те не са глави/царе над Божии хора), декларирано от патеника Павел (в п-мото до Тим.) не важи за Г.Б., щом той не е старейшина/надзорник.


В този смисъл – без да има никакво значение дали ти си съгласен или не - не е добре да се изопачава написаното в новия завет относно старейшините/надзорниците и да се дава за пример относно хора, за които то не е написано – напр. за псевдо-глави/посредници като Г.Б. и други разни такива, независимо дали са от протестантски или западно(„катол.“)- или източно(„правосл.“)-римски секти.


[ Редактирано 21.06.09 17:48 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
22.06.09 20:29 Цитирай
изказвания: 134
Не е въпросът дали Бог е съгласен с техния избор - те не са го питали. Те просто са се заклели във вярност в организацията на Бакалов, или на Людмил Ятански, или на Виктор Вирчев, или на Максим, или на Бенедикт. Те са християни, които са се заклели, следователно те са дали дума пред Бога за вярност към даден човек или дадена организация.  Когато Израел се заклел на хора, които ги измамили(гаваонците) Бог ги държал отговорни за тяхната клетва. Когато по-късно Саул решил от ревност към Бога да ги изтреби, това предизвикало глад по земятя три години подред.

Тези християни, които си дават думата за вярност към някого са причината и Бог да ги търпи. Дори да им дава храна за хората си. Свидетел съм на много истини, които се учат в протестанството и също за това, че Бог им дава Святия Дух, дори на хора, които са автократични, Диотрефовци и всякакви. Факт. Също могат да бъдат видени действия на дарбите на Святия Дух, възкресения на мъртвите.

 Лично на мене преди години Бакалов ми е послужил със слово на знание които беше100% истина и беше благословение за мене. Това не означава, че давам съгласието си за нещата, които не са по словото. Но за мене Бакалов, чието служение е много плътско, немощно, манипулативно, егоцонтрично и още думи, е по-служител отколкото безкрайните глупости на други, които ти търпиш, а него обявяваш за антихрист почти. Не съм съгласен с него и не бих прекарал нито миг под неговата шапка, но там има християни (Владимир е свидетел) и поради тяхното съгласие Бакалов да е техен водач, той им е водач. Никой не пита Бога дали е съгласен.  

Възможно е преди години Бакалов наистина да е бил призван от Бога за негов служител и после да се е подмамил по обичайните неща, като слава, пари, власт, гордост и други. Аз съм уверен, че той ще отговаря за тези хора, които сега му се покоряват в деня на отговора. 


[ Редактирано 22.06.09 20:34 ]

Най-отгоре

    
22.06.09 20:40 Цитирай
изказвания: 2100
Мдам....спорен казус.

Част от нещата, които Еурет е написал са верни, но и част от нещата, които Етиен (извинявам се постфактум на участника Едибот, че инерционно го нарекох "Етиен"-просто недоглеждане от моя страна, което не извинява, разбира се, това не извинява острият му език) е написал също са верни.
 
Ако се гледа строго процесуално, то "Бог няма да обитава в такива фирми!" (примерно). Но аз също съм свидетел как Духа на Бог Е посещавал и посещава такива събрания сега. Не зная докога. Ще помоля за внимателно постене по темата, защото касае наистина важни неща и Самият Святий Дух.

[ Редактирано 23.06.09 08:36 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
22.06.09 22:04 Цитирай
изказвания: 4698

Ами то е ясно, че Бог може да говори полезни за другите неща и чрез водач на антихристите - например чрез тогавашния главен жертвоприносител(свещеник), чиято уста Бог и използвал, за да оповести, че Исус ще умре за Израел (не че само за тях). Но ако той по-късно не е повярвал в Божия син, тогава той сега не е в Божието царство, както Божият син е предупредил и декларирал, така че всеки да знае къде отива - или при него или в огъня. Независимо че Бог примерно му е използвал устата за своето дело, според както е преценил.

Но това съвсем не означава, че каквото е написано за Божиите хора, може да се прилага за антихристите, например.

Или каквото е написано за старейшините/надзорниците в града, може да се прилага примерно за лъже-глави или лъже-пратеници (въпреки, че Г.Б. не зная дали осъзнава какво е пратеник на помазания Цар, ако и да се кичи с разни полу-гръцки думички, използвани умело в преводите, за не-превеждане и за скриване на написаното в новия завет.)Ако Г.Б. не е старейшина/надзорник в града, тогава не може да се прилага за него нещо казано за старейшините/надзорниците.

Така и онова магаре, което Бог направил да говори, не може да се ползва от написаното за старейшините/надзорниците в града.


Така и Бог е нямал благосклонност към онези лъже-пратеници и пратеникът Павел дори ги проклева - вярвам по заповед на Божия Дух, все едно Бог ги е проклел.

И не само ги проклева, но и призовава хората да не ги следват
и съвсем не уверява Божиите хора как Бог уж благоволявал в тях, понеже Божиите хора се подвели да ги следват и да се погубват в заблуди и плътски безнадеждни напъни.

Каква ти благосклонност... Ако Бог е направил за своите си нещо добро чрез онези лъже-пратеници, то то е било защото Бог обича своите си, ако и да са залитнали тогава след лъже-пратеници.
Но това не означава, че Бог е бил благосклонен към тях.

Нито пък, че каквото пише за старейшини/надзорници в града, може да се прилага произволно за такива, които не са старейшини/надзорници за града.Бих казал, че е спорно кой говори "глупости", или поне - кой колко.Между другото не съм виждал някой да се е клел във вярност към лъже-главата си. Може и да има отделни случаи, но аз поне не съм виждал и не мисля, че е разпространена практика - но искам да зная ако вече и подобна лудост е заразила мнозинството.

Чувал съм за разни умопомрачителни писмени декларации, с които някой "си предавал живота под властта на пастора/главата си" - действително в голямо (в най-добрия случай)човешко робство влизат, каквото Бог не е заповядвал, и дано Бог да ги пази да не стигнат до психиатрия.


Традиционната практика е да ги измамят (често дори не осъзнавайки това и сами вярвайки в заблудите, на които учат другите), че Бог уж бил определил Божиите хора да имали верски глави/царе,

и че за такива глави уж пишело в п-мото до ефесяните 4гл (а западно-римските "католици" и византийските "православни" пък са минали на пастори наречени "вселенски патриарх" и "папа", със съответните им църковнически свити)

и след това кварталният ербап-Диотреф...

(или поставен отгоре наемник в съответната организация, като случая в Перник - че и запис слушах от скандалите им при влизане в длъжност на пастора, когато - ако съм разбрал правилно - щял да набие някаква жена, която нещо го изобличила в несправедливост, но мъжът й станал и онзи дошъл на себе си и... започнал да обвинява мъжа й че уж искал да го бие, а останалите взели и те, че укорили мъжа й... )

...да им натрапи главатарството си и клеветническите си обвинения, за да ги изманипулира да го имат за глава/цар (а често и той си вярва в нелепостите, които им бърбори),
и те в заблудата си, и иначе добрия си страх от Бога, да се поддадат на тази лудост и така керванът продължава да си върви.


Но това няма да е вечно, Божият син идва да стъпче винената преса на гнева на всемогъщия Бог, а и - покрай това земното наказание на антихристите (понеже има и друго) - да унищожи светската система църква, лепяща проказата си върху Божия народ още от първите векове след пратениците на Божия син, когато са превърнали вярата в цирк и бизнес, и тъмнина, и враг на Божието спасение в лицето на човешкото уродливо лъже-посредническо творение църква.
И след това Той ще царува, а сатаната през това ще бъде вързан и хвърлен в бездната, и няма да може да мами народите да нападат Божиите хора, както сега прави и ходи наоколо като ревящ лъв, търсещ кого да погълне.

[ Редактирано 23.06.09 12:21 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
диотреф,   старейшини,   църква
    
22.06.09 23:59 Цитирай
изказвания: 134
Владимир, ти да не си някакво ченге, което се опитва непременно да разбере " с кой си има работа"? Би ли спрял да ме наричаш Етиен, ти дори не знаеш кой съм аз в действителност, а и аз нямам никакво намерение да ти кажа. Плиййййз! 

 

Еурет,Няма нужда от умопомрачителни декларации. Просто хората попълват молба за членство, подписват се и готово. Те писмено декларират подчинението си. Дори държавата е на тяхна страна и ги защитава, така че когато видят зор казват: Ще повикам полицията. И тя идва. Защо?  Защото те са направили нещо, което света разпознава и пази. Всички така  правят. Въпреки това повечето хора, които познавам и са новородени християни, са били най-често в някоя протестантска църква, по-рядко католическа и православна. Най-рядко срещам хора, които не са били никога в нито една църква. Факт е , че на всички тези хора им се налага поне за известен период от време да се покоряват на пастори, апостоли, презвитери, попове и пр. Когато поотраснат сами виждат някои неща.  

 

Това не е одобрение на техните глупости, а проста фактология. Всеки християнин може да ти даде много факти, как такива хора се молят и Бог им отговаря и им прави добро, заради своя народ. Ако отречеш всичко и всички, има опасност, ако и ти някъде бъркаш( а то е със сигурност), то Бог да те отрече и тебе със същата мярка с която и ти отричаш всички. Не защото аз съм съгласен с нещоапостола. Не. В никакъв случай. Но те са си го избрали, това е факт.

 

Когато Израел въпреки Бога си избра да има цар, то даже и Бог ги послуша, не защото беше съгласен. Нито пък било полезно за тях в повечето случаи, защото когато царя бил зъл отбивал от пътя целия народ. Въпреки това Бог винаги продължавал да държи този цар отговорен. Също ги  изобличавал чрез пророците си. Не би го правил, ако нямало да ги държи отговорни. Да не би да не е добре да се махнат днешните величия? Не знам, Бог не ги маха. На мене ми изглежда, че проблема и цялостен и нито тук на форума намирам достатъчно ясни отговори, как да бъде сторед истината. По-скоро и тук виждам много пропуски, неточности, неправилни доктрини, несъгласие - списъка е дълъг. Може би по-къс отколкото е при Бакалов, но е достатъчно дълъг. Пътят е за всички, които признават името на Божия Син и сред нас може и да има различни хора с различна зрялост, но общото ниво е детската градина. Плът. Разправии. Караници и борби. И тук е като навсякъде. Може да има някои неща, които са по-добре изучени, но факта, че не могат елементарни неща да се решат месец, месеци, а сигурно и повече говори само и единствено за плът. Един път един, друг път друг, но общото ниво е плът.  

 

Анонимен, извинявай чак сега ти видях поста. Много хора са минали през Бакалов понеже такова е било времето. То и през останалите всякакви църкви са минали много хора. А Бакалов е само един от цяло едно поколение. Те дори да не се харесват, се защитават един друг. И ще го правят. Въпреки това не можеш да ги махнеш просто така. Трябва Бог да те изпрати. Иначе би било добре да отидат "мисионери" всички заедно някъде(завинаги). Проблема е можеш ли в действителност да се погрижиш за Божия народ по-добре от тях? Ако не можеш, то и не можеш да убедиш Бога да ги махне и да те сложи тебе на тяхно място. А народа не може да остане без грижа. Това е което Бог е заповядал. Ще се радвам да има много хора, които могат искрено да се погрижат за Божия народ, но днес повечето хора, които познавам гледат само своето си, или поне не умеят да се грижат истински за Божия народ.

[ Редактирано 23.06.09 00:06 ]

Най-отгоре

    
23.06.09 00:53 Цитирай
изказвания: 4698
Е да де, и аз това казвам, че Бог може (и го прави) да направи добро на някого дори чрез светски човек или пък дори чрез едно дърво.

Но аз говоря за друго.

Това, което отричам не е "всичко", а е, че не става да цитираш казаното за старейшините/надзорниците в града,

и след това да го прилагаш  за Г.Б., когато той не е един от старейшините/надзорниците в града.

Например ако Г.Б. е лъже-пратеник, можеш да цитираш казаното за лъже-пратениците и да го прилагаш за него.


Не става да се цитира казаното за истински Божии водачи сред общността, които са според Божията воля и според уредбата създадена чрез Божия Дух през първи век,

и същото това да се прилага за хора, които не са истински Божии водачи сред общността, нито са според Божията воля и според уредбата създадена чрез Божия Дух през първи век.


Щом искат да са водачи според светски религиозни учения - тяхна воля (доколкото Бог допусне),

но не могат да цитират неща (особено в своя полза), които не са писани за тях , а са писани за истински Божии водачи, които са според Божия Дух и според Неговата уредба, както е документирана през първи век.


Напр. не може да се цитира казаното за пратениците и да се прилага за  западния т.нар. "папа" или източния т.нар. "вселенски патриарх" (Бог не е поставял такива "особи"),

или казаното за старейшините/надзорниците в града, и да се прилага за т.нар. "пастори" (Бог не е поставял такива)

или казаното за слугите (на старейшините(?)) и да се прилага за прислужници при представленията в светски организации църкви.


То и затова искат да изопачат п-мото до Еф.4гл и да го направят да звучи така сякаш е писано за някоя евангелска организация. За да могат да се оправдават чрез него и да продължават нещата така.
Владо беше писал по-горе: Какво трябвало да направи Г.Б.?

Според мен - да признае новия завет като начало.

Но аз лично не вярвам в инициирана от хора "перестройка". Ако Бог желае нещата ще се променят, ако не - няма.

Но каквото и да е определил Бог, все пак Той не е променил това, което казал и направил във времето на новия завет.
Така, че дори Бог сега да е допуснал папата да си удвои кардиналите и вселенският патриарх - митрополитите или там каквото си имат, и П.Вагнер да си удвои "апостолите",

то аз примерно не съм длъжен да се съобразявам с техните измислици и нелегитимна власт и да признавам каквото и да е лъжливо нещо, което те пробутват на когото могат и където мине. Не го признавам, защото не е от Бога, а в най-добрия случай - от техните човешки заблуди, а за по-лошия случай не ми се говори.

[ Редактирано 23.06.09 12:07 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
23.06.09 09:10 Цитирай
изказвания: 2100
Окей. Прочетох коментарите ви.

Искам само да свидетелствам, че наистина Духа на Бог употребяваше Георги в смисъл не на случайноизбрано дърво, слугиня, или говорещо магаре.

Мисля, че Георги беше избран наистина да бъде нещо различно от това, което е сега, но той сам се отдели от Божията воля и призив.

Свидетелствам, че след идването си от Америка Георги имаше едни посления, които постепенно започнаха да се променят. И променят. И променят. И променят. И променят. И тнт- та до сега, когато Еурет с право казва тези остри за него неща.

Преди години далеч не беше тази картинката! Разберете, нещо стана с този човек! И това повлия на събранието, на бъдещето на редица хора (регресивно), на имиджа на "АЦ "Прелом".

Бях на "Камбаните", когато, още гонен и злепоставян, Георги обяви новото начало, новото име - "Прелом" и сподели какво Бог му е говорил и защо. От тогава нещо започна да става. Цялото му поведение започна да се порменя. Имахме невероятни събрания и конференции, на които Бог служеше по уникален начин на Своите Си и аз свидетелствам за това. Естествено, това не е било поради "апостолският мандат" на никой, но поради Божията воля, най-вече и поради милостта Му, но и поради решението на Георги да направи тези събрания, все пак. Това бяха години, в които Бог ме укрепяваше и усилваше в Себе Си и аз не мога да не Съм му благодарен.

След това започна постепенното "отделяне" - Георги започна да проповядва за апостолство, за това, че ние не сме му църквата, после пък каза, че сме му църквата, след това Уанда, съпругата му имаше една потресаваща проповед, в която каза, че не `и е "пукало за нас", което ни гръмна и съблазни мнозина.

Въобще, след няколкото конференции с Джон Екарт, нещо стана с Георги и той започна да се променя -...до сега, когато като го гледам не мога да повярвам на очите си - това ли е този мъж, когото Бог използва и ми е служил ?

Това ли е този човек, когото гониха и беше толкова прост в своите си очи?

Сега го гледам и слушам какво говори - и той и новите "лидери" (част от тези, които бяха по наше време в "Прелом" вече "излезнаха" от там) и........чувам НЕВЕРОЯТНОТО ПОВТОРЕНИЕ НА ДУМИТЕ МУ КЪМ НАС ОТПРЕДИ ОКОЛО СЕДЕМ ГОДИНИ?!!! Говореше за "Кармил", молитвеният център...и аз и съпругата ми щяхме да паднем от удивление- той повтаряше дословно думите си отпреди толкова години?! НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО, НИЩО ПРОГРЕСИВНО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО...." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
23.06.09 11:35 Цитирай
изказвания: 134
eureth:Владо беше писал по-горе: Какво трябвало да направи Г.Б.?

Според мен - да признае новия завет като начало.
 И аз гласувам Г. Б. да признае Новия Завет като начало.
eureth:


Но аз лично не вярвам в инициирана от хора "перестройка". Ако Бог желае нещата ще се променят, ако не - няма.
В Стария Завет, когато някой цар успявал да види, че народа се е отклонил към идолите и започнел да върши угодното на Бога, то и Бог бил с него за доброто на своя народ. Не мисля, че Бог се е променил - ако някой поиска да прави добро....
 
eureth:


то аз примерно не съм длъжен да се съобразявам с техните измислици и нелегитимна власт и да признавам каквото и да е лъжливо нещо, което те пробутват на когото могат и където мине. Не го признавам, защото не е от Бога, а в най-добрия случай - от техните човешки заблуди, а за по-лошия случай не ми се говори.
Така е. Ставаше въпрос, че за много хора, които никога не са слушали за Бога, това е първия им контакт с благовестието. Ако просто се разбунтуват против пастирите и поповете има опасност, понеже не са утвърдени във вярата, да се върнат в света. Затова им трябва известно време, за да стъпят стабилно. Бакалов, както и останалите и до днес не са спряли да проповадват благовестието. Това помага да се укрепи вярата на току-що повярвалите. Ти нямаш нужда от това, те - да. Но времето, което Бакалов може да е полезен не надвишава няколко месеца, докато чуеш основните учения на вярата. В един смисъл е по-добре да ги чуеш от Бакалов, отколкото от поп Иван, понеже попа ще те научи  против Духа, против дарбите, против призванията. В това отношение протестанските пастири нямат алтернатива в обществото. Днес в Мрежата може да се намери както информация, така и форуми, сайтове, библии, проповеди, поучения. Това малко или много започва да измества необходимостта от пастирското неделно проповядване. Но макар и доста разкривени, взаимоотношенията с други християни, които са по-зрели от нас си остават основополагащи. За това е необходимо общение. Църквите предлагат нещо много повъхностно, но без много алтернативи. 

Бакалов може и да криви много учения, но проповядва Исус Христос Божият Син. Павел се радвал за такива възможности хората да чуят и да се спасят. Предполагам, че това са част от причините Бог да не се разправи с тези хора сега и то драматично.


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF